.

Rabu, 22 Julai 2009

PADAN MUKA MADEY
BUDAYA BAIK TELAH DITERIMA PAKAI


UMNO AMPANG TURUN BERDEMO

Ketuan Bahagian gerombolan Ampang Isamil Kojo, petang ini bersama hampir 50,000 opps…. salah… 50 orang penyokongnya telah turun berdemo untuk menyatakan taat setia dan sokongan mereka kepada SPRM.

Gerombolan ini bersama beberapa rakan mereka dari serpihan BN telah berkumpul disebuah tempat letak kereta di hadapan sebuah pasar raya milik kapitalis antarabangsa.

Mereka telah menayangkan placard dan sepanduk tanda sokongan mereka kepada SPRM.

Mereka juga telah merlaung-laungkan slogan :

‘ Jangan jadikan Malaysia Republik’

‘DAP, PKR, PAS prejudis. SPRM jadi mangsa’

Ini adalah petanda baik kerana gerombolan telah mula menyedari hak asasi mereka untuk berdemo. Ini adalah satu tamparan hebat kepada Madey yang mengatakan bahawa tunjuk perasaan bukan budaya kita kah kah kah.PEMECAH BERITA !!! TERKINI -SURUHANJAYA DIRAJA SIASAT KEMATIAN TEOH
KAH KAH KAH


Akhirnya tuntutan rakyat berjaya.
kalau rakyat satu Malaysia mahukan
sesuatu - bangun dan berjuang.

Ini buktikanya !!!

Semua pegawai SPRM yang terlibat sudah
digantung kerja mereka.

Lihat dan tunggu laporan Suruhanjaya DiRaja.
Jangan jadi korek korek korek.
Jangan jadi laporan suruhanjaya memperbaiki polis.
Satu habuk taraaaak.

Satu Malaysia buka mata buka hati.
Kita tunggu.PERMULAAN UNTUK MENGOLAH PERSETUJUAN RAKYATMULA BELI KAPAL SELAM LEPAS ITU LOJI NUKLEAR - SEMUA NAK TIPU MELAYU


STADIUM MIRZAN KUALA TERANGGANU

MEMAYRAKATKAN TEKNOLOJI NUKLEAR - melayau

KUALA LUMPUR 21 Julai - Program memasyarakatkan teknologi nuklear perlu diperluaskan bagi membolehkan orang ramai memahami faedah teknologi itu dengan lebih jelas.

Timbalan Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI), Fadillah Yusof berkata, dalam hubungan ini, Agensi Nuklear Malaysia perlu melaksanakan pelbagai program membabitkan kesedaran awam terhadap kepentingan teknologi nuklear.

"Kesediaan agensi ini di Bangi membuka pintunya untuk dilawati, sedikit-sebanyak menghilangkan keraguan masyarakat terhadap keselamatan penggunaan nuklear.

NOTA : Semua ini dilakukan untuk mengolah persetujuan orang ramai agar menerima loji nukear. Syarikat Peranchis sedang melobi untuk menjual malaikat maut ini. Tidak percaya lihat apa yang berlaku di Chernobyl – Ukraine.

CHORNOBYL – UKRAINE


Loji nuklear ini meletup pada 26 haribulan April 1986
pada jam 01.23.45 am.

Seluruh Eropah gempar.

Ini Hasilnya :
PAMIRAN AVANT GARDE DI PUCHUNG - DATANG LIHAT SEBELUM DI TUTUP
L'EXPOSITION LES ARTS WORK L'KETUANAN MELAYU


LUKISAN TANPA NAMA

LE IMAGE TRES BUMIPUTERA

L'FOU A KETUANAN MELAYU

BENTUK SENI DARI JARAK JAUH


NOTA: Berwaspada ! Bila melihat kerja seni Bumiputera ini.
Kerja seni ini lebih hebat dari kerja seni Bansky di Tembok Batu
Tebing Barat Palestin. Inilah sebahagian hasil seni yang
di buat oleh kumpulan seniman yang memanggil diri mereka:
L'Tous Rasuah et Le Bumis.
BAGAIMANA KAMPONG ABDULLAH HUKUM JADI MID VALLEY
MAHAFIRAUN MUDAH LUPAMADEY SAYS CHINESE ARE THE REAL MASTERS OF THE COUNTRY
- malaysianinsider

