.

Khamis, 11 November 2010

KETAWA - PETANG KHAMIS
CINTA MAK JANDA

nota:
siapa tahu apa ubatnya
untuk janda mendarakan diri
kah kah kah


PERTUNJUKKAN SILAP MATA DAVID PADANG TEMBAGA
DAVID PADANG TEMBAGA SEDANG BERAKSInota:
david padang tembaga
boleh terbangkan dua minah
azmin anak ali lagi hebat
boleh tambahkan undi lebih
dari pengundi kah kah kah

AZMIN : SAYA TAK AKAN TUNDUK DESAKAN ZAID, MAHU KEPUTUSAN DIHORMATI - minisider

KUALA LUMPUR, 9 Nov — Ahli Parlimen Gombak Azmin Ali menegaskan tidak akan tunduk walaupun dua pesaingnya mempertikaikan kesahihan proses pengundian pemilihan pusat Parti Keadilan Rakyat (PKR) hari ini.

Sebaliknya Azmin, yang juga salah seorang naib presiden berkata, perjalanan pemilihan parti sekarang memperlihatkan “sokongan menggalakkan” daripada ahli-ahli yang mahukan beliau menjadi timbalan presiden.

Selain itu kata Azmin , Zaid Ibrahim sewajarnya “menghormati proses pemilihan demokratik” parti, malah Pengerusi PKR Wilayah Persekutuan itu sehingga kini beliau menyediakan bukti untuk menyokong dakwaan wujudnya unsur penipuan dalam proses pengundian.

“Saya gembira untuk mengatakan bahawa dalam beberapa minggu lalu pemilihan parti, saya menerima petanda-petanda yang sungguh menggalakkan khususnya dari Sabah, jadi saya merasakan mesejnya amat jelas.

“Mereka (ahli-ahli parti) masih memerlukan kepimpinan saya dalam parti dan mereka mahu saya terus (bertanding) sebagai timbalan presiden dalam parti.

“Jadi, setiap orang mesti menghormati perkara itu, itu adalah proses demokratik dalam parti. Jika beliau (Zaid) percaya pada demokrasi, maka biarlah (menghormati),” kata beliau dalam reaksi segera berhubung kenyataan terbaru Zaid pagi tadi.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… AZMIN NI PANDAI MAIN SILAP MATA …. kah kah kah..

kah kah kah… DI SANDAKAN AHLI ADA 200 TAPI AZMIN DAPAT 400 UNDI… kah kah kah…

kah kah kah… INI LEBIH HEBAT DARI DAVID COPPERFEILD…. kah kah kah..

kah kah kah…. AZMIN KATA NAK IKUT KATA AHLI PARTI?.... kah kah kah..

kah kah kah… BETUL KE KATA AZMIN INI ?.... kah kah kah…

kah kah kah… KALAU BETUL KENAPA ADA 24 CABANG MINTA TANGGUH…. kah kah kah..

woit… INI BUKAN FITNAH DARI ORANG LUAR BUKAN PARTI…. kah kah ka..

kah kah kah… INI BUKAN TOHMAH ORANG LUAR…. kah kah kah..

kah kah kah… TAK CAYA?... BACA BAWAH INI…. kah kah kahPEMUDA PKR: KEM CHEGUBARD LULUS ENAM RESOLUSI , GESA TANGGUH PEMILIHAN
- mkini

Calon ketua sayap pemuda PKR Badrul Hisham Shaharin akan kekal dalam saingan, sebaliknya pertemuan anjurannya malam tadi meluluskan enam resolusi - antaranya dipercayai mendesak parti menangguhkan dan mengadakan semula pemilihan sebagai langkah keluar daripada isu semasa yang beliau sifatkan sebagai “krisis”.

The Malaysian Insider difahamkan resolusi itu antara lain menggariskan siri tindakan untuk diambil setiap hari sekiranya permintaan menangguhkan pemilihan dan memperbaiki segala kelemahan dalam proses tidak diatasi.

Keputusan itu diambil ketika tinggal satu hari lagi sebelum hari keenam pengudian pemilihan pusat PKR — di bawah sistem pemilihan secara langsung — dilangsungkan.

Pertemuan itu, dinamakan sebagai “Himpunan Anak Muda Selamatkan Keadilan”, diadakan di ibu negara ketika Biro Politik PKR pula mengadakan mesyuarat mingguannya dengan kebanyakan calon yang bertanding dalam pemilihan kali ini difahamkan tidak hadir. Penasihat PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim juga tidak hadir kerana berada di luar negara.


24 CABANG MINTA PKR TANGGUH SEGERA PEMILIHAN - minsider

Susulan tindakan dua calon mempertikaikan kesahihan, sebanyak 24 cabang menggesa kepimpinan PKR agar menangguhkan segera proses pemilihan pusat sementara menyiasat segala aduan wujudnya kepincangan dan kecacatan dalam proses pengundian.

Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan hari ini, kesemua cabang berkenaan yang menggelar Gabungan Cabang PKR meminta agar sistem dan proses pemilihan pimpinan pusat dipastikan bersih, bebas dan adil.

“Adalah tidak wajar jika terdapat mana-mana pihak khususnya ahli jawatankuasa pemilihan pusat dan juga petugas pemilihan dilihat berpihak kepada calon-calon tertentu dan terlibat memanipulasi serta menipu undi.

“Fenomena tersebut telah dikesan berlaku dalam beberapa insiden sebelum ini yang mana turut diadukan oleh Mustaffa Kamil Ayub (calon timbalan presiden) dan juga ahli yang lain kepada jawatankuasa pemilihan pusat dan juga kepada sekretariat parti,” kata beliau.

Oleh itu kata surat tersebut, “amat wajar sekali pucuk pimpinan parti dengan segera mengarahkan siasatan terhadap aduan dan sementara menantikan hasil siasatan dan tindakan susulan, maka proses pemilihan yang sedang dilakukan sekarang ini harus segera ditangguhkan.”


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


nota:
amerika ada david copperfeild
pkr sudah ada
azmin padang tembaga

SIAPA DIA MINAH INI ?SIAPA ADA MAKLUMAT ?
nota:
sesiapa tahu siapa dia malaon ini
sila munculkan wajah nya
agar dapat dilihat !


CHEGUBARD DAKWA PENGAWAI JPM ADA 200 JUTA - mkini

Seorang pegawai kanan Perdana Menteri,i Najib Razak didakwa memiliki harta dan mengumpul kekayaan bernilai RM200 juta.

Perkara ini didedahkan di laman blog Ahli Majlis Pimpinan Pusat (MPP) PKR, Badrul Hisham Shaharin

Dalam tulisan di laman blognya, Badrul Hisham atau juga dikenali sebagai Chegubard berkata maklumat dari seorang yang mendakwa 'orang dalam' di Jabatan Perdana Menteri memberikannya dokumen dan fakta mengenai penyelewengan yang memungkinkan pegawai kanan di Pejabat Perdana Menteri itu mengumpulkan kekayaan secara luar biasa.

Dokumen dan fakta tersebut melibatkan Setiausaha sulit kanan kepada Perdana Menteri," tulisnya.

"(Beliau) merupakan wanita yang mempunyai pengaruh besar di Pejabat Perdana Menteri. Tanyalah kepada sesiapa yang pernah berurusan dengan Pejabat Perdana Menteri mesti mengetahui gelagat dan peranan wanita ini," dakwanya

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… SIAPA AGAKNYA MINAH INI ?.... kah kah kah..

kah kah kah… MACAM MANA MINAH INI DAPAT KUMPUL DUIT…. kah kah kah..

kah kah kah… KETIKA BERSEKOLAH… BERAPA WANG SAKU MINAH INI DAPAT SEHARI… kah kah kah

kah kah kah… DARI DARJAH BERAPA MINAH INI MULA MENABUNG?… kah kah kah..

kah kah kah… ADA BERAPA AGAKNYA TABUNG BULUH MINAH INI?.... kah kah kah..

woit…. TERBITKAN DOKUMENT ITU DAHULU…. kah kah kah..

kah kah kah… KEMUDIAN BARU BERI PADA SPRM… UNTUK SAPU PUNGGUNG… kah kah kah..

kah kah kah… SAMPAI KIAMAT… TAK KAN ADA SIASATAN… kah kah kah..

nota:
soalan cepu emas :
minah ini janda atau anak dara sunti lagi kah kah kah


ANAK MUDA BERSEDIA
BERSEDIA UNTUK KE JALAN RAYA

nota:
anak anak muda bdersedia untuk bertempur
anak muda bersedia untuk turun ke jalan raya
anak muda dunia ini akhirnya adalah milik kamu !

KRISIS TENAGA MUNGKIN BERLAKU
– beerita hairan

Negara mungkin menghadapi krisis tenaga dalam tempoh kurang 10 tahun lagi jika terus bergantung kepada arang batu dan gas sebagai sumber utama menjana elektrik.

Berikutan itu, kerajaan tidak mempunyai pilihan kecuali mempelbagaikan sum-ber tenaga termasuk mempertimbangkan opsyen nuklear kerana sumber bahan api fosil semakin menyusut, tidak menentu bekalannya, selain tertakluk kepada permintaan dan spekulasi pasaran yang menyebabkan tarif elektrik tidak stabil.

NOTA:

ini cara hendak mengolah persetujuan rakyat

mula mula takutkan orang ramai yang kita akan gelap
kemudian takut kan lagi kalau leterik tak ada tak dapat tengok astro
kemudian takutkan kalau gelap ada hantu
kemudian tunjukkan negara yang ada tenaga nuklear indah dan permai

kemudian lantik syrikat kroni bumiputera beli loji nuklear dari peranchis

tapi tak cakap:
buat stadium – stadium runtuh
buat jalan - jalan robek
buat jambatan – jambatan terbarai

nota:
hentikanlah projek tipu melayu ini
melayu dan bodoh
siang malam kena tipu kah kah kah

MINAH OBESE KAKI KELENTONG
JANGAN LUPA NAIK KERETAPI BUKIT50 LAWATAN LUARA NEGARA BABIT KOS RM378,805.61 - berita haitran

KETUA Menteri, Lim Guan Eng serta Exco kerajaan negeri sudah melakukan sebanyak 50 lawatan ke luar negara sejak awal tahun ini sehingga bulan lalu yang membabitkan kos sebanyak RM378,805.61.

Daripada jumlah itu, Guan Eng serta dua Exconya iaitu Abdul Malik Kasim dan Law Heng Kiang, paling kerap ke luar negara iaitu sebanyak tujuh kali, masing-masing membabitkan kos sebanyak RM56,305, RM44,921 dan RM30,830.

Guan Eng (DAP-Air Putih) dalam jawapan kepada soalan bertulis Datuk Jasmin Mohamed (BN-Sungai Dua) di sidang Dewan Undangan Negeri (DUN), berkata Timbalan Ketua Menteri I, Datuk Mansor Othman, melakukan lawatan ke luar negara enam kali dengan kos berjumlah RM54,765.

Bagaimanapun, Timbalan Ketua Menteri II, P Ramasamy hanya sekali saja melakukan lawatan ke luar negara yang dibiayai oleh InvestPenang, iaitu agensi promosi pelaburan kerajaan negeri.

Kos lawatan oleh Exco lain ke luar negara ialah RM30,542.88 bagi Chow Kon Yeow (empat lawatan); RM37,180.96 bagi Lim Hock Seng (lima lawatan); RM40,672.89 bagi Phee Boon Poh (tiga lawatan); RM39,745 bagi Law Choo Kiang (lima lawatan); RM16,410 bagi Wong Hon Wai (tiga lawatan) dan RM27,432.88 bagi Ong Kok Fooi (tiga lawatan).


LOKE : BELANJA PERJALAN MENTERI BERCANGGAH - mkini

Jawapan bertulis terbaru Menteri Pelancongan, Ng Yen Yen berhubung butiran perjalanannya adalah RM300,000 kurang daripada jawapan yang hampir sama diberikan dua minggu sebelum ini.

Ahli parlimen Rasah, Anthony Loke berkata percanggahan jawapan Ng semalam berhubung butiran perbelanjaan perjalanannya bagi Januari sehingga Oktober adalah RM1.28 juta tetapi jawapannya kepada MP Pandan, Datuk Seri Ong Tee Keat pada 28 Oktober lalu hanya mencatatkan jumlah RM1.58 juta.

"Terdapat perbezaan RM300,000... Adakah kerana menteri terlalu letih dengan penerbangan sehingga dia baca angka yang salah?” perlinya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH..


nota:
cuba bandingkan dua perbelanjaan
dari dua perntabira.

satu: seorang perempuan obese
merayau seorang diri dan lihat berapa duit
rakyat di bahamnya

dua:
lihat pula kerajaan pakatan – telus dan jelas dalam
menggunkan duit orang ramai
lihat pula minah obese ini bukan shaja sudah rembat
duit tapi bil pun nak tipu kah kah kahSAKIT APA PULAK NI?
BUKAN PENYAKIT - INI NAMA BAND
NAJIB SEMBUH DIJANGKA OENGERUSIKAN MESYUARAT KABINET JUMAAT - berita hairan

Najib Razak dijangka kembali bertugas dalam tempoh terdekat setelah disahkan sembuh daripada penyakit ulser dan cacar, kata Ketua Pengarah Kesihatan, Dr Mohd Ismail Merican.

"Perdana Menteri menjalani ujian endoskopi di Hospital Selayang pagi ini yang menunjukkan ulser yang dialaminya telah sembuh," katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Mohd Ismail berkata, doktor peribadi Perdana Menteri mendapati tahap kesihatan beliau menunjukkan kemajuan yang amat baik dan beliau boleh kembali bertugas seperti biasa.
"Beliau dijadual mempengerusikan mesyuarat Kabinet Jumaat ini," katanya.

Najib yang diserang cacar lewat bulan lalu, dimasukkan ke Hospital Kuala Lumpur Khamis lalu akibat penyakit ulser serta gastritis ringan.

Beliau dibenarkan pulang pada Ahad lalu dan dinasihatkan berehat.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAHwoit... SAKIT APA NI?.... kah kah kah...

kah kah kah... PENYAKIT APA PULAK NI.... kah kah kah...

kah kah kah.. MACAM MACAM PUNYA SAKIT.... kah kah kah...

kah kah kah...BETUL KE SAKIT INI?... kah kah kah kah