.

Isnin, 3 Oktober 2016

JANGAN LUPA AL-MAUNAH




BANYAK CARA
Ada banyak cara Najib boleh selamatkan diri. Cara terbaek, cipta kes spt Memali, Sauk, Lahad Datu dlm masa terdekat ni. Banyak bebudak dan hantu fanatik PAS boleh diupah dedak. 

Umpan saja hudud, boleh perang 40 tahun bro. Tu blom cipta ISIS lagi. Ini sumer akta dlm tangan, rugi la x guna. Kalo gua, ada 100 perkara boleh dicipta. on BERITA MAL HIJRAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/3/16




--------------

JALUR TEMBERANG KAKI TEMBERANG



JALUR TEMBERANG
PECAH
TEMBELANG

9 warga Australia 

ditahan kerana hina

 Jalur Temberang

 
 

 


KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH
DI CIPLAK DARI BENDERA 
AMERIKA







----------

TIPU DAPAT PHD DARI UM








JUAL AIR LIUR
Azizan ni cari makan dgn jual air liur, bakar semangat org yg nak berjaya dgn cara beri motivasi dan semangat untuk bina kejayaan. Tak ada phd pun tak ada hal. Dlm ceramah dia bukannya dia sampaikan apa2 berkaitan akademik. Sama macam tt jugak, tt hasut rakyat naikkan semangat untuk lawan penguasa zalim, bukannya kuliah akademik, tt tak perlu phd bagai. 

Cumanya, amat pelik kalau pensyarah dari uni awam dan swasta yg tipu phd mcm riduan bak kut teh, itu amat bahaya sebab menipu sijil kelayakan, ilmu yg disampaikan pada pelajar ntah2 kutip dari tepi jalan. 

Kalau aku pengurusan tertinggi dari UM, aku dgn senang hati akan beri anugerah doktor kehormat pada TT dan AO sebab keduaduanya pakar dalam bidang masing2, kepakaran TT dan AO dibina berdasarkan pengalaman hidup selama berpuluh tahun, itu mmg rare dan priceless, tak ada silibus dlm mana2 uni yg boleh ajar mcm ni melainkan pengalaman hidup. 

UM dan uni awam mmg bodoh sebab taknak angkat dan iktiraf kepakaran individu berdasarkan on PHD DARI POGO POGO
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 4:37 P





--------------------

JALUR TEMBERANG JADI SELUAR DALAM



JALUR TEMBERANG

HANYA SELUAR

DALAM 


9 warga Australia ditahan kerana hina Jalur Gemilang

Polis menahan sembilan lelaki warga Australia kerana memakai seluar dalam bercorak Jalur Gemilang semasa menyaksikan Perlumbaan Grand Prix Formula Satu (F1) Malaysia di Sepang, semalam.
Ketua Polis Daerah Sepang ACP Abdul Aziz Ali berkata kesemua lelaki yang berumur 25 hingga 29 tahun itu ditahan kira-kira pukul 5 petang dan direman selama empat hari bermula hari ini.
“Mereka merupakan pelancong yang masuk ke Malaysia untuk menonton perlumbaan F1.
“Siasatan awal mendapati mereka membeli seluar dalam itu di Australia,” katanya ketika dihubungi, hari ini.
Abdul Aziz berkata kesemua mereka disiasat mengikut Seksyen 504 Kanun Keseksaan iaitu dengan niat sengaja mengaibkan bertujuan untuk memecahbelahkan keamanan.
Beliau berkata mereka juga disiasat mengikut Seksyen 14 kanun sama iaitu berkelakuan tidak senonoh di tempat awam.
Gambar sekumpulan lelaki memakai seluar dalam Jalur Gemilang viral di laman sosial sejak semalam dan menimbulkan kegumbiraan dan gelak ketawa di kalangan netizen.
KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH PATUT PUN KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH





--------------

HAK BERDEMO








BERDEMO

HAK ANAK

SEMUA BANGSA

KEGANASAN

BUKAN HAK

TAPI HAPRAK



BERSIH: Luah perasaan, bukan luah ganas

Sabtu 1 Oktober 2016 saya adalah salah seorang yang terlibat di Lumut untuk melancarkan obor BERSIH 5.
Kami merasmi dan melancarkan obor BERSIH 5 pada jam 9.30 pagi di Marina Wings Waterfront Lumut.
Ketika ucapan perasmian obor oleh pemimpin politik dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) sedang berlangsung satu gerombolan Baju Merah telah datang menghampiri tempat pelancaran.
Mereka telah dihalang oleh Polis Diraja Malaysia.
Kurang lebih 30 minit kemudian obor BERSIH5 selamat dilancarkan.
Sesudah pelancaran selesai kereta dan motosikal konvoi BERSIH 5 mula bergerak menuju ke wilayah pasar iaitu tempat kami cadangkan untuk menyebar selebaran.
Dalam perjalanan ke situ kami telah diserang oleh gerombolan Baju Merah bermotosikal.
Kereta yang saya tumpangi adalah salah satu daripada beberapa kereta yang diganggu dan diserang oleh gerombolan Baju Merah.
Cermin kereta yang saya tumpangi telah cuba dipecahkan. Dinding kereta telah diterajang. Bendera BERSIH yang berkibar megah di kereta dirampas dan dikoyak.
Hakikatnya, saya menyokong sesiapa saja untuk membantah. Saya menyokong kumpulan dan gerombolan apa sahaja untuk berdemo menunjuk perasaan.
Meluahkan perasaan dan membantah adalah hak asasi umat manusia. Jika tidak bersetuju dengan apa saja maka kita berhak untuk menyatakan perasaan kita itu.
Justeru, hak membantah adalah salah satu daripada garis perjungan BERSIH. Hak membantah telah dinobatkan sebagai salah satu tuntutan dan perjuangan BERSIH.
Apa yang saya TIDAK sokong ialah menggunakan keganasan. Sikap ganas ini saya tolak. Sikap dan perbuaatan mengganas wajib ditolak.
Anak semua bangsa, bangsa semua agama, wajib menolak segala bentuk keganasan.
Hisham Rais: Right to rally, not right to be violent
Social activist Hishamuddin Rais has blasted the incidents of violence by the red shirts against the Bersih convoy over the weekend.
Hishamuddin said while Bersih upholds the right to protest, they do not condone violence.
"The fact is I support anyone's (right) to protest. I support any group's (right) to demonstrate. This is the basic right of the people," he said.
"I do not support the use of violence. I reject the violent attitude and action (of the attackers)," he said in a statement.
"The people regardless of their religion should reject any form of violence," he said.




-------------

MALAM INI TEMU BUAL






MALAM

INi




NOTA:
temubual ini tertangguh
kerana anis telah berada
di kangar - maka malam
ini temubual diteruskan


--------------

TOKOH TOKOH MAL HIJRAH





TOKOH 

MAL HIJRAH

TAHUN INI



Bekas pembantu Anwar, Ezam keluar Umno

 | October 2, 2016
Ezam menyifatkan ISA dan OSA yang gagal memerangi rasuah sebagai antara sebab dia berbuat demikian.

PETALING JAYA: Bekas Setiausaha Politik  Anwar Ibrahim dan bekas Ketua Pemuda PKR, Mohamad Ezam Mohd Nor mengumumkan peletakan jawatannya daripada parti Umno hari ini.
“Saya membuat keputusan sukar ini demi mempertahankan prinsip saya berjuang demi melakukan perubahan (islah) sedaya upaya saya,” kata Mohamad Ezam dalam satu kenyataan hari ini


TOKOH 

MAL HIJRAH

SEPANJANG

ZAMAN




KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH 


---------------

BERITA TERHOTT MAL HIJRAH





BERiTA

HOT

MAAL

HiJRAH




Criminal Charges Imminent Over 1MDB - Jho Low Tops Wanted List!

A criminal case is widely expected to be lodged shortly by United States prosecutors against individuals believed to have stolen money from 1MDB and laundered it illegally in the United States – and the main name in the frame is expected to be Najib’s proxy Jho Low, also a US citizen.

Other probable names include Jasmine Loo (also a US resident); Najib’s step-son Riza Aziz; Eric Tan (who laundered money for Low) and Shahrol Halmi, the CEO of 1MDB during the main part of the period of thefts.

There is also speculation that the Goldman Sachs South East Asia boss Tim Leissner, whose bank received a little shy of $600 million for raising $6.5 billion of very suspicious loans may also find himself facing charges.

Sarawak Report can further reveal that more civil actions are due to retrieve more properties acquired with the money, which was stolen from the Malaysian public.

In July the Department of Justice announced after lodging a detailed civil action for the return of $1 billion in assets, that it was aware of at least $3.5 billion that had been stolen.

Malaysia’s Auditor General in his own report on 1MDB (which Prime Minister Najib Razak has unconstitutionally declared an ‘Official Secret’) assessed a total of $7 billion unaccounted for.

And over the past several weeks the full-scale investigation by US investigators into all aspects of the mega-theft has continued unabated.

Names in the frame
The name on everybody’s lips as the key person likely to be directly charged by the DOJ is the Malaysian financier Jho Low (pictured above with his party-pal and beneficiary of several gifts, Leo DiCaprio).  It was Low who represented Najib as his personal ‘advisor’ at 1MDB.

Sarawak Report first revealed evidence of Low’s secret role in managing the fund early last year, although for months Najib, 1MDB and Jho Low strenuously denied he had any role whatsoever at the fund.

In fact, Low was attending board meetings and supervising all 1MDB’s major ‘investments’ and joint ventures – raking off billions in the process, paying vast backhanders through his companies and then laundering the loot through a huge web of off-shore companies and bank accounts at BSI, Coutts, UBS, Falcon, Standard Chartered and other banks.

However, his patron, Najib Razak himself, is likely to escape charges at this point. Clearly, his position as the chief political figure in Malaysia has played a part in that decision. There is also the point that Najib has employed proxies for all these deals and for the laundering in the United States, in a case where the benchmark of proof will have been extraordinarily high.

Yes, Najib was Malaysian Official Number One, who held all the decision-making powers at 1MDB and into whose private KL bank account a huge billion dollar chunk of the money went. However, it was others who organised the transfers.

Those include his step-son Riza Aziz, who took over $100 million into his personal company Red Granite Pictures to make movies like Wolf of Wall Street (starring Jho Low’s frend DiCaprio).  Also, 1MDB’s General Counsel and Executive Director of Group Strategy, Jasmine Loo and CEO Shahrol Halmi and Executive Director Casey Tang.

There are other US citizens who may well also find themselves in hot water for their role in handling suspicious sums, for example the wealth management advisor to Riza Aziz, Debra Johnson, who was removed from her job at the accountancy company NKFSB after the scandal broke in early 2014.  Riza Aziz’s co-producer at Red Granite, Joey McFarland, who assisted Jho Low in the purchase of major artworks may also find himself indicted.

There are also the string of managers and company co-conspirators connected to the Aabar/Falcon Bank side of the 1MDB corruption saga – these would include the Aabar senior officials Mohammed Al Husseiney and Khadem Al Qubaisi and also PetroSaudi managers like Tarek Obaid and Patrick Mahony, as well as legal helpers such as Tim Buckland, formerly of the law firm White & Case.

Questions may also have been put to US senior banker Ed Morse, who provided a supposed valuation of PetroSaudi based on information provided only by the company – although he did provide a full disclaimer, before putting in PetroSaudi’s figures as his own to 1MDB.
The list may be longer or still kept short. But, the truth is that the net of the 1MDB scandal has drawn in numerous names from world top bankers to lawyers and accountants all up to their necks in facilitating roles in the theft from 1MDB.

As for the masterminds in Malaysia – it looks as if the Malaysians themselves are going to be left with the job of dealing with them back home.



------------------

AHLI POLITIK WAJIB JUJUR




WAJIB BERBINCANG
Setuju dgn Anonymous on 9/30/16 yg benci tahap maksima, orangramai memang menjangka malah menaruh harap bahwa politikus bukan-bn untuk berbincang dan bermesyuarat bagi setiap isu penting. 

Orang kampung tt kata bulat air oleh pembetung, bulat perut oleh ketupat lemang dan lontong, bulat mata oleh terpandang hantu polong, bulat kata dan hati oleh mesyuarat di balai rong. Jangan setakat pung pang pung pang kosong di warung2. 

Dan jangan pula ada yg memandai tak nak orang lain mengutara atau mengtimur pandangan dan nasihat, orangramai tidak mahu pada diktator yg hanya berpandangan selorong. 

Selalunya sesuatu isu ada lebih dari satu jalan pendekatan kerana semua kejadian adalah ciptaan Tuhan, dan Allah itu Maha Kaya. Jadi bincanglah dan debatlah untuk mencari jalan terbaik dari segalanya. Cuma beringat, setiap sesuatu juga ada cara melakukannya. 

Perbincangan mahupun debat mestilah sentiasa dilakukan dgn berhemah dan beradab, selain dengan rasional serta penuh intelek dan kematangan. Barulah on JANGAN TIPU RAKYAT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/1/16





-------------

TERKINI TERNOWW TER HOTT








HOT


MINTA BANTU

sumber sah dari amerika
telah melaporkan bahawa
ketika ini FBI sedang mencari:
jho low
jasmin loo
riza aziz
eric tan
kes curi 1MDB akan dibuka
tidak lama lagi
kes ini telah bertukar dari
saman sivil kepada
kes jenayah curi
dan 
kes mendobi duit curi
di amerika

sesiapa ada maklumat
tentang sosok yang dicari FBI
sila hubungan kedutaan Amerika

Address376, Jalan Tun Razak, 50400 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
Hours
Open today · 8AM–4:30PM

---------

LARI LARI LARI









LARI LARI


FBi CARI

LARI LARI


-----------

BERITA MAL HIJRAH







KAH
BERITA TERBEST

BERITA TERNOW

BERITA TERHOTT


Criminal Charges Imminent Over 1MDB - Jho Low Tops Wanted List!

A criminal case is widely expected to be lodged shortly by United States prosecutors against individuals believed to have stolen money from 1MDB and laundered it illegally in the United States - the main name in the frame is expected to be Najib's proxy Jho Low, also a US citizen.....

1MDB: Jho Low dan beberapa individu lain akan didakwa di AS

Ahli perniagaan Jho Low antara individu utama  akan didakwa oleh Pendakwaraya Amerika Syarikat kerana terbabit dalam pengubahan wang haram di negara itu dalam masa terdekat.
Jho Low  yang juga warga negara Amerika Syarikat  itu dipercayai adalah proksi  kepada Najib.
Kemungkinan nama lain yang terbabit dalam sebahagian tempoh kecurian berlaku termasuk Jasmine Loo (juga pemastautin di Amerika Syarikat); Riza Aziz (anak tiri Najib);Eric Tan (bertanggungjawab menguruskan pengubahan wang haram untuk Jho Low) dan Shahrol Halmi (Ketua Ekesekutif 1MDB).
Terdapat juga spekulasi Goldman Sach Asia Tenggara, Tim Leissner yang mendapat habuan USD600juta kerana meningkatkan pinjaman yang mencurigakan sebanyak USD6.5bilion juga dikatakan akan didakwa.
Sarawak Report (SR) pada Selasa lalu, dengan tajuk beritanya: 'Criminal Charges Imminent Over 1MDB- Jho Low Top Wanted' melaporkan akan mendedahkan lebih banyak tindakan sivil yang akan dikenakan oleh Jabatan Keadilan Amerika Syarikat (DOJ) untuk mengesan semula semua harta yang diperoleh melalui wang yang dicuri daripada rakyat Malaysia itu.
Khabar angin juga turut tersebar luas menyebut individu pertama yang akan dikenakan tindakan sivil oleh DOJ adalah Jho Low yang mewakili perdana menteri Malaysia sebagai 'penasihat' di 1MDB.
SR adalah portal media pertama mendedahkan peranan Jho Low menguruskan dana awal tahun lalu, walaupun Najib dan 1MDB menafikan Jho Low memainkan peranan menguruskan dana tersebut.
KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH PADAN MUKA  KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH





-------------------

GERAKAN FULUSIKOM






f.b




Tarmizi Mohd Jam
15 hrs
Bukan pejuang tulin pun. Sarung baju merah sebab dapat duit. Menginap di hotel. Ini semua politik dalaman Jamal Pak Tongkol berlawan dgn Ali Tinju. Utk tunjuk siapa lebih berani mengampu. Tentu banyak habuan yg diterima. Bukan suka2 buat jadi samseng jalanan dan jd pengikut pengikut tongong baju merah. Masing2 dapat "dedak" ikut gred masing2. Amacam?







----------------

PENCURI SEEDAH DIHAMBAT






PENCURI

TELAH DIKENALI

SEKARANG

BAGAIMANA KITA

NAK MENANGKAP

SI PENCURI



2112022011880



2112022011906

Muhyiddin: RM42 juta masuk akaun Najib

KEMAMAN - Bekas Timbalan Perdana Menteri,  Muhyiddin Yassin mendakwa bekas peguam negara,  Abdul Gani Patail pernah bertanya Najib tentang wang dalam akaun peribadi pemimpin nombor satu negara itu.

Ini dinyatakan Muhyiddin sewaktu berucap pada Ceramah Perdana Himpunan Harapan Semua (Harap) 3.4 di Kemasek, di sini, malam kelmarin namun tidak menyatakan tarikh pertemuan yang didakwa itu.

Muhyiddin berkata, , Abdul Gani bertanya berhubung wang RM42 juta dalam dua akaun persendirian yang ada kaitan dengan siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

“Kejadian itu berlaku sewaktu Abdul Gani masih lagi dalam perkhidmatan. Saya diberitahu, peguam negara berjumpa PM (perdana menteri) dan maklumkan kepada Najib dalam siasatan dibuat SPRM didapati wang dengan kadar jumlah itu ada dalam akaun PM.

“Saya juga dimaklumkan, apabila perkara itu diberitahu kepada PM, beliau nafikannya dengan memaklumkan tidak ada, sedangkan telah disahkan ada oleh peguam negara. Terbukti wang itu ada di situ kerana beliau membelanjakan wang itu,” katanya.

Muhyiddin mendakwa, bekas peguam negara itu pernah menjelaskan wang bernilai RM42 juta itu disuntik ke akaun persendirian perdana menteri melalui dua syarikat seperti dilaporkan, iaitu ada beberapa deposit wang dibuat ke akaun perdana menteri.

Katanya, SPRM ketika itu hanya menumpukan siasatan menjurus kepada dana daripada bekas anak syarikat seperti SRC International serta 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Sinar Harian telah menghubungi Abdul Gani untuk mendapat komen lanjut, tetapi tiada respons.


KESAH NAJIB

KENA HAMBAT

TAK BELUM

SELESAI LAGI

TUNGGU NANTI




------------------

HUDUD PUTAR ALAM







HUDUD PUTAR

ALAM LAGI

RUU 355 bukan hudud spt digembar gemburkan oleh Parti Hj Hadi. Sebelum ini, hudud digambarkan nyawa mereka, ada MB yg sedia hilang jawatan, ada yg yakin hudud terlaksana pd 2015 yg lalu malah ada yg tidak silu2 yakin hudud akan dibentang sebelum 9 April 2015. Rupa2nya hudud yg diuar2kan, bertukar wajah menjadi RUU 355. Itupun bertapa taksubnya mereka masih tegar mengata RUU 355 itu adalah hudud. Amacam? 


























----------------