.

Sabtu, 18 April 2015

JANGAN JADI POYO





FACE BOOK


Ayuh anak muda! Kita turun 1 mei ni. Kita desak kerajaan batalkan GST! Turun! Turun!
Klip video ini telah 21,235 anak muda 
menonton - telah viral
jangan jadi POYO - sila tonton

https://www.facebook.com/KitaLawanOfficial?fref=ts

21,235 Views
Like · Comment · 



-----------------

SAMAN JANGAN TAK SAMAN







SAMAN  NAJIB & ROSMAH:
TERUJA MEMPERTAHANKAN KENYATAAN DI MAHKAMAH

Saya baru mendapat tahu bahawa satu satu telah difailkan terhadap saya oleh Najib Razak dan Rosmah Mansor berkenaan dengan satu kenyataan saya. Saya belum mendapat apa-apa dokumen atau pengesahan mengenai saman tersebut, namun saya yakin ia lanjutan dari satu surat tuntutan (demand letter) yang dihantar kepada saya pada 4 Disember 2014 yang lepas.

(Saya sertakan surat tuntutan dan jawapan dari peguam saya).

Saya teruja untuk mempertahankan kenyataan saya di mahkamah. Semasa saya mendapat surat tuntutan dalam bulan Disember lepas, saya ada membincangkan kemungkinan saman ini dibawa ke mahkamah. Peguam-peguam saya turut teruja untuk menyoalbalas (cross examine) Najib dan Rosmah di mahkamah nanti, seperti mana seluruh rakyat Malaysia ternanti-nantikan saat itu.

Saya percaya ini sebahagian dari usaha untuk menakut-nakutkan pimpinan Pakatan Rakyat dari terus bersuara mengenai isu-isu rakyat. Saya akan terus bersuara dan tidak akan takut dengan tindakan-tindakan mahkamah seperti ini.
  
RAFIZI RAMLI
NAIB PRESIDEN/SETIAUSAHA AGUNG
AHLI PARLIMEN PANDAN








--------------

BERITA SERAM HARI INI









FACE BOOK



Timbalan Menteri Kwangan Ahmad Maslan enggan mengulas pertanyaan wartawan kenapa Abdul Rani Kulop hadir dalam mesyuarat mingguan yang dipengerusikan olehnya...'No komen...jgn buat spekulasi'... kenyataan pendek dia sebelum meninggalkan wartawan dgn tergesa gesa..

BernamaH..
 — with Cari Damai.


KAH KAH KAH

I REST MY CASE
MY LORD 




----------------

PEMUDA MASIH TAK YAKIN






KOMENTAR
pertempuran antara mahathir dan najib
pasti akan masuk ke ruang baru

mustahil mahathir akan berehat
mustahil mahathor akan berhenti

kita tunngu SIRUL




Pemuda tidak yakin dengan Najib

 | April 16, 2015
Selain pembangkang, UMNO juga dikatakan tidak yakin dengan penjelasan Najib berhub
PETALING JAYA: Kedudukan Najib  Razak semakin tersepit selepas penerangan yang diberikannya berkaitan pembabitan Low Taek Jho atau Jho Low dalam 1MDB dikatakan gagal menyakinkan ahli dan pemimpin UMNO.
Situasi itu dilihat menambah beban yang terpaksa ditanggung beliau yang turut berdepan dengan tekanan yang sama dari pembangkang.
Percubaannya memberikan sesi penerangan dengan pelbagai cara sama ada menerusi media sosial atau pertemuan bersemuka, dikatakan tidak membuahkan hasil.
Blogger dan bekas Ketua Bahagian UMNO Setiawangsa, Shahbudin Husin, berkata Najib tidak mempunyai pilihan lain, selain membawa Jho Low pulang untuk disiasat dan memberi penerangan sebenar, ke mana perginya berbilion-bilion wang 1MDB.
KAH KAH KAH

woit
apa punya nasib
apa punya suwey
apa sudaah jadi
tekanan datang lagi
kah kah kah
APA PUNYA TUUUR


-------------------

TUKAR TIUB PECAH BERITA









KAH KAH KAH

calon  permatang pauh
kah kah kah
------------

NