Rabu, 13 Jun 2012

DAPAT LESEN NIKAH UNTUK TANGGA POLITIK

DEN DAPEK LESEN NIKAH-EKAO DAPEK APO?

SURAT AYAHANDA KEPADA ANAKANDA

Kehadapan anakanda suami isteri yang dikasehi,
Ayahanda harapkan anakanda sekeluarga dalam kandungan sehat walafiat bersambung zuriat dan dilimpah kurnia Allah seru sekian alam. Pelok cium ayahanda untuk cucuanda Nini yang amat amat ayahanda rindui. Amin ya rabbul alamin.

Anakandaku,

Ayahanda telah terdengar khabar berita bahawa anakanda telah menulis surat kepada yang mulia Tun. Ayahanda ada juga mendengar khabar berita bahawa anakanda telah bersusah payah cuba menerangkan duduk pekara kepada Tun. Ayahanda juga difahamkan yang anakanda menulis surat itu untuk mempertahankan nama baik keluarga kita. Amin.

Biarlah disini ayahanda terangkan bahawa semenjak ayahanda dipaksa meletakan jawatan, ayahanda telah mendiamkan diri. Ini bukan bermakna ayahnada tidak tahu apa yang sedang belaku. Kalau mengikut kata Tun Musa ini adalah ‘ elegance silence ‘ atau dalam bahasa Melayunya ‘ sepi nan indah ’. Ayahanda tidak sekali-kali ingin membuat heboh saperti yang dilakukan oleh Mahathir Muhamad.

Mahathir Muhamad ini telah ke hulu ke hilir menabur fitnah terhadap ayahanda. Kebelakangan ini apabila parti United Malays National Organisation ini semakin terpencil dan semakin hilang sokongan, kelihatan semakin garang serangan Mahahthir terhadap ayahanda. Kalau dahulu serangan Mahathir ini agak belapik kini kelihatan telah datang secara terbuka.

Biar ayahanda terangkan tentang duduk pekara. Ayahanda cukup yakin satu hari nanti sejarah akan menilai kembali tentang apa yang ayahanda telah berjaya lakukan dan apa yang telah ayahanda cuba lakukan. Tetapi sejarah sademikian ini bukanlah sejarah yang boleh ditulis oleh ahli sejarah kaki bodek saperti Khoo Kay Kim atau Ramlah Adam.Anakandaku,

Satelah Anwar Ibrahim ditangkap dan ditendang dari parti kita Mahathir Muhamad telah mengambil masa untuk mengumumkan siapa yang akan menjadi timbalan. Bagitu banyak tukang lobi datang melobi untuk jawatan ini. Mahathir telah menalipon ayahanda sebanyak tiga kali. Ayahanda mengambil sikap ‘buat dek’ sahaja kerana ayahanda tahu sangat sikap si Kutty ini.

Sikap ‘buat dek ‘ ini telah menjadikan Mahathir gelabah. Justeruy, si Mahathir ini telah menggunakan arwah Megat Juned untuk datang menemui ayahanda. Disini Mahathir tersilap besar kerana ayahanda melihat Megat Juned ini hanya bertaraf bell boy untuk Lim Goh Tong. Ayahanda tak ambil pot tentang apa yang dikatakan oleh Megat Juned.

Dari seorang ahli kabinet, ayahanda mendengar bahawa Tun Mahathir telah menyinga kerana ayahanda tidak memakan umpan pancingnya. Ayahanda tahu sangat sikap Mahathir ini - jika kita tunduk maka kita akan kena pijak. Tidak lama salepas lawatan Megat, Mahathir telah mengutus Aziz Shamsuddin seorang lagi budak suruhan Mahathir Muhamad. Aziz juga membawa pesanan yang sama – Mahathir ingin berbincang dengan ayahanda tentang hal timbalan.

Ayahanda amat sedar bahawa ketika itu imej Mahathir Muhamad amat hodoh sekali dikalangan orang Melayu. Sesudah sahaja Anwar dipecat Gerakan Reformasi telah meletus. Anak-anak muda ketika ini menuntut Mahathir Muhamad berambus dari muka bumi Malaysia. Gerakan Reformasi 1998 telah berjaya mengadakan demonstrasi hampir setiap minggu di Kuala Lumpur.

