Isnin, 23 April 2012

KENYATAAN TERBARU - BANGUN MELAWAN!

500 RIBU KITA BERHIMPUN BANTAHLIMA HARI MENJELANG BERSIH 3.0 - AZIZ HARIS LETAK JAWATAN


1. SAMM telah selesai siri jelajah seluruh semenanjung Malaysia bertemu secara terus dengan aktivis SAMM akar umbi serta aktivis organisasi sekutu jadual terakhir atas nama Jelajah Anak Muda (SAMM) - Bersih 3.0 yang terakhir akan diadakan di Jalan Berserah, Kuantan pada 26 April ini. Dalam siri jelajah ini ternyata sambutan rakyat dan respon agak luar biasa. Contohnya di Pontian (kampung Ketua Penerangan Umno Pusat) tanpa nama besar tetapi telah berjaya menarik lebih 2000 orang tempatan untuk hadir bersama.

Program jelajah SAMM punya 3 elemen penting iaitu pertemuan tertutup, edaran risalah dan Ceramah umum. Hasil positif dan memberansangkan setakat ini membayangkan lautan manusia hadir bersama pada 28 April 2012. Pertemuan tertutup bukan sekadar dengan anggota SAMM tetapi ada beberapa peringkat pertemuan turut melibatkan rakan - rakan organisasi sekutu ke arah memaksimakan mobilisasi ke BERSIH 3.0 . Himpunan Ceramah umum Jelajah SAMM - BERSIH 3.0 mendapat sambutan hebat di perbagai tempat kehadiran antara 1000 - 5000 orang.

2. PRU akan datang akan menjadi PRU paling kotor dalam sejarah, perbagai penipuan telah didedahkan. Ternyata SPR akan memainkan peranan jahat selaku pengendali pilihanraya yang pincang dan berat sebelah. Untuk itu tuntutan SAMM sebelum PRU ialah bersihkan senarai pemilih dan proses menangani kepincangan SPR ini harus bermula dengan desakan Tan Sri Dato' Seri Abdul Aziz bin Mohd Yusof harus meletakan jawatan.

Ternyata dalam banyak perkara beliau dan beberapa anggota SPR bermain politik, jika mereka ingin jadi orang politik maka dicabar letak saja jawatan dan jadi calon Bn di mana - mana saja pasti ada rakyat yang bersedia berdepan dengannya dalam sistem demokrasi secara anak jantan.

3. SAMM dengan ini mengajak seluruh rakyat Malaysia khususnya anak muda untuk berada di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur 28 April 2012, bermula jam 2 petang bagi menunjukkan kuasa rakyat dalam memberikan tekanan pemulihan proses pilihanraya dengan membersihkan senarai pemilih.

Telah diumumkan juga beberapa lokasi lain perhimpunan namun bagi SAMM dalam negara seharusnya di Malaysia mobilisasi ditumpukan ke dataran Merdeka sahaja kecuali Sarawak di Kuching dan Sabah di Kota Kinabalu. Ini kerana jika bertumpu kepada Dataran Merdeka sahaja maka tumpuan kekuatan rakyat boleh difokuskan dan tidak memustahilkan sasaran BERSIH 3.0 seramai 500,000 orang.

4. Himpunan kali ini perlu dilihat dengan serius dan perlu disertai semua. Sikap SPR dan ditambah dengan beberapa pindaan mengarut kononya atas nama reformasi proses PRU akan melengkapkan lagi penipuan bagi memenangkan regim penguasa. 28 April semua wajib turun. SAMM berpendapat jika PRU dilakukan dengan kendalian pasukan SPR yang sama serta tanpa pembersihan senarai pemilih maka PR akan hilang kerusi malah negeri yang ditadbirnya.

