.

Isnin, 11 Mei 2009

LAPORAN AJENSI BERITA LUAR NEGARA
LELAKI TUA BERAMBUT PUTEH KELIHATAN SUGUL –
ajensi


New York : Seorang lelaki tua berambut puteh yang tidak dikenali asal usulnya telah di temui oleh polis New York dalam keadaaan sugul dan terumbang ambing seorang diri.

Polis New York telah menahan lelaki berambuat puteh ini kerana merasakan lelaki ini mungkin akan mencederakan dirinya sendiri.

Ketika di tahan polis lelaki ini hanya mengeluarkan berapa perkataan yang kurang jelas.

Hingga ke saat ini polis di Precint 7 New York sedang cuba mentafsirkan beberapa patah perkatatan : zambezi… zaamberi… go .. muda go ... dan cammel aree.

Perkataan ini sedang dimasukkan ke dalam program Le Mot Fou satu pengisian terbaru yang telah direka oleh MIT pada tahu lalu.
IKANG OH IKANGSMS UGUTAN : POLIS KELUARKAN WARAN TANGKAP TERHADAP RAMZI
- mStar

KUALA TERENGGANU: Polis mengeluarkan waran tangkap terhadap bekas Setiausaha Politik bekas Menteri Besar Terengganu, Ahmad Ramzi Mohamad Zubir hari ini.

Waran tangkap itu dikeluarkan terhadap Ramzi kerana beliau gagal untuk tampil membantu siasatan berhubung kes penghantaran SMS berbentuk ugutan kepada tiga Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Barisan Nasional (BN) negeri itu.

kah kah kah… MANA MALAON NI DAN CELAH…. kah kah kah…

kah kah kah…. CARI DALAM KANDANG KAMBING…. kah kah kah…

kah kah kah… JAMIN MUNKEE NI AKAN JADI KAMBING HITAM…. kah kah kah
MARI BELAJAR MELIHAT BAGAIMA CARA PUTAR ALAM BEKERJA !!!


MAHKAMAH TINGGI ISYTIHAR NIZAR MENTERI BESAR PERAK YANG SAH
– berita hairan

Mahkamah Tinggi di sini mengisytiharkan Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin sebagai Menteri Besar Perak yang sah, bukannya Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir.

Keputusan itu dibacakan Hakim Mahkamah Tinggi (Bahagian Rayuan dan Kuasa-Kuasa Khas), Datuk Abdul Aziz Abd Rahim, di sini, sebentar tadi.

Dalam keputusannya, Abdul Aziz berkata jawatan Menteri Besar Perak tidak boleh dianggap kosong mengikut peruntukan Artikel 16(6) Undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak dan undi tidak percaya terhadapnya hanya boleh dibuat ketika persidangan Dewan Undangan Negeri.

Nizar sebelum ini mengemukakan semakan kehakiman untuk mendapatkan pengisytiharan mahkamah bahawa beliau masih Menteri Besar Perak yang sah.

Bagaimanapun, keputusan itu masih belum muktamad kerana pihak yang kalah boleh mengemukakan rayuan di Mahkamah Rayuan.

Mohammad Nizar memfailkan semakan kehakiman itu pada 13 Februari lalu, memohon perintah injunksi bagi menghalang Zambry, yang dilantik Menteri Besar pada 6 Februari lalu, atau ejennya daripada menjalankan tugas sebagai Menteri Besar.

Mohammad Nizar juga memohon perintah supaya Zambry memberikan tunjuk sebab bagaimana dan mengikut dasar atau kuasa apa beliau berhak memegang jawatan itu.

Beliau turut memohon perisytiharan mahkamah, Zambry bukanlah Menteri Besar Perak dan tidak berhak menjawat jawatan itu.

Selain itu, Mohammad Nizar juga memohon mendapatkan takrif mengenai Perkara 16 (6) Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak (UTKP) sama ada jawatan Menteri Besar boleh dikosongkan.

Pada 6 Februari lalu, Zambry mengambil alih pucuk pimpinan negeri Perak selepas Barisan Nasional (BN) mendapat sokongan 31 Adun berbanding 28 Adun bagi Pakatan Rakyat (PR).

Sokongan kepada BN bertambah selepas Jamaluddin Mohd Radzi (PKR-Behrang), Mohd Osman Mohd Jailu (PKR-Changkat Jering) dan Hee Yit Foong (DAP-Jelapang) keluar parti masing-masing untuk menjadi Adun Bebas serta menyokong BN.


LIHAT AYAT INI – INI AYAT PUTAR:

Bagaimanapun, keputusan itu masih belum muktamad kerana pihak yang kalah boleh mengemukakan rayuan di Mahkamah Rayuan.