(The Malaysian Insider) KUALA LUMPUR, July 21 — In what appeared to be a veiled criticism of the prime minister’s economic reforms, Mahathir Mohamad played the race card in a posting on his blog yesterday by claiming that non-Malays, and particularly the Chinese, were the real masters of the country.

While he did not name the prime minister, Mahathir put up a stout defence of the NEP with well-worn arguments in what appeared to be an expression of concern over the current administration’s economic liberalisation policies.

“Because they (the Malays) are willing to share their country with other races, the race from the older civilisation of more than 4,000 years and who are more successful, as such today whatever they have now is also being taken away from them,” he wrote in what appeared to be a reference to the Chinese community.

Najib Razak has announced reforms to the capital markets, taking away the 30 per cent Bumiputera requirement, sparking concerns among some Malays that government protection for them was being taken away.

KAH KAH KAH…

Kah kah kah… MEMANG BETUL BANYAK CHINA KAYA… kah kah kah..

Kah kah kah…. VINCENT TAN.. LIM GOH TONG… FRANCIS YEOH… ERIC CHIA…. kah kah kah…

Kah kah kah… DARI MANA CHINA INI DATANG ?.... kah kah kah…

Woit…. MEREKA INI ADALAH LAH KRONI-KRONI MADEY…. kah kah kah…

Kah kah kah… MAHAFIRAUN INI MUDAH LUPA…. kah kah kah…

Woit…SUDAH LUPA DENGAN LINGAM.. KOREK.. KOREK ..KOREK ..kah kah kah..

Kah kah kah…LINGAM INI KRONI MAHAFIRAUN TUKANG JUAL BELI HAKIM HAKIM… kah kah kah….

Woit… CHINA JADI KAYA RAYA KERANA MELAYU JUAL NEGARA…kah kah kah…

Woit…TANAH DI BEREMBANG… CHU BADAK… ABDULLAH HUKUM… TIDAK AKAN JATUH PADA TOWKAY CHINA… KALAU TIDAK ADA MELAYU YANG MENJUALNYA…. kah kah kah…

Kah kah kah… CUBA LIHAT …TANAH SEBELAH MUZIUM NEGARA… APA SEDANG TERJADI?... kah kah kah..

Kah kah kah… PEJABAT KTM… SEBELAH STESEN KTM…. SAPA SUDAH REMBAT…. kah kah kah…

Woit… JANGAN LAH NAK TIPU MELAYU…kah kah kah…

Woit… JANGAN LAH NAK API API KAN MELAYU LAWAN CHINA…kah kah kah…

Woit… PEMBELOT BESAR MELAYU ADALAH ?... SIAPA HAH ?.... kah kah kah…

Kah kah kah…. SIAPA?... ..KAH KAH KAH PENDUKUNG KETUANAN MELAYU…. kah kah kah…

TAK PERCAYA : Sila baca berita dibawah ini. Kroni-kroni baru sedang menetasMADEY TOLONG KENALI DAN HAYATI KRONI BARUPEJUANG PEWARIS KETUANAN MELAYU


TAN KAY HOCK

SIEW KA WEI

OMAR ONG


PETER SONDAKHPETER SONDAKH BERGELAR TAN SRI
– matanews.com

Yang Dipertuan Agung Malaysia Mizan Zainal Abidin memberikan gelar Tan Sri atau Panglima Setia kepada salah seorang konglomerat Indonesia Peter Sondakh pemilik PT Rajawali Corporation,

Pemberian gelar Tan Sri kepada Peter Sondakh, pemilik hotel bintang Lima Sheraton Imperial di Kuala Lumpur dan Westin Langkawi, Resort & SPA, diberikan Yang Dipertuan Agung Malaysia pada saat perayaan hari ulang tahun Mizan Zainal Abidin di Istana Yang Dipertuan Agung, di Kuala Lumpur, Sabtu.

