.

Jumaat, 11 Jun 2010

NAK BUAT APA MUKA NASHA
INI NASHA - MUKA CHAKWOW a.k.a PA CHU CHENGTIADA GAMBAR NASHA DI MUKTAMAR PAS

Apakah Timbalan Presiden PAS Nasharuddin Mat Isa ditolak di Kelantan?

Itu antara persoalan yang timbul pada Muktamar Tahunan Dewan Ulama PAS ke-56 di Kota Bharu kali ini, apabila tidak ada gambar Nasharuddin dipamerkan pada poster atau kain pemidang sempena muktamar itu.

Persoalan tersebut dibangkitkan oleh perwakilan ketika membahaskan ucapan dasar Ketua Dewan Ulama PAS Pusat di muktamar itu hari ini.

KAH KAH KAH

woit…APA LAAA ORANG PAS NI… kah kah kah..

woit..NAK KOMPLIAN BUAT APA?... kah kah kah..

kah kah kah… NAK BUAT APA GAMBAR NASHA NI…. Kah kah kah

kah kah kah... TEPATLAA .. MUKA NASHA TAK ADA... DAH BOSAN TENGOK MUKA CHAKWOW..kah kah kah

TURUN TURUN KITA DOBRAK SEKALI LAGIANAK MUDA SELURUH MALAYSIA BERSEDIA !USUL RANCANG SATU LAGI DEMO BERSIH - mkini

Satu lagi himpunan Gabungan Pilihan raya Bersih dan Adil (BERSIH) dirancang diadakan tahun depan kerana "kerajaan tidak ada kecenderungan untuk memenuhi tuntutan gabungan itu".

Usul tersebut diluluskan sebulat suara dalam muktamar Dewan Pemuda PAS di Kota Bharu semalam.

Usul tersebut dibuat oleh Pemuda kawasan Parit, Perak dan disokong oleh Pemuda kawasan Kapar serta Dewan Pemuda PAS Terengganu, kata Pengerusi jawatankuasa usul Pemuda PAS, Suhaizan Kaiat kepada Malaysiakini.

KAH KAH KAH

woit… INI BARU BETUL BERSIDANG… kah kah kah..

woit… BUKAN BERSIDANG NAK PAKAI BAHU BATIK LENGAN PANJANG…kah kah kah..

woit… BERSIDANG UNTUK MEMBUAT RANCDANMGAN NAK JATUH KAN GEROMBOLAN…. kah kah kah..

woit… BUKAN BERSIDANG BEREBUT PASIR….. kah kah kah

ADA JUGA ORANG MELAYU YANG SLOOO PIKAPBOIKOT MEK DOGAL YANG HANTAR DANA UNTUK ZIONIS ISRAEL

INI KESAH DI BELAKANG SAJAK MALAM KELMARIN


Malam tadi, sewaktu Hishamuddin Rais (tukar tiub) mendeklamasikan sajak 'Gaza'nya di program Palestin di Dewan Sivik,PJ aku terdengar seorang mamat berkopiah putih yang duduk di hadapanku bersungut kepada kawannya, "Ini cerita kat Malaysia!".

Ketika itu Hisham masih sedang membaca dan belum habis lagi.
Aku pantas saja bertanya mamat itu, "kenapa?"

Dia jawab,"Ini cerita di Malaysia."

Dengan sedikit panas aku terus saja menjawab,"Zionis ada di Malaysia! Cuba dengar kes roboh dan rampas tanah di Gaza dan di Malaysia, sama tak?"

Dia tersenyum saja masih termangu tetapi apabila Hisham menamatkan sajaknya yang menyatakan Gaza ada di Plentong, Gaza ada di Berembang, Chubadak dan sebelum lawan zionis di Gaza kenali dulu zionis di Malaysia aku rasa semua orang faham. Mamat tadi kelihatan terpempan. Dia tak nampak Hisham sedang membandingkan apa bezanya zionis Israel dengan zionis Malaysia.

Inilah masalahnya kalau selalu melihat 'kulit'. Apabila YB Khlid Samad menceritakan perihal kerajaan BN melantik APCO sebagai penasihat, ada yang bersungut,"politik pulak dahh.."

Nampak tak kesempitan ini? Ramai yang gagal kaitkan zionis di Gaza dengan di Malaysia? Seorang kanak-kanak spontan saja menjerit, "Mc Donald!!" sewaktu slaid menunjukkan produk yang menyokong zionis. Lihat budak sekecil itu sudah 'dipegang' mindanya dengan brand itu. Maaf cakaplah kawan2 - aku sedikit menyampah kalau aku lihat ada sticker VIP McD di cermin kereta kawan2 aku. Aku akan memandang ke lain jika aku menumpang kereta kalian.

Selaku editor majalah kartun politik, aku juga menerima banyak kartun menghentam zionis tetapi aku masih terus menunggu kartunis yang sama melukis tentang APCO, polis tembak orang awam dan sebagainya. Tadak!

Sewaktu demo anti zionis Jumaat lepas, ada sekumpulan demonstran NGO yang guna nama ala-ala Islam kurang senang dengan kehadiran majoriti demonstran dari parti politik PR.

"Tadi kami demo jalan tak jem pun. Mereka datang terus jem. Mereka ni gemar provoke kerajaan."Bagi mereka politik lain- Palestin ni lain.
Pencabulan hak asasi, rampasan, keganasan, manipulasi, penafian hak bersuara adalah zionis. Tak kira di mana dan tak kira siapa yang lakukan. ia adalah zionis. Zionis Melayu, Cina, India pun ada di Malaysia.

Lawan zionis depan mata dulu dan menangislah dengan kekejaman zionis di Putrajaya sebelum kamu berfikir untuk syahid di Gaza.

BERI AMARAN LAGI

AMARAN DARI KUEH BANGKIT
GERTAK BERI AMARAN JANGAN HALANG PROGRAM MELAYU BANGKIT


Gerakan Kebangkitan Rakyat (Gertak) memberi peringatan kepada semua pihak terutama pembangkang supaya tidak menghalang perjalanan program perhimpunan “Melayu Bangkit” di Kuala Terengganu, Isnin ini.

“Kali ini saya minta semua pihak terutamanya pembangkang supaya tidak lagi menghalang perjalanan program ini,” kata Pengerusi Gertak Razali Idris beliau ketika dihubungi The Malaysian Insider.

“Sebelum ini pembangkang menjadikan perhimpunan Melayu Bangkit sebagai permainan politik mereka dengan menyebarkan fitnah dan ia telah menimbulkan ketakutan dalam kalangan rakyat sehingga menyebabkan ia terpaksa ditangguhkan,” katanya.

Justeru kata Razali, beliau berharap perhimpunan minggu depan dapat berjalan dengan lancar tanpa sebarang halangan daripada mana-mana pihak.

Perhimpunan “Melayu Bangkit” yang sepatutnya diadakan pada 13 Mei lalu terpaksa ditunda atas aspek keselamatan.

Ia ditangguhkan ekoran bantahan pelbagai pihak termasuk PAS. Malah, MCA dan MIC, komponen Barisan Nasional juga membantah program tersebut.

KAH KAH KAH..

woit… SATU LAGI GERTAK DARI GERTAK… kah kah kah…

woit….BERAPA KALI NAK GERTAK LAAA…. kah kah kah..

kah kah kah… KALI INI BAGI AMARAN BERAPA JAM… kah kah kah…

woit… INI SAJA BUAT GERTAK… KALAU TAK RAMAI DATANG CAKAP KENA SABOTAGE…. kah kah kah..

SEMUA PROJEK SUAMI JAGA
KALAU SUAMI TAK LULUS - SATU HABUK TAK LULUSKERAGUAN TERUS SELUBUNGA AGENDA REFORMASI NAJIB – mikini

Najib Razak hari ini mengumumkan rancangan lima tahun untuk memotong subsidi dan mempercepat pelaburan tetapi menggariskan tidak banyak langkah untuk meningkatkan daya saing, dan ini memperkuatkan lagi keraguan tentang agenda reformasinya.

Dalam rancangannya itu, Najib berkata kerajaan akan mengurangkan defisit fiskal dan mengurangkan subsidi secara berperingkat-peringkat, sementara mensasarkan purata 6 peratus pertumbuhan ekonomi tahunan.

KAH KAH KAH…


kah kah kah…. NAK POTONG KE TAK POTONG…. kah kah kah..

woit… NAK NAIK KE TAK NAIK…. kah kah kah..

kah kah kah….NAK HAPUS SUBSIDI ATAU TAK HAPUS.. kah kah kah..

woit…. SEMUA BELUM MUKTAMAD…. kah kah kah…

woit... DULU CAKAP DOLAH ZZZZZZZ.... kah kah kah..

kah kah kah... SEKARANG INI BUKAN LAGI TIDO....LEMBIK TERUS...kah kah kah

NIK AZIZ TIBAI GEROMBOLAN
MY NAME IS BOND... JAMES BOND ..BUT MY FRIEND CALL MUNKEEBONDNIK AZIZ SIFATKAN UMNO : TANGAN KANAN HULUR SALAM ,TANGAN KIRI LIPAT SDENJATA – merdeka review

(Merdeka Review) - "Ingin saya peringatkan, lembaran sejarah mencatit UMNO dan Barisan Nasional ialah rakan yang tidak setia, tangan kanan menghulur salam, tangan kiri melipat senjata," demikianlah yang disifatkan oleh Mursyidul Am PAS, Nik Aziz Nik Mat ketika mengungkit pengalaman kerjasama antara PAS dengan UMNO-BN.

"Saya rakamkan semula di sini bukan untuk mengungkit luka lama agar berdarah kembali, jauh sekali mahu melemparkan bara dendam untuk dimarakkan, tetapi untuk menjadi pengajaran kepada kita semua di dalam menongkah perjuangan," kata Nik Aziz.

Nota:
ini ingatan untuk ahli ahli pas yang muda
muda. yang tak tahu sejarah dahulu. yang kena
kelentong oleh dasar ketuanan melayu. yang suka
rumah sempit berasak asak dan berpadu padu.

ini juga ingatan untuk mereka yang sudah
tempah baju melayu itam ingat nak jadi menteri kah kah kah

nota:
abang nasa okay ke di muktamar kah kah kah

MUKA POTONG STIM
TENGOK MUKA TAK LALU MAKAN - PINDAH KELUAR NEGARASERAMPANG TIGA MATA TANGANI MODAL INSAN - mkini

Salah satu perhatian utama Malaysia adalah tahap kekurangan modal insan yang berbakat, kerana sama ada mereka berpindah ke luar negeri atau tidak cukup mahir untuk memenuhi standard industri.

DEngan demikian, kerajaan berusaha untuk melakukan perubahan besar dalam sistem pendidikan dengan harapan untuk menghasilkan bakat kelas dunia bagi memastikan kemampanan ekonomi sepanjang Rancangan Malaysia 10.

nota:
dulu dizaman ghazali shafiee ada
serampang dua mata – ini ada serampang tiga mata
nanti ada serampang 15 mata.

bodoh – berapa kali nak cakap dalam universiti
banayak kang kong banyak kaki bodek. tak faham faham
bila agaknya nak faham.

selagi auku tak hapus – bukan saja serampang 15 mata tak dapat
tangkap ikan – pakai tuba pun tak dapat.

tapi pakai c4 belum cuba lagi kah kah kah

yang pindah ke luar negara keran adah bosan
melihat muka bik mama hingga tak selera makan kah kah kah