.

Rabu, 24 Jun 2009

MUKA BEROK MANA NI ?MP WANTS ANSWEARS OVER JEAN TODT -malaysian insider

KUALA LUMPUR, June 24 — PKR’s Azmin Ali demanded in Parliament today a full disclosure of the deal offered to former Ferrari Formula One team boss Jean Todt for becoming Malaysia's tourism ambassador.

The Gombak MP alleged that Todt's annual fees amounted to RM593,400 while he was also paid RM388,000 for his holidays in Malaysia.

Azmin also wanted to know the land premium which had been offered to Todt and his Malaysian fiancée Michelle Yeoh when they built their home in Pulau Besar near Kuala Terengganu


KAH KAH KAH..


kah kah kah…. RUPA MACAM MANA…. kah kah kah...

kah kah kah...PATUT ORANG TAK NAK DATANG MALAYSIA…. kah kah kah..

kah kah kah… TENGOK MUKA MACAM NI … EAT PUN TAK LALU… kah kah kah..

kah kah kah… NAK TAKUT KAN BUDAK KECIK JANGAN MAIN TEPI JALAN .... BARU BOLEH GUNA MUKA MACAM NI… kah kah kah...BERITA GEMPAR SATU MALAYSIA !!!

SISATAN SPRM TERHADAP ALI RUSTAM DIPERHALUSI
– berita hairani


KUALA LUMPUR: Hasil siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung pencalonan Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd Ali Rustam bagi jawatan Timbalan Presiden Umno sedang diperhalusi Bahagian Perundangan dan Pendakwaan suruhanjaya itu.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Nazri Abdul Aziz, berkata SPRM menjalankan dua kes siasatan terhadap pihak tertentu yang dikatakan terbabit dalam pemberian wang rasuah dengan tujuan mencalonkan Mohd Ali sebagai Timbalan Presiden Umno pada Mesyuarat Umno Bahagian Rendang pada 8 November tahun lalu.


KAH KAH KAH…


kah kah kah…. MENANTU ABAH APA CERITA?... kah kah kah...

kah kah kah... MAT NORZA.... APA BERITA... kah kah kah...

kah kah kah... COMING SOON KE.... NEXT CHANGE ?... kah kah kah..INI SIFAT KAPITALIS
HATI HATI TAWARAN PAKEJ UMRAH –MATTA
- melayau

KUALA LUMPUR 23 Jun - Satu kegiatan penipuan pakej umrah dikesan sedang berlaku di negara ini dengan memperdayakan bakal peserta umrah terutama dari kawasan luar bandar dengan tawaran pakej umrah semurah RM3,500 serta bayarannya boleh dibuat secara ansuran.

Sambil menyifatkan pakej yang ditawarkan itu sebagai tidak masuk akal, Timbalan Presiden Persatuan Ejen-Ejen Pelancongan dan Pengembaraan Malaysia (Matta), Mohd Khalid Harun berkata, kos serendah itu tidak mencukupi untuk menampung segala perbelanjaan bagi mengerjakan ibadah tersebut.

Mohd. Khalid menjelaskan, bahawa kos semasa pengendalian pakej umrah sepatutnya berharga antara RM5,000 dan RM6,000, merangkumi tiket kapal terbang, pengangkutan dan penginapan jemaah sepanjang berada di Tanah Suci.SISTEM EKONOMI KAPITALIS


Inilah sifat asli kapitalis. Inilah sifat kaum pemodal kapitalis. Dalam sistem ekonomi kapitalisma tujuan utama ialah untung.

Kapitalisma adalah sistem ekonomi yang tujuan asasnya mencari untung. Ini hakikat. Tidak perlu berdolak dalik.

Kaum kapitalis akan melakukan apa sahaja asalkan dapat untung.

Dalam sistem kapitalis – apa yang boleh di jual akan di jual. Asalkan ada untung.

Dalam sistem kapitalis – apa yang boleh di beli akan dibeli. Asalkan ada untung.

Dalam sistem kapitalis – agama, ibu, ayah, anak – semua boleh di jual – jika mendapat untung.

Kapitalisma adalah sistem ekonomi yang tidak mengira agama, bangsa atau wilayah.

Sistem kapitalis bersifat uninversal – melintasi benua, daerah dan wilayah.


SISTEM EKONOMI SOSIALIS


Sistem ekonomi sosialis ini berbeza dari sistem kapitalis.

Dalam sistem ekonomi sosialis yang diutamakan bukan untung tetapi perkhidmatan.

Dalam sistem ekonomi sosialis yang diutamakan ialah kebaikan ramai bukan keuntungan pribadi.

Dalam sisstem ekonomi sosialis pembangunan dilakukan bukan kerana ianya boleh mendapat untung – pembangunan dilakukan kerana ianya membawa manafaat untuk orang ramai.

Dalam sistem sosialis hospital percuma – kerana ianya baik untuk menjaga kesihatan semua warga. Hospital bukan untuk membuat untung tetapi memberi khidmat. Khidmat terbaik diberi bukan kerana si sakit kaya tetapi pesakit memerlukan khidmat itu.

Dalam sistem sosialis pembelajaran –sekolah/universiti – diberi percuma kerana ianya akan melahirkan warga yang berilmu. Ini perlaburan yang dananya dikeluarkan dari kantong negara. Pembelajaran bukan perniagaan. Pembelajaran ialah untuk mendidik warga berilmu. Warga yang berilmu akan berbudi dan berbahasa. Warga yang berilmu tidak membawa porak peranda.

Dalam sistem sosialis perumahan didirikan untuk semua. Membuat rumah kediaman bukan untuk mencari laba tetapi untuk memberi keselesaan kepada penduduk. Kenapa yang kaya perlu 4 bilik dan yang miskin duduk berhimpit-himpit?

Kalau dalam sistem ekonomi sosialis syarikat kapal terbang adalah milik negara. Harga tiket ke umrah atau ke mana sahaja akan dijual semurah mungkin. Bukan bermakna penjualanan tiket kapalterbang akan merugikan tetapi niatnya BUKAN untuk keuntungan maksima.

Untung yang didapati bukan akan masuk ke dalam poket individu pemegang saham. Dalam ekonomi sosialis pemegang saham ialah semua warga. Bottom Line sosialis bukan ringgit dan sen. Bottom Line sosialis ialah khidmat untuk orang ramai.

Nota:

Mereka yang menentang sistem sosialis kerana mereka tahu dalam sistem ini mereka tidak dapat melabor modal untuk memeras dan menindas kaum buruh.

Negara sosialis selalu di serang kerana kaum kapitalis tidak dapat membuat untung dan merompak harta kekayaan.

Negara sosialis diserang kerana punca-punca ekonomi negara - minyak, bijeh, sawit,emas, besi dan segala hasil bumi - tidak boleh dimiliki oleh Exxon, General Motors, IBM, Chevron, ITT, Douglas McDonald, City Bank atau HSBC.

Memang betul dan saheh di Cuba tidak ada MacDogal. Betul di Cuba tidak ada KFC. Betul di Cuba tidak ada Coca Cola.

Tetapi di Cuba – ada sistem perubatan awam yang terbaik dalam dunia. Ianya diberi percuma untuk semua warga.

Di Cuba ada sistem pembelajaran yang terbaik di dunia. Sekolah perubatan Cuba memberi kuliah percuma untuk pelajar dari negara-negara dunia ketiga termasuk dari Amerika.

Di Cuba ada sekolah sukan yang tebaik. Negara kecil yang penduduknya berjumlah 11,451,652 ini saban kali di sukan Olimpik akan mengondol berpuluh pingat emas – lebih dari India yang rakyat 1 bilion atau Saudi Arabia yang dikatakan kaya raya.

Fakta :

Paling menyedihkan ada gulungan yang menentang sistem sosialis ini bukan dari kaum kapitalis yang kaya raya tetapi dari mereka yang miskin papa kedana. Mereka ini di beri ajaran dan ditakut takutkan bahawa kaum sosialis ini tidak bertuhan.

Ini adalah hasil dari sistem pembelajaran kapitalis yang telah membuatkan orang-orang ini bebal – tidak dapat berfikir. Dalam sistem kapitalis amat-amat diperlukaan orang-orang bebal lagi bodoh agar mereka boleh terus menjadi buruh dan hamba tanpa memiliki ketinggian fikrah dan keupayaan intelek.

Sistem kapitalis ingin melahirkan kaum buruh yang setia, tidak berfikir dan tidak dibenarkan berpersatuan. Dalam sistem sosialis kesatuan buruh adalah rukun pertama.

Dalam sistem sosialis pembelajaran percuma tidak memungkinkan lahirnya orang –orang bebal. Kebebalan adalah musuh utama sosialisma.Kebebalan dan kebodohan akan dilawan hingga ke akar umbi.

Dalam sistem sosialis tidak akan timbul isu PPSMI - kerana dari segi keilmuan telah diketahui bahawa untuk mengajar satu- satu bahasa BUKAN melalui maths dan sains tetapi melalui sastera.

Hanya dalam sistem kapitalis wujudnya manusia bebal yang mencadangkan cara mempelajari satu-satu bahasa adalah melalui maths dan sains.

Hidup jangan jadi bebal. Fikirkan siapa yang tidak percaya kepada Yang Maha Esa - kaum sosialis atau Kapitalis Yang Menjual Gambar Kaabah?.DENGAR ! DENGAR ! DENGAR !
PAKATAN RAKYAT JANGAN TERLALU YAKIN : TPM
– berita hairan

PUTRAJAYA: Pakatan Rakyat diingatkan jangan terlalu yakin untuk menubuhkan kerajaan dan memandang rendah sokongan rakyat terhadap Barisan Nasional (BN), kata Timbalan Perdana Menteri, Muyiddin Yassin..

KAH KAH KAH…

kah kah kah… KALAU DI PINANG… PINANG TAK DAPAT…kah kah kah…

kah kah kah….NAK PUJUK… PUJUK PUJUK TAK DAPAT….kah kah kah…

kah kah kah… BUKAK SELUAR… TUNJUK SENJATA…kah kah kah…

KAH KAH KAH..
KOMANO KAO ILANG JANG OOOOI?

KHAIRY: JANGAN JADUKAN PELAJAR BAHAN UJIAN PPSMI
- mkini

Pemuda Umno tidak mahu para pelajar dijadikan bahan ujian dasar Pengajaran dan Pembelajaran Sains dan Matematik dalam Bahasa Inggeris (PPSMI) yang menurutnya, jelas mempunyai pelbagai kelemahan yang ketara.

"Sekiranya Kerajaan yakin dengan beberapa kajian yang telah dibuat, maka buatlah keputusan demi kebaikan masa depan anak bangsa kita," kata Ketuanya, Khairy Jamaluddin dalam blognya hari ini.


KAH KAH KAH….

kah kah kah…. DAH TUJUH TAHUN….kah kah kah…

kah kah kah… KALAU KERBAU… DAH BUNTING EMPAT KALI…. kah kah kah…

kah kah kah… KALAU BEROK… DAH BERANAK TIGA EKOR…kah kah kah..

kah kah kah…KALAU NYIOR… DAH NAK SAKA… kah kah kah…

woit…. BARU SEKARANG SEDAR… 2003 DULU … DI MANA ?...kah kah kah..

kah kah kah… MASA MADEY BUAT DASAR DULU… TAK SEDAR KE ?.... kah kah kah…

kah kah kah… BAGUSLAH … NANTI DI MANIK URAI UMUM PPSMI DI HAPUS… kah kah kah…

kah kah kah... UNTUNG UNTUNG DAPAT UNDI...kah kah kah..SATU MALAYSIA DAH BOSAN


KERAJAAN NAFI PROGRAM BTN BERSIFAT PERKAUAMAN


KUALA LUMPUR: Kerajaan hari ini menafikan dakwaan bahawa Biro Tatanegara (BTN) terlalu menekankan hak rakyat berasaskan perkauman sempit sehingga menyebabkan perpecahan antara kaum.

Najib Razak berkata BTN, sejak penubuhannya pada 1981, melaksanakan program yang menepati objektif utama iaitu memupuk semangat patriotisme, membina sikap berteraskan nilai murni dan penghayatan cintakan negara di kalangan warganegara.

KAH KAH KAH…

kah kah kah… NILAI NILAI MURNI….PUKRAK APA?... kah kah kah…

kah kah kah…. ANAK ANAK KECIL BERMAIN API….PUKRAK APA NI? … kah kah kah…

kah kah kah…. DAH BOSAN DENGAR NEGERI INI CINA AMBIL…kah kah kah…

kah kah kah…. DAH BOSAN LAAAA.. DENGAR KETUANAN MELAYU…kah kah kah…

kah kah kah…TAK PAYAH LAAA CAKAP CINTA KAN TANAH AIR… kah kah kah…

kah kah kah…CUKUPLAH TIPU MELAYU….kah kah kah…

kah kah kah…HENTIKAN LAAA PROJEK BODOHKAN MELAYU…kah kah kah…

kah kah kah… MALAYSIA INI MILIK ANAK SEMUA BANGSA… kah kah kah..

kah kah kah… TAK CAYA TANYA KANG KONG DARI SINTOOOOK… kah kah kah..MBA DARI HAVARAD KALAH

PKFZ: PAC BINCANG PANGGIL GANI PATAIL SELASA DEPAN
–berita hairan


KUALA LUMPUR: Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC) akan membincangkan kemungkinan memanggil Peguam Negara, i Abdul Gani Patail berhubung skandal Zon Bebas Pelabuhan Klang (PKFZ) pada mesyuarat Selasa depan.

Timbalan Pengerusi PAC, Dr Tan Seng Giaw, berkata ini bagi mendapat penjelasan berhubung nasihat Peguam Negara itu mengenai pembelian tanah di Pulau Indah oleh Lembaga Pelabuhan Klang (LPK).

"Peguam Negara telah menasihati cara pengambilan tanah mengikut Seksyen 4 Akta Pengambilan Tanah, namun nasihat itu tidak diguna pakai. Maka kami perlu tahu mengapa nasihat beliau (Peguam Negara) tidak diguna pakai. Pengambilan tanah oleh kerajaan negeri pada ketika itu membeli atas harga pasaran daripada RM10 kepada RM25 kaki persegi.


KAH KAH KAH…

kah kah kah… NAK PANGGIL BUAT APA ?... kah kah kah…

kah kah kah….INI KES TIPU ORANG KAMPONG…kah kah kah…

kah kah kah… HARGA 10 RINGGIT…. JADI 25 RINGGIT…kah kah kah..

kah kah kah… MENIAGA MACAM INI …TAK PAYAH PERGI HAVARD BUSINESS SCHOOL…kah kah kah..

kah kah kah… TANYA WAK SEMBAB… LEPAS BUAT NIAGA MACAM NI KALAU UNDI BN BOLEH MASUK SYURGA TAK?.... kah kah kah…