.

Khamis, 14 Mei 2009

KEBERANIAN PERWIRA MONGOL
ANWAR CABAR PM ADAKAN PILIHANRAYA PERAK
- mkini

Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim berkata kemelut politik di Perak bukanlah isu perundangan yang boleh diselesaikan di mahkamah.

Sebaliknya, beliau yang juga ketua umum PKR berkata, ia hanya boleh diselesaikan melalui pilihanraya yang bebas dan adil.


MADEY KATA PAKATAN AKAN MENANG DI PERAK
– mkini

Former prime minister Dr Mahathir Mohamad said that any snap state election in Perak would only see a victory for rivals Pakatan Rakyat.

"I think the opposition... well, not the opposition... I think Pakatan is going to win. So why have an election? We already had an election," Mahathir told reporters in Cyberjaya today.


NAJIB KATA DIA TAK TAKUT – mkini

The prime minister also rejected claims that Barisan Nasional was "afraid" to fight a snap state polls as demanded by Pakatan.

"BN is not afraid. If we have to face the rakyat and we will face the rakyat. We have faced the rakyat many times," he said.

KAH KAH KAH…
kah kah kah… KAH KAH KAH…

kah kah kah…KALAU TAK TAKUT BUBAR DUN PERAK… kah kah kah..

kah kah kah… CAKAP TAK GUNA…kah kah kah..

kah kah kah… KOKOK BERDEKAH DEKAH ...kah kah kah

kah kah kah..NAK BERTANDING TAKUT KALAH…kah kah kah..TAKTIK BARU PULAK !


PAKAR AKUI KEUPAYAAN RON95
– berita hairan

Petrol baru RON95 bukan saja setanding dengan RON97 dari segi kualiti dan kuasa kelajuan malah lebih menjimatkan sehingga 25 sen seliter, sekali gus dapat mengurangkan bebanan rakyat dalam aspek perbelanjaan bahan api itu.

Pensyarah Jabatan Kejuruteraan Kimia dan Sumber Asli, Universiti Teknologi Malaysia (UTM), Prof Dr Ahmad Fauzi Ismail, berkata dalam keadaan ekonomi tidak menentu ini, penggunaan RON95 dilihat sebagai satu langkah penjimatan kepada rakyat Malaysia .


KAH KAH KAH… KAH KAH KAH.
.

kah kah kah… INI TAKTIK BARU NAK TIPU RAKYAT… kah kah kah..

kah kah kah… DULU BILA MINYAK NAIK... HARGA BARU AKAN DIBANDINGKAN DENGAHN HARGA MINYAK DI JERMAN… DI SWEDEN.. DI PARIS.. DI LONDON… HARGA MALAYSIA TETAP MURAH…. kah kah kah..

kah kah kah… KALI INI GUNAKAN KANG KONG… kah kah kah..

kah kah kah… ORANG RAMAI TAK AMBIL POT DENGAN CAKAP KANG KONG…. kah kah ka..

woit… HENTIKAN LAH PROJEK TIPU RAKYAT… JANGANLAH BODOHKAN ORANG MELAYU… CUKUPLAH … DAH RAMAI BODOH…kah kah kah..

woit… ORANG RAMAI NAK HARGA MURAH… kah kah kah..UNTUK PAKATAN RAKYAT


PEMIMPIN DIMINTA JANGAN TAMBAH KEKELIRUAN RAKYAT
– berita hairan


Menteri Besar, Zambry Abdul Kadir meminta pemimpin politik supaya tidak keterlaluan 'bermain politik' sehingga mengabaikan tanggungjawab memberi perkhidmatan kepada rakyat, selain menambahkan kekeliruan mereka.

Beliau juga meminta semua pihak menghormati proses mahkamah yang sedang berlaku sekarang dan tidak menjadikannya sebagai isu untuk mengeruhkan lagi suasana politik di negeri ini.