Orang Melayu amat yakin dan marah dengan Mahathir. Orang Melayu tahu bahawa Anwar Ibrahim telah di fitnah oleh Mahathir. Tuduhan liwat itu sebenarnya dirancang hanya untuk menjadi alasan. Tuduhan liwat ini juga bertujuan mengolah persetujuan orang ramai untuk menghina Anwar. Mahathir telah menggunakan mata-mata upahan dan menggunakan tuan hakim di mahkamah. Macai, kaki bodek dan barua-barua Mahathir telah ke hulu ke hilir membuat cerita dongeng.

Biar ayahanda kesahkan disini. Ketika arwah Megat Juned datang menemui ayahanda si Megat ini secara jujur telah berkata bahawa dia sendiri tidak percaya tentang kes liwat Anwar. Tetapi si arwah ini tidak ada pilihanan kerana Mahathir ada menyimpan fail kes bunuh perempuan tuan empunya kedai video yang dikatakan si Megat ini terlibat.

Kalau anakanda hendak tahu siapa sebenarnya si Mahathir Muhamad sila bertanya dengan Tun Musa ketika dia masih sehat lagi. Ayananda tahu, Tun Musa sendiri pernah diugut oleh Mahathir agar meletak jawatan jika tidak Tun Musa akan didakwa merogol gadis dibawah umur. Anakanda jangan terkejut menerima berita ini. Rakyat Malaysia mungkin tidak tahu sangat kesah ini walhal pekara ini telah ditulis dalam thesis Phd seorang pelajar dari Korea Selatan tahun lalu.

Cerita Tun Musa akan dituduh merogol ini juga diketahui oleh ramai murid-murid bekas pelajar Kolej Melayu Kuala Kangsar. Surah ‘rogol’ ini telah mereka dengar dari mulut Presiden MCOBA sendiri.

Dalam masa yang sama di zaman Reformasi memang ramai ahli-ahli parti kita termasuk Zahid Hamidi sendiri yang mahu Mahathir Muhamad ini berambus. Mungkin ketika itu anakanda sering ‘ berdengung’ di Turf Tavern Oxford atau sibuk ‘cross dressing’ untuk Kinky Gelinky di Heaven maka anakanda tidak mengikuti perkembangan politik tanah air. Dizaman anakanada masih seronok ‘beryamseng’ di Oxford ketika inilah anak-anak muda Melayu bertempur dengan mata-matah upahan Mahathir di Batu Road. Anak-anak muda ini sedang melaungkan ‘ undur Mahathir undur’.


Anakanda ku yang dikasehi,

Biar ayahanda berkata jujur disini bukan ayahanda tak sedar Mahathir Muhamad melantik ayahanda sebagai timbalan dengan niat busuk lagi hina. Mahathir mahukan satu imej Islam dalam pentabiran negara. Mahathir mahukan sosok ayahanda untuk meredakan kebencian orang Melayu terhadap dirinya.

Ayahanda dilihat bersopan santun, memiliki dididkan agama, dari keluarga alim ulama dan penuh dengan budi bahasa. Kehadiran Ayahanda sebagai timbalan akan memberikan imej Melayu Islam kepada kabinet half past six Mahathir. Dengan terlantiknya ayahanda maka orang ramai akan melihat kerajaan ini memiliki sifat keMelayuan berbanding dengan Mahathir yang tidak diketahui asal usulnya.

Sebelum menerima lantikan ini ayahanda anak beranak bersama arwah isteri kesayangan ayahanda telah berbincang. Noni yang sekarang menjadi isteri anakanda dan ibunya agak keberatan untuk menerima lantikan ini kerana mereka tahu niat busuk si Kitul ini.

Orang perempuan milihat bukan dengan mata tetapi dengan hati. Sekoleh air todi telah diketahui pokok yang mana asal usulnya. Sekali Mahathir membuka mulut akan diketahui tongkang S.S. Rajula atau tongkang S.S Sidambaram yang membawa datuknya ke Pulau Pinang.

Tetapi anakanda Kamaluddin , abang si Noni melihat dari sudut yang berbeza. Si Kamaluddin ini mempunyai niat untuk menjadi ahli perniagaan yang berjaya. Dia telah dididik oleh kawan ayahanda bernama Patrick Lim dalam dunia perniagaan. Anak jantan ayahanda yang seorang ini berangan-angan untuk menjadi Soros Melayu. Dia ingin membuka perniagaan sehingga boleh mengekspot bom nuklear. Kamaluddin dan Patrick Lim melihat lantikan ayahanda ini sebagai peluang besar untuk meluaskan perniagaan.

Ayahanda juga tahu ketika ini anakanda sedang mengurat dan sedang memasang jerangkap samar untuk mencari pasangan yang boleh membantu tangga politik anakanda. Jangan anakanda tidak sedar bahawa ayahanda tahu yang anakanda pada mulanya telah cuba-cuba merapati Anwar Ibrahim. Anakanda ketika itu sedang merhatikan siapkah anak siapakan yang akan dijadikan tangga politik ‘rapid express’. Kroni kumpulan Ethos anakanda yang penuh idealisma pada ketika itu belum lagi menjadi ECM Libra yang rakus mengumpul harta.


Anakanda yang dikasehi,

Disini ayahanada ingin memberitahu bahawa Mahathir Muhamad ini adalah kaki pembohong dan pembongak. Cakap dan kata-katanya tidak boleh dipakai. Jika anakanda kurang yakin tentang apa yang ayahanda tulis ini sila bertanya hal ini dengan Ku li atau dengan Zahid Hamidi. Mereka akan membuka surah bagaimana Mahathir Muhamad ini akan berbohong dalam kabinet. Menafikan apa saja walau pun ada bukti saheh didepan mata.

Mahathir sengaja mengatakan orang Melayu mudah lupa. Ini pembohongan besar. Orang Melayu tidak pernah lupa akan tongkang S.S.Rajula yang membawa datuk Mahathir dari Pelabuhan Madras ke Pulau Pinang. Malah orang Melayu dalam kitab sejarah bangsanya - Salalatus Salatin - telah merakamkan watak-watak Kitul dan Keling Mendeliar yang kerjanya hanyalah menabur fitnah sehingga runtuhnya kerajaan Melayu Melaka.

Ayahanda merasa sedih bukan kerana ayahanda dituduh bertanggung jawab membawa keruntuhan kepada United Malays National Organisation. Ayahanda bersedih kerana masih ramai orang Melayu yang dapat dikelentong dan ditipu oleh Mahathir Muhamad.


Anakandaku yang dikasehi,

Ayahanda juga merasa sedih apabila melihat anakanda telah ditibai oleh Mahathir berkali-kali. Anakanda dikatakan masih berhingus. Apakah Mahathir tidak sedar bahawa berhingus bukan satu jenayah.

Ayahanda tidak hendak mengungkit cerita lama tentang bagaimana Mahathir telah memaksa Anwar yang ketika itu Menteri Keewangan untuk mengeluarkan dana negara untukk menyelamatkan perniagaan Mirzan. Apakah anakanda telah mendengar surah Lebai Desas bin Haji Desus tentang percubaban Mirzan hendak mencekik lehernya sendiri apabila syarikatnya bungkus.

But my dear son in low, this is not my style. What is the because Mahathir menyerang anakanda? Ini kerana Mahathir melihat kemunculan anakanda dipersada politik telah menggelapkan masa depan politik anaknya.

Kerana semua ini ayahanda meyokong seratus peratus idea gempaq anakanda. Hanya anakanda yang berkelulusan PPE dari Oxford sahaja yang dapat memikirkan penubuhan tribunal untuk Mahathir. Tribunal kesalahan Mahathir terhadap rakyat Malaysia ini wajib diadakan sacepat mungkin. Ayahanda berharap dengan wujudnya tribunal ini maka nama keluarga kita akan digilap bersinar kembali.

Ayahanda akhiri surat ini dengan harapan agar anakanda rapat-rapatlah kembali dengan Anwar Ibrahim. Si Anwar ini pasti akan mengingati peranan anakanda yang memungkin dia dibebaskan. Malah semua rakyat Malaysia tahu tanpa bantuan anakanda mustahil Anwar akan mendapat paspot untuk ke German berubat. Wassalam dan peluk cium untuk cucu tersayang.(TT)

NOTA:
tulisan ini telah disiarkan
dalam akhbar
SUARA KEADILAN
yang terbaru - sesiapa ingin
melanggan akhbar mingguan ini
sila pukul talipon
: 03-22-72-40-45MALAM INI JAM 9.00 MALAM
radio bangsar utama
akan menemui bual mat zahari
pengarah media selangor
tentang stratiji untuk
terus menang di selangor

MALAM ESOK

radio bangsar temu bual mat sabu
sila pastikan anda di hadapan komputer

MENGGULINGKAN KERAJAAN BUKAN SATU KESALAHAN

>
KOMENTAR TUKAR TIUB

menumbangkan kerajaan
menggulibngkan kerajaan
tidak salah

jangan ditakut takutkan
dengan perkataan itu

pakatan rakyat berniat untuk menumbangkan kerajaan
anwar ibrahim berniat untuk menggulingkabn kerajaan
hadi awang berkerja untuk menjatuhkan kerajaan
lim kit siang juga hendah memnggulingkan kerajaan

jangan ditakut takutkan
dengan perkataan menggulingkan
atau perkataan menumbangkabn kerajaan

orang ramai yang menyokong pakatan rakyat juga
berniat untuk menggulingkan kerajaan
orang ramai yang mengundi pakatan rakyat juga
berniat untuk menghumbankan kerajaan

tidak salah berkerja untuk menumbangkan kerajaan
kerajaan zalim
kerjaan rasuah
kerajaan menipu
wajib digulingkan


NAZRI: BOTOL PUN BOLEH TUMBANGKAN KERAJAAN - mkini

Botol air mineral pun boleh menumbangkan kerajaan sekiranya ia gagal mendapat dokongan rakyat, kata Mohd Nazri Abdul Aziz.

Sejarah membuktikan kerajaan di Mesir, Tunisia dan Libya telah tumbang hanya melalui telefon, katanya.

Justeru, menjawab soalan tambahan Lim Kit Siang (DAP-Ipoh Timor), Nazri berkata perkara itu tidak harus dipandang ringan.

Lim meminta Nazri menjelaskan tuduhan kerajaan bahawa perhimpunan BERSIH 3.0 bertujuan menggulingkan kerajaan dalam keadaan pesertanya cuma membawa garam dan air mineral.

Lim menyoal adakah kerajaan BN terlalu lemah sehingga boleh ditumbangkan dengan semua itu.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

woit... BETUL CAKAP MALAON INI.... kah kah kah..

kah kah kah..JANGAN MALU DAN JANAGN SEGAN..... kah kah kah..

kah kah kah...MARI KITA SAMA SAMA MENGULINGKAN KERAJAAAn.... kah kah kah..

kah kah kah...MARI KITA PASANG NIAT UNTUK MENUMBANGKAN KERAJAAN.... kah kah kah..MALAM INI JAM 9.00 MALAM
radio bangsar utama
akan menemui bual mat zahari
pengarah media selangor
tentang stratiji untuk
terus menang di selangor

MALAM ESOK

radio bangsar temu bual mat sabu
sila pastikan anda di hadapan komputer

ORANG RAMAI TUNGGU 2000 PUNGGUNG VETERAN
KITA TUNGGU DAN NANTI


NOTA:
veteran sedang meneran
kerana ditipu oleh gerombolan
MENTERAI DIDAKWA TAK TUNAI JANJI, VETERAN TENTERA AKAN DEMO
- mkini

Persatuan Veteran Tentera Malaysia (PVTM) akan mengadakan satu lagi demonstrasi - kali ini dengan mensasarkan Kementerian Pertahanan dan menterinya, Ahmad Zahid Hamidi.

Presiden persatuan itu, Mohd Ali Baharom berkata, demonstrasi pada 29 Jun itu akan dibuat kerana PVTM kecewa dengan menteri yang antara lainnya didakwa tidak menunaikan janjinya sebelum ini.

“Veteran kecewa kerana tidak dihargai sebagai contoh tentang isu kebajikan dan layanan menteri kepada persatuan bekas tentera.

“Sebelum ini juga Zahid ada berjanji seperti nak beri pencen kepada bekas tentera. Tetapi tak beri.

"Kemudian beliau juga berjanji nak memberi saguhati kepada bekas tentera yang tak pencen," katanya ketika menghubungi Malaysiakini semalami.

Beliau menjangkakan seramai 2,000 orang bekas tentera akan menyertai demonstrasi pada 11.30 pagi di hadapan bangunan Kementerian Pertahanan di Kuala Lumpur.

KAH KAH AKH
KAH KAH KAH
KAH KAH AKH


woit... KITA TENGOK DAN NANTI.... kah kah kah..

kah kah kah...SATU MALYSIA NAK TENGOK 2000 VETERAN MENERAN.... kah kah kah

kah kah kah..... TAPI AWAS...MALAON INI KAKI PAU..... kah kah kah...

kah kah kah...BETUL KE ADA DEMO 2,000 VETERAN NAK MENERAN.... kah kah kah..

kah kah kah...ATAU CAKAP KOSONG SAHAJA.... kah kah kah...

kah kah kah...KALAU ADA ... TT UCAPAKAN SYABAS!.... kah kah kah..

kah kah kah...DEMO TELAH JADI BUDAYA KITA SEMUA.... kah kah kah..

kah kah kah...PADAN MUKA MADEY..... kah kah kah
MALAM INI JAM 9.00 MALAM
radio bangsar utama
akan menemui bual mat zahari
pengarah media selangor
tentang stratiji untuk
terus menang di selangor

MALAM ESOK

radio bangsar temu bual mat sabu
sila pastikan anda di hadapan komputer
APA MAKNA MULUT BESAR
ATAS BAWAH MULUT BESAR
NOTA:
mulut besar adalah
salah satu dari penilaian
untuk masuk universiti kulom bia
kah kah kah
ADALAH NAJIB MAHU PASTIKAN MENANTU TIDAK BERMASALAH? - harah daily

Dewan Pemuda PAS Malaysia (DPPM) merasa dukacita dengan Najib Tun Razak berhubung dakwaan bahawa bakal menantunya Daniyar Nazarbayev terlibat dengan penipuan.

Ini ekoran pendedahan dokumen oleh mahkamah Amerika Syarikat mengenai Daniyar yang didakwa menipu bapa tirinya seunit kondominium bernilai AS$20 juta (RM62 juta) dan memasuki Universiti Columbia menggunakan dokumen palsu.

Jika benar dakwaan ini, DPPM merasa sedih kerana PM Malaysia begitu banyak diaibkan di peringkat antarabangsa. Sudahlah diri beliau dikaitkan dengan skandal rasuah pembelian kapal selam Scorpene bernilai RM 3.1 bilion ringgit, bakal menantunya pula kini dituduh menipu. Seolah-olah PM Malaysia mempunyai terlalu ramai musuh dari dalam dan luar negara dan semua pihak yang memusuhinya mahu sangat beliau tersungkur jatuh sebelum PRU ke 13 sehingakan satu demi satu masalah peribadi beliau dan ahli keluarganya dibongkarkan.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.... INI BELUM CUKUP LAGI.... kah kah kah..

kah kah kah... BERITA DARI MONGOLIA BELUM BUKA LAGI.... kah kah kah..

kah kah kah... SAMAN KERAJAAN MONGOLIA BELUM DI DENGAR.... kah kah kah..

kah kah kah... KESAH DI PORT DICKSON BELUM BUKA LAGI.... kah kah kah..

kah kah kah... MEMANG MAT MONGOL BANYAK MASALAH.... kah kah kah..

kah kah kah.. MASA NYA TELAH SAMPAI UNTUK PM BARU.... kah kah kah...

woit... DARI LEBAI DESAS TELAH KEDEGARAN NAMA PM BARU.... kah kah kah...

kah ah kah.... TAK LAIN DAN TAK BUKAN IALAH ZAHID MAT ARIFF.... kah kah kah


layari untuk punk rock:


GEROMBOLAN MERANCANG UNTUK MENIPU DI PRU13INI KENYATAAN AWAL DARI SPR

NOTA:
kenyataan ini dikeluar
kerana rakyat turun ke jalan raya
ini kenyatan tipu
untuk meredakan kemarahan
orang ramaiKOMENTAR TUKAR TIUB


dari susana negara sekarang
dari hebohan politik harian
dari duit di tabur
maka jelas
united malaysa national organisation
semakin terdesak

gerombolan tidak adajalan lain untuk menang
geromboan akan menipu

NOTA
mereformasi undi posd
adalah salah satu tuntutan bersih
tetapi apa yang terjadi
undi pos masih dikekalkan
malah ditambah dengan undi awal

SIAPA PENGUNDI AWAL
mereka terdiri dari 240ribu
pekerja spr yang bertugas hari itu

apa masalahnnya?

spr mengecualikan mereka dari
mengunkan dakwat kekal


kenapa?

untuk menipu
dan untuk mengundi berkali-kali

PRU13 TIPU?
jelas selaian dari undi pos
ada undi awal
ada undi hantu
ada undi bangla
ada undi indon

jika gerombolan menang di pru13
dan 8 tuntutan bersih masih tidak ditunai
maka gerombolan meenang dengan jalan tipuUNDI POS RUANG PALING BESAR UNTUK PENIPUAN - harakah daily

KUALA LUMPUR: Presiden PAS, Tuan Guru Abdul Hadi Awang berkata sistem undi pos merupakan satu ruang yang paling besar untuk melakukan penipuan pada pilihanraya umum akan datang.

Beliau yang menjelaskan perkara terselepas mesyuarat Pakatan Rakyat di parlimen semalam menyatakan kawasan yang terdedah pada penipuan itu adalah melibatkan kawasan Felda, setinggan dan perumahan baru.

Malah penempatan tentera dan polis juga menjadi faktor utama kepada penipuan tersebut, katanya.

"Kegagalan Suruhanjaya Pilihan Raya untuk mengemaskini senarai daftar pemilih undi pos akan menyebabkan wujud satu ruang penipuan yang paling besar.

"Perlaksanaan yang tidak teratur dalam sistem undi pos yang memperlihatkan pertambahan yang luar biasa menyebabkan kita tidak tidak dapat menghalang mereka mengundi dua kali pada pilihanraya nanti," jelasnya.

Sebelum itu, Ustaz Hadi menjelaskan tindakan PAS menyerta himpunan Bersih 3.0 adalah menuntut satu tindakan pilihanraya bersih dan adil dapat dilaksanakan sepenuhnya.

"Walaupun ia dianjurkan oleh NGO tetapi PAS tetap menyertainya kerana kita menuntut satu pilihanraya yang bersih dan adil.

"Malah ini adalah satu amalan demokrasi dalam negara seperti mana yang telah ditetapkan dalam Perlembagaan negara," sambungnya.

amaran anwar ibrahim:

WARGA ASAING YANG MENGUNDI AKAN KENA TINDAKAN, KATA ANWAR-mkini

Ketua umum PKR Anwar Ibrahim memberi amaran kepada warga asing yang mengundi dalam pilihan raya akan datang akan dikenakan tindakan sekiranya kerajaan Pakatan Rakyat berjaya membentuk kerajaan.

Katanya, warga asing tersebut tidak boleh "merampas" pilihan raya kali ini kerana golongan tersebut tidak layak mengundi.

Anwar mengulas dakwaan bahawa warga asing diberikan hak menugndi dalam usha untuk memanipulasi keputusan pilihan raya akan datang.

Bercakap dalam satu program dialog di Petaling Jaya hari ini, Anwar berkata notis sewajarnya akan diberikan kepada golongan yang didapati telah diberikan kerakyatan dengan tidak sah, sebelum mengambil tindakan.


layari sekarang:ANAK DARA SUNTI BUAT FAKWA

CULT KLASIK SEPANJANG ZAMAN

FATWA HARAMKAN BERSIH 3.0 TIDAK DI KELUARKAN : MASHITAH - meloya

KUALA LUMPUR: Jawatankuasa Fatwa Kebangsaan tidak pernah mengeluarkan sebarang fatwa berhubung pengharaman demonstrasi jalanan di ibu negara pada 28 April lalu seperti mana yang didakwa parti pembangkang.

Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Mashitah Ibrahim, berkata jawatankuasa itu sebaliknya hanya mengeluarkan kenyataan media sebagai nasihat daripada anggota muzakarah jawatankuasa berkenaan yang bersidang awal bulan lalu.

"Perkara ini sudah dipersetujui oleh semua ahli muzakarah supaya nasihat mengenai pembabitan umat Islam yang bertindak sebagai perusuh jalanan yang membawa kerosakan dan musibah kepada negara dikeluarkan melalui satu kenyataan media," katanya di Dewan Rakyat hari ini.

Mashitah berkata demikian ketika menjawab ucapan penangguhan oleh Ahmad Kasim (PKR-Kuala Kedah) mengenai fatwa pengharaman perhimpunan jalanan yang didakwa dikeluarkan oleh jawatankuasa berkenaan.

sila baca dari arkib bernama

INI BUKAN KENDURI TAHLILDEMO CETUSA HURU-HARA HARAM, KATA JAWATANKUASA FATWA -Bernama

3:27PM Mei 6 2012

Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Agama Islam Malaysia hari ini memutuskan haram untuk umat Islam menyertai perhimpunan atau demonstrasi yang bertujuan tidak baik, melanggar undang-undang serta mencetuskan huru-hara dan kekacauan dalam negara.

Pengerusinya Prof Emeritus Tan Sri Dr Abdul Shukor Husin berkata jawatankuasa memandang serius isu itu di mana sebahagian umat Islam telah bertindak sebagai perusuh jalanan dalam banyak perhimpunan atau demonstrasi termasuk seperti yang berlaku pada perhimpunan di ibu negara 28 April lepas.

"Tindakan merusuh, membawa kacau bilau dan merosakkan harta benda awam adalah suatu perbuatan yang ditegah Islam. Malah niat untuk menjatuhkan negara yang sah di sisi undang-undang melalui penganjuran demonstrasi seumpama itu juga haram di sisi agama.

"Sesiapa juga tidak boleh buat, tidak (boleh) bersetuju ke arah (usaha) mendatangkan kemudaratan, keresahan, menjadikan rusuhan sesama kita hingga berpecah, apatah lagi kalau berlaku pertumpahan darah," katanya pada sidang akhbar selepas mempengerusikan muzakarah ke-99 jawatankuasa itu di Sepang.

Sehubungan itu, katanya umat Islam yang menyertai demonstrasi itu perlu insaf kerana tindakan itu bukan daripada ajaran Islam kerana Islam tidak pernah menyuruh umatnya bertindak sedemikian sehingga mengancam nyawa sesama manusia demi mencapai sesuatu agenda.

Abdul Shukor berkata sebagai sebuah negara yang mengamalkan sistem demokrasi, banyak saluran perbincangan yang lebih bermanfaat boleh dilaksanakan tanpa menggadaikan keamanan negara.

Beliau berkata turut dibincangkan dalam muzakarah itu adalah gejala Lesbian, Gay, Biseksual, Transgender dan Transeksual (LGBT) yang tidak memerlukan pengeluaran sebarang fatwa kerana ia jelas haram di sisi Islam.

Selain mengelak daripada terjebak dalam seks songsang seumpama itu, Abdul Shukor berkata umat Islam juga diminta tidak terlibat secara langsung atau tidak langsung dengan sebarang gerakan, sokongan atau kempen mengenai LGBT.

"Untuk orang yang menunjukkan sokongan dan simpati kepada LGBT pun haram juga. Tugas menghapuskan gejala ini adalah tugas semua umat Islam dan jika kita sokong perkara yang tidak baik itu dikatakan bersubahat dan berdosa jawabnya," katanya.

Beliau berkata tindakan menyanjung pemimpin yang menyokong LGBT juga perlu dielakkan kerana Islam sendiri menyenaraikan ciri-ciri pemimpin yang boleh dipilih antaranya bermoral tinggi, patuh ajaran agama, berpengetahuan dan amanah.

Abdul Shukor berkata muzakarah turut menyeru pihak berkuasa untuk mengambil tindakan bagi menyekat gejala seks songsang daripada terus berleluasa.

Dalam pada itu, beliau berkata pemimpin, individu atau media dinasihat menghentikan sikap suka mendedahkan secara terbuka perkara-perkara keji yang didakwa dilakukan mana-mana pihak.

"Ini kerana perbuatan mendedahkan keaiban orang lain lebih-lebih lagi yang berkait dengan hubungan seksual amat ditegah Islam. Jika bertujuan untuk menghapuskan kemungkaran, serahkan kepada pihak berkuasa untuk menjalankan tugas," katanya.
- Bernama

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... BIAR BETUL.... kah kah kah..

kah kah kah...MAJLIS FATWA ATAU MAJLIS FUKWA?.... kah kah kah..

kah kah kah...JANGAN BAGI ORANG RAMAI KEPALA PUSING.... kah kah kah..

woit...WAHAI ADINDA...KALAU NAK TIPU PUN... JAGA JAGALAAA SIKIT.... kah kah kah..

kah kah kah...ADINDA INI MASIH DARA SUNTI MACAM UMMI HUL FIL DA...kah kah kah..

kah kah kah...ADINDA JANGAN LAAH BUAT KELENTONG.... kah kah kah

NOTA:

kes berebut tanah di gombak
tak ada fukwa ke?
kah kah kahsila layari sekarang:


UNTUK KAUM KERABAT FELDA - MAK CIK DAN PAK CIK FELDA
MEMBURUH MEMBINA NEGARAIPO FGVH MENYEBABKAN PENDAPATAN FELDA JATUH 64% DAN PENEROKA KEHILANGAN RM100 JUTA BANTUAN KEBAJIKAN

KEADILAN meneruskan analisis kami tentang kesan sosial dan kewangan peneroka akibat IPO (Initial public offering/penyenaraian) FGVH. Analisis kami menunujukkan sebelum adanya FGVH, tiap-tiap tahun FELDA membelanjakan antara RM400 hingga RM500 juta setahun untuk kebajikan masyarakat peneroka. Perbelanjaan ini yang termasuk dana bagi infrastruktur jalan, masjid, padang bola, perumahan, pendidikan, insentif Hari Raya dan insurans.

Pada tahun 2011, FELDA telah membelanjakan RM424 juta untuk peneroka. Walau bagaimanapun, bagi tahun 2012 FELDA bercadang untuk memotong belajawan untuk peneroka ke RM326 juta. Pengurangan belajawan ini amat besar, hampir RM100 juta potongan.

Butir-butir potongan adalah seperti berikut:

• Pembangunan Infrastruktur dikurangkan sebanyak 57%.
• Pembangunan Belia dan Generasi Dua dan Ketiga yang dikurangkan sebanyak 27%.
• Insentif Produktiviti untuk Peneroka dikurangkan sebanyak 22%.
• Hari Raya Bonus dikurangkan sebanyak 25%.
• Pelan Insurans bagi peneroka dikurangkan sebanyak 25%.

Potongan RM100 juta ini mempunyai kaitan terus dengan IPO FGVH. Apabila FELDA pajak gadai tanah 350,000 hektar kepada FGVH, FELDA telah menyerahkan semua pokok dan hasil sawit kepada FGVH. Ini menyebabkan pendapatan FELDA jatuh mendadak. Pada tahun 2011, pendapatan FELDA mencecah RM2.5 bilion tetapi selepas tanah dipajak, pendapatan 2012 dijangka turun ke RM900 juta sahaja, pendapatan jatuh 64%. Oleh kerana pendapatan FELDA jatuh teruk, maka kebajikan peneroka dipotong sebanyak RM100 juta.

Semua butir-butir diatas adalah daripada Bajet rasmi FELDA 2012.

Pada permulaannya kami telah mendedahkan durian runtuh yang terlalu kecil kepada peneroka, selepas itu pendedahan mengenai peruntukan saham yang memihak kepada bumiputera kaya, kini peneroka sekali lagi ditindas dengan potongan kebajikan RM100 juta.

WONG CHEN, PENGERUSI BIRO PELABURAN & PERDAGANGAN
12 JUNE 2012layari sekarang: