.

Khamis, 21 April 2016

KERJA BAIK HARI INI






SUAMI NAJIB
Kerja baik yang Rosmah suami Najib buat pada hari ini, adalah memberi 2 nasihat yang sangat berguna dan tidak terfikir langsung oleh kita. Nasihat 1: Supaya jangan keluar rumah untuk elak strok haba. Nasihat 2: Supaya sekolah kurang semak, nanti ular tak datang patuk budak sekolah. on MARI BUAT KERJA BAIK
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
at 5:59

KAH KAH KAH

rest my case

kah kah kah


---------

PANAS MENYERANG ASIA TENGGARA












TELAH DIBERI

INGATAN

TELAH DIBERI

AMARAN PADA

ANAK SEMUA

BANGSA




Extraordinary Heat Wave Sweeps Southeast Asia and Points Beyond

By: Christopher C. Burt , 6:47 PM GMT on April 19, 2016
   
Extraordinary Heat Wave Sweeps Southeast Asia and Points Beyond

What is most likely the most intense heat wave ever observed in Southeast Asia has been ongoing for the past several weeks. All-time national heat records have been observed in Cambodia, Laos, and (almost) in Thailand, Malaysia, Singapore, and Vietnam. Meanwhile extreme heat has resulted in all-time record high temperatures in the Maldives, India, China, and portions of Africa as well. Here are the details.


Southeast Asia

We all assumed that the strong El Nino this year would result in drought and high temperatures in Southeast Asia. It seems that although El Nino didn’t work out so well for California (precipitation–wise) the expected impact of the system over performed in Southeast Asia where all-time heat records have been broken and a withering drought is in progress. Maximiliano Herrera, the foremost climatologist investigating world temperature records, has provided the following statistics. These figures are confirmed by the respective meteorological agencies that maintain their countries climate data.




Malaysia

Near national record of 39.2°C (102.6F) measured at Batu Embun on April 10th (the hottest temperature ever measured in central Malaysia). The all-time Malaysian record is 40.1°C (104.2°F) at Chuping on April 9, 1998. In March this year Chuping reached 39.5°C (103.1°F).


BACA DISINI

https://www.malaysiakini.com/columns/336023

https://www.malaysiakini.com/columns/336699

https://www.malaysiakini.com/columns/337611

https://www.malaysiakini.com/columns/338522


----------

SURAT PEGUAM DAH SAMPAI





INI MAKNA

SURAT PEGUAM

DAH SAMPAI



Blog Raja Petra kesal, tarik balik artikel anti-Clare

Kenyataan penyesalan dibuat selepas surat tuntutan ke atas Raja Petra selaku pemilikMalaysia-Today.net dikeluarkan oleh peguam Rewcastle Brown pada 7 April lalu.

Penulis blog Raja Petra Kamaruddin menarik semula artikel yang mencemar nama editor Sarawak Report Clare Rewcastle Brown yang banyak menghasilkan tulisan mengenai deposit bernilai berbilion ringgit di akaun bank Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan skandal 1MDB.
Artikel tersebut bertajuk "Rekod Cerita Tidak Benar - Kes Clare Rewcastle" diterbit di Malaysia-Today.net yang juga memaparkan gambar Rewcastle Brown dengan tajuk "Seorang wartawan penipu".
Dalam satu kenyataan penyesalan yang disiarkan di laman webnya semalam, portal itu menyatakan bahawa artikel mengenai beberapa tuduhan terhadap Rewcastle Brown yang mengadu bahawa ia adalah tidak benar.
"Kami tidak menulis artikel itu dan tidak terlibat dalam penulisan itu dan kami tidak mempunyai sebarang hubungan dengan penulis itu.
"Kami tidak tahu siapa penulisnya dan tidak menyokong artikel itu.
"Kami menarik balik artikel itu dari laman web selepas menerima aduannya dan kami menyesal sebarang kesusahan akibat daripada itu," katanya.


