.

Ahad, 23 Julai 2017

HARI HARI AKHIR SAEKOR NAJIB






HARI HARI

AKHIR SAEKOR

NAJIB

DI LAUAR NEGARA
NAJIB SEDANG DIKEPONG
OLEH AMERIKA
OLEH FRANCE
OLEH SINGAPURA
OLEH SWISS

DUIT DEPOSIT NAJIB
DI SABAH
DI FELDA
DI KEDAH
DI JOHOR
SEDANG DI GASAK MAHATHIR
DI GASAK OLEH BERSATU
DIGASAK OLEH SHAFIE AFDAL
DI GASAK OLEH WARISAN

INI TANDA TANDA
HARI HARI AKHIR 
SAEKOR NAJIB







-------------

YA AMPOON YA MAULANA







YA AMPOON

YA MAULANA

Kito ada 9 rajo dan sultan. Aku sgt bango dongan rajo aku. Bagindo ni polindung nogori, kopalo ugamo yg punyo tugas meluluskan hari rayo .. takdo rajo tak rayo kito. Rajo pun sgt suko pado koborsihan alam, bagindo tak suko somak-somak tu sobab habih utan di tobeh .. tak cayo tanyo rajo Nismilan. 
Sogalo bukit di Jolobu dah botak sobolah. Rajo pun sgt jago ilmu dan kopandaian, tu sobab rajo dan anak bagindo suko kawin dongan omputih, nanti dapek keturunan corodik .. dan bebas entot-entot dan minum. 
on ADA BALAK - ADA KRISIS
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 7/23/17





--------------

SEMUA MINAH DIJEMPUT DATANG






SEMUA MINAH

DIJEMPUT  

DATANG







------------------

SIAPA NAK TIPU MELAYU






NASIB BAIK

ADA PARTI

GROMBOLAN

KALAU TAK....
Hak Melayu hilang jika Umno tiada, kata menteri
UMNO perlu mengekalkan kuasanya kerana ia satu-satunya parti yang boleh menjadi tempat orang Melayu bergantung untuk mempertahankan dan memperjuangkan hak mereka, kata Bendahari Umno Salleh Said Keruak hari ini.

Bercakap di depan perwakilan Umno Bahagian Bukit Mertajam pagi ini, Salleh berkata jika Umno hancur, tidak mustahil yang hak orang Melayu akan turut terjejas.

“Umno ada ideologi dan selama ini menjadi parti yang ada matlamat dan ia jelas iaitu untuk mempertahankan hak kita,” katanya. – 23 Julai, 2017.


SAPA NAK

REMBAT DUIT

TABUNG AJI

SAPA NAK

KELEPET 1MDB

SAPA NAK 

JUAL TANAH

MELAYU PADA

CHINA MERAH

SAPA NAK 

JUAL TANAH

KTM PADA

LEE KUAN YEW


KALAU TAK 

ADA UMNO

SAPA NAK

TIPU MELAYU?

OPPS.. ADALA

PARTI PAS

KAH KAH KAH
--------------

INI PERANAN AGAMA










FACE BOOK

Najib wajar bersyukur apabila sudah ada terma agama digunakan untuk memastikan dia terus berkuasa dengan seribu satu skandal.


Safwan Mokhtar Amboi3 klu gitu kwe pn blh jd pm..buat tahi ko rakyat pstu taubat 😂😂😂😂
LikeShow more reactions
Reply
1
4 hrs
Manage
LikeShow more reactions
Reply4 hrs
Manage
Zamm Shamrin Sahih ke ni..link please..geram pulak den baca...
LikeShow more reactions
Reply2 hrs
Manage
Faez Badar Alhamdulillah. Tun M dah bertaubat dan dilantik pemimpin Tertinggi PH 🤣
LikeShow more reactions
Reply4 mins


----------------

SARAWAK MAHU MINYAK SENDIRI









SARAWAK
Aku sokong sarawak demand duit royalti minyak yang lebih tinggi dan munasarawak, sama dengan sabah perlu dapat royalti munasabah. Tapi ada banyak perkara lain orang sarawak mahukan adalah perkara yang tersangat kenegerian, perkara yang akan mengheret mundur ke belakang, 

MAHU

perkara remeh temeh yang bukan memaju atau memberi nilaitambah pada sesiapa baik pada orang sarawak sendiri mahupun negeri lain termasuk semenanjung. Aku faham orang sarawak geram mereka banyak dan lama disisih dari pembangunan sosio-ekonomi, contoh mudah ialah lebuhraya interstate, 

GALI MINYAK

tahun ini 2017 baru mula kerja2 pembinaan lebuhraya pertama menghubungkan sarawak dengan sabah, sedangkan lebuhraya kuala lumpur - seremban dah beroperasi awal 80an lagi, lebuhraya plus jb-perlis mula tengah 80an dan siap sepenuhnya tengah 90an, maknanya borneo ketinggalan lebih 20 tahun! 

SENDIRI

Tapi itu kerenah kerajaan persekutuan, yang mereka sendiri jugak sokong bermatian sudah berdekad, bukannya kerenah orangramai dari negeri2 semenanjung. on 
SOKONG PERJUANGAN RAKYAT SARAWAK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 7/22/17





----------------

ADA BALAK - ADA KRISIS




ADA BALAK
melaka takde raja melaka takde sultan kecuali sultan maslan yang dinobatkan oleh 2k tt... mungkin kena lupus kan sistem diraja? baguslah tu! sarawak takde sultan, takde raja, sabah takde sultan, takde raja, melaka takde sultan, takde raja, penang takde sultan, takde raja...... 

ADA KRISIS

ada sultan ada krisis! krisis balak, krisis banjir, krisis ayer kurang atau lebeh, krisis politikus besar dan kechil, krisis 1MDB, dan banyak krisis lain, memang wajib sistem diraja perlu di hapuskan! perancis takde sultan, takde raja, tapi london ada sultan, "sultan of london", tapi takde raja? yang ada permasuri aje.... ??? 
on KITA LUPA SEJARAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 7/22/17




--------------

SARAWAK UNTUK SARAWAKIAN






SARAWAK
Sarawak for sarawakians. Lepas tu, Malayan parties out. Nampak macam ajenda tersembunyi najib-bn jer. Sebab di sarawak takde umno, takde mca, takde mic, takde gerakan, takde PPP, tapi tetap bn pegang sarawak, maknanya bn kuasai sarawak guna parti2 non-malayan. 

UNTUK

SARAWAKIAN

Jadi bn tetap selamat walaupun s4s ni memekak melaungkan slogan sarawak for sarawakians. Yang jelas kena hambat adalah pakatan yang diwakili oleh parti2 malaya iaitu dap, pkr dan lain. Sebab itulah walaupun sabah jugak nak menuntut hak lebih adil untuk mereka, tapi di sabah tak dengar pulak kumpulan pejuang sabah for sabahan, sebab di sabah bn diwakili jugak oleh parti malaya iaitu umno! Sarawak for sarawakian kunun! Kantoi! on SOKONG PERJUANGAN RAKYAT SARAWAK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 7/22/1






--------------