.

Jumaat, 28 Julai 2017

SATU DUNIA TUNGGU






SATU

DUNiA

TUNGGU

JHo LoW

KENA

TANGKAP

BiLA?




-------------

SILA RENUNGKAN






FACE BOOK

Tang Cina tua tak reti cakap Melayu bukan main marah. Tang sorang Cina gemuk rompak harta negara diam pulak. Patriotik lah sangat.
Comments
Sahrizan Sahid 🤦‍♂️

Reply
1
3 hrs
Manage
Pogym Faisal Fauzi Silap2 yg cina gemuk tu pon bukan fasih sgt pon bm dia.. haha

Reply
1
2 hrs
Manage

Reply
1
1 hr
Manage




-------------------

DARI MEDIA MUSUH






BOLEH BUAT

agak2 sapa calon perdana menteri geng2 otai refomasi ni? anwar ke??bagitaulah sapa yg wajib jadi calon perdana menteri kalo pakatan menang nanti..boikot la program madey..boikot la program parti bersatu..geng2 otai ni mesti ada program2 yg lebih hebat dari madey..pastinya program2 itu juga adalah utk menjatuhkan najib anak razak..geng2 otai bole cite panjang lebar pasal surat2 dan laporan2 rasmi mengenai 1mdb..

LEBIH HEBAT?

bole buat lebih hebat dari madey yg dah tua nak mampus tu..walaupun tujuannya sama utk menjatuhkan najib anak razak..anwar pun dah kata tak semestinya jadi perdana menteri..so siapa calon2 perdana menteri otai2 sekalian..otai tak semestinya betul..tak semetinya duduk dlm parti itu semuanya betul..bukan semua rakyat yg bukan partian macam isham rais itu tak betul..isham itu ngi, bukan ngo..gua tak perlu join parti politik utk faham politik.. 
on DARI MEDIA MUSUH
Anonymous
on 7/27/17


KULIAH
TT, kuliah politik kau belum tuntas. masih ramai yg tak faham matlamat utama berperang dlm politk. kau masih gagal menghasut puak2 bebal hahaha. 
on DARI MEDIA MUSUH
Anonymous
on 7/27/17


MENANG

agak2nya siapa yg menjadi pilihan kabul si pengundi pakatan itu utk jadi perdana menteri? mari kita buat undian, poll..siapakah yg wajib menjadi calon perdana menteri sekiranya pakatan menang..aduhai..menang dulu baru la cite bro..istilah bangang dan lembu itu hanya semiotik je..lu kata pernah dihasut isham rais..takkan lu tak faham2 ilmu semiotik dan bahasa basi isham rais..ini sama macam isham rais kata hadi itu sotong..

DULU

bukan la maknanya hadi itu sekor sotong, atau lembut macam sotong..kalo dah bangang, jangan baca tukar tiub..lu tak faham apa itu semiotik baik jgn baca..nnt lu sesat jalan.jgn kata lu, mufti, ulama2 pun bole jadi sesat kalo baca tukar tiub..nampak sangat bukan dihasut oleh isham..thumb up for isham rais..err..mr najib apa kabo? doj ada call tak?? 
on DARI MEDIA MUSUH
Anonymous
on 7/27/17


BABI

gua sokong 100% bro tt..ramai ngaku pengundi pakatan.sapa pun bole ngaku..even babi pun bole ngaku pernah terbang..teknik yg sama dilakukan..siapa Pm?nape tiada org tanya kat umno who the next PM?jgn lupa, lepas ini isu bahasa melayu..walhal presint putarjaya belum ditukarkan lagi..

BOLEH

pasni Pm wajib melayu, pasni PM mesti islam, bersunnat dan lebih afdal kalo bole jadi imam..lu dihentam..lu tahan..ini bermakna lu betul..point sekarang adalah jatuhkan najib isteri rosmah..point itu juga digunakan amerika laknatullah regim change..kalo dah letih dgr badut2 isham rais ckp berdekah2, pasal apa nak sibuk siapa PM?