KAH KAH KAH

woit 

lu baca 

lu pikir sendiri

manchester tak

jauh dari london

ini cara kerja

mahkamah kapir

kapir makan babi

kalau betul 

tetap betul

kalau fitnah

tetap fitnah

ini cara kapir

buat kerja

lu pikir sendirilah

CUPLAK MIKLAK

-----------

AL-FATIHAH








Hundreds feared dead in migrant shipwreck off Libya

Hundreds of people are feared to have drowned in the southern Mediterranean last week, in what would be the deadliest migrant shipwreck in months.
A repurposed fishing boat overloaded by smugglers with up to 500 Africans hoping to reach Italy from eastern Libya sunk as passengers from smaller boats were trying to board it, survivors told the International Organisation for Migration(IOM). The survivors’ accounts described panicked passengers desperately trying to stay afloat by jumping between vessels.





----------------

JIN PULAK SEKARANG







INI SUDAH

BERAT

AMAT BERAT

JIN SAMPAI

Histeria terjadi kerana ada jin

 | April 20, 2016
Ia boleh merebak kepada orang lain hanya dalam tempoh lima minit
PETALING JAYA: Gangguan histeria yang dialami oleh seseorang boleh merebak dengan pantas kepada 100 orang dalam tempoh lima minit.
Demikian kata Pengasas Pusat Rawatan Islam At-Tobibi, Shamsuri Shafie yang memberitahu, ia disebabkan gangguan mental itu melibatkan jin yang berpindah randah.
Menurutnya, seseorang itu mudah untuk diserang histeria apabila keadaan rohaninya lemah.
“Benda ini (histeria) berpindah-randah. Dia berjangkit. Yang mana lemah, dia akan mengikut,” katanya kepada Free Malaysia Today.
Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai insiden melibatkan lebih 50 orang pelajar di empat buah sekolah yang Kota Bharu, Kelantan yang diserang histeria sejak minggu lepas.

KAH KAH KAH

woit

macam mana ni

cakap al-nino

sekarang lain

ini cakap lain

jin dah sampai

kah kah kah

ya fulusikom

ya kuntum

ya tak maluun

JINAKOLOJIS

-----------------

AMARAN - UBAH GAYA HIDUP





EMPANGAN BERIS
kawasan tadahan di sekitar empangan Beris dah kena gondol dek tangan mengganas.org kampong hanya boleh tengok ja.. on SATU AMARAN - UBAH GAYA HIDUP
Anonymous
on 4/20/16


SALAWAT YA HANANA
Hidop Kapitalisme, Hak Rakyat dirampas...1MDB, Parti dan cukong, Telco, Bauksit, Balak dan IPP dah jadi sarang kapitalis...Tahap air dan doa pon dah dikapitaliskan...belom lagi bacaan tajwid berlagu dan hapal Quran 30 juzuk...


siap ceramah, selawat ya hanana, solat hajat dan ruqyah dah jadi sumber kapitalis...jadi apo laie yang belom dikapitaliskan kat Malaysia ni? Filem porno Riza Ajis Pak Lebai bila nak buat bahan kempen...kahkahkah! on SATU AMARAN - UBAH GAYA HIDUP
Publish | Delete | Spam
paskiniCHAIpunya
on 4/20/16


HARGA PERLU DIBAYAR
Benar apa yg tuan tulis..ini lah harga yg perlu dibayar akibat kerakusan & ketamakkan manusia yg tidak memperdulikan alam...sesungguhnya semua manusia sekarang ini terpaksa menanggung keperitan yg berterusan..rasailah..nikmatilah..semua yg tuan surahkan adalah benar... on SATU AMARAN - UBAH GAYA HIDUP
Ana Fana
on 4/20/16




------------

SELASA MANA - NAK SAMAN?




NOTA

dah  masuk

43 kali 

hari selasa

bila nak saman




FACE BOOK 


Jika benar selama ini Najib difitnah dan laporan WSJ itu palsu/ bohong berhubung skandal 1MDB, BILA NAK SAMAN WSJ & ABC !!!
DAH MASUK MINGGU KE-43 SELASA, bila nak saman WSJ !!!






