Kerana itu Yang Berhormat - yang berhormat perlu lebih serius , jika angka tidak menjangkau ratusan ribu berkumpul maka bersedialah untuk membawa kotak ke pejabat masing - masing dan mula bungkus barang, anda semua akan kalah bukan kerana tidak mendapat sokongan tetapi akan ditipu dalam proses PRU pincang. Maka semua YB-YB (bukan Bn) kini kamu semua tidak ada selain bersama dalam menggerakkan penyokong turut sama ke Dataran Merdeka. Setiap YB wajib membawa sekurang kurangnya 1000 orang ke Dataran Merdeka 28 April nanti. Jangan nanti lepas PRU baru nak merengek persoalan ditipu SPR, sekarang ini gembeleng tenaga ke jalan raya sebelum pilihanraya.

5. Respon kepada halangan DBKL, SAMM menyeru supaya diabaikan respon mengarut tersebut. Ramai pasti tertawa dengan alasan Dataran Merdeka bukan tempat berhimpun dan hanya untuk aktiviti peringkat nasional. DBKL keliru atau sengaja ingin mengelirukan tidak pasti kerana sambutan kemerdekaan dan lain - lain itukan perhimpunan di lokasi sama dan BERSIH bukan sekadar acara peringkat nasional tetapi internasional kerana turut diadakan himpunan di puluhan bandar lain seluruh dunia serentak dengan maksud yang sama.

SAMM bersimpati dengan DBKL yang diperkuda regim penguasa. Semua harus sedar DBKL hanyalah sebahagian dari aparat regim yang diperkudakan untuk regim yang menguasai negara dengan pilihanraya pincang ini untuk terus kekal kuasa. SAMM menggesa, hanya ada satu himpunan BERSIH 3.0 iaitu di Dataran Merdeka sesuai dengan nama dan semangat lokasi tersebut dan tidak perlu perubahan.

6. Regim sudah banyak belajar dari beberapa siri kebangkitan kecil rakyat dalam negara sebelum ini. Kali ini nampaknya pihak penguasa akan diarahkan supaya bertindak selembut mungkin, media dilarang memberikan publisiti termasuk mengutuk himpunan BERSIH. Oleh kerana Najib terpaksa untuk mengadakan PRU dalam masa terdekat maka semua agensi terpaksa bertindak lembut untuk membolehkan PRU pincang berjalan juga sekitar sebulan dua ini.

Kesempatan ini harus diambil sepenuhnya oleh rakyat untuk turun seramai mungkin meraikan Himpunan BERSIH 3.0 bagi menunjukkan betapa rakyat menuntut hak untuk punya pilihanraya bebas, bersih dan adil. Jika jumlahnya besar pasti regim penguasa terpaksa sedikit beransur dan mengubah beberapa perkara dalam pengendalian PRU tetapi jika kurang regim akan segera membuat PRU dalam keadaan penuh penipuan.

7. Tuntutan rakyat kali jelas, kepincangan PRU harus segera diperbetulkan, senarai pemilih dibersihkan dan ia harus dimulakan dengan pemecatan Aziz selaku ketua SPR kerana dia memainkan peranan ke arah mempersiapkan proses PRU dan daftar pemilih kotor. Tuntutan jelas dan harus ditunaikan. SAMM tidak menolak kemungkinan puluhan ribu rakyat akan terus duduk dan berkhemah di Kuala Lumpur sehingga tuntutan dipenuhi.

8. Semua termasuk polis juga harus tenang, SAMM masih menyokong pendirian sebarang pertukaran kerajaan harus berlaku dalam proses pilihanraya untuk kestabilan dan masa depan negara. Namun rakyat diseru turun beramai - ramai kali ini adalah untuk menuntut supaya proses pilihanraya dibersihkan. SAMM sendiri sedia menurunkan 200 marshal terlatih dan berpengalaman dalam mengendalikan perbagai demonstrasi termasuk 2 himpunan BERSIH yang lepas di mana SAMM antara yang memainkan peranan utama.

