.

Khamis, 4 Mac 2010

BERITA GEMPAR SATU MALAYSIAAL-USTAZI AL-MONGOLI AL PORT DICKSON ALZIANA ZAINRI
PM AJAK UMMAH HAYATI AL –QURAN – beriota hairan

Najib Razak meminta umat Islam menjadikan al-Quran sebagai sumber ilmu dan intelektual dalam kehidupan di samping membaca dan menghafaz kitab suci itu.

Dia berkata, al-Quran mengandungi mutiara pengetahuan amat berharga untuk manusia, manakala membaca dan menghafaz ayat suci adalah sesuatu yang afdal kerana diberikan pahala oleh Allah.

Beliau berkata ilmuwan Islam terdahulu menjadikan al-Quran sebagai sumber berfikir dan mencetuskan anjakan perubahan dalam kehidupan bagi menyelesaikan kemaslahatan ummah.


KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH


woit.... JANGAN KETAWA SAMPAI KUNTUT .... kah kah kah
BATMAN AND PINGUIN WOMANPENGUIN MAN
PINGUIN WOMANnota:
batman akan datang sekali lagi
dari gotham siti mencari pinguin woman
siapa dia pingiun woman ini?
untu tahu jawapan ?
tunggu dipintu kota gotham siti kah kah kah

KENAPA POLIS SOPAN ?PELIK GAMBAR INI?
POLIS MINTA AHLI POLITIK PULAU PINANG BERI KERJASAMA -bernama

Polis Pulau Pinang yang menerima 19 laporan berunsur fitnah yang mengaitkan ahli politik di negeri itu, meminta ahli politik berkenaan memberi kerjasama untuk disiasat.

Laporan itu diterima dari Januari hingga Mac lalu.

Polis, bagaimanapun, enggan memberi butiran mengenai kes berkenaan.

"Ahli politik yang terbabit tidak perlu takut untuk diambil keterangan," kata Ketua Polis Pulau Pinang, Ayub Yaakob hari ini.

Beliau memberi jaminan bahawa sesi soal-jawab yang diadakan tidak mengambil masa terlalu lama.

"Polis gagal menjalankan siasatan dengan cepat berhubung kes ini berikutan keengganan beberapa pihak memberi keterangan yang lengkap. Mereka sebaliknya mendakwa pihak kami tidak menjalankan kerja dengan profesional," katanya kepada pemberita.

Ayub berkata, Ketua Menteri, Lim Guan Eng, sendiri telah memberi keterangan.

"Beliau telah beberapa kali hadir untuk beri keterangan dan tiada apa-apa masalah pun.

"Jika semua pihak dapat beri kerjasama, ini boleh mempercepatkan siasatan," katanya.

KAH KAH KAH...

woit.... SIAPA BOLEH TEKA... kah kah kah...

kah kah kah... AHLI POLITIK DARI PARTI MANA?..... kah kah kah...

woit.... KALAU PKR... TENTU ADA NAMA... ADA GAMBAR..... kah kah kah..

woit.... KALAU PKR ADA GAMBAR POLIS DATANG KE RUMAH... .. kah kah kah...

woit.... KALAU PKR ...ADA GAMBAR KENA GARI ... kah kah kah...

kah kah kah..... TENGOK... POLIS SATU MACAM PUNYA SOPAN... kah kah kah

kah kah kah... INI MESTI DARI AHLI PARTI MIC... kah kah kah
SEHAT LEPAS MINUM SUSUPERAH JANGAN TAK PERAH
PAK LAH ANGGAP BN BELUM KUAT WALAU BEBERAPA MP PKR KELUAR PARTI – harakah daily

PUTRAJAYA, 3 Mac: Abdullah Ahmad Badawi tidak melihat bahawa BN kini telah menjadi kuat berikutan beberapa ahli parlimen Parti Keadilan Rakyat (PKR) mengambil tindakan keluar parti.

“BN jangan menganggap dengan apa yang berlaku kepada pembangkang, BN akan automatik menjadi kuat. Setakat nak harap jadi kuat dan menang hanya kerana pembangkang sedang menghadapi masalah saya ingat harapan itu akan meleset,” katanya kepada pemberita selepas perasmian sebuah restoran di Putrajaya hari ini.

Abddulah mendesak BN agar melaksanakan janji pilihanraya dan juga reformasi dalaman yang dilaung-laungkan hingga menyebabkan beliau terpaksa meletakan jawatan sebagai Pengerusi BN dan Presiden Umno sebelum ini.

Beliau adalah korban pertama dalam reformasi yang dicanangkan Umno-BN selepas kekalahan teruk BN pada Pilihanraya Umum 2008.

Ketika BN menang besar pada 2004 Abdullah disanjung melangit, namun dengan kekalahan paling teruk dalam sejarah BN pada 2008 ramai pemimpin ada ahli Umno mahu beliau berundur secara terhormat.

Abdullah jelas masih melihat kekuatan Pakatan Rakyat tidak tergugat kerana yang keluar parti itu hanyalah Ahli Parlimen yang dalam Pilihanraya akan datang belum tentu akan bertanding lagi.

Kedudukan Pakatan dan BN dalam pilihanraya akan datang adalah dari undi rakyat dan kedua-dua pihak masih dilihat mempunyai pengaruh yang seimbang.


