.

Khamis, 20 Ogos 2009

PANAS - GEMPAQ - TERBARU - TER NOW !!!
TAIK TERBANG BERTABURAN BILA TERLANGGAR KIPAS ANGIN

SURAT : KAIT PEGAWAI TINGGI SPRM, DAKWA PAKATAN SULIT AHLI POLITIK
– malaysiakini

Surat misteri yang muncul di inkues Teoh Beng Hock semalam dipercayai mengandungi dakwaan yang mengaitkan seorang pegawai tinggi Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dengan soal siasat Teoh, yang mungkin membawa kepada kematiannya.

Dipercayai ditulis oleh orang dalam SPRM, surat tersebut mendakwa bagaimana pegawai tinggi tersebut dan seorang ahli politik berpengaruh, bekerjasama untuk memulakan siasatan terhadap dakwaan salahlaku pemimpin Pakatan Rakyat Selangor.

Nota :
Sila masuki laman malaysia-today.net.
Kalau boleh pakai topeng muka takut
taik-taik yang bertaburan hinggap
ke atas kepala kah kah kah.
SATU LAGI FATWA AL- MALIKUL SEMBAB
TPM JAWAB ISU JUAL TANAH KEPADA SINGAPURA
- malaysiakini

Muhyiddin Yassin kesal dengan tohmahan pembangkang kononnya beliau pernah menjual sebidang tanah kepada Singapura semasa menjadi menteri besar Johor.

Katanya, fitnah itu sengaja dilemparkan kepadanya bagi menaikkan kebencian rakyat kepada beliau dan kerajaan BN.

"Saya ingin menjelaskan bahawa saya (semasa menjadi menteri besar Johor) tidak pernah menjual tanah walau seinci pun kepada Singapura dan ini adalah fitnah semata-mata," kata beliau pada ceramah di Tanjong Putus sempena pilihan raya kecil DUN Permatang Pasir di Bukit Mertajam malam tadi.

KAH KAH KAH….

Kah kah kah…. SAJA NAK MENIPU…. Kah kah kah…

Kah kah kah…. BUKAN KES JUAL TANAH PADA SINGAPURA….kah kah kah..

Kah kah kah…. KES ROMPAK TANAH…. kah kah kah..

Kah kah kah… KES PUNTAU MUNTAU… kah kah kah…

Kah kah kah… KES KELEPET HARTA ORANG…. kah kah kah…


Sila baca laporan akhbar ini :MALAYSIAN COMPANY CONTINUES SUIT CHALLENGING STATE ACQUISITION OF LAND
-
By Raphael Pura, The Wall Street Journal, 16 June 1995

In 1984, Stamford -- which is 90% owned by three families, the Singapore-based Seet family, and the Gan and Wang families from Malaysia -- applied to the Johor government for permission to develop a light industrial estate on part of the land. Stamford, in its suit, claims nothing happened until 1988. Then, Stamford directors met businessmen Syed Mokhtar and Datuk Yahaya, who said they were Tan Sri Muhyiddin's "close friends and business associates," according to the Stamford suit.

According to Stamford's court submission, the company in late 1989 agreed with Syed Mokhtar and Datuk Yahaya, "acting for themselves and [Tan Sri Muhyiddin]," to create a joint-venture company to develop 1,766 acres of Stamford's property. The Johor trio, led by Syed Mokhtar, invested 1.8 million ringgit in the joint venture, taking 30% of its equity; Stamford held the remainder. The joint-venture company acquired the property from Stamford and submitted a fresh application to convert it to industrial use. The Johor government then approved the conversion "speedily," Stamford says in its suit in which it also alleges that the Mokhtar group "made a clean profit of 83.2 million."

According to Stamford, the Mokhtar group in 1992 approached Stamford's directors, proposing to develop the remaining 6,520 acres of Stamford's Johor property. This time, Stamford alleges, the group insisted on taking a 70% equity stake in a new joint venture and proposed that Stamford's land be sold to the venture at 30,000 ringgit an acre. Stamford protested that it wanted to hold 70% of the venture and should be paid more than twice that price for the land.

*************************************************

LAND CASE SETTLED FOR RM405 MILLION
By Jothi Jeyasingam, The Sun, 7 October 1999

The land acquisition civil suit filed by a firm against the Johor government and several other parties was settled today for a total of RM405 million.

The High Court ordered Stamford Holdings Sdn Bhd to be paid the amount for the acquisition of 6,544 acres of land belonging to it.

The consent order was given by Justice Zainun Ali in chambers.

Under the settlement, the Johor government is to pay the plaintiff RM313.25 million while Kelana Ventures Sdn Bhd was ordered to pay RM92.12 million.

