.

Jumaat, 19 Mac 2010

TAK CUKUP DENGAN ISREAL - DATANG KE SINI PULAK
MALAYSIA INI ADA BERAPA BELAS ?
nota:

zionisma meresap
hingga tidak diketahui
jantan betina
hingga tidak dikenali
dari mana zionis ini datang

waspada - sebelum kena goreng kah kah kah
BUKU BUKU LARI KERANA TAKUT DI TULISBUKU BUKU YANG BELUM DITULIS LARI BERTERBANGANG TAKUT UNKU AZIZ
UNKU AZIZ ITELEKTUAL TULEN , NEGARAWAN ISTEMEWA - melayu

Muhyiddin Yassin menyifatkan Profesor Diraja Ungku Abdul Aziz sebagai seorang intelektual dan negarawan paling istimewa kerana telah banyak menabur jasa kepada negara melalui idea serta cadangannya yang praktikal dalam banyak perkara.

Timbalan Perdana Menteri berkata, keistimewaan Ungku Aziz terletak pada keupayaannya menguasai pelbagai disiplin ilmu serta mengemukakan pandangan berkesan bagi menyelesaikan sesuatu isu atau masalah.

Beliau juga menyifatkan Ungku Aziz sebagai seorang insan 'renaissance' atau pembawa pembaharuan yang telah menempa nama dan kedudukan yang tersendiri dalam dunia intelektual di Malaysia serta antarabangsa.

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH


nota:
mi cannot rite
mi nating to rite
mi bebel onli
what is the because

TOLONG JANGAN HINA ORANG ASAL
ORANG ASAL TELAH BANGUN MELAWAN !
BERSEDIA MELAWAN
KAMI SERAH MEMO , BUKAN MELANCONG KE PUTRAJAYA - mkini

Orang Asli bukan sekadar berjalan-jalan ke Putrajaya semalam tetapi membawa harapan yang sangat besar, kata presiden Persatuan Orang Asli Semenanjung Malaysia (POASM) Majid Suhut.

Beliau berkata demikian bagi menolak kenyataan Shafie Apdal semalam yang mengatakan masyarakat tersebut bukannya berdemo di putrajaya tetapi sekadar mengunjungi pusat pentadbiran negara itu untuk melancong.

Mengulas lanjut, Majid berkata kenyataan itu mungkin dikeluarkan Shafie berdasarkan persepsi menteri pembangunan luar bandar dan wilayah itu terhadap usaha yang dilakukan Orang Asli bagi mempertahankan hak mereka.

"Itu kenyataan yang tidak berapa tepat. Mungkin dia salah cakap dan perlu diperbetulkan. Itu persepsi dialah, tapi tujuan kita sebenarnya serius untuk serahkan memo kepada perdana menteri dan juga kepada beliau," katanya ketika dihubungi Malaysiakini hari ini.

Tambahnya, program dialog dengan Shafie semalam sememangnya tidak dirancang, malah menteri berkenaan mengambil peluang atas kedatangan mereka bagi mengadakan dialog tersebut.

"Rancangan kita bukan untuk dialog. Dialog itu menteri yang buat bila dia sedar kita datang untuk hantar memorandum


nota:

lihat betapa kurang ajarmya malaon ini.
inilah contoh seorang munkee yang tidak di ketahui asal usulnya.
inilah bahaya jika seseorang itu tidak kenal waris dan saka
munkee ini berasal dari mana?
orang pelarian dari sulu
atau orang kedah kah kah kah