ITU PASAL ORANG TAK PERCAYA PADA MEDIA YANG DI MILIKI GEROMBOLAN.


SUKA PUTAR PUTAR. SUKA LEBONG LEBONG. SUKA KELENTONG. WAL HAL PERNGHAKIM CUKUP JELAS.BACA LAPORAN SOHEH DARI MALAYSIA KINI. BACA DAN BEZAKAN

NIZAR MENTERI BESAR SAH PERAK– MalaysiaKini

Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur mengumumkan Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin sebagai menteri besar sah Perak setelah digugurkan jawatan tersebut, awal Februari lalu.

Dalam penghakimannya, hakim Abdul Aziz Abd Rahim berkata seseorang menteri besar hanya boleh dipecat melalui undi tidak percaya di DUN, seperti kes Stephen Kalong Ningkan.

Hakim menambah, dalam kes pelucutan Mohamad Nizar, tiada persidangan dewan diadakan untuk meluluskan usul sedemikian.

Permohonan peguam Zambry, Cecil Abraham untuk menangguhkan penghakiman tersebut ditolak oleh mahkamah.

Mengulas kemenangannya, menteri besar Pakatan Rakyat itu berkata beliau akan menghadap Sultan Perak berhubung penghakiman mahkamah tersebut.

Pada 13 Februari lalu, Mohamad Nizar memfailkan saman mencabar pelantikan Zambry di kompleks mahkamah Jalan Duta, kira-kira seminggu selepas rampasan kuasa BN dan sekali gus pelantikan wakil rakyat BN itu.

Mohamad Nizar, ADUN Pasir Panjang, juga memohon mahkamah mengeluarkan perintah perisytiharan bahawa Zambry yang dilanti 6 Februari lalu tidak berhak memegang jawatan menteri besar.

Dalam permohonan itu, wakil rakyat PAS itu mendakwa beliau masih menteri besar yang sah atas tiga alasan berikut:

(i) Tidak terdapat pembubaran DUN Perak;

(ii) Tidak terdapat usul tidak percaya diambil dan diterima pakai oleh DUN terhadapnya sebagai menteri besar Perak; dan

(iii) Tidak terdapat peletakan jawatan menteri besar Perak.

"Melalui kenyataan media pejabat Sultan pada 5 Februari 2009, Sultan bertitah tidak akan membubarkan DUN dan sekiranya saya serta ahli majlis mesyuarat negeri tidak meletakkan jawatan, jawatan kami akan dianggap kosong.

"Saya menegaskan bahawa walaupun terdapat usaha mengusir saya daripada jawatan menteri besar Perak, saya masih menteri besar dan masih menjalankan fungsi dan tugas dengan baik, cermat dan adil," katanya dalam afidavit, menyokong permohonan itu.

Mohamad Nizar juga memohon mahkamah mengeluarkan perintah supaya responden memberikan tunjuk sebab bagaimana dan di bawah dasar apa Zambry, sebagai responden, berhak memegang jawatannya sekarang.

Beliau mendakwa responden secara tidak sah mengambil dengan tiada hak dan merampas jawatan menteri besar, serta menjalankan tanggungjawab, fungsi dan tugas sebagai menteri besar secara tidak sah dan bercanggah dengan Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Perak.

Nizar juga memohon perintah injunksi bagi menghalang responden daripada melaksanakan tanggungjawab dan tugas-tugas menteri besar di negeri itu

kah kah kah... ABANG JOHAN ...SETAKAT HULL UNIVERSITI TU TAK TERER LAAA... ITU UNIVERSITI MACAM TARAF SINTOK.... DI UK REJECTED PRODUCT PERGI KE SANA...kah kah kah..SELAMAT HARI JADI PEKEMBAR?


SILA BACA INI : UMNO BARU


In Malay, Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu (Baru) or UMNO - a political party founded by Mahathir Mohamad, Ghafar Baba in 1988 in Malaysia. The original UMNO was declared illegal by the High Court judge Harun Hashim after irregulartities were discovered involving the election of party officials in 1987. In 1989, UMNO Baru was formally announced as being the legal and financial successor of the original UMNO.


KATA UMUR DAH LEBIH 60 TAHUN… kah kah kah..

HARI LAHIR PUN TAK TAHU BILA… kah kah kah…

HARI INI 11 MEI MENGAKUI HARI JADI… kah kah kah…

TENGOK BETUL BETUL SEJARAH… JANGAN KELINTAU KELINTAU
… kah kah kah..

JANGAN PUSING PUSIANG…
kah kah kah..

JANGAN AUTA AUTA.
.. kah kah kah

JANGAN NAK KELENTONG ORANG MELAYU… JANGAN NAK LEBONG SEJARAH…
.kah kah kah..