TERBANG

pasni minta peletih2 itu spy pastikan sapa calon mufti, sapa calon pegawai jais, sapa calon jasa, sapa calon tpm..supaya kita bole check dulu calon2 sblm menerimanya sbagaimana kita nak membeli barang2 di lazada, apadah, jalan dah.kalo bole sapa jadi agong pasni pun kena tau dulu calon2nya spy terjaga keislamangan dan bukan raja botol besar.madey dikaitkan dgn double barrel defisit 
on DARI MEDIA MUSUH
Anonymous
on 7/27/17


GAGAL

aku percaya pada tuhan,Tuhan Allah jalannya lurus,maha tahu keagunganya kun fa ya kun karna seluruh semester dibawah rahmatnya.Dr mahadir Muhammad dulunya digelar penista a Gama sikapnya maha firaun tengkahnya licik sebab berkuasa ketika itu umno dibawah telunjuknya dan pengampu pengampu yes bos.anuar ibraham ketika itu don't do bos because bla bla bla!? dan Satu rancangan terancang Oleh barisan nasional menjatuhkan Dsai bermula dari Satu cumplot ke Satu compirasi menjatuhkan kradibiliti beliau... tapi itu dahulu.


ANGKAT

Ada diantara kalian bermunajad berdoa tuhan tolonglah anuar difitnah Oleh penguasa diatas jenayah yang tidak dilakukan.dan tuhan telah memberi pertolongan dan jalannya dgn caranya.Gabungan dap keadilan dan pas telah menekan dr mahadir dan sekutunya diwaktu berkuasa Satu ketika dahulu.. Umno lumpuh didalam Lumpur.. maka lahirlah Islam had ari Islam ciptaan kapitalis melayu Abdullah ahmad Badawi kalifahnya.?umno keburungan buntu dgn ideology yg gagal mengangkat bangsa melayu 
on DARI MEDIA MUSUH
Anonymous
on 7/27/17





-----------------

NAJIB PASANG LUKAH






ORANG 

RAMAI

MAT REMPIT

JAGA JAGA

NAJIB BUAT

ROAD BLOK

NAK CARI 

DUIT



FACE BOOK
Lagi 3 hari 1MDB/MoF Inc nak kena bayar IPIC/Aabar 1st payment berjumlah
USD$602,725,000. Dari mana datang duit nak bayar ni?

LikeShow more reactions
Comment
Comments
Bard Hussain Hmmm....patut la galak roadblock di area aku lately. 
Bersangka baik...ekeke

LikeShow more reactions
Reply
1
1 hr
Manage
Rizal Isa ade lah sumber2 tu. hehehe. Jangan ditanya. Akta rahsia rasmi semua tu. hehehe

LikeShow more reactions
Reply
2
1 hrEdited
Manage
Ambok Chening Meri Don't look at me Bro

LikeShow more reactions
Reply
2
1 hr
Manage
Mohd Zamin Dari poket rakyat ler.. yg depa songlap hari tu dh abis pi belanja teman rakan dan taulan.. u still remember the pink diamond.. the yatch.. the plane .. to name a few barang2 runcit yg di beli dari kedai 1mlsia.

LikeShow more reactions
Reply
1
1 hr
Manage
Rosman Mohd Said Duit rakyat

LikeShow more reactions
Reply
1
1 hr
Manage
Shamshul Amri Omar mintak balik duit donation yg pulang balik hari tu

LikeShow more reactions
Reply
1
1 hr
Manage
Abdul Razzaq My Ada la duit... Sikit jer tu

LikeShow more reactions
Reply
1
1 hr
Manage
Mohamad Zawawi Ahmad Bayar dgn units...

LikeShow more reactions
Reply
1
52 mins
Manage
احمد عزمان سعيا Gadaikan Pulau Langkawi boleh berhutang lagi. Bukan kita bayor, cucu kite bayor.

LikeShow more reactions
Reply
1
48 mins
Manage
Abdul Hamid Hussin Sultan Kedah punya........

LikeShow more reactions
Reply
1
33 mins
Manage
Ahmad Ziakari LHDN dan KASTAM kena bantu.

LikeShow more reactions
Reply
1
41 mins
Manage
Khairul Imran Che' Man Print duit baru.

LikeShow more reactions
Reply
2
32 mins
Manage
Zin Dahari ZA Rahsia Kerajaan. Tak boleh bahas atau bincang..

LikeShow more reactions
Reply
1
24 mins
Manage
Rosli My Jual badak 2 ekor kat zoo tu boleh bayar hutang.

LikeShow more reactions
Reply17 mins
Manage
ARashid MA Sikit aje tu. Ada pak arab yg akan membantu nanti.

LikeShow more reactions
Reply2 mins

LikeShow more reactions
ReplyJust now




-------------