Datuk V. Sivaparanjothi and Manjit Singh appeared for the plaintiff while Datuk Abdul Aziz Abdul Rahim appeared for the Johor State Government, Johor Baru Land Administrator and former Mentri Besar Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Roger Tan Kor Mee appeared for Perbadanan Kemajuan Ekonomi Islam Negeri Johor.

The judge further ordered that all the civil suits, civil appeals and miscellaneous civil applications by the plaintiff be settled and disposed of.

The compensation sum of RM313.25 million is to be deposited in the High Court by or on behalf of the Land Administrator to be paid out to Stamford.

The additional sum of RM92.11 million is to be paid to Stamford by Kelana Ventures, which is one of the interveners/defendants in the case.

The payment is to be made in settlement of the compulsory acquisition of the Stamford properties by the Land Administrator on behalf of Kelana Ventures before the expiry of 18 months from the date of the consent order.

The dispute between Stamford and the defendants involved the whole of the Stamford properties in the mukim of Tebrau, Johor Baru District and involved a total of 6,544.4172 acres which were compulsorily acquired.

Johor goverment, parties to pay the sum for land compulsorily acquired.

p/s:
Sembab dan kroni rompak tanah
duit rakyat digunakan untuk
bayar hutang kah kah kah.
SATU LAGI LEBONG
PROMOSI GENTING KOTA KERIANGAN
– berita hairan


KUALA LUMPUR: Orang ramai berpeluang menikmati promosi menarik daripada Genting Kota Keriangan sempena Pameran Persatuan Agensi Pelancongan dan Pengembaraan Malaysia (Matta) Fair yang akan diadakan bermula 4 hingga 6 September ini.

Pelbagai promosi menarik boleh didapati di Matta

KAH KAH KAH…


Kah kah kah…. INI TIPU…. GENTING KOTA KERIANGAN ?…kah kah kah..

Kah kah kah…. GENTING TEMPAT JUDI…. Kah kah kah…

Kah kah kah… HAIRAN… SATU BUKIT JADI TEMPAT JUDI… TAK HEBOH PULAK…. kah kah kah..

Kah kah kah… TAK KAN TAK NAMPAK… ADA LAMPU TIAP MALAM…kah kah kah…

Kah kah kah… HAIRAN MAJLIS FATWA…. TAK ADA PULAK BISING… kah kah kah…

Kah kah kah…. MANA PEMUDA GEROMBOLAN….TAK MELOCAT LOCAT KE….kah kah kah…

Kah kah kah… MANA PEWARIS….MANA PEGERAK… MANA PEKATAK…kah kah kah....BOHONG BOHON BOHONGTIPU KELENTONG LEBONGA BLATANT LIE SAYS FORMER LEGAL PARTNER - Malaysiakini

Yusri Isahak, the former business partner of Rohazait Othman, today vehemently refuted claims made by Umno leaders that the Permatang Pasir candidate was innocent of any wrongdoings.


KENYATAAN RESMI YUSRI ISAHAK


Pada tahun 2002, Koperasi Pekebun Getah Pulau Pinang Berhad mencadang membeli sebidang tanah untuk meluaskan perniagaan mereka dan telah melantik Firma Guaman Saif Ariff and Rohaizat untuk menguruskan pembelian tanah tgersebut.

Saya dan Rohaizat telah berbincang dengan lembaga pengarah koperasi tentang syarat syarat perjanjian jual beli. Setelah semua dipersetujui saya telah menyediakan perjanjian jual beli tanah tersebut.

Untuk tujuan pembelian ini, koperasi telah memohon pinjaman RM320,000 dari Jabatan Pembangunan Koperasi. Pinjaman tersebut telah diluluskan dan wang tersebut dideposit ke dalam akaun klien di firma guaman.

Namun atas sebab masalah komunikasi dengan penjual, yang tinggal di Acheh, jual beli tersebut telah tidak disempurnakan.

Dalam pada itu, koperasi memerlukan sejumlah wang untuk tujuan pengembangan perniagaan mereka. Yusri telah menandatangan satu cek berjumlah RM100,000 atas nama koperasi dan diberikan kepada pihak koperasi. Maka baki RM220,000 masih tersimpan di dalam akuan firma.

Sementara itu, seorang pelanggan, kenalan Rohaizat yang telah membeli sebidang tanah dengan harga RM130,000 telah memohon jasabaik firma (guaman) untuk membiayai bayaran baki RM100,000. Beliau terdahulu telah membayar RM30,000 kepada penjual.

Firma telah bersetuju untuk meminjamkan RM100,000 yang diambil dari wang koperasi kepada pelanggan (tersebut) untuk menyempurnakan jualbeli tanah tersebut dengan syarat beliau membayar balik pinjaman.

Setelah pelanggan gagal membayar balik pinjaman, Rohaizat telah berbincang dan bersetuju untuk mengambil alih milik tanah berkenaan dan melupuskan pinjaman tersebut.

Malangnya, firma gagal menjual keseluruhan tanah (tersebut) sebagai pecahan lot dan tidak dapat membayar kembali wang koperasi yang telah digunakan.

Sebahagian daripada baki dalam akaun pelanggan dan akaun syarikat telah digunakan untuk memberi pinjaman kepada salah seorang pengarah sebuah syarikat pemaju perumahan yang juga kenalan Rohaizat yang menghadapi masalah kewangan yang teruk dan juga untuk pengurusan cawangan baru firma di Ipoh.

Saya bertanggungjawab menguruskan cawangan firma di Ipoh, sementara Rohaizat menumpu sepenuhnya di firma Butterworth.

Saya tidak lagi memantau akaun-akaun pelanggan di cawangan Butterworth sehinggalah saya meninggalkan firma pada November 2003.

Merujuk kepada kenyataan yang dibuat oleh Ahmad Maslan seperti yang dilaporkan oleh Utusan Online bertarikh 19 Ogos 2009 bahawa Rohaizat tidak mempunyai apa-apa penglibatan dan tidak tahu menahu tentang perkara tersebut, saya ingin tegaskan bahawa ia adalah satu pembohongan.

Ini adalah kerana segala urusan pembelian tanah tersebut dan penggunaan wang koperasi di buat dengan pengetahuan dan penglibatan Rohaizat seperti yang dijelaskan di atas.

Mana mungkin pengaliran keluar dan masuk wang dalam sesuatu akaun syarikat tidak diketahui oleh Rohaizat yang juga penandatangan yang sah untuk akaun-akaun tersebut.

Sepatutnya Rohaizat menceritakan perkara sebenar dan tidak meletakkan tanggungjawab dan kesalahan hanya kepada rakan kongsi untuk membebaskan dirinya sendiri.

Merujuk kepada kepada kenyataan Ahmad Maslan yang mengangkat Rohaizat sebagai “wira” kerana membayar balik wang koperasi baru-baru ini, saya ingin tegaskan sesungguhnya beliau sewajarnya menyelesaikan pembayaran pada 2003 lagi ketika cawangan Ipoh telah menjana pendapatan yang agak lumayan.

Seyugia diingatkan bahawa cawangan Ipoh ditubuhkan dan diuruskan dengan sebahagiannya menggunakan wang dari akaun klien koperasi pekebun getah Pulau Pinang.

Layakkah title itu diberikan oleh Ahmad kepada Rohaizat? Saya percaya Ahmad Maslan tidak sedar akan kedudukan sebenarnya atau lebih malang lagi kalau beliau sengaja berpura-pura tidak tahu?

Wirakah Rohaizat ketika enggan, cuai, dan gagal menghadirkan diri di hadapan Majlis Peguam pada 14 September 2007 untuk memberi penjelasan ke atas satu kes besar yang beliau hadapi.

Dakwaan Ahmad Maslan bahawa Rohaizat tidak mempunyai apa-apa penglibatan atau pengetahuan mengenai transaksi jual beli tanah itu, menggambarkan Rohaizat selaku senior partner di dalam firma tersebut, tidak tahu apa-apa tentang urustadbir pejabat.

Apakah dakwaaan Ahmad Masalam ini lojik dan munasabah? Transaksi sebesar ratusan ribu yang dijalankan rakan kongsinya, didakwa tidak diketahuinya?

Tidak masuk akal langsung sebagai seorang yang berpendidikan tinggi!

Saya berharap dengan penjelasan ini, saya dapat membersihkan diri saya daripada dikambinghitamkan dalam kes kecuaian Rohaizat yang membawa kepada pembatalan pendaftaran beliau sebagai penguambela dan peguamcara.
MELETUP PAGI INISATU MALAYSIA MENUNGGU BERITA INI
BAU BUSUK SATU MALAYSIA


SIDANG AKHBAR

TEMPAT : Yayasan Aman Penanti
TARIKH : Khamis 20 Ogos 2009-08-20
BILA : Jam 10.00 pagi

AGENDA : Yusri bekas rakan sharikat guman Rohaizat calon Permatang Pasir akan menerangkan apakah sebenarnya kes lesapnya 161,000 ringgit duit Koperasi Getah.

Rakan guaman ini telah diberitakan sebgai orang yang bertanggung jawab diatas hilangnya duit sebanyak 161,000 ringgit ini.


SEMUA WARTAWAN/BLOGGER DI JEMPUT HADIR
BERITA MENAKUTKAN - HINGGA KETAWA !HANTU YANG MANAHANTU INI KAH YANG DIMAKSUDKAN ?

ATAU YANG INI ?

PEMUDA UMNO SERAH BUKTI PENGUNDI HANTU – berita hairan

BUKIT MERTAJAM: Pergerakan Pemuda Umno Pulau Pinang hari ini menyerahkan bukti mengenai kewujudan pengundi hantu di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Permatang Pasir kepada Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).

Ketuanya, Norman Zahalan, yang ditemani lebih 30 anggota pergerakan itu menyerahkan sepucuk surat rasmi serta senarai pendaftaran pengundi berkenaan kepada Penolong Pegawai Pengurus SPR, Masirah Che Ani, di Pejabat Daerah dan Tanah Seberang Perai Tengah, di sini.

KAH KAH KAH…

Kah kah kah…. HANTU APA PULAK NI ?.... kah kah kah…

Kah kah kah…. DAH SAMPAI KE HANTU ALTANTUYA ?.... kah kah kah…

Kah kah kah…. ATAU MINAH RONGGENG DAH MUNCUL KEMBALI…kah kah kah...HABIS LUNGKUP TINGGAL SELIPAR JEPUN
KU LI : APAKAH UMNO KURANG CALON ?
– malaysiakini

Calon yang dipilih untuk bertanding dalam pilihanraya mesti mempunyai rekod yang bersih kerana "kita meminta rakyat meletak kepercayaan kepadanya sebagai ketua mereka", kata bekas naib presiden Umno, Tengku Razaleigh Hamzah.

"Kita juga berkata calon tersebut mewakili kita. Saya rasa sedih kerana terpaksa menyebut perkara yang sudah nyata itu," tulis Tengku Razaleigh yang juga ahli parlimen Gua Musang dalam blognya.

Beliau merujuk kepada pemilihan Rohaizat Othman - yang telah dibatalkan lesen guamannya - sebagai calon BN dalam pilihanraya kecil DUN Permatang Pasir.

Majlis Peguam telah membatalkan lesen guamannya pada 7 Mac 2008 ekoran dikaitkan dengan kes pecah amanah wang anak guam. Rayuan Rohaizat ke Mahkamah Tinggi juga ditolak pada 12 Ogos lalu.

Menurut Tengku Razaleigh perkara itu seumpama itu tidak akan melayakkannya menjadi calon bagi jawatan awam dalam mana-mana parti politik.

KAH KAH KAH..

Kah kah kah…. BETUL KE GEROMBOLAN ADA 3 JUTA AHLI…kah kah kah…

Kah kah kah… MACAM TAK ADA ORANG JE… kah kah kah…

Kah kah kah… PILIH PUNYA PILIH TERPILIH PENYEMBELIH….kah kah kah

Kah kah kah…. NAPA TAK LETAK MADEY KAT SITU…kah kah kah…

Kah kah kah….ATAU ZAINUDDIN MAIDIN… kah kah kah…

Kah kah kah….ATAU SANUSI JONED …. Kah kah kah…

Kah kah kah…. BARU TERJAMIN KALAH…. kah kah kah..KJ KUTUK AYAH DINO
RAIS TIDAK TAHU APA ITU EMAIL
– harakahdaily


KUALA LUMPUR, 19 Ogos: Apakah Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, i Rais Yatim tahu apa itu e-mail? Nampak soalan ini lucu untuk ditujukan kepada seorang yang dilantik sebagai menteri yang menjaga hal ehwal komunikasi negara tetapi ini bukan lawak.

Ada pihak, termasuk dalam kerajaan dan Umno sendiri yang ragu-ragu apakah Rais tahu apa itu email dan lain-lain gadget komunikasi terkini.

Perkara ini berbangkit, apabila Rais dilaporkan bercadang untuk menapis internet di negara ini.

"While we're on the green dam, do you think Rais knows what email is? Forget FB (facebook), Twit (twitter), etc. Is he even 1.0? I think he kolot."

("Ketika kita semua berada di zaman empangan hijau, awak fikir Rais tahu ke apa itu email? Lupakan Facebook, twitter, dll. Adakah dia 1.0? Saya fikir dia kolot").

Siapakah yang membuat kenyataan di atas. Dia tidak lain dan tidak bukan dari Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaludin Abu Bakar melalui twitter yang dihantarnya kepada seorang wartawan.


KAH KAH KAH….

Kah kah kah…. TANYA AYAH DINO INI…. MINAH DARI KB TU APA CERITA…kah kah kah…

Kah kah kah…. LAMA MINAH KB TU … TUNGGU EMAIL…. kah kah kah…..

Kah kah kah….MUNKEE INI KOLOT ?.... kah kah kah…

Kah kah kah… BUKAN KOLOT… COROT MOROT… TAKUT BINIROT…kah kah kah…

Kah kah kah.... DAH JUMPA ANAK MUNKEE NI ?... YANG ENTOT ENTOT LARI ?...kah kah kah