HARI INI DAPAT HADIAH SEMANGKOK DARI RAKYAT PERAK… kah kah kah..HOT HOT HOTNIZAR MB YANG SAH

Ini keputusan dari Mahkamah Timnggi.

Nizar menteri besar sah Perak

Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur mengumumkan Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin sebagai menteri besar sah Perak setelah digugurkan jawatan tersebut awal bulan lalu.
INI B’AIAH TAHANAN ISABUKAN TERIMA KASIH – TAPI AKAN MENYAMAN
– suara keadilan


Wakil rakyat Kota Alam Shah M. Manoharan berkata bekas tahan ISA Hindraf tidak akan berterima kasih.

Mereka akan menyaman 100 juta ringgit kerajaan persekutuan, Menteri Dalam Negeri dan mereka yang bersangkutan menahan mereka selama 17 bulan.

Ini lah berita yang paling baik untu satu Malaysia.
PECAH BERITA - MAKAN IKANG ULANG KAMBANG
KAMBIANG - KAMBANG - KAMBING


Cerita kambing terus tersebar di Kuala Terengganu.

Cerita ini lebih ‘top’ dari cerita orang kena panah petir ketika menyadat sotong.

Cerita ini baru bocor.

YB Kuala Terengganu Wahid Endut telah pergi ke rumah Harun Taib. Ketika disana MB Ahmad Said ada sama.

YB yang baru menang ini hari ini hanya berkata ‘ semuanya cerita kambing’.

Wah…. Ini perniagaan kambing yang hebat kah kah kah. Bila pulak Harun taib ini menjadi saudagar kambing kah kah kah.

Ini cerita kambing atau ada yang hendak menjadi kambing hotam kah kah kah
NATANG GAPO NI ?TRANSFORMASI UMNO JANGAN SAMPAI HAPUSKAN KEISTIMEWAAAN BUMIPUTERA
– berita hairan

PERTUBUHAN Kebangsaan Melayu Bersatu atau Pekembar atau hari ini dikenali sebagai Umno, lahir pada 11 Mei, 1946, susulan daripada gerakan penjajahan Inggeris ketika itu yang berhasrat untuk memperkenalkan Malayan Union, yang akan menghapuskan hak keistimewaan bangsa Melayu, sebagai bangsa peribumi Tanah Melayu.

Cuma satu pinta parti ini ialah jangan dipertikai keistimewaan yang memang menjadi hak Melayu yang sudah termaktub di dalam Perlembagaan Negara kerana ialah adalah hak peribumi yang akan dipertahan sampai bila-bila.

KAH KAH KAH
… kah kah kah… KAH KAH KAH..

kah kah kah… ADA NAMA MELAYU RUPA RUPA NYA… kah kah kah..

kah kah kah… KENAP TAK PAKAI ?... MALU KE ?.... kah kah kah

kah kah kah… PEKEMBAR !.... kah kah kah… PERKEMBAR ..KAH KAH KAH …

kah kah kah... POYO... TAK COOL... PATUT TAK BERANI PAKAI.... kah kah kah..

woit…. PASAL GEROMBOLAN INI NAK ISTIMEWA?.... kah kah kah…

kah kah kah… APA SPESIAL NI… NAK ISTIMEWA PULAK… kah kah kah…

kah kah kah... ISTIMEWA UNTUK APA ?... kah kah kah..

woit… TRANSFORMASI NI APA DIA ?... NI TALI YANG SAMBUNG BATERI KE ?... kah kah kahPELIK TETAPI BENAR !

PEMBANGKANG PERLU PATUH PERLEMBAGAAN
– berita hairan

IPOH 10 Mei - Menteri Kewangan II, Ahmad Husni Mohamad Hanadzlah menasihatkan pemimpin pakatan parti pembangkang agar bertindak mengikut perlembagaan dan undang-undang jika ingin mendapatkan kembali kuasa bukannya mencetuskan kekecohan seperti bangsa tidak bertamadun.

Beliau yang juga Timbalan Pengerusi Perhubungan UMNO negeri berkata, bangsa bertamadun yang maju adalah mereka yang bergerak dan hidup berteraskan kepada perlembagaan dan undang-undang.

kah kah kah… KAH KAH KAH … kah kah kah…

kah kah kah… MUNKEE NI BARU SAMPAI DARI PLANET MANA ? ….kah kah kah..

kah kah kah… MUNKEE NI DARI PLANET HOLYWOOD ATAU DARI PLANET YOURANUS…. kah kah kah

kah kah kah… MUNKEE NI TAHU APA YANG DIA CAKAP?.... kah kah kah...MUNKEE NI TIDOO DI MANA ?
TIMBALAN MENTERI TINJAU MASALAH
– berita hairan 21 APRIL berita harian

Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Ahmad Maslan mengambil pendekatan bermalam di rumah peneroka Felda di seluruh negara setiap minggu dalam usaha mendekati serta mendapatkan gambaran sebenar masalah dihadapi golongan itu.

Buat permulaan, beliau yang bertanggungjawab ke atas Felda, memilih bermalam di rumah Mohd Zahari Marzuki, 58, peneroka di Felda Bukit Batu.

KAH KAH KAH….KAH KAH KAH…. KAH KAH KAH…

woit… TOLONG PERIKSA UJUNG MINGGU NI MUNKEE NI TIDOO DI MANA?.... kah kah kah

kah kah kah… JANGAN BAGI CHAN DIA KELENTONG MAK CIK FELDA…kah kah kah…SATU MALAYSAI JADI HAIRAN !


UMNO PERLU LAKUKAN PERUBAHAN PEMIKIRAN, POLITIK, PENDEKATAN: NAJIB
- berita hairan


Umno perlu melakukan perubahan pemikiran, politik dan pendekatan, termasuk cara berkomunikasi untuk kekal relevan memperjuangkan agama, bangsa dan negara.

Najib Razak berkata, Umno jangan terlalu bersandarkan kepada soal sentimen, ingatan nostalgia jasa dan bakti yang ditabur selama ini kepada bangsa serta negara.

Beliau berkata, ini kerana persekitaran politik sekarang sudah berbeza dengan politik ketika Umno mula ditubuhkan dahulu.

kah kah kah… PERUBAHAN PEMIKIRAN ?.... kah kah kah…

kah kah kah… INI SATU KERJA BERAT… kah kah kah..

kah kah kah… INI KERJA MUSTAHIL… kah kah kah…

woit … PEMIKIRAN DARI MANA?... kah kah kah..

kah kah kah... KOSONG...ELEK... TARAK...kah kah kah..

kah kah kah… INI MACAM SURUH KETAM BATU MEMANDU TEKSI…kah kah kah..TERIMA KASIH ? KEPALA BANA APA?


KERAJAAN TIDAK HARAPKAN UCAPAN TERIMA KASIH DARI UTAHYAKUMAR
- mStar

Kerajaan tidak mengharapkan atau menagih ucapan terima kasih daripada pemimpin pertubuhan haram Hindraf P. Uthayakumar yang dibebaskan semalam dari tahanan di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA), kata Menteri Dalam Negeri Hishammuddin Hussein hari ini.

"Memang kita tak mengharapkan dia berterima kasih, kita pun tahu dia degil, mengoyakkan bajunya sebelum dibebaskan, dan fitnah macam-macam," katanya sebagai mengulas kenyataan Uthayakumar yang tidak akan berterima kasih kepada kerajaan yang membebaskannya.


kah kah kah…. KESIAN MUNKEE LIDAH KONTOT … kah kah kah..

kah kah kah… BERBELIT BELIT LIDAH NAK BERI AMARAN…kah kah kah..

kah kah kah… TAK ADA ORANG AMBIL PEDULI…. kah kah kah…

kah kah kah…JANGAN HARAP TAHANAN ISA AKAN MINTA MAAF…. kah kah kah…

kah kah kah… MAT REMPIT PUN TAK AMBIL POT… kah kah kah..

kah kah kah… KESIAN BINI MUNKEE NI TAK MERASA… TAK MERASA APA?... kah kah kah..TAK KAN TAK JUMPASMS UGUTAN: TEMPOH BERAKHIR ESOK RAMZI BELUM TEMUI POLIS
– mStar

Polis Terengganu memberi masa hingga esok kepada Ahmad Ramzi Mohamad Zubir untuk tampil membantu siasatan berhubung kes penghantaran SMS berbentuk ugutan kepada tiga Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Barisan Nasional (BN) negeri itu.

Pegawai Penyiasat Kanan, Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Terengganu, ASP Mohd Hadzwan Zulkefle berkata, tempoh tiga hari yang diberikan kepada Ahmad Ramzi bermula kelmarin akan berakhir esok.

kah kah kah… MANA MUNKEE NI DAH ILANG ?... kah kah kah..

kah kah kah… DIA PERGI MENCANDAT SOTONG KE ?.... kah kah kah

kah kah kah… MUNKEE NI PERGI CARI KAMBING KOT… kah kah kah..

kah kah kah… PERGI TENGOK KAT RUMAH PEMIMPIN PAS … kah kah kah..

woit…KALAU TIDAK CARI DALAM REBAN KAMBING…kah kah kah