.

Isnin, 5 September 2016

APA DIA TEORI UNITED FRONT





ZAHID HAMIDI DENGAN BAJU MERAH
jgn lupa, pada ketika dan saat ini, turkey yg pernah menembak pesawat rusia, kini mula berbaik2 dgn rusia.amerika dilihat kehilangan arah, seolah2 bincat emas sudah hilang dari jari jemari.fbi kini juga sedang membuka fail2 email hilary.

donald trump dijangka menang dan hilary dipenjarakan sama seperti najib akan dipenjarakan tetapi bukan anwar jd perdana menteri baru..zahid hamidi sedang menubuhkan front line dgn baju merah..ini taktik sama dgn pak lah..pak lah ada kaki pukul pukida, zahid ada baju merah..yg melompat2 adalah purkasa.. on BACA SEKALI LAGI - TEORI UNITED FRONT
Anonymous
at 9:02 PM

JANGAN GAGAL MEMBACA
thumb up bro isham..tulisan anda penuh semiotik..gagal mbaca bermakna terbangang la seketika..isyarat2 sudah dihantar..ibarat sirih pulang ke gangang, ibarat ngantuk disorong bantai..ibarat anak dan bapa, ibarat guru dan murid..dua2nya sama setuju melawan MKN..dua2nya setuju melawan agung baru..

agung yg ada pun sudah tua dan tiada daya, diselatan pula menyalak lagu puteri gunung ledang entahkan iya entah mitos ntah apa apa ntah..ibarat pkm bersatu dgn british, ibarat melayu islam menjadi soldadu kpd pesuruhjaya tinggi, ibarat kaum tiongkok bersatu melawan jepun..

ini surah yg perlu dipanjangkan kpd anak bangsa malaysia..semoga bro tt mendapat pahala yg sama seperti haji mabrur..bukan macam pak syeikh yg tungang langang dgn binaan binatang, kisah isap vape, kisah ruu buku 35..jgn harap pas akan paham sb pas sekarang tgh google translate saman dari bahasa arab ke english versi james bond.. on BACA SEKALI LAGI - TEORI UNITED FRONT
Anonymous
at 8:55 PM






------------

JAWATAN ITU RASUAH




JAWATAN MUFTI ITU RASUAH
mufti itu tiadala bicara mengenai rasuah penguasa sb jawatan mufti itu sendiri adalah rasuah dari pihak penguasa. pastinya bakal2 mufti telah bersedia dan bersetuju utk bertindak demikian..agama islam , adat istiadat melayu diletakkan dibawah sultan..perkara ini sultan setuju secara sukarela atau terpaksa dan menurunkan tandatangan..

cara2 ini adalah cara british utk menguasai ekonomi asas punca sumber ekonomi..apa nak dibangga dgn nabi muhammad kerana islam tersebar 3/4 dunia, british juga menguasai hampir 90% ekonomi dunia walaupun islam bertebaran di 3/4 dunia..

seperti anak2 yg bukan raja tetapi mahukan takhta, begitu juga la sang mufti yg sanggup memikul tugas2 propaganda mufti itu suci dan mewakili tuhan..kpd balaci yg sanggup pikul demi wang kerana british, tak kira la dinamakan apa jua perjanjian, janji fulus.. on HANYA CAKAP HAL ENTOT MENGENTOT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 5:33 PM





------------

BARISAN BERSATU






INI NAMANYA

MENGALANG

BARISAN

BESATU

UNITED FRONT


SATUKAN 

TENAGA

TANGAP MO1





-------------

APA ITU BOHONG SUNAT




BOHONG SUNAT BOHONG WAJIB
Haha.. aku tengah kunyah kacang.. habis tersembur ke screen komputer.. Pd ahli2 PAS, tok2 guru yg mengajar Quran dan Hadis juga segala bagai kitab2 agama ini, tok2 guru tidak pandai berbohong. Malah tidak pandai berbuat dosa. Jika berbohong pun, ianya menjadi bohong sunat dan bohong wajib. 


Bohong sunat mendapat pahala jika dibuat, ditinggal x dpt pahala. Berbohong wajib pula adalah mendapat pahala dan wajib dibuat, jika tinggal berbohong = berdosa besar. Oleh kerana terlalu banyak amal baik dibuat, dosa berbohongnya adalah kecil dan sedikit (jika ada). X luak pun pahala yg dihimpun saban tahun. Ini reason pun, dah valid benar dah tok2 guru PAS ni. 

Tu blom dikira pahala setiap hari dan setiap malam mendapat pahala LAILATUL QADR!! Perbuatan tok2 guru ini semakin suci dan memurnikan lagi pahala yg dikutip setiap hari setiap saat. Ada ko boleh buat?? Mmg masyarakat biasa susah nak paham bila org dah kena candu ni. Taik tok2 guru boleh dibuat pil kuat ingatan utk anak bini. Untuk on GENG EMPAT SAKSI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/5/16




--------------

INI TANDA LEDAKAN





INI TANDA

LEDAKAN

SELAGI NAJIB

BERKUASA

EKONOMI TERUS 

MEROSOT


Ringgit dijangka terus jatuh berbanding dolar minggu depan

Ringgit dijangka rendah berbanding dolar AS minggu depan dipengaruhi faktor seperti kelemahan sentimen pengguna, penyusutan harga minyak mentah serta unjuran kemungkinan pihak Rizab Persekutuan Amerika Syarikat (Fed) menaikkan kadar faedahnya.
Naib Presiden dan Ketua Penyelidikan Runcit Affin Hwang Investment Bank, Nazri Khan Adam Khan, berkata kalangan peniaga terus bersikap berhati-hati mengenai kemungkinan kenaikan kadar faedah itu pada tahun ini jika pertumbuhan gaji bukan sektor perladangan adalah di bawah jangkaan pasaran.
“Unjuran pihak Fed akan menaikkan kadar faedah itu mencetuskan sentimen global serta kebimbangan berterusan mengenai ketidaktentuan ekonomi global,” katanya dipetik BERNAMA.

Sementara itu, Penganalisis Penyelidikan FXTM, Lukman Otunuga, berkata harga minyak mentah West Texas Intermediate (WTI) mencecah paras terendah dalam masa tiga minggu pada AS$44.60.

Ia berikutan kebimbangan berterusan mengenai lambakan bekalan minyak di pasaran global yang terus melenyapkan minat pelabur terhadap komoditi berkenaan.
“Jelas sekali para pelabur sudah maklum dengan realiti lambakan minyak serta tidak lagi optimis dengan keputusan mesyuarat tidak rasmi Pertubuhan Negara-Negara Pengeksport Minyak (OPEC) pada September untuk membekukan pengeluaran,” katanya.
Bagi asas perbandingan Jumaat ke Jumaat, unit tempatan itu susut berbanding dolar US kepada 4.0830/0900 daripada 4.0130/0200. Malah, berbanding mata wang lain, ringgit ditutup rendah kecuali yen.
Ringgit susut berbanding dolar Singapura kepada 3.0018/0080 daripada 2.9669/9729 pada Jumaat lepas namun meningkat berbanding yen kepada 3.9411/9498 daripada 3.9942/1024 dan turun berbanding euro kepada 4.5640/5734 daripada 4.5299/5414, sebelum ini.
Ia lemah berbanding pound Britain kepada 5.4161/3262 daripada 5.2956/3056 pada Jumaat lepas.

BILA NAJIB

UNDUR BARU

EKONOMI

DAPAT PULIH




-----------------------

BERSEDIA DARI SEKARANG








BERSEDIA

LEDAKAN

AKAN BERLAKU





Kewangan negara sedang genting, kata tokoh wartawan

Bekas ketua pengarang kumpulan akhbar utama negara, The News Strait Times, Kadir Jasin mendakwa kewangan negara dalam keadaan genting sekarang.
Keadaan menjadi tambah meruncing sejak sembilan bulan terakhir sehingga Jun tahun ini, kata Kadir dalam tulisannya yang disiarkan oleh akhbar Sinar Harian Online hari ini.
Dalam tempoh itu, katanya, hasil kerajaan lebih rendah daripada belanja mengurus.
Hal ini, kata Kadir dalam tulisan itu, tidak pernah berlaku sebelum ini.
"Dalam bahasa yang mudah, hasil yang kerajaan pungut tidak pun cukup untuk membayar gaji kakitangan awam, menyelenggarakan harta awam dan membayar balik hutang," katanya.

JANGAN NANTI

MERUNGUT

TIDAK DIBERI 

TAHU AWAL

BERSEDIA DARI

SEKARANG




-------------

HARI HARI AKHIR SAEKOR NAJIB







KOMPLOT 

BERMULA

GERAKAN

TENDANG NAJIB

KOMENTAR
analisa pandangan mahfuz masuk akal
kenapa tetiba rahman dahlan
mengaku najib ialah MO1
dulu mati matian menafikan

semua menafikan
kini semua senyap

bila ditanya ismail sabri tak tahu siapa
presiden mca tak tahu siapa
hanya rahman dahlan yang tahu
kj tak ada komen
azalina  tak bercakap
semua senyap

mengapa?

bulan ini kes dibuka di los angles
bukan november kes di buka di singapura
peguam negara swiss sedang bergerak
fbi terus mencari

wall street journal terus korek
sarawak report terus bocor
kita linat dan tunggu

BEKAS PRESIDEN PANAMA
DI TANGKAP FBI DI BAWA
KE AMERIKA - KES DOBI DUIT


Adakah Rahman Dahlan berkomplot turunkan Najib, soal MP Pokok Sena

Ahli Parlimen Pokok Sena,  Mahfuz Omar mempersoalkan adakah wujud kopmlot tertentu dalam Umno yang sudah merasakan Najib sebagai bebanan politik Umno apabila polis merasakan kenyataan Rahman Dahlan satu kenyataan poltik.
"Sesuatu yang sangat menghairankan 1Malaysia bila Ketua Polis Negara (KPN) Tuan Haji Khalid Abu Bakar menyatakan polis tidak mahu campurtangan berhubung dengan dakwaan  Rahman Dahlan Menteri di JPM yang PM Najib adalah MO1 dalam saman civil Jabatan Kehakiman (DOJ) Amerika Syarikat berkaitan 1MDB.
"Lebih pelik apabila KPN Tuan Haji  Khalid menganggap dakwaan Menteri JPM Rahman Dahlan tersebut sebagai kenyataan politik," katanya dalam satu kenyataan hari ini.
Persoalannya kata beliau, kenapa Ketua Polis Negara menganggap kenyataan Rahman sebagai kenyataan politik.
"Apa yang politiknya kenyataan Rahman yang juga merupakan ahli MT Umno dan Pengarah Komunikasi dan Strategi BN.
"Apakah menamakan PM Najib sebagai MO1 dianggap politik.
"Dimana politiknya saman civil tersebut yang menyebut wang berjumlah AS681 juta (RM2.6) bilion berakhir dalam poket (akaun) peribadi MO1," soalnya.
Ini katanya, membawa kepada usaha untuk Najib berundur sedang digerakan oleh kumpulan tertentu dalam Umno.
"Adakah Rahman Dahlan sebagai penggeraknya bagi pihak tok dalang di belakang pentas," katanya.
Beliau bersetuju yang Polis tak perlu campurtangan dalam usaha pihak tertentu dalam Umno mahu menurunkan Najib dari PM untuk digantikan dengan orang lain.
"Saya bersetuju soal politik parti Umno serahkan pada orang politik.
"Tetapi Polis perlu menyiasat tentang wang yang berjumlah AS681 juta (RM2.6) bilion yang berakhir kedalam akaun peribadi Najib yang merupakan MO1 adalah daripada 1MDB dan bukannya derma dari Tok Arab.
"MO1 adalah PM Najib telah disahkan oleh Rahman Dahlan seperti yang terkandung dalam saman sivil DOJ Amerka Syarikat.
"Ini adalah kes Jenayah perdagangan* bukannya isu politik. *Saya nak tanya KPN setuju tidak dengan kenyataan Rahman Dahlan MO1 adalah PM Najib," katanya




--------------

HAPUSKAN TUGU BRITISH




INI TUGU

ASKAR BRITISH

MENENTANG

PEJUANG WIRA

KEMERDEKAAN

TANAH MELAYU

WAJIB DIHAPUS

TAK CAYA

PERGI TENGOK

SEMUA MUKA 

MAT SALEH




SETELAH KUTIPAN GST LEBIH RM30 BILION berjaya dikutip, inilah yang bakal dihasilkan..
"Taman Tugu ini (Tugu Negara) sinonim dengan Kuala Lumpur yang bertaraf 'global city'" -Najib Razak
APA DAH JADI pada suara2 penasihat agama, mufti2 & 'ularmak' Umno yang 'makan gaji' KERAjaan UMNO/BN !!!
Mereka ini berkiblatkan siapa ??!!













































----------------

DASAR YANG TEPAT DAN BAIK







SOKONG

INI DASAR

TEPAT BETUL

KOMENTAR
politikus tak ada kekuatan
politikus cari sokongn undi
politikus tak ada keberanian
politikus jual negara

ini dasar betul
masanya telah tiba
orang melayu dah lama tunggu
orang melayu dah lama cakap
orang melayu dah lama kena kencing
satu malaysia
satu sekolah
satu bahasa
sapa tak suka 
boleh celah
boleh  blah
mula kan dahulu di johor

hidup bangsa johor
hidup bahasa johor-rio-lingga


TMJ mahu sekolah Bangsa Johor diwujudkan

 | September 4, 2016
Dalam satu video yang dimuat naik ke Facebook, TMJ berkata pada masa depan tidak akan ada lagi sekolah India, Cina, Melayu di Johor.





ETALING JAYA: Tunku Mahkota Johor (TMJ) Tunku Ismail Sultan Ibrahim menggesa sekolah vernakular di negeri itu digantikan dengan sekolah satu aliran “Bangsa Johor”.
Dalam satu video yang dimuat naik di akaun Facebook Johor Southern Tigers, Tunku Ismail berkata: “Anda ada sekolah Melayu, Sekolah Cina, Sekolah India, dan dari kecil anda sudah terapkan kepada mereka agar jangan bersatu. Tetapi apabila mereka sudah besar, anda suruh mereka bersatu?
“Pada masa akan datang, tidak akan ada sekolah Melayu, India, Cina di negeri Johor. Yang akan ada ialah sekolah Bangsa Johor. Dari kecil akan diajar agar bersatu, menghormati agama antara satu sama lain dan menghormati kaum-kaum lain,” katanya.
Bagaimanapun, katanya sekolah agama akan tetap diteruskan.

MULA DASAR

INI DENGAN

SEGERA TAHUN

DEPAN


------------

NAJIB AKAN DITANGAP






AMERIKA TANGKAP NORIEGA
Tak boleh kira juga bang. Tak ada jaminan Najib boleh selamat dengan terus menjadi MO1. Ingat peristiwa tahun 1989 yang menimpa Presiden Manuel Antonio Noriega dari Panama, yang dituduh terlibat dengan pengedaran dadah. 

Apabila Noriega mengabaikan desakan US agar meletak jawatan dan menyerah diri, US telah melaksanakan sekatan ekonomi dan mengepung Panama. Setelah beberapa lama, bala tentera US akhirnya menyerang Panama dan menggempur bandaraya Panama City semata-mata untuk menangkap Noriega. Jangan main-main dengan US bang. 

Saya tak kisah jika Najib diberkas kerana salah laku berkaitan 1MDB, AG ditangkap kerana melindungi Najib dan Rahman Dahlan akan ditahan bersama Salleh Said Keruak kerana bersubahat dengan Najib. Tetapi yang akan jadi mangsa terlebih dahulu ialah rakyat jelata. Bayangkan jika Malaysia dikenakan sekatan dan KL diserbu bala tentera US. Ahh, ngerilah! Malas nak cakap lebih-lebih... on DARI LIDAH PENGARANG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/3/16



-----------

LAWAN TERUS PERANG





APA MAKNA

BERITA INI?

KOMENTAR
orang tua 92 tahun naik kuda
kenapa jadi berita?

ini untuk memberi jawapan
kepada najib
walau pun orang tuan ini 92 tahun
tapi masih sehat

maknanya: kita terus bertempur

ini berita baik
untuk anak semua bangsa


Mahathir, pilih tunggang kuda selepas pulih

SHAH ALAM - Mahathir Mohamad yang baru pulih sepenuhnya daripada penyakit jangkitan dada memilih untuk meluangkan sedikit masa menunggang kuda pada hari ini.

Negarawan yang berusia hampir 92 tahun itu, memilih untuk menunggang di kawasan Ekuestrian, sekitar Bukit Kiara.

"Tun M, mengisi masa lapangnya dengan menunggang kuda setelah pulih sepenuhnya. Beliau kelihatan menikmati kawasan hijau serta kemudahan laluan kuda yang telah dibaik pulih dan agak mencabar khasnya pada musim hujan," kata sumber terdekat bekas perdana menteri itu kepada Sinar Online.

Di fahamkan, setiap kali hujung minggu sekiranya ada masa terluang Mahathir akan menghabiskan masanya dengan aktiviti menunggang kuda.

Terdahulu Mahathir yang dimasukkan ke  Institut Jantung Negara (IJN) pada 9 Ogos lalu telah di benarkan keluar daripada institut itu pada 15 Ogos.

Beliau bagaimanapun meneruskan sesi fisioterapi dan rawatan di rumahnya.



PERANG TERUS

LAWAN TERUS

HINGGA NAJIB

TERCABUT

KAH KAH KAH
----------------

GENG EMPAT SAKSI





EMPAT SAKSI

Kami tidak jadi menyaman Sarawak Report kerana laporan tersebut cuma kertas sahaja sedangkan bukti video besi pun kami tidak percaya.Lagi pun tidak cukup 4 orang saksi taraf wali yang nak dikemukakan di mahkamah negeri omputih tu. Kami ingin memberi amaran kepada rakyat Malaysia terutamanya TT jangan nak membincek-bincekkan tok-tok guru kami. on TUNGGU DAN NANTI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/4/16



----------

JADI KE NAK SAMAN






JADI KO

TAK JADI

RAMAI TANYO





-----------