Ini merupakan gelar Tan Sri yang pertama kali diterima oleh seorang pengusaha Indonesia atas kontribusinya kepada pembangunan ekonomi Malaysia, sedangkan warga Indonesia lainnya yang pernah menerima gelar Tan Sri sudah cukup banyak, semuanya pejabat pemerintah, di antaranya ialah Da`i Bachtiar dan Benny Moerdani.

Pemberian gelar yang sangat tinggi ini kepada pengusaha Indonesia oleh Malaysia tampaknya tidak terpengaruh dengan hiruk pikuknya isu provokasi angkatan laut Malaysia di kawasan Ambalat dan tuduhan penyiksaan putra sultan Kelantan terhadap Manohara di Indonesia.

Peter Sondakh merupakan salah seorang dari sebanyak 1.849 orang yang menerima gelar, bintang dan piagam pemerintah federal Malaysia berkaitan dengan Hari Keputeraan atau hari kelahiran Yang Dipertuan Agung Mizan Zainal Abidin. Konglomerat Indonesia itu merupakan salah satu dari 41 orang yang menerima gelar Tan Sri dari Yang Dipertuang Agung Malaysia.

Beberapa konglomerat Malaysia dan pengusaha yang menerima gelar Tan Sri bersamaan dengan Peter Sondakh di antaranya Ketua umum Kadin Malaysia Mustafa Mansur, CEO Star Publication Kamal Mohamad Hashim, Direktur Khazanah Nasional Bhd Arshad Raja Tun Uda, dan Direktur Utama Malaysia Airports Holdings Bhd Bashir Ahmad Abdul Majid.

Peter Sondakh adalah pemilik PT Bentoel Internasional Investama Tbk, pendiri stasiun TV RCTI, dan manyan Presiden Komisaris PT Excelcomindo Pratama Tbk (XL). Ia juga masuk dalam list orang terkaya di dunia versi majalah Forbes tahun 2009. ( Laporan matanews.com laman web indonesia)JANGAN LUPA 1 OGOS NANTIDEMO ANTI ISA SETIAKAWN UNTUK TEOH
- malaysiakini

Penentang Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) boleh berkumpul di tiga lokasi sebelum berarak ke Istana Negara dalam demonstrasi besar-besaran untuk menyerahkan memorandum, 1 Ogos ini.

Tiga lokasi yang menjadi pusat perhimpunan anti-kerajaan dipilih: kompleks membeli-belah Sogo, Masjid Jamek dan KL Sentral, kata ketua Pemuda PAS yang terlibat dalam Gerakan Mansuhkan ISA (GMI) yang menganjurkan perhimpunan itu.

Nasrudin Hasan juga berkata perhimpunan itu boleh dijadikan pentas untuk menuntut keadilan bagi Teoh Beng Hock - setiausaha exco kerajaan Selangor, Ean Yong Hian Wah - yang ditemui mati dalam tanda tanya dekat pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Khamis lalu.


ISA PENYELAMAT PEMIMPIN PEMERINTAH BUKAN KESELAMATAN NEGARA
– harakah daily

ALOR SETAR, 21 Julai (Hrkh) -Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) pada masa ini bukan lagi undang-undang keselamatan negara sebaliknya menjadi undang-undang keselamatan kepada tokoh dan pemimpin parti yang memerintah.

Demikian ditegaskan Presiden PAS, Abdul Hadi Awang baru-baru ini berhubung akta 'tanpa bicara' yang telah mendapat bantahan seluruh masyarakat sekaligus menggesa kerajaan memanmsuhkannya serta-merta.

Katanya, ISA adalah undang-undang zaman penjajah sedangkan negara ini memerlukan satu undang-undang yang merdeka tanpa mengongkong rakyat sebaliknya bertujuan untuk menjaga keamanan dan keselamatan.