.

Sabtu, 2 Mei 2009

SATU MALAYSIA NAIK MUNTAH !!!


KERAJAAN PASTIAKN SETIAP TINDAKAN DEMI KEPENTINGAN RAKYAT
– berita hairan

Kerajaan akan meneruskan usaha mendampingi rakyat dan memastikan segala tindakan yang dilakukannya adalah untuk kepentingan golongan itu dan bukan untuk kumpulan tertentu, kata Timbalan Perdana Menteri, i Muhyiddin Yassin, hari ini.

Beliau berkata, kerajaan menyedari bahawa kedudukan kerajaan itu sendiri ditentukan oleh rakyat dan oleh itu segala usaha perlu digembleng untuk memenuhi keperluan mereka.


kah kah kah…. BUNYI SEDAP DI DENGAR… kah kah kah

kah kah kah…. CAKAP BERKUBAR KUBAR…. KASUT PENUH TAHIK…kah kah kah..

kah kah kah… TANAH ORANG KG BEREMBANG KENAPA DI RAMPAS BAGI PADA TOWKAY…. kah kah kah…

kah kah kah… TANAH SAWAH DI KERPAN KENAPA DI RAMPAS BERI PADA TOWKAY… kah kah kah

kah kah kah…TANAH DI KG CHU BADAK KENAPA DI RAMPAS BERI PADA TOWKAY…. kah kah kah…

woit…. SIAPA DIA GULUNGAN TERTENTU INI?.... CUBA CERITA SIKIT?... kah kah kah..

woit…. SELALU SANGAT DENGAR GULUNGAN TERTENTU…. TAPI SATU MALAYSIA BELUM TENGOK MUKA LAGI…. kah kah kah…

kah kah kah… GULUNGAN TERTENTU INI….. DARI MONGOLIA KE ?... kah kah kah..BERITA DARI PERAK


ADUN PKR KUALA KURAU DI SERANG
- [Laporan oleh Man Saman Kati dari Perakexpress.com]

YB Kuala Kurau, Yunus Jamsari telah di serang.

Sekumpulan penyerang dalam tiga buah kereta telah menyerang kereta YB Yunus dan dilaporkan Pembantu Khas YB Yunus yang dikenali sebagai Pak Nan telah cedera parah di tangan.

Apakah ini bersangkutan dengan berita di bawah ini.ADUN KUALA KURAU MEMBNERI KETERANGAN PADA SPRM

IPOH:-Satu laporan rasuah telah dilakukan oleh ADUN Kuala Kurau,YB.Yunus Jamahri kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia(SPRM) atas usaha pimpinan BN merasuah beliau dengan wang dan jawatan.

Hadir bersama beliau ialah ADUN Pakatan Rakyat, YB. Drs.Khalil Idham Lim(Titi Serong), YB.Chan Ming Kai(Simpang Pulai), YB.Chang Lih Kang (Teja), YB.Leong Mee Meng (Jalong), YB Sum Cheok Leng (Bercham), YB. Sivasubramaniam(Buntong) dan YB. Ramli Tusin (Gunung Semanggol).

Dalam sidang akhbar sebentar tadi, ADUN Kuala Kurau mendedahkan usaha membeli beliau supaya melompat kepada BN bermula sejak minggu PR menang di Perak sehinggalah sebelum BN merampas kuasa di Perak.

Beliau juga mendedahkan tawaran yang diberikan antaranya dengan sogokan wang dari RM3juta hingga RM8 juta. Disamping dengan tawaran kompatmen balak dan jawatan Exco Perak.

KEDAH TETAP PILIH PROTON PERDANA
-melayau

Kerajaan negeri Kedah akhirnya memilih untuk tetap membeli kereta Perdana V6 Executive sebagai kereta rasmi Exco dan pegawai kanannya menggantikan kereta jenama sama yang telah rosak.

Menteri Besar, Azizan Abdul Razak berkata, beberapa kereta lama yang digunakan selama enam tahun sebelum ini telah rosak dan perlu digantikan.

Beliau berkata, kereta itu akan dibeli tidak lama lagi dan bahagian kewangan negeri kini dalam peringkat rundingan harga dengan pihak Proton.

"Kita mungkin akan beli empat atau lima buah kereta Perdana V6 Executive... kita serah kepada bahagian kewangan negeri untuk beli mengikut peruntukan yang kita ada kerana sebuah kereta ini berharga lebih RM100,000," katanya kepada pemberita selepas merasmikan majlis penutup seminar pengurusan perubahan anjuran bahagian sumber manusia kerajaan negeri di sini, malam tadi.


woit… SISTEM DAPAT KERETA KERAJAAN INI PATUT DI HAPUSKAN…kah kah kah…

woit... DAH BOSAN DENGAR CERITA KERETA INI... TAK ABIS ABIS...kah kah kah

woit…. ELAUN ADA … GAJI ADA ….KLIM DUIT MINYAK ADA…. KLIM DUIT METING ADA….APA HAL NAK DAPAT KERETA LAGI….kah kah kah…

kah kah kah… APA SPESIALNYA MALAOAN NI DAPAT KERETA KERAJAAN.. kah kah kah…

kah kah kah… KERANA KERJA DENGAN KERAJAAN… kah kah kah..

woit… KALAU MACAM TU SEMUA YANG BEKERJA JUGA PATUT DAPAT KERETA SAMA…. APA HAK MALAON MALON INI DI LIHAT PENTING… kah kah kahKUEH BISKUT MUNCUL KEMBALI
PERLUASKAN SKOP PERJUANGAN –KHAIRY
-melayau

Pergerakan Pemuda Barisan Nasional diminta memperluaskan skop perjuangan dengan melepasi batasan dan kepentingan kaum masing-masing supaya dapat disesuaikan dengan gagasan Satu Malaysia.

Pengerusinya, Khairy Jamaludin berkata, Pemuda BN perlu membawa pendekatan baru yang bersepadu dan melihat perjuangan parti untuk semua kaum.

Selain memperjuangkan kesejahteraan hidup dan hak kaum masing-masing, katanya, pergerakan itu perlu berganding bahu memperjuangkan semua kaum dan bukannya kaum tertentu sahaja.

"Tiada salahnya Pemuda MCA membawa masalah kemiskinan orang Melayu dan dadah di luar bandar dan Pemuda UMNO pula membangkitkan masalah kemiskinan orang Cina dan India.kah kah kah…BERJUANG UNTUK SEMUA KAUM… kah kah kah..

kah kah kah…. APA JADI DENGAN HIDUP MELAYU…. kah kah kah

kah kah kah…..APA JADI DENGAN KETUANAN MELAYU…. kah kah kah..

woit… KALAU MACAM ITU TERIMALAH KONSEP KETUANAN RAKYAT… kah kah kah…

woit… HAPUSKAN KETUANAN MELAYU…. kah kah kahTOLONG JANGAN KELENTONG !!
5,000 DIBERHENTIKAN DAPAT KERJA
– melayau

Kira-kira 5,000 daripada 27,000 pekerja yang diberhentikan sejak Februari lalu telah mendapat pekerjaan baru bulan lepas, kata Menteri Sumber Manusia, S.Subramaniam.

"Mereka telah balik bekerja semula di tempat lama atau telah berjaya mendapat kerja baru," katanya kepada pemberita ketika ditemui di majlis dailog Kelab Belia Tamil Malaysia di sini, malam tadi.


kah kah kah… INI BETUL LEBONG BESAR… kah kah kah…

woit… JANGANLAH NAK KELENTONG… kah kah kah…

kah kah kah… KILANG BUANG KERJA …. LEPAS TU KILANG YANG SAMA AMBIL BALIK…. kah kah kah..

kah kah kah…. NAMPAK PEMBOHONG MUNKEE NI…. MANA ADA… KALAU KILANG DAH TUTUP… ERTINYA DAH BUNGKUS…kah kah kah..

woit… PERGI KAT SHAH ALAM… PERGI NILAI… LIHAT KILANG YANG TUTUP…. BILA PULAK DAPAT KERJA BALIK…kah kah kah..

woit… JANGAN LAH NAK TIPU…. TAK MASUK AKAL… kah kah kahALTANTUYA MENUNGGU
BN HARUS BERTANDING DI PENANTI
-melayau

Pergerakan Pemuda UMNO Pulau Pinang berharap Barisan Nasional (BN) dapat bertanding pada pilihan raya kecil kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Penanti pada 31 Mei ini bagi menebus maruah parti dan membela nasib rakyat.

Ketuanya Norman Zahalan berkata, tindakan bekas Timbalan Ketua Menteri I Mohammad Fairus Khairuddin dari Parti Keadilan Rakyat (PKR) mengosongkan kerusi itu pada 16 April lepas telah mengkhianati mandat yang diberikan oleh pengundi di kawasan itu.

"Ahli BN dan UMNO harus mempunyai semangat dan maruah perjuang parti yang tinggi untuk membela nasib pengundi di kawasan Penanti," katanya.

kah kah kah… MANGKOK NI KATA MESTI JAGA MARUAH PARTI…. kah kah kah..

kah kah kah… INI PERLI MAT MONGOL… MAT MONGOL TAK NAK TANDING… kah kah kah..

woit… BUKAN SAJA TAK ADA MARUAH… MAT MONGOL TAKUT HANTU ALTANTUYA AKAN DATANG LAGI…. kah kah kah…

kah kah kah... BUKAN MENGKHIANATI MANDAT... SAJE NAK TEST MARKET... NAK BAGI MAT MONGOL GEMPAK... DULU MAY MONGOL CAKAP KALAU MAT NGANTUK PM GEROMBOLAN KALAH.... INI
PAKATAN BAGI PELUANG TEST MARKET...
. kah kah kah