Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 23 Februari 2012

ANAK MUDA LIHAT INI SEKALI LAGI

NOTA :

lihat kembali sejarah kita
lihat kembali perjuangan kita
jalan masih panjang

kita lah kita
tidak ada sesiapa yang akan berjuang untuk kita
melainkan kita

kita bangun
kita lawan
untuk kita!








TURUN DEMO AHAD INI


ASAL KAN BUKAN PENYAMUN





NOTA:

kembangkan semangat abu
lebarkan perjuangan abu
abu adalah kita
abu ialah suara kita

genggam tangan
acung ke atas

masa depan kiat bersama abu





SEBELUM PILIHANRAYA
KE JALAN RAYA DAHULU





MACAM MACAM PUNYA GILA




BILA MADEY REKRUT ALLAH




BAIAH HANYA KEPADA ALLAH - meloya

Presiden Pas, Abdul Hadi Awang sepatutnya meminta ahli parti itu berbai’ah kepada Allah dan bukannya kepada pemimpin mereka yang hanya berminat untuk menang pilihan raya.

Mahathir Mohamad berkata, ini kerana jika manusia biasa membuat bai’ah atau lafaz taat setia sesama manusia atau parti, mereka mempunyai kecenderungan melanggar lafaz yang telah dibuat.

“Sebagai seorang yang beragama Islam, kita hanya berbai’ah kepada tuhan iaitu Allah dan hanya kepadaNya kita tunduk.

“Kita juga wajar berbai’ah kepada semua Nabi dan Rasulullah yang diiktiraf oleh agama Islam,” katanya.




KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...BILA MADEY REKRUT ALLAH... SATU DUNIA KETAWA KAH KAH KAH..kah jkah kah...

kah kah kah..MADEY CAKAP HAL ALLAH...MACAM TOWKAY BABI JADI IMAM BERI KULIAH SUBUH....kah kah kah..

kah kah kah..BILA MADEY CAKAP HAL ALLAH MACAM VINCENT TAN BERI KULIAH MAGHRIB.... kah kah kah..

kah kah kah..BILA MADEY CAKAP HAL ALLAH..MACAM LIMGOH TONG JADI IMAM JUMAAT... kah kah kah..

kah kah kah..BILA MADEY CAKAP HAL ALLLAH .... BABI AKAN TERBANG.... kah kah kah..

kah kah kah...BILA MADEY CAKAP HAL ALLAH...IKAN NAIK BASIKAL... kah kah kah

woit...BILA MADEY CAKAP HAL ALLAH ..MACAM UMI HULLFIDA MENGAKU ANAK DARA SUNTI...kah kah kah


KE JALAN RAYA LAGI

MAT SERBAN DI KENA TIBAI OLEH ANAK MUDA KELANTAN



KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


nota:
kita semua weajib sedar
bahawa kemengan pas di kelantan
bukan kerana orang kelantan

yang membawa kemenangan pas
ialah warga kelantan dari luar kelantan

anak anak muda di kelantan
telah bosan dengan pimpian pas
ini samalah seperti anak muda
dalm negara ini telah bosan
dengan gerombolan

TAK CAYA?
lihat klip ini





NOTA:
siapa dia mat serban?
kah kah kah

BARU SAHEH SEBAGAI PEJUANG ISLAM




NOTA:

jadikan baling kasut ini
budaya kita
jadikan ini simbol penentangan
terhadap kezaliman

salut untuk yang berani!



SALUT DARI ANAK MUDA




IMAM BERSIG BALING KASUT KE ARAH HAKIM
- mkini

Seorang imam yang diusir dari kuarters kediamannya atas dakwaan masalah disiplin bertindak membaling kasutnya ke arah panel tiga hakim Mahkamah Persekutuan hari ini.

Kejadian sekitar jam 10 pagi itu berlaku apabila Hakim Besar Malaya Tan Sri Zulkifli Ahmad Makinuddin menolak permohonannya supaya diberi kebenaran membuat rayuan.

Ini berikutan bantahan yang dibangkitkan oleh peguam Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan Zulkifli Che Yong bahawa afidavit imam itu difailkan di luar dari masa yang ditetapkan.

Imam berkenaan, Hoslan Hussain , yang tidak diwakili berdiri di barisan meja berhampiran pegawai pendakwa raya dan peguam semasa permohonan itu.

Difahamkan Hoslan merayu kepada Hakim Zulkefli supaya berlembut dan membenarkan permohonannya itu tetapi tetapi hakim dilaporkan mahkamah terpaksa membenarkan bantahan kerana ia mengikut undang-undang.

Hakim Zulkefli cuba menenangkan Hoslan tetapi beliau dikatakan tidak mahu mendengar alasan berkenaan tetapi sebaliknya mencampakkan kasutnya ke arah panel hakim yang hampir mengenai seorang daripda mereka.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...SALUT IMAM YANG BERANI.... kah kah kah...

kah kah kah..INI LAH IMAM CONTOH... kah kah kah..

kah kah kah...MEMANG HAKIM PUTUT KENA TAPAK KAKI.... kah kah kah..

kah kah kah..BUKAN TAPAK KASUT.... kah kah kah..

woit... SYABAS! .... kah kah kah..

kah kah kah...SALUT KAMARADE.... kah kah kah..

kah kah kah..TERUSKAN TRADISI MELAWAN... kah kah kah..

kah kah kah...TERUSKAN TRADISI MAT INDERA..... kah kah kah


BALING KASUT PADA BUSH




NOTA:
pada bush lagi tak takut
inikan pula pada cicik kering
kah kah kah







AHAD BALING KASUT DIKUANTAN




MAT BANGANG BARUA BRITISH BERSUARA LAGI




MAT INDERA WIRA KITA




WARISI SEMANGAT WIRA BUKIT KEPONG - meloya

KUALA LUMPUR 22 Feb. - Semangat juang dan keberanian perwira Balai Polis Bukit Kepong yang sanggup berkorban nyawa perlu diwarisi dan dihayati oleh seluruh rakyat negara ini, walaupun peristiwa tersebut sudah 62 tahun berlalu.

Bekas Ketua Polis Negara, Rahim Noor berkata, serangan pada tarikh 23 Februari 1950 itu juga perlu menjadi panduan kepada generasi muda agar tidak terpesong dengan dakyah segelintir pihak yang mengangkat pengganas komunis sebagai pejuang kemerdekaan.

“Generasi muda perlu menerapkan diri mereka dengan semangat patriotisme terutama terhadap pengorbanan para pejuang sebelum ini kerana kesinambungan kestabilan dan keharmonian negara kini bermula daripada jasa para pejuang tersebut.

“Tanpa perjuangan seumpama itu, maka tiadalah nikmat kemerdekaan yang telah kita kecapi selama hampir 55 tahun. Justeru, kekejaman pengganas komunis, membakar balai polis dan mencampak mereka yang masih hidup ke dalam api yang marak telah mengorbankan 25 orang termasuk ketua balai berkenaan, Sarjan Jamil Mohd. Shah perlu diinsafi semua.

“Kita sebagai warganegara yang patriotik perlu mengambil iktibar keazaman kira-kira 40 anggota pasukan keselamatan di balai berkenaan untuk mematahkan serangan hendap Pasukan Kompeni Keempat, Parti Komunis Malaya (PKM) dengan kekuatan 200 anggota yang diketuai oleh Muhammad Indera,” katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Pada serangan bermula pukul 4.15 pagi itu, pihak komunis telah menyerang balai yang terletak di Muar, Johor tersebut namun mendapat tentangan hebat daripada anggota keselamatan selama lebih lima jam meskipun pihak pengganas pada mulanya beranggapan mampu menawan balai polis tersebut dengan mudah.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit...MAT BANGANG INI ADA LAGI.... kah kah kah..

woit...DAH LAAA BANGANG BODOH PULAK...kah kah kah..

kah kah kah...DAH LAAA BODOH...MENIPU PULAK.... kah klah kla...

kah kah kah... RUMAH PASONG BUKIT KEPUNG ITU SARANG BRITISH.... kah kah kah..

kah kah kah...YANG PERTAHANKAN RUMAH PASONG BARUA BRITISH LAAA....kah kah kah..

kah kah kah...RUMAH PASONG PAKAI BENDERA UNION JACK... kah kah kah..

kah kah kah...TOK SARJAN BRITISH.....MAT SALEH... BUKAN MELAYU....kah kah kah..

woit... YANG MENYERANG IALAH GERILA PEJUANG KEMERDEKAAN ....kah kah kah..

kah kah kah..SERANGAN PADA MALAM 23 FEBRUARI 1950 TANAH MELAYU DI BAWAH BRITISH.... kah kah kah..

kah kah kah..BRITISH BERI KUASA PADA GEROMBOLAN PADA 31 OGOA 1957.... kah kah kah..

woit...KENAPA BANGANG SANGAT?.... kah kah kah

woit...TENGOK TARIKH SAJE DAH TAHU SIAPA BARUA BRITISH.... kah kah kah...

woit..TAK KIRA LAAA MELAYU KE... ISLAM KE..ARAB KE... KALAU BARUA MEMANG BARUAN LAAAA.... kah kah kah

NOTA:
sekarng pun banyhak barua israel
ada melayu barua israel
ada islam barua isreal
kah kah ka










NOTA:
perjuangan kita hari ini
ialah sambungan perjuangan
mat inder nak halau saki baki
barua british!


DEMO ANTI RACUN RADIO AFTIF




KITA TURUN BERDEMO LAGI






DEMO HIJAU DI EMPAT LOKASI -mkini

Selain Himpunan Hijau 2.0 bagi membantah pembinaan pusat memproses nadir bumi di Gebeng, Pahang yang dijadualkan di Kuantan pada Ahad ini, beberapa lagi lokasi lain juga telah dikenal-pasti bagi menunjukkan perpaduan rakyat di seluruh negara.

"Kami gesa orang ramai untuk turun ke Kuantan pada Ahad ini kerana di situ ada tempat acara utama, tetapi kami faham bukan semua yang dapat pergi ke Kuantan.

"Jadi, kita akan adakan program solidariti di tempat-tempat lain di negara ini," kata setiausaha agung Parti Sosialis Malaysia S Arutchelvan pada sidang akhbarnya, semalam.


DEMO DIADAKAN DISELURUH MALAYSIA PADA 26 FEBRUARI 2012


1. Di Padang MPK1, Kuantan pada jam 9.30 pagi

2. Di Maju Junction, Kuala Lumpur pada jam 9.30 pagi

3. Di Bukit Merah (Depan ARE lama), Ipoh pada jam 11.00 pagi

4. Di Tanjung Aru Beach (Dekat Yacht Club), Kota Kinabalu pada jam 4.00 petang

5. Di Speakers Square, Padang Kota Lama (Esplanade), Pulau Pinang pada jam 6.00 petang

Datang beramai-ramai untuk menunjukkan sokongan and solidariti kepada penduduk-penduduk Kuantan.


JANGAN LUPA AHAD INI


PROGRAM MELAWAN DI SANA SINI




SILA AMBIL PERHATIAN PROGRAM MELAWAN DISANA SINI


NOTA:
baca dan ambil nota
jika ada masa
datang untuk buat ramai

datang untuk membuat sejarah
datang untuk anak anak cucu
datang kerana ingin melawan

semua ini adalah program melawan
tidak ada program membodek
masanya telah sampai untuk
kita semua bangun melawan


NOTA:
sila klik untuk
besarkan iklan


MALAM INI MALAM INI MALAM INI










AHAD AHAD PAGI DI KUANTAN


NOTA :
demo anti lyanas
demo anti radio aktif
demo untuk hidup




AHAD AHAD PAGI DI KUANTAN



NOTA :
demo anti lyanas
demo anti radio aktif
demo untuk hidup









1.00 PTG - AHAD - CHERATING GIG






NOTA:
ini gig underground
di cherating
ada dua band paling cool
kuchalana dan cubaratoor dung
semua anak muda
semua yang mengaku muda
di jemput datang






AHAD AHAD MALAM DI TEMERLOH










AKAN DATANG 17 MARCH



NOTA:
ini sejarah
untuk kali pertama
di malaysia orang kurang upaya
orang buta
orang bisu
orang cacat akan bedemo
akan berdemo membantah cara kita
orang celik dan berakal
melihat mereka

orang celik akal wajib datang!



APA MAKNANYA MELAY U ISLAM DAN RAJA






NOTA:

lihat asas perjuangan
melayu islam dan raja

bila sudah lihat klip ini
pasti pembaca akan memiliki
kesedaran tentang melayu islam dan raja

pembaca akan disedarkan siapa melayu
akan disedarkan siapa islam
akan disedarkan sipa raja
kah kah kah






KENYATAAN RESMI PKR




AHAD DI KUANTAN





MEMPERBAIKI SISTEM SEDIA ADA LEBIH BAIK DARIPADA CADANGAN SATU CARE


Pihak kerajaan tersilap sekiranya mereka memikirkan cadangan skim 1Care merupakan penyelesaian terbaik bagi mengatasi cabaran yang membelenggu sistem kesihatan Malaysia. Menerusi skim ini, rakyat berserta pekerja dan kerajaan akan menyumbang kepada skim pembiayaan kesihatan di mana pihak hospital kerajaan dan swasta akan diintegrasikan.

Di dalam kertas konsep skim ini yang dibentangkan pada 2009, ‘1Care for 1Malaysia: Restructuring the Malaysian Health System’, kerajaan mendakwa dasar baru diperlukan berikutan sistem penyampaian perkhidmatan dan pembiayaan kesihatan yang tidak mapan di negara kita.

Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) mengesyorkan agar perbelanjaan kesihatan kerajaan sebagai peratusan kepada Keluaran Dalam Negeri Kasar (KDNK) sepatutnya pada kadar 5 hingga 6 peratus. Jumlah perbelanjaan kesihatan Malaysia pada 2008 merupakan 4.8 peratus namun perbelanjaan kerajaan hanyalah 2.2 peratus. Pada 2004, buat pertama kalinya perbelanjaan kesihatan swasta sebagai peratus KDNK mengatasi perbelanjaan kesihatan kerajaan.

Cadangan bahawa sekitar 10 peratus gaji pekerja dipotong untuk disumbang ke skim pembiayaan kesihatan akan menambah beban yang dipikul rakyat. Pada masa ini, pekerja dibelenggu gaji yang rendah dan berhadapan dengan kos sara hidup yang meningkat. Ditambah pula dengan gejala rasuah dan ketirisan di dalam perbelanjaan kerajaan (termasuk kesihatan) kerajaan seharusnya dapat menjangka kemarahan rakyat terhadap cadangan 1Care ini.

Kami tidak mempertikaikan bahawa wujud cabaran di dalam skim kesihatan negara yang sedia ada. Jurang antara hospital kerajaan dan swasta semakin melebar. Keperluan untuk mengurangkan penghijrahan kepakaran daripada hospital kerajaan ke hospital swasta tidak boleh dinafikan. Rakyat Malaysia tidak boleh terus bergantung kepada bayaran terus daripada kcek mereka bagi rawatan perubatan.

Pun begitu sudah wujud begitu banyak usaha penstrukturan sebelum ini yang dibuat tanpa proses yang betul dan telus yang berakhir dengan masalah yang lebih besar untuk rakyat. Hospital-hospital kerajaan kita menjadi mangsa proses penswastaan perkhidmatan asas yang meningkatkan keuntungan untuk syarikat-syarikat kroni namun merugikan para pembayar cukai dan pesakit. Laporan Kesihatan Sedunia 2010 mengenai Pembiayaan Sistem Kesihatan oleh WHO jelas menyebut antara 20 hingga 40 peratus perbelanjaan kesihatan dibazirkan berikutan kekurangan kecekapan sistem. 1Care bermakna akhirnya rakyat dan kerajaan akan memberi subsidi kepada hospital swasta seperti mana kolej swasta hari ini disubsidikan oleh skim PTPTN.

Kami ingin menegaskan bahawa kami bukannya menentang hospital swasta. Malah, sektor kesihatan swasta menyediakan perkhidmatan yang berguna bagi rakyat Malaysia yang mampu dan sewajarnya dibenarkan meneruskan perkhidmatan tersebut. Walaubagaimanapun integrasi yang disyorkan oleh 1Care akan menyekat hak ini dan tidak mencapai piawai penyeragaman kualiti.

Kami menggesa kerajaan untuk tampil kehadapan secara telus tentang peringkat mana perancangan 1Care buat masa ini. Terdapat terlalu banyak jawapan bercanggah yang tidak memberikan keyakinan kepada semua pihak terbabit di dalam suatu perubahan besar sistem kesihatan negara.

Sebagaimana komitmen kami di dalam buku jingga, Pakatan Rakyat berjanji untuk memelihara kesihatan sebagai satu hak untuk semua rakyat Malaysia. Kami percaya penyelasaiannya bukanlah 1Care, sebaliknya peningkatan peratusan perbelanjaan kerajaan untuk kesihatan dalam tempoh beberapa tahun bagi melebarkan kekuatan infrastruktur asas kesihatan yang ada di Malaysia hari ini.

Pakatan Rakyat akan membentuk Suruhanjaya Perkhidmatan Kesihatan bagi meningkatkan mutu perkhidmatan, meningkatan pendapatan pekerja sektor kesihatan, menjamin perlantikan berasaskan kelayakan, meastikan perbekalan yang telus dan mengkaji semula perkhidmatan yang diswastakan di hospital-hospital kerajaan.

DR WAN AZIZAH WAN ISMAIL
PRESIDEN
PARTI KEADILAN RAKYAT



AHAD PASTI DI KUANTAN