9. Kejayaan BERSIH 2007 memberikan tekanan kepada SPR sehingga penipuan dikurangkan dan membuahkan keputusan seperti 2008. BERSIH 2.0 pula telah membangkitkan tekanan dalam dan luar negara menyebabkan Najib terpaksa menubuhkan jawatankuasa khas parlimen bagi membetulkan proses pilihanraya. Dengan tertubuhnya jawatankuasa tersebut maka secara lansung Najib mengakui sememangnya proses pilihanraya negara ada kepincangan. Namun malangnya sudahlah peranan wakil bukan Bn dinafikan untuk punya laporan hasil kerja mereka, malah pengakuan kepincangan tidak ada satu ditangani dengan pindaan undang - undang pilihanraya yang diluluskan baru - baru ini. Rakyat perlu bangkit melawan penipuan ini.

28 April 2012, 2 petang, Dataran Merdeka - Sekali lagi diingatkan SAMM tidak menolak kemungkinan akan ada ribuan rakyat akan duduk paling tidak sehingga tuntutan Pengerusi SPR letak jawatan.

Sekian.
che'GuBard
Solidariti Anak Muda Malaysia
MALAM INI JAM 9.00 PASTILAH RADIO BANGSAR UTAMA!
BERANI LANGARPROGRAM RADIO BANGSAR UTAMA MALAM INI

RADIO BANGSAR UTAMA - RABU

PROGRAM MALAM INI JAM 9.00 MALAM

TEMU BUAL MALAM INI DI RABU


Malam ini di Radio Bangsar Utama akan menemubual dua anak muda. Tamu jemputan ialah :

1 - Nizang - Dari band Punk Rock 'Dum Dum Tak'
2 - Umar Mohd Azmi - Aktivis mahasiswa Mansuh PTPTN, mangsa tangkapan DBKL 22 April


Topik perbincangan ialah mengenai pandangan anak muda mengenai hala tuju politik negara dan himpunan Bersih 3.0. Selain itu, saudara

Umar Mohd Azmi akan menceritakan pengalamannya ketika ditangkap DBKL serta perkembangan perkhemahan anak mahasiswa di Dataran Merdeka.

Sila add facebook Radio Bangsar Utama. Add Radio Bangsar Utama

www.facebook.com/pages/Radio-Bangsar-Utama

"I listen to Radio Bangsar Utama, therefore I am,"RABU akan membawakan berita-berita perkembangan terkini Himpunan Bersih 3.0 yang akan diadakan di Dataran Merdeka 28 April nanti.

RABU akan melaporkan lokasi-lokasi terkini Bersih 3.0 International dari bandar yang menganjurkan himpunan di seluruh dunia.

MALAM INI JAM 9.00 RADIO BANGSAR UTAMA

berita-berita bersih
berita-berita melawan

TER NOW - TUKAR TIUB PEMECAH BERITA
JAWAPAN RUMAH PASONG DANG WANGI

SURAT POLIS KEPADA BERSIH


pihak polis telah menolak hak
rakyat duduk bantah di dataran merdeka
pada sabtu 28 april ini

surat ini baru diterima


SURAT DARI RUMAH PASONG DANG WANGI


TURUN JANGAN TIDAK TURUN - JANGAN KENA TIPU
SAKSIKAN TUKAR TIUB


ini klip menghasut
yang diambil pada
17 april yang lalu


STESEN RADIO PALING COOl - LAGU LAGU MELAWAN SEDANG DIMAINKAN SEKARANG!


RADIO BERANI LANGGAR

RADIO BANGSAR UTAMA SEDANG BERKUMANDANG


sila layai sekarang: www radiobangsaritama.blogspot.com

dengar lagu lagu melawan
dengar lagu lagu counter culture
dengar lagu lagu bawah tanah
dengar lagu punk rocker
dengar lagu nasionalis
dengar lagu komunis

hanya di radio bangsar utama

sila layari sekarang!

www.radiobangsarutama.blogspot.comNAJIB AKAN DI TANGKAP KALAU TAK HADIR MAHKAMAH PARIS
HANTU ALTANTUYA TANGKAP NAJIB

KOMENTAR TUKAR TIUB


kelamrin najib di usm
najib mengadakan sidang akhbar
wartawan bertanya tentang waran tangkap di paris

najib cabut
sidang akhbar kantoi
tak sampai 10 minit
najib batal sidang akhbar

wartawan dunia sedang menunggu
wartawan peranchis ingin bertanya
wartawan al jazeera ingin tahu

padan muka!


MAT MONGOL GELABAH TERUS LARINOTA:
bila nak bersumpah
bila nak bersumpit

satu dunia tunggu
kah kah kah

MALAM INI JAM 9.00 SIARAN LANGSUNG RADIO BANGSAR UTAMA

berita bersih
berita melawan
berita dataran
program melawan disana sini


http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/

http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/


SENYUM HARI ISNIN - SAMI VELU BUAT KEJUTAN
SAMI MENEMUI CALON


NOTA

sami velu telah membuat kejutan
apabila dia akan mencalonkan
mat jongang sebagai calon di pru13

sami velu telah berpantun:
dua tiga katak lompat
saekor jatuh ke dalam kuali
dua tiga jongang melompat
mana nak sama si ibrahim aleeeMALAM INI JAM 9.00 SIARAN LANGSUNG RADIO BANGSAR UTAMA


berita bersih
berita melawan
berita dataran
program melawan disana sini


http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/

http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/

BERSIH DI SANA SINI TELAH BERMULA

BERITA BERGAMBAR DUDUK BANTAH TELAH BERMULA


dari melaka
ke alor star
ke shah alam
ke seremban
ke tampin
ker kota bahru
ke jay bee
ke miri
ke kuching

hingga ke bali

bersih telah bermula
inilah gelora rakyat
inilah semangat rakyat
inilah amaran rakyat!

500 RIBU JANJI KITA KE DATARN MERDEKASATU LANGKAH BIJAK DAN TEPAT
KOMENTAR TUKAR TIUB


ini adalah langkah bijak
ini adalah strateji tepat

mat mongol ajak main guli
kita jangan main guli

mat mongol ajak main bola
kita jangan main bola

mat mongol ajak main teng teng
kia ajal berdemo di dataran merdeka

bila selangor adakan pilihan raya yang berasingan
kita panggil seluruh negara
kita perhatkan muka mat indon
kita perhatikan muka mat bangla

kalau mereka pendatang haram
kalau mereka pengundi haram
kalau mereka ada kad pengenalan
kita tanya rumah dimana
kita tanya dulu sekolah dimana
kita tanya dulu bersunat di mana

kalau tak dapat jawab
kita sunatkan sekali lagi
kah kah kah

NOTA:
mereka datang cari makan
mereka datang bekerjai
bukan satu yang salah
kita tidak halang
kita tidak ganggu

kita ucap selamat datang
kita ucap ah lan wahsahlan

yang menjadikan kita marah
yang menjadikan rakyat malaysia naik minyak
ialah apabila mereka buat kerja jahat
campur politik negara kita

yang ini patut kena belangkong!JANGAN CAMPUR POLITIK MALAYSIA!NOTA:
mereka yang jahat macam ini
yang direkrut gerombolan

ini telah dilakukan di sabah
sehingga kini warga sabah asal
jadi minoriti
PRU: SELANGOR TAK IKUT PRU13 JIKA SPR GAGAL BERSIHKAN DAFTAR PEMILIH
- keadilan daily

SHAH ALAM: Kerajaan Selangor tidak akan menyertai Kerajaan Pusat pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU 13) selagi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) tidak membersihkan senarai daftar pemilih yang meragukan di negeri itu.

Setiausaha Politik Menteri Besar, Faekah Husin berkata dalam kenyataan medianya, isu pilihan raya berasingan tidak akan timbul sekiranya SPR bersungguh-sungguh membersihkan senarai daftar pemilih yang meningkat mendadak.

“Walaupun telah banyak bukti yang dikemukakan, namun SPR masih gagal bertindak sewajarnya, sebaliknya memberikan alasan pelik dan tidak munasabah.

“Hak mengadakan PRU bersama-sama atau berasingan terletak sepenuhnya pada kerajaan negeri. SPR tidak boleh menggunakan alasan belanja RM30 juta untuk menyekat hak tersebut.

“Mereka harus sedar tindakan mengadakan pilihan raya berasingan adalah akibat dari kegagalan SPR membersihkan dan mengambil langkah berkesan sebagaimana unjuran Bersih 2.0,” katanya.
MALAM INI JAM 9.00 SIARAN LANGSUNG RADIO BANGSAR UTAMA

berita bersih
berita melawan
berita dataran
program melawan disana sini


http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/

http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/
JANGAN ACAH ACAH - JANGAN TERAGAK AGAKKOMENTAR TUKAR TIUB


jangan buat tak faham
jangan putar putar
jangan janji janji

jangan tunggu tunggu
jangan tunggu gagal

gerombolan tak akan peduli
gerombolan mahu rompak
tak kan perompak berhenti merompak

jangan acah acah nak buat demo
tapi tak buat
jangan acah acah nak turun demo
tapi tak susun

tak perlu tunggu resolusi gagal
tak perlu ambil gambar serah resolusi

yang wajib dibuat ialah susun
yang wajib dibuat ialah tetapkan tarikh
yang wajib dibuat tentu tentub tempat demo

resolusi akan gagal
mustahil berjaya!ANAK AKAN ANJUR PERHIMPUANAN RAKSASA JIKA RESOLUSI GAGAL - mkini

SHAH ALAM, 22 April —Konvensyen Hala Tuju Felda anjuran Gerakan Selamatkan Felda hari ini dijangka akan menghasilkan satu resolusi sebagai jalan alternatif berhubung isu penyenaraian Felda Global Venture Holdings (FGVH) yang dijangka berlaku pada Jun hadapan.

Pengerusi Gerakan Selamatkan Felda, Mazlan Aliman hari ini berkata, resolusi tersebut akan diserahkan kepada Najib Razak bagi memberikan kefahaman kepada Putrajaya keburukan cadangan penyenaraian FGVH.

"Konvensyen hari ini akan menghasilkan satu resolusi yang akan diserahkan kepada perdana menteri supaya beliau mampu mempertimbangkan keputusan tersebut.

"Kebimbangan utama kami adalah Putrajaya sedang berusaha mencari dana bagi menghadapi pilihan raya umum yang akan datang, bukannya ikhlas untuk membantu meningkatkan imej Felda," tegasnya.

Menurut pengerusi Persatuan Anak Peneroka Felda (Anak) ini lagi, sekiranya Putrajaya masih lagi gagal mengambil tindakan sewajarnya berhubung isu Felda ini, pihaknya tidak teragak-agak untuk mengadakan perhimpunan raksasa sebagai langkah terakhir menghalang usaha cadangan penyenaraian FGVH.
MALAM INI JAM 9.00 SIARAN LANGSUNG RADIO BANGSAR UTAMA

berita bersih
berita melawan
berita dataran merdeka

hanya radio bangsar utama
memberi laporan melawan


http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/

http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/

BERSIH TETAP DUDUK BANTAH DI DATARAN MERDEKA
KOMENTAR TUKAR TIUB

masa untuk berbincang telah selesai
masa untuk bertukar pandangan telah lama habis
masa untuk menghantar laporan telah tamat
masa untuk membuat memo talah berlangsung

masa untuk bertindak ialah sekarang

bersih menuntut ahli lembaga spr letak jawatan
ini kerana rakyat tidak yakin dengan lembaga ini

lembaga spr telah digunakan untuk mengubah undang undang
undang undang diubah untuk memastikan mat bagla
undang undang diubah untuk memastikan mat indon
akan menjadi pengundi

500 ribu warga anak semua bangsa
adalah amaran rakyat kepada kerajaan
adalah amaran rakyat kepada spr
adalah amaran rakyat kepada gerombolan
agar tidak menipu di pru13 nanti

500 ribu angka untuk memastikan
500 ribu angka untuk membuktikan
bahawa orang ramai tahu hak mereka
orang ramai tidak lagi mahu ditipu

masa untuk bertindak ialah hari ini!
masa untuk keluar ke jalan raya ialah sekarang!DUDUK BANTAH TIDAK UBAH

BERSIH TETAP AKAN BERLANGSUNG DI DATARAN MERDEKA
- mindiser

KUALA LUMPUR, 22 April — Bersih 3.0 akan tetap dilakukan di Dataran Merdeka kerana masa untuk menukar lokasi semakin suntuk,” jelas Ambiga Sreenevasan hari ini.

Pengerusi Bersama Bersih ini berkata kepada The Malaysian Insider, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) “tiada asas” menolak permohonan Bersih untuk melaksanakan perhimpunan di sana, malah akan bekerjasama dengan polis dan DBKL untuk perhimpunan Sabtu ini.

“Secara jujurnya saya percaya tiada bantahan untuk menggunakan Dataran Merdeka dan kami akan memberi kerjasama penuh dengan pihak berkuasa supaya perhimpunan itu nanti berjalan lancar, termasuklah DBKL.

“Saya tiada mandat untuk mengubah lokasi berkenaan tanpa perundingan dengan NGO lain,” katanya melalui khidmat pesanan ringkas.

“Kami akan berbincang dengan mereka tapi masalahnya kami kesuntukan masa,” tambahnya.

Sementara itu, Pengerusi Bersamanya, Datuk A. Samad Said berkata, pihaknya tetap mahukan perhimpunan itu dijalankan di Dataran Merdeka, walaupun Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) tidak memberikan kebenaran untuk mereka berhimpun di lokasi bersejarah tersebut.

JANGAN LUPAKAN TUNTUTAN INI
UTUSAN MELOYO SUDAH TAK LAKU
DATARAN MERDEKA SABTU INI
ADUN PERMATANG BERANGAN TAJA 10,000 AKHBAR UTUSAM MALAYSIA
- meloya

Shabudin Yahaya menyerahkan replika cek tajaan akhbar Utusan Malaysia kepada Airman Kamaruddin di Pejabat UMNO Tasek Gelugor, Pulau Pinang, semalam.
TASEK GELUGOR 22 April - Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Permatang Berangan, Shabudin Yahaya menaja sebanyak 10,000 naskhah akhbar Utusan Malaysia sempena kempen 1Rumah 1Utusan.

Tajaan bernilai RM12,000 itu bertujuan membolehkan rakyat terutama di luar bandar mendapatkan ilmu pengetahuan dan maklumat yang tepat dan cepat.

Shabudin yang juga Setiausaha Politik kepada Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom berkata, budaya membaca perlu ditanamkan kepada rakyat agar mereka tidak terpengaruh dengan bahan bacaan berbentuk hiburan sahaja berbanding bahan bacaan ilmiah.

"Akhbar adalah medium terbaik untuk orang ramai mendapatkan maklumat terkini di samping membuka minda mereka dengan menjadikan akhbar arus perdana sebagai bahan bacaan, katanya pada majlis penyampaian cek tajaan di Pejabat UMNO Bahagian Tasek Gelugor di sini semalam.KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH AKH

woit.... INI SAHEH UTUSAN MELOYO TAK LAKU LAGI.... kah kah kah..

kah kah kah...TAHU KAH PEMBACA SEMUA SIAPA BELI AKHABR INI?.... kah kah kah..

kah kah kah...SEMUA PEJABAT KERAJAAN DI PAKSA BELI... kah kah kah..

kah kah kah..SEMUA SEKOLAH DI PAKSA BELI.... kah kah kah..

kah kah kah...SEMUA PERPUSTAKAAN DI PAKSA BELI....kah kah akh..

woit...ITU PUN TAK ADA SESIAPA MEMBACA.... kah kah kah..

kah kah kah... TAPI AWAS...kah kah kah...

kah kah kah... MELOYO INI AMAT BERGUNA UNTUK HALAU NYAMOK BILA MEMANCING IKAN..... kah kah kah...

kah kah kah... BAKAR DAN ASAPNYA BOLEH HALAU NYAMUK...kah kah kah


sila ikuti berita melawan
sila ikuti rancangan melawan
hanya radio bangsar utama
pemberi maklumat tepat
hanya radio bangsar utama yang berani langgar

radio bangsar utama radio cool!


http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/


http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/