.

Rabu, 29 Julai 2009

RAKYAT DI DAHULUKAN UNTUK DI TIPUKELUARGA TEOH TETAP MAHU SURUHANJAYA DIRAJA
– malaysiakini

Walaupun telah mendengar penjelasan perdana menteri, keluarga Teoh Beng Hock tetap menuntut sebuah suruhanjaya diraja bagi menyiasat punca kematian mendiang.

"Kami tetap dengan pendirian meminta sebuah suruhanjaya yang bebas dan adil untuk menyiasat punca kematian abang saya," kata adik perempuannya Teoh Lee Lan.

Ditemui pemberita selepas inkues hari pertama di Mahkamah Majistret Shah Alam pagi ini, kenyataan ringkas Lee Lan dalam bahasa Cina itu diterjemahkan pemimpin popular DAP Lim Kit Siang.

"Mereka telah dengar penjelasan kenapa suruhanraya diraja tidak ditubuhkan bagi menyiasat punca kematian Teoh, tetapi hanya melibatkan teknik siastan SPRM.

"Keluarganya berkata, mereka mempertimbangkan penjelasan perdana menteri, bagaimanapun mereka tetap dengan pendirian supaya suruhanjaya diraja mesti ditubuhkan (bagi menyiasat punca kematian Beng Hock)," kata ahli parlimen Ipoh Timur.

Pada pertemuan itu, Najib sekali lagi dilaporkan menyampaikan takziah kepada bapa mendiang Teoh Leong Hwee, emaknya Teng Shuw Hoi, abangnya Teoh Meng Kee dan juga tunangnya Soh Cher Wei.

KAH KAH KAH…

Kah kah kah…. SAMPAI BILA NAK TERUS MENIPU….kah kah kah..

Kah kah kah…..DULU KATA TAK KENAL ALTANTUYA…. kah kah kah…

Kah kah kah…. INI TIPU LAGI…. kah kah kah…

Woit... HORMAT LAH KELUARGA SI MATI.... kah kah kah...

Kah kah kah... TAK KAN ATAS NASIHAT SYARIKAT APCO WORLDWIDE ...JUMPA KELUARGA.... UNTUK GAMBAR POLITIK....kah kah kah...

kah kah kah... LEPAS TU KELENTONG LAGI....kah kah kah...

Kah kah kah…..APA BALA ( BUKAN BALA YANG ILANG )TURUN KEPADA RAKYAT SATU MALAYSIA INI….kah kah kah..

Woit…. BILA AGAKNYA SATU MALAYSIA NAK SEDAR…kah kah kah…

Kah kah kah… NAK ISAP KOPEK... NAK KENA HANTU KOPEK... BARU NAK SEDAR ?... kah kah kah…
FESHEN TERBARU DI AMERIKA SYARIKAT SESUDAH MANGKATNYA MICHEAL JACKSON
PASARAN BESI TERGEMPAQ


Harga besi melonjak naik di pasaran Amerika pagi ini.

Indek-indek di bursa NASDAQ dan Dow Jones melantun naik.

Ini amat memeranjatkan pemerhati pasaran kerana harga besi hanya naik di pasaran Amerika Syarikat sahaja.

Harga lonjakan pasaran besi amat ketara sekali di Washington DC. Kelihatan pembeli besi bukan lagi pemborong tradisional tetapi ibu bapa warga Amerika terutama yang ada anak dara.

Dari laporan yang diterima pelayan-pelayan bar di Washington DC telah juga memasuki pasaran besi. Persaingan ini menjadikan harga besi terus melonjak naik.

Dari laporan ajensi berita satu feshen baru telah muncul di Amerika Syarikat. Besi besi yang dibeli ini dihatar terus ke kedai tukang besi untuk dijadikan cawat besi dan seluar dalam besi.

Apakah feshen memakai cawat dan seluar dalam besi ini satu trend yang baru sesudah mangkatnya Raja Pop Michel Jackson atau kerana Malaysia akan menghantar duta baru ke Amerika kah kah kah.KENYATAAN DR MOHD ASRI ZAINUL ABIDIN BEKAS MUFTI PERLISMAJLIS FATWA KEBANGSAAN KENA KELUARKAN FATWA ISA


Disiarkan pada Julai 28, 2009

Majlis Fatwa Kebangsaan perlu mengeluarkan fatwa mengenai ISA. Ini kerana isu ini telah berulang kali diminta oleh Umat Islam agar dilihat di sudut agama. Namun fatwa itu hendaklah adil, bebas dari keterikatan dengan mana-mana pihak, dibahaskan secara saksama dengan kehadiran pakar perundangan, pihak berkuasa dan mangsa. Juga ahli-ahli politik yang bersetuju dan yang membantah perlu dijemput memberikan pandangan.

Penilaian adil perlu untuk panduan kerajaan. Malanglah jika isu-isu pinggiran dibincangkan sedangkan isu-isu besar yang membabitkan kepentingan umat ditinggalkan. Majlis Fatwa Kebangsaan menggunakan wang awam, maka pastikan faedahnya balik kepada awam secara jelas. Mesyuarat yang biasanya berlangsung di hotel-hotel yang hebat itu perlu mengeluarkan pandangan-pandangan yang hebat untuk kemaslahatan umum.

Hari ini rakyat berbagai pendapat tentang ISA, berikan pandangan para mufti pula. Masakan mungkin mereka tidak peka, sedangkan semua rakyat berbicara. Saya secara peribadi semasa menjadi mufti telah mengeluarkan pandangan dalam Bulan Ramadhan lepas di Perlis, Kelantan, Kuala Lumpur dan berbagai tempat. Media tempatan telah berulang kali menyiarkannya. Kali ini kita menuntut pandangan rasmi agensi agama kerajaan pusat pula.

Dr. Mohd Asri Zainul Abidin, Lampeter, UK.
KASI CHANLAH BIK MAMA
UNISEL: PEMUDA PAKATAN ULANGAI DESAKAN GANTI ROSMAH
– malaysiakini

Pemuda Pakatan Rakyat Selangor mengulangi desakan kepada kerajaan negeri itu supaya menukar segera Canselor Universiti Industri Selangor (UNISEL), Rosmah Mansor yang didakwanya tidak layak dan kompeten untuk menduduki kerusi berprestij itu.

Dalam satu kenyataan bersama, ia berkata ianya selaras dengan sokongan tidak berbelah bagi mahasiswa dan pensyarah UNISEL sendiri - dalam satu program yang dihadiri Datuk Seri Anwar Ibrahim - yang mahukan Canselor UNISEL ditukar segera.


"Malahan kita yakin masyarakat di Selangor juga mahu kepada seorang Canselor UNISEL yang boleh mencerminkan prestij dan imej keilmuan dan taman budi sebuah gedung ilmu negara," kata kenyataan itu lagi.

Menurutnya, kerajaan negeri sepatutnya sudah menyedari dan bertindak proaktif untuk menukar Canselor UNISEL kepada individu yang lebih berkelayakan dan mempunyai nilai ilmu, akal budi dan akhlak murni yang tinggi.

KAH KAH KAH… KAH KAH KAH…

Woit… APALAH PEMUDA PAKATAN INI…. kah kah kah…

Kah kah kah… TAK ADA KERJA LAIN KE ?.... kah kah kah…

Kah kah kah…. BAGI TENSION BIK MAMA….kah kah kah..

Kah kah kah….HILANG TIGA KILO…. kah kah kah…

Kah kah kah…BIK MAMA NI SEORANG INTEREKTUAI… kah kah kah..

Kah kah kah… ADA PROJEK DIA MESTI TAREK DAN TUAI…kah kah kah

Kah kah kah… TAK CAYA ?....

Kah kah kah….CUBA TANYA DIA APA DIA SABUN BRIZ…kah kah kah…

KAh kah kah... MESTI DIA JAWAB... I AM ONLY TWENTY KILO....kah kah kah..SIAPA AGAKNYA TO GU RU ?
NIK AZIZ DIANGGAP BUKAN TUAN GURU TULEN
– berita hairan

KUALA LUMPUR: Beberapa pemimpin Umno amat kesal dengan kenyataan "pergi jahanamlah Umno" oleh Mursyidul Am Pas, Nik Abdul Aziz Nik Mat kerana ia datang daripada seorang pemimpin politik bertaraf ulama dan seorang tuan guru.

Yang lebih mereka kesalkan dan sedih ialah penolakan bulat-bulat Nik Aziz kepada usaha untuk berbaik-baik dengan Umno yang bagi mereka menunjukkan kesombongan dan sifat keterlaluan Menteri Besar Kelantan itu.

Oleh itu, mereka mahu Umno agar tidak beria-ia untuk bekerjasama dengan Pas kerana beranggapan bahawa semua ucapan Nik Abdul Aziz berhubung soal hendak berbaik-baik dengan Kerajaan Pusat hanyalah satu lakonan semata-mata.

Awang Adek Hussin, berkata Nik Abdul Aziz tidak sepatutnya mengeluarkan kenyataan "Pergi Jahanamlah Umno" kerana beliau seorang yang dianggap bertaraf ulama.