KAH KAH KAH...

woit.... BILA MALAON INI BANGUN DARI TIDOOOOO.... kah kah kah..

woit... TAK SANGKA ... DALAM NGANTOK NGANTOK ... ADA JUGA IDEA...kah kah kah...

kah kah kah... TAK SANGKA....MAT NGANTOK INI BOLEH MEMBERI KOMENTAR POLITIK.... kah kah kah...

kah kah kah.. INI KERANA MINUM SUSU CAP GANTUNG KE?.?... kah kah kahCONTOH KERAJAAN UNTUK RAKYAT
BIARKAN TERUS HIJAU - UNTUK UDARA BERSIH DAN NYAMAN

HUTAN KOTA DAMANSARA DIWARTA HUTAN SIMPAN KEKAL - melayau

Kerajaan Negeri Selangor telah mewartakan semula Hutan Kota Damansara, meliputi kawasan seluas 321.7 hektar (795 ekar), sebagai hutan simpan kekal dari 18 Februari tahun ini selepas kempen selama lapan tahun oleh Friends of Kota Damansara (FKD), sebuah badan bukan kerajaan, kata pengerusi bersama FKD Jeffrey FK Phang hari ini.

FKD ialah gabungan 20 persatuan penduduk dan kumpulan alam sekitar yang berkempen bagi Hutan Kota Damansara dimanfaatkan bagi tujuan rekreasi, pendidikan dan penyelidikan.

Asalnya dikenali sebagai Hutan Simpan Sungai Buloh, kawasan hutan itu pertama kali diwartakan pada 1898 membabitkan kawasan 6,590 hektar.

"Ia memegang rekod sebagai hutan tertua diwartakan di Malaysia sehingga 1983 di mana separuh daripada kawasan asal hutan simpan itu digunakan bagi pertanian,” katanya dalam kenyataan.

Pada 1992, seluas 1,600 hektar diberikan kepada Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) untuk membangunkan bandar Kota Damansara manakala pada 1993, kerajaan negeri memperuntukkan 402.6 hektar daripada kawasan hutan simpan itu bagi taman botani.

Apabila perancangan bagi taman botani dibatalkan dan cadangan pembangunan bagi kawasan itu diterbitkan pada Mei 2002, penduduk mengadakan bantahan pertama.

Pada Disember 2007, Draf Pelan Tempatan Petaling Jaya 2020 mendedahkan hampir seluruh kawasan tanah itu diperuntukkan bagi pembangunan perumahan dengan satu kawasan kecil diperuntukkan bagi rekreasi.

Berikutan pewartaan terbaru kawasan itu sebagai Hutan Simpan Kekal oleh kerajaan negeri, ia juga diklasifikasikan sebagai kawasan hutan untuk penyelidikan, pendidikan dan rekreasi, katanya.

KAH KAH KAH...

woit.... MENANGIS SEGALA CUKONG.... kah kah kah...

woit... MERAUNG KONTRAKTOR BUMIPUTERA...kah kah kah..

kah kah kah... MELELEH AIR LIOR KONTRAKTOR JUAL PROJEK...kah kah kah...

woit... DARi 1,600 HEKTAR TINGGAL 321 HEKTAR... kah kah kah

kah kah kah.... KALAU GEROMBOLAN MEMERINTAH SELANGOR...HABIS HUTAN LINGKUP.... kah kah kah..

woit... INI LAH CONTOH KERAJAAN PAKATAN RAKYAT... kah kah kah..

woit... INILAH PENTABIRAN YANG MENYELAMAT HARTA RAKYAT....kah kah kah..

nota:
toyo goncang telor dalam reban
cari bomoh nak kasi adun pakatan lari
tak tahan tengok hutan terus hijau kah kah kah
GEROMBOLAN LAWAN GEROMBOLANMAMAT INI LEBIH BIJAK - TAK PERCAYA CUBA TANYA
BEKAS SETIAUSAHA UMNO TANAH MERAH DIGUGUR KEAHLIAN – malaysianinsider

Bekas Setiausaha Umno Bahagian Tanah Merah, Amran Abdul Rahman, 46, digugur keahliannya dalam Umno setelah membawa perkara parti ke mahkamah dalam saman pemula terhadap Ketua Umno Bahagian Tanah Merah, Ikmal Hisham Abdul Aziz dan Timbalan Ketua Umno bahagian, Baharuddin Yusof.

Setiausaha Umno Bahagian Tanah Merah, Ahmad Ismail berkata beliau menerima surat pengesahan dari ibu pejabat Umno di Kuala Lumpur yang ditandatangani oleh Adnan Mansor.

“Surat bertarikh 1 Mac memaklumkan Amran yang juga ahli cawangan Simpan 3 Seri Mahligai digugurkan setelah membawa perkara parti ke mahkamah,” katanya..

Pada 17 Feb lepas, Amran mengemukakan saman pemula ke atas Ikmal Hisham dan Baharuddin di Mahkamah Tinggi Kota Baharu kerana menganggap kemenangan kedua-dua pemimpin bahagian itu meragukan.

Pada pemilihan 2008, Ikmal Hisham menang tanpa bertanding untuk jawatan Ketua Umno bahagian Tanah Merah setelah mendapati 92 dari 108 cawangan yang berdaftar di bahagian itu mencalonkannya manakala Baharuddin mengalahkan penyandang Datuk Saari Hassan dalam pertandingan satu lawan satu. — Bernama

KAH KAH KAH...

woit... NAK JADI KETUA BAHAGIAN PUN BERAMOK... kah kah kah..

kah kah kah....APA PUNYA GEROMBOOLAN INI....kah kah kah...

kah kah kah... LEPAS TU... KES TAK BOLEH PULAK SELESAI DI MAHKAMAH.... kah kah kah...

woit... PELIK PULAK.... KALAU TAIK BOLEH SELESAI DI MAHKAMAH NAK SELESAI DI MANA?.... kah kah kah..

woit... TAK KAN NAK LAI LAI LI TAM PLOM.... kah kah kah