-------------

SEKOLAH TUTUP PANAS







TANDA TANDA

TELAH JELAS
KOMENTAR

sayangnya masih ada lagi
para saintis
para ilmuan cuaca
yang menafikan
pemanasan global
sedang berlaku
ini sama saperti 
pakar perubatan
doktor dan saintis
yang menafikan
hubungan rokok dengan barah
mereka ditaja oleh
syarikat tembaku
para saintis yang menafikan
global warming 
yang memusnahkan alam kita
ditaja oleh syarikat minyak



Sekolah di Kuala Krai, Jerantut ditutup 

dua hari
KAJANG: Kementerian Pendidikan mengumumkan sekolah di daerah Kuala Krai, Kelantan dan Jerantut, Pahang ditutup selama dua hari bermula esok berikutan cuaca panas melampau. 

Menterinya, Mahdzir Khalid, berkata pihaknya mengarahkan penutupan itu berikutan suhu di kedua-dua daerah itu mencecah sehingga 38 darjah Celcius.

 "Keadaan di daerah itu sangat panas hingga mencecah 38 darjah Celcius. Kementerian sudah mengarahkan sekolah di dua daerah itu ditutup selama dua hari.

 "Kementerian akan terus memantau cuaca di kawasan lain, selain arahan supaya aktiviti luar daripada bilik darjah dihentikan seketika dikekalkan buat masa ini," katanya.

 Beliau berkata demikian pada sidang media Majlis Perjumpaan Khas Menteri Pendidikan Bersama Kolej Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik di Kolej Vokasional Kajang di sini, hari ini.

BACA DISINI:
https://www.malaysiakini.com/columns/338522



-----------

KITA MAKIN PANAS







TAK PERNAH

DENGAR TEORI

INI - BETUL KE?



Mufti Kelantan: Histeria ada kaitan dengan El Nino

Kejadian histeria mempunyai kaitan dengan cuaca panas akibat El Nino yang melanda sekarang, kata Mufti Kelantan, Mohamad Shukri Mohamad.
Berita TV1 semalam melaporkan Shukri sebagai berkata, cuaca panas boleh pengaruhi kehidupan manusia, seperti cara berfikir yang menyebabkan seseorang cepat melenting dan tertekan.
“Tekanan panas itu boleh membawa kepada pelbagai kesan yang tidak baik,” katanya dalam rakaman yang dimuat naik di Youtube.



Malaysia school shuts after 'mass hysteria' outbreak

A school in northern Malaysia has had to shut temporarily to handle what local media have called a case of "mass hysteria".
It started last week with several students and teachers of the school in the city of Kota Bharu claiming that they had seen spirits or had supernatural experiences.

KAH KAH KAH

woit

diserambi mekah

pun banyak jin

banyak hantu

mana pergi pakar

jinakologis kita?

saje tanya 

jangan marah

jin makin banyak

bikin kacau

PAKAR JIN

-----------

TIM FBI SAMPAI









APA MAKNA

BERITA INI?

RIZA AZIZ

DIMANA?





1MDB sedia bantu siasatan pihak berkuasa asing



1Malaysia Development Bhd (1MDB) mengulangi kesediaannya untuk bekerjasama dengan pihak berkuasa asing bagi membantu sebarang siasatan berkaitan syarikat berkenaan.
Bagaimanapun, ketika ini syarikat itu belum dihubungi mana-mana pihak berkuasa asing berhubung siasatan itu," kata Presiden dan Pengarah Eksekutif Kumpulan, Arul Kanda Kandasamy.
"Kami secara jelas dan terbuka telah menyatakan yang jika kami dihubungi atau diminta untuk membantu, kami akan bekerjasama sepenuhnya, tertakluk kepada protokol antarabangsa berkaitan hal-hal seperti itu," katanya dalam temubual Bloomberg TV Malaysia pada hari Selasa.
KAH KAH KAH

woit

ini maknanya

tim FBI sampai

ini maknanya

tak dapat celah

yang dapat celah

cina tembam

dah blah awal

kah kah kah

CHA ALIF BOT




-----------