KAH KAH KAH…. KAH KAH KAH…


Kah kah kah… BETUL…. TEPAT… MEMANG BENAR….kah kah kah…

Kah kah kah…KALAU NIK AZIZ BUKAN TOK GURU… SIAPA DIA TOK GURU…kah kah kah…

Woit… SIAPA TOK GURU GEROMBOLAN ?.... kah kah kah…

Kah kah kah…GEROMBOLAN MEMANG SUKA DANGDUT.... kah kah kah…

Kah kah kah… INUL DARATISTA TOK GURU GEROMBOLAN KE??.... kah kah kah…

Kah kah kah….INUL DARATISTA BUKAN GURU ...JANGAN SILAP BACA...kah kah kah..

Woit....INUL TOK GURUDI
…. kah kah kah…PADAN MUKATAK PERLU LAGI RESPONS KEPADA NIK AZIZ – MUYIDDIN
- melayau

Pemimpin-pemimpin UMNO tidak perlu memberi respons kepada kenyataan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkaitan hubungan parti itu dan UMNO memandangkan rekod pendirian Menteri Besar Kelantan itu yang berubah-ubah.

Muhyiddin Yassin berkata, penafian Menteri Besar Kelantan itu semalam mengenai kesediaan Kerajaan Pas Kelantan mengadakan hubungan bersama UMNO bukanlah yang pertama.

"Ia macam satu putaran, dulu pun dia buat kenyataan begini tapi dia kata tak sebut begitu. Mungkin yang terbaik kepada kita sekarang ialah tak perlu buat apa-apa komen (kepada kenyataan-kenyataan Nik Abdul Aziz).

KAH KAH KAH…

Kah kah kah… PADAN MUKA…. kah kah kah..

Kah kah kah… DAH JADI MAJNOON ..BARU SEDAR…kah kah kah..

Woit… RESPONS INI APA MAKNA NYA…kah kah kah…

Kah kah kah… SEMBAB NI PANDAI KE CAKAP INGLIS ?… kah kah kah…

Woit…. RES PON INI…. TALIPON REHAT KE ?... kah kah kah…BERITA BERITA GUMBIRA SATU MALAYSIATIGA PENYAKIT DALAM UMNO
-melayau

SEREMBAN 27 Julai - Tiga 'penyakit' ahli UMNO yang perlu diubati segera adalah malas bekerja, mengambil ringan sesuatu perkara dan 'sampai hati' mensabotaj sesama sendiri.

KAH KAH KAH…


Kah kah kah…. MAKAN PANADOL …OK TAK ?.... kah kah kah…


TINDAKAN TEGAS JIKA AHLI KELUAR KENYATAAN BERBAU FITNAH
- melayau

KUALA LUMPUR 28 Julai - Ahli MCA yang membuat kenyataan yang boleh menjejaskan imej parti atau mengriktik kepimpinannya dalam ucapan, blog atau menerusi akhbar akan dikenakan tindakan disiplin.

Setiausaha Agung MCA, Wong Foon Meng berkata, langkah itu diputuskan pada mesyuarat majlis presiden di sini hari ini.

Katanya, beliau telah diberi mandat untuk memantau sebarang kenyataan berbau fitnah yang dibuat oleh ahli menerusi pelbagai saluran media dan mereka yang melanggar peraturan itu akan dihadapkan ke Jawatankuasa Disiplin.

KAH KAH KAH…

Kah kah kah… MAT MONGOL MARAH HAL FITNAH NI….kah kah kah..

Kah kah kah…. PRESIDEN MCA TAK BERCAKAP DENGAN TIMBALAN…kah kah kah..

Kah kah kah…. TIMBALAN TAK BOLEH LIHAT MUKA PRESIDEN… kah kah kah..

Woit….PATUT LAH RAMAI AHLI LARI MASUK PAKATAN… kah kah kah…


LAPORAN POLIS TERHADAP MURUGIAH
- melayau

KUALA LUMPUR 27 Julai - Parti Progresif Penduduk (PPP) Wilayah Persekutuan hari ini membuat laporan polis terhadap 'presiden baru' parti itu, T. Murugiah yang didakwa menganjurkan perjumpaan haram membabitkan ahli-ahlinya, semalam.

Dalam perjumpaan itu, Murugiah yang dipecat daripada parti didakwa tidak sepatutnya mengadakan perhimpunan dan seterusnya melantik jawatankuasa yang dipilihnya.

Pengerusi PPP Wilayah Persekutuan, A. Chandrakumanan mendakwa, Murugiah telah menyalahgunakan kuasanya sebagai Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri untuk memohon permit bagi mengadakan perjumpaan itu.

KAH KAH KAH…

Woit… PARTI PUKRAK PUKRAK PUKRAK INI ADA AHLI KE ?... kah kah kah..

Kah kah kah… TUTUP KEDAI… JULA PINTU KEDAI LAGI BAIK…kah kah kah...