KAH KAH KAH … KAH KAH KAH…

woit… PAKATAN RAKYAT SILA DENGAR…. JANGAN TAK DENGAR…kah kah kah..

kah kah kah… MAT MANDELA SUDAH BERTITAH… kah kah kah..

kah kah kah.. MAT GHANDI TELAH BERSABDA…. kah kah kah…

woit… ANGKAT TANGAN SEMUA… DAN ANGGUK KEPALA…kah kah kah..JANGAN MAIN SABUN- SABUNKESAH KANG KONG DAN SEBUKU SABUN


Warga telah bosan. Ada-ada saja iklan-iklan baru keluar dari syarikat sabun. Ada sabun yang lebih wangi dari wangi. Ada sabun yang membasuh lebih puteh dari puteh. Ada sabun yang berbuih lebih berbuih-berbuih dari mulut rakyat yang berkata : kami sudah bosan.

Yang peliknya bila ada sahaja sabun baru di pasarkan – maka akan muncul para Kang Kong dari universiti dan sekolah menengah yang mengalu-alukan kesampaian sabun-sabun baru ini. Tidak di ketahui kenapa secara tetiba Kang Kong ini mula bersuara dan mengibas-ngibas bulu-bulu ketiak mereka.

Awal-awal subuh lagi Kang Kong-Kang Kong ini akan mengeluarkan kenyataan mengalukan kemasukan sabun baru ini ke dalam rak pasar raya. Tidak cukup dengan ini si Kang Kong akan menulis pandangan-pandangan pendek lagi kontot dan cukup cetek untuk menyambut dan membuktikan yang sabun baru ini lebih banyak buihnya dari mana-mana sabun cap ayam yang dahulu.

Akan ada pula Kang Kong yang cekap dan bijak menjalar mencari air untuk makan. Kang Kong jenis ini akan mengadakan Seminar dan siMinah. Kang Kong jenis ini akan mencari dana untuk membicangkan idea-idea kangkong mereka tentang kenapa sabun baru ini wajib kita pakai. Kang Kong jenis ini berselirat menjalar dalam kampus–kampus. Mereka telah lama menjalar di kampus sehinggakan pulang terpijak pergi tersepak.

Berseminar dan bersiMinah ini telah menjadi aktiviti cari makan para Kang Kong. Kang Kong jenis ini tidak berupaya untuk menulis lebih dari tiga perenggan. Mereka akan melentok rebah jika berhadapan dengan mahasiswa yang bijak lagi berani. Selalunya Kang Kong jenis ini akan memanggil mata-mata untuk memasungkan anak anak muda pelajar yang berani mentertawakan kekangkongan mereka. Atau pelajar yang melawan arus Kang Kong ini dibuang terus dari kampus.

Kang Kong jenis ini amat gagah jika ada kemunculan sabun baru masuk ke pasaran. Mereka akan berbuih-buih mulut untuk mencari dana untuk menganjurkan seminar membicangkan kekuatan buih-buih sabun baru ini. Lebih banyak dana yang terkumpul maka lebih gendut dan menghijau perut si Kang Kong ini.

Dana ini amat penting kerena seminar dan siMinah ini ingin diadakan, kalau boleh di hotel lima bintang dengan garpu dan sudu yang berat berat. Sudu dan garpu ini penting untuk membuktikan kekangkongan Kang Kong- Kang Kong ini. Kemudian dana yang banyak juga akan digunakan untuk menempah kain rentang dan membeli iklan untuk memperlihatkan bertapa hebatnya usaha kerja si Kang Kong. Lebih besar kain rentang dan iklan ini lebih berilmu si Kang Kong ini dilihat

Kang Kong yang akan berseminar dan bersiMinah ini akan memaksa Kang Kong Kecil untuk berjaket dan berdasi siap dengan nama di leher. Kang Kong Kecil ini akan bertugas untuk tersenyum macam kerang busuk. Semua ini adalah sebagai tanda soheh bahawa si Kang Kong ini memiliki sifat insan kamil lagi berilmu.

Jika boleh di hari yang digahkan itu akan diadakan pesta kompang kompet dan silat kerayung. Ini hanya tanda pembukaan seminar. Para deft dan lift-lift jemputan akan duduk melopong untuk mendengar – kalau boleh – pesta pembukaan ini akan diresmikan oleh saekor Menteri dari rak sabun baru. Selesai acara pembukaan maka para lift-lift jemputan ini akan berjamu makan dengan sudu dan garpu yang berat-berat.

Sambil-sambil makan para Kang Kong akan ramai menebeng untuk ‘masuk frame’ bergambar dengan Sang Menteri. Gambar ini bukan untuk Myspace atau Friendster tetapi untuk menghias bilik si Kang Kong – untuk membuktikan betapa tingginya ilmu bodek yang telah dimilikinya.

Selesai jamuan - bila acara pembincangan ilmiah seminar ini bermula kelihatan di dalam dewan hanya ada tiga ekor yang duduk tercongok. Mereka ini ialah – Mak Mentua Si Kang Kong, pemandu si Kang Kong dan saorang pelajar dari Faktulti Bodek. Yang lain sudah mengkangkongkan diri - mereka celah dan belah.

Ini berlaku kerana sebenarnya warga telah bosan dengan sabun- sabun yang keluar masuk ke dalam rak pasar raya. Dulu ada sabun Cekap, Amanah dan Bersih. Kemudian ada sabun Wawasan Lima Ratus Lima Ratus. Ada pula sabun 3M – Mangkok, Mangkok dan Mangkok. Semua ini sabun cap ayam yang telah diketahui satu Malaysia. Warga telah berbuih-buih bosan dengan sabun-sabun ini.

Kali ini ada pula sabun baru keluar dari kilang lama yang sama. Nasib sabun ini agak kurang baik. Tidak seperti sabun 3M dahulu dimana para penyabun agak gembira untuk seketika.

Sabun baru cap ayam ini belum sempat diletakan ke atas rak telah mula kena kutuk. Ini kerana sabun baru ini telah dikatakan terlibat dalam penajaan lakonan siri drama swasta. Cerekarama bersiri dikatakan bukan datang dari Amerika Latin atau dari Korea tetapi dari Mongolia. Cerekarama ini cukup ‘pop’ sehinggakan mendapat liputan ke seluruh dunia.

Cerekarama ini telah berjalan hampir dua tahun – ini satu cerekarama yang hebat. Ada kemungkinan cerekarama ini akan dapat mengatasi siri Pi Mai Pi Mai. Malah berita telah mula tersebar dimana sebuah stesen Tv di Hong Kong akan mengambil cerekarama sabun baru ini untuk di Hong Kongkan.

Kerana terlibat dalam penajaan cerekarama dari Mongolia ini – si sabun baru ini amat susah untuk membersihkan diri. Rakyat satu Malaysia melihat sabun baru ini kurang bernilai kerana dalam satu episode cerekarama ini ada dilihatkan bagimana sabun ini telah membasuh ‘ehem ehem…’ seorang gadis Mongolia. Kerana membasuh ‘ehem’ gadis Mongolia ini satu Malysia telah menganggap sabun baru ini amat kotor lagi jijik.

Sekarang syarikat cap ayam ini sedang dalam dilema. Sebenarnya memang susah untuk memasarkan sabun baru ini – bagaimana sabun hendak membersihkan sabun? Kalau sabun kotor siapa pula pencucinya? Persolan seperti inilah yang banyak Kang Kong terlupa untuk membincangkan dalam seminar dan siMinah yang dianjurkan.

Justeru akhir-akhir ini bermacam-macam slogan telah difikirkan untuk menjual sabun baru ini. Para pengampu dan pembodek termasuk para Kang Kong telah berpulas leher memikirkan beberapa slogan baru agar sabun baru ini akan diterima pengguna. Ini adalah contoh-contoh slogan tersebut: Sabun Tangan Anda Sebelum Makan. Sabun Baru Lebih Bersih, Lebih Cekap dan Lebih Peramah. Sebelum Ke Sekolah Ke Sabun Dulu. Sabun Baru Pandai Berjalan Ke Petaling Street. Bersabunlah Kamu Sebelum Kamu Disabunkan. Sap Sap Sui Sabun Baru Cap Ayam.

Nampaknya slogan-slogan ini masih belum berjaya. Warga satu Malaysia masih mual dengan sabun cap ayam ini. Baru-baru ini berita telah tersebar bagaimana sebuah jabatan agama telah diarahkan untuk mentafsirkan bahawa sabun ini adalah sabun suci lagi bersih. Hingga ke hari ini belum kedengaran buah butir laporan dari jabatan ini. Mungkin sabun baru ini akan disunatkan sekali lagi dengan slogan : Sebelum Ke Umrah Bersabun Dahulu.

Hingga ke hari ini para Kang Kong sedang bertungkus lumus cuba mencari jalan keluar agar sabun baru yang telah tersimpan di rak pasar raya ini akan di terima oleh pengguna. Warga satu Malaysia tidak perlu hairan mungkin tidak lama lagi akan terbit lagu-lagu yang akan di beri nama: Sabun Ku Sabun Ku. Atau Sabun Bergoyang Lagi Terbilang. Atau Marilah Sama Bersabun Dengan Ku Bukan Bersabun Untuk Ku. Ini semua pasti dalam perancangan syarikat sabun cap ayam dalam usaha untuk menjual sabun baru ini.

Sebenaranya ada satu slogan rashia yang masih belum di temui oleh juru bodek dan para Kang Kong. Slogan ini jika di gunakan pasti akan melariskan permintaan untuk sabun baru ini. Slogan ini cukup senang: Untuk Sehat Seperti Bik Mama Gunakan Sabun Baru Ini. (TT)HANCUR BERDERAI TAKTIK GEROMBOLAN
NIK AZIZ TOLAK KERAJAAN PERPADUAN BERSAMA UMNO
- harakah

Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat menegaskan PAS sama sekali tidak bersetuju cadangan penubuhan kerajaan perpaduan bersama Umno.

Beliau berkata, PAS sudah hilang keyakinan terhadap Barisan Nasional (BN) kerana penipuan yang dilakukan semasa PAS berada dalam kerajaan Perikatan pada 1974.

"Kerajaan perpaduan di antara PAS dan BN tidak mungkin berlaku walau pun ada dakwaan kononnya saya akan bersetuju sekiranya PAS ditawarkan jawatan penting termasuk Menteri Pelajaran atau Menteri Kewangan.

"Saya sudah tidak percaya kepada keikhlasan mereka yang pernah menipu PAS. Mereka pernah menendang PAS keluar daripada kerajaan Perikatan pada 1978.

KAH KAH KAH… kah kah kah… KAH KAH KAH..

kah kah kah…. SEDIH… SEDIH… PILU… BERDERAI AIR MATA….kah kah kah

kah kah kah… TUTUP KITAB PERPADUAN MELAYU… kah kah kah…

kah kah kah… NAK BERPADU MACAM MANA… KAKI KELENTONG…kah kah kah…

woit… INI HANYA TIPU HELAH NAK PECAHKAN PAKATAN RAKYAT…. kah kah kah…

woit...ADA NAMPAK RAFIDAH AZIZ TAK ...DENGAR KHABAR DIA DAH BERGURU... NAK MASUK TERIKAT... kah kah kah..KEJOR YEOP KEJOR


PELABUR TIDAK PERLU BIMBANG KEMELUT POLITIK PERAK – ZAMBRY
– melayau

Zambry Abdul Kadir hari ini memberi jaminan bahawa semua urusan pentadbiran negeri berjalan seperti biasa dan pelabur tidak perlu bimbang dengan kemelut politik yang kini melanda negeri itu.

Beliau berkata kerajaan negeri sentiasa mengalu-alukan semua pelabur yang berminat melabur di Perak dan bersedia membantu mereka yang berhadapan masalah dalam proses permohonan.

“Percayalah, walau apapun yang anda (pelabur) dengar mengenai iklim politik, tapi dalam soal ekonomi, saya rasa semua penduduk Perak sentiasa mengalu-alukan kedatangan anda,” katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuiarat mingguan exco kerajaan negeri itu.

Zambry berkata kerajaan negeri yang diterajuinya juga berfungsi dengan baik di sebalik pelbagai kemelut politik yang berlaku kebelakangan ini.

“Kita akan beri tumpuan kepada pembangunan ekonomi,” katanya.


KAH KAH KAH… kah kah kah… KAH KAH KAH…

kah kah kah… BETUL… BETUL… PELABUR SEMUA YAKIN…kah kah kah..

kah kah kah… TAK KAN PELABUR TAK YAKIN…..DAH ADA GHANDI DAN MANDELA… kah kah kah…

kah kah kah… DENGAR KHABAR SEMUA ADUN GEROMBOLAN DAH JADI VEGETERIAN…. MAYOR ….MUNTAH KEDARAH SAYOR….kah kah kah…

kah kah kah.. TAK LAMA LAGI SEMUA AKAN TENUN KAIN SENDIRI MACAM GHANDI…. kah kah kah…

kah kah kah… SEMUA ADUN GEROMBOLAN AKAN JALAN KAKI TAK NAIK KERETA MACAM MANDELA…kah kah kah…

kah kah kah… SEMUA TAK ADA BANK AKOUN MACAM GHANDI… kah kah kah…

woit… SELAMAT TINGGAL KONTREKTOR KELAS F… MENANGIS LAH DEPA… kah kah kah…HABIS TINGGAL KERBAU SAEKOR !
BUKIT LARUT DALAM BAHAYA : FOMCA


PETALING JAYA: Gabungan Persatuan Pengguna Malaysia (Fomca) memberi amaran bahawa Bukit Larut di Taiping kini sedang diceroboh dan berlaku kemusnahan berikutan aktiviti komersial.

Kajian Fomca antara Februari dan Mac di bukit berkeaan mendapati, sampah dibuang sewenang-wenangnya, di tambah dengan aktiviti pembalakan haram, pembinaan banglo dan hostel di lereng bukit, sehingga mengotori sungai dan menyebabkan berlaku tanah runtuh.

Presiden Fomca, Datuk N. Marimuthu, berkata sekiranya kerajaan negeri tidak mengambil langkah segera menangani keadaan tersebut, bukit tersebut dalam jangka panjang akan pupus selama-lamanya dan tidak meninggalkan warisan kepada generasi akan datang.

woit… MACAM MANA ADA PEMBALAKAN HARAM… kah kah kah

kah kah kah… BALAK TURUN NAIK TAK NAMPAK?... kah kah kah..

kah kah kah… KAYU KENA TEBANG TAK KAN TAK TERLIHAT…kah kah kah..

woit… PELIK… HAIRAN… BALAK INI SEMUA BOLEH SURUK DALAM BEG KE … kah kah kah..

kah kah kah... NI MESTI ADA KAUTIM NI...MUSTAHIL ORANG TAK TAHU... kah kah kah..

woit… MANA DIA SPRM…MANA DIA LEMBU LEMBU GERAK MAT EZAM…kah kah kah…

kah kah kah… MANA DIA MAT MANDELA… kah kah kah..

kah kah kah… MANA DIA MAT GHANDI… kah kah kah…AYAM PULAK - DULU KERETA


KABINET SETUJU AP AYAM DILIBERALISASI
– berita hairan


Kabinet bersetuju permit import (AP) ayam diliberalisasikan bagi memastikan harganya stabil dan stok dalam negara mencukupi pada masa depan.

Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, Ismail Sabri Yaakob, berkata ia bagi mengelakkan pembekal dan peniaga tempatan terlalu bergantung kepada bekalan dalam negara, selain menggalakkan mereka menjual pada harga rendah.

"Jika ayam import dijual dengan harga murah, tentu pembekal dan peniaga yang mendapat bekalan tempatan akan menjual pada harga lebih rendah," katanya kepada pemberita selepas mesyuarat pasca Kabinet di kementeriannya di sini, semalam.


kah kah kah… INGAT HANYA RAFIDAH AZIZ SAJE ADA AP… kah kah kah

kah kah kah… AYAM PUN ADA AP… kah kah kah..

kah kah kah… NAK BAWA MASUK AYAN PUN KENA JADI KRONI…kah kah kah…

kah kah kah… INI MACAM NAK BUAT KRONI BARU…kah kah kah…

woit… KENAPA TAK SATU MALAYSIA PILIHARA AYAM?...kah kah kah..

woit… KENAPA TAK GUNAKAN DUIT 6 BILION DUIT RANGSANG EKONOMI UNTUK SOKONG PILIHARA AYAM… kah kah kah…

kah kah kah… TAK PAYAH LAH PAKAI AYAM SIAM… DAH BANYAK.. BERSEPAH SEPAH DI BUKIT BINTANG…. kah kah kah…

woit... SUSAH SUSAH JADIKAN RAFIDAH TU AYAM... MESTI LAKU... kah kah kah..