.

Sabtu, 13 Ogos 2016

TIGA PULUH BAHASA SWAHILI






TIGA PULUH 

BAHASA MELAYU





THIRTY 

BAHASA INGGERIS 



TRENTE 

BAHASA FRENCH




THELATHINI

BAHASA SWAHILI

-


------------

LAGI 30 HARI




JENG JENG

JENG LAGI

30 HARI

PAS saman Sarawak Report dalam tempoh kurang sebulan
 | August 13, 2016
PAS membuat keputusan membawa kes tersebut ke mahkamah di England kerana pihaknya difahamkan media tersebut berpusat di sana.





KUALA LUMPUR: PAS akan mengemukakan saman terhadap Sarawak Report kurang sebulan daripada sekarang, kata Tuan Haji Abdul Hadi Awang.
“Kami membuat keputusan untuk membawa kes ke mahkamah di England kerana difahamkan media tersebut berpusat di sana.

HIGH NOON

LAGI 30 HARI

KITA TUNGGU

DAN LIHAT


----------------------

JANGAN BUAT FITNAH









AMARAN

berita najib 
akan 
ke washington dc
untuk jamuan 
makan malam
farewell president
adalah 
fitnah dan tohmah

najib tidak mendapat
apa apa jemputan
dari rumah puteh

hentikan fitnah ini



"Obama Out" President Obama's Farewell Dinner Party - YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=FCP2keY6x-I
May 1, 2016 - Uploaded by PH Lee
President Obama's final speech "Obama Out" at the White House Correspondents' Dinner party, April 30 .




President's Farewell Dinner - Facebook

https://www.facebook.com/events/171113116587700/?acontext...

Sign Up · Cover Photo. JUN25. President's Farewell Dinner. InterestedGoing. Invite. Public · Hosted by Rotary Club Butterworth. Guests ...




--------------

ANAK MUDA TURUN KE JALAN RAYA





ANAK MUDA

SABAH JUGA

AKAN TURUN



TURUN TURUN TURUN
Lebih baik dari kau, yg *hari-hari* pegang telor picit keyboard, pegang keyboard picit telor... on DEMO ANAK MUDA

in response to Syam...kau pun kuat syok sendiri jugak ya...buat kerja yang tak kemana...satu hari saja lepas tu bising bising tukar tiub..., by Anonymous.
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 4:55 PM





-------------

SATU LAGI KEJAYAAN BANI KETUANAN MELAYU





KEJAYAAN BESAR
SUNNI WAL RASUAH
KEJAYAAN BESAR
BANI KETUAAN MELAAYU

WOWW !!.. Tidak dinafikan siasatan skandal kewangan 1MDB yg jadi kebanggaan negara adalah yg terbesar di dunia kerana 8 buah negara sedang aggresif utk menyiasatnya malah terdapat beberapa negara sudah jalankan pendakwaan terhadap individu2 yg terlibat dlm skandal kewangan tersebut.

WOWW !!.. tetapi di Malaysia semuanya dah 'SETTLE'.. Najib, Jho Low, anak tiri Najib & kuncu2nya tetap bebas ke sana ke mari terbang ke luar negara..























-----------

SARAWAK REPORT PECAH LUBANG






SARAWAK REPORT PECAH LUBANG
aduh kantoi lagi presiden.kalo la sarawak report tak pecah lobang, maka pemimpin2 tertinggi pas bole makan banyak dan kenyang senyap2.sekarang semua sudah tahu, sekarang semua nak pegang telur hadi..sian la woi, senak telur org tua tu..

tp jgn risau, hadi bole ganti telur dia dgn telur penyu.walaupun seakan bola ping pong kemik tp ok la kalo bole memancut atas perut..harap2 keadilan celik mata dan tiada angin politik istana. keadilan nak kawtim dgn parti seislam malaysia lagi ke?dah nyata lg bersuluh..takkan tunggu isyarat dari belakang jeriji besi kot.takyah berguru dgn erdogan pun dah bole faham dgn jelas..

tp takpe, bole buat kajang move 1, kajang move 2,kajang lipat kajang..dgn duit 90juta bole la tampung kos dedak utk ayam2 peliharaan, bole la beli bangunan di mekah dan madinah utk disewakan kpd haji hajah, bole buat katering utk hajah haji, bole pajak pesawat agar busines haji umrah berjln lancar, halalan toyiban.. kalo kapal terbang terhempas pun nanti bole bagi sijil syahid kpd on HAMDULIIIL LAAAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/12/16




------------

MARI BELAJAR BAHASA






BELAJAR BAHASA


WHEN DALAM BI
BILA DALAM BM

SUE DALAM BI
SAMAN DALAM BM

WANT DALAM BI
HENDAK DALAM BM

PAS DALAM BI
PAS DALAM BM

SARAWAK REPORT BI
SARAWAK REPORT BM

JADIKAN AYAT

BILA PAS HENDAK
SAMAN 
SARAWAK REPORT

WHEN WILL PAS
SUE
SARAWAK REPORT



PAS kekal keputusan mahu saman Sarawak Report | Astro Awani

www.astroawani.com/.../pas-kekal-keputusan-mahu-saman-sarawak...
Translate this page
21 hours ago - KOTA BHARU: PAS tetap akan meneruskan hasrat mengemukakan saman terhadap Sarawak Report yang didakwa mengeluarkan kenyataan ...

Dituduh terima RM90 juta, PAS akan saman Sarawak Report | Free ...

www.freemalaysiatoday.com/.../dituduh-terim...
Translate this page
Free Malaysia Today
5 days ago - PETALING JAYA: PAS hari ini membidas Sarawak Report selepas laman pemberi maklumat itu mendakwa parti Islam itu menerima RM90 juta ...

Pas akan saman <i>Sarawak Report - Utusan Online

www.utusan.com.my/.../pas-akan-saman-i-sarawak...
Translate this page
Utusan Malaysia
4 days ago - KUALA LUMPUR 8 Ogos - Pas akan mengambil tindakan undang-undang terhadap portal berita propembangkang, Sarawak Report kerana ...

Dituduh Terima RM90 Juta Dari Najib, PAS Akan Saman Sarawak ...

www.suara.tv/.../dituduh-terima-rm90-juta-dari-najib-pas-akan-sam...
Translate this page
5 days ago - PETALING JAYA – PAS hari ini membidas Sarawak Report selepas laman pemberi maklumat itu mendakwa parti Islam itu menerima RM90 





---------

HADI HILANG DIMANA?






SIAPA KE PULAU BESAR MELAKA
gua syorkan, kumpulkan 30org, kemudian buat solat hajat selama 30 hari 30 mlm..buat solat hajat agar tuhan allah membusungkan perut org yg menerima duit rm90juta tu..setiap kali lepas solat jumaat, terus berdoa agar penerima rm90juta itu keluar mengaku diri. kpd kawan2, pak cik makcik, hajah haji yg g buat umrah haji tu, sampaikan salam kpd nabi dan mohon berkat nabi agar menunjukkan siapakah yg mnerima duit 90 juta itu. 

doakan juga agar encik riza dan en jho low dikeluarkan dari tempat persembunyian..kpd pengamal2 ilmu batin,ilmu hakikat ilmu makrifat, mohon jasa baik kalian yg mempunyai hati yg terang dan pandangan yg kasyaf agar menimbulkan encik riza dan encik jho low dari tempat persembunyian serta memohon kekasyafan tuan2 sekalian agar mengeluarkan siapakha yg menerima duit rm90juta dari najib rosmah.kepada sesapa yg ke pulau besar melaka, bermohonlah ditanah yg diberkati kerana berkatnya seorg arif, agar riza dan jho low dikeluarkan dari tempat persembunyian selagi bumi ini on BILA PAS NAK SAMAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/12/16

POYOOOO
Aku hanya bersangka Poyooo.memang TITM tak tahu Komplot Orang orang disekeliling dia.Setakat ni TITM saja yang Menyangkut Tali Gantung kat Leher dia.Jadi Jurucakap PAS.Hj Hadi and the Ularmak Geng sonyap jer.tengah pikir apa nak jadi Esok Pulak. on MANA HADI HILANG?
Anonymous
on 8/12/16

HADI TAK LAYAN
Kau ingat hadi nak layan ke berita sampah SR tu? Lagipun hadi sendiri yg bentang kononnya usul ruu hudud. Kau gila ke apa? Kalau hadi layan SR silap2 lagi byk kebenaran yg muncul, lagi letih nak bersilat lidah. Lagi baik hadi dok diam2. 

Kau bayangkan kalau usul yg kononnya ruu hudud tu lulus dan hadi terpalit dgn rasuah... oops derma yg 90juta duit rakyat yg dicuri tu.. kau agak hadi hududkan diri sendiri tak? Berani ke dia potong tangan sendiri? Kahkahkah padan muka, disuruh pencen tapi taknak, rupanya mmg dah kena beli. #ulamadedak on MANA HADI HILANG?
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/12/16




---------

SELAMAT HARI JADI




SELAMAT HARI JADI
Bang Anwar!
Selamat harijadi
Masih gagah berdiri
berjuang tidak berhenti
walau pun membakar diri.
Bang Anwar!
Menyerah kalah tidak pernah erti
Mengeluh tidak sekali
Meneruskan agenda Reformasi
Bang Anwar!
kau wira bangsa nusa
Kau adalah Permata buat Malaysia
Ikutan dan inspirasi buat anak bangsa
Walaupun jasad kau terpenjara
jiwa kau tetap MERDEKA.
"SELAMAT HARI JADI BANG ANWAR"
"LAWAN TETAP LAWAN"
"REFORMASI"
Nukilan rasa
MAHFUZ OMAR
Ahli Parlimen Pokok Sena
11 Ogos 2016/8 Zulkaedah 1437H




-----------

SENIMAN BERBINCANG MALAM INI






MALAM INI

JAM 8:30

SIARAN 

LANGSUNG

RADIO BANGSAR






----------

NAJAB CEKAP HAL ISLAM ATAU KAPAL SELAM






NAJIB BELI JET PRIBADI
mahathir bukan kaki pompuan..najib memantat dan menjuburi altantuya serba membunuhnya.ini berlaku kerana memantat dgn mak badak tidak mghairahkan mak badak langsung, tiada rasa, tiada la terkena makam2 nikmat.mahatir guna mitsubishi utk projek proton, najib guna honda ditampal logo proton.

tun razak berjumpa dgn presiden parti komunis china utk halang dana kepada pkm, najib pun jumpa presiden china juga tapi menjual tanah kpd china.china juga ada projek tenaga kuasa, china juga ada china nuklear. mahatir bangunkan projek bakun, najib bangunkan beberapa projek nuklear dimalaysia.tun razak buat risda felda, najib mengurus keringkan dana felda risda felcra.mahatir menhasilkan umno baru kerana umno yg asal tidak ikut ros. 

tapi najib takda parti baru, yg ada parti baru adalah mahatir..mahatir beli lotus, najib beli jet peribadi.maka semua kata2 najib itu maha benar belaka, iaitu demi agama bangsa dan negara, maksudnya demi agama najib sahaja, demi bangsa keturunan najib sahaja dan negara on MEMBANGUN AGAMA BANGSA DAN NEGARA
Anonymous
on 8/12/16

SEBELUM ZAMAN INTERNET
sbelum zaman intenet bole la nak kata demi agama, bangsa dan negara..namun zaman internet ini juga masih ramai termakan dgn perkataan agama bangsa dan negara.retorik agama bangsa dan negara ini juga diguna pakai oleh parti PAS, parti seislam semalaysia.slogan yg sama juga digunakan diarab saudi, demi agama -islam, bangsa-arab, negara -saudi arabia. 
sesiapa yg bukan islam, bukan bangsa saudi, bukan warganegara saudi, maka mereka adalah hamba abdi kpd saudi. tuhan menurunkan muhammad di bumi saudi dan selayaknya saudi adalah agama yg terpilih, bangsa yg terpilih dan negara yg terpilih , maka sb itu tuhan mengeluarkan berbilion2 tong minyak dari perut tandus,kering dan berpasir itu.sehingga kini, rezeki kurniaan allah itu digunakan utk membeli peralatan perang dari amerika demi membunuh rakyat yemen.

utk mendapatkan dana dari saudi, sesuatu negara itu perlu dilihat islam cthnya bank islam, zakat islam, bangunan islam, makanan halalan toyiban, kwsp syariah..maka sb itu juga hadi berckp2 on MEMBANGUN AGAMA BANGSA DAN NEGARA
Anonymous
on 8/12/16

LAKHNAT BODOH
MAT BAHALOL MANA NAK GAKU Nama pun Budak Bahalol Lahanat Mana ada Lahanat nak gaku Lahanat Bodoh saja Yang papa kedana miskin , Melayu lah apa lagi Bodoh on MEMBANGUN AGAMA BANGSA DAN NEGARA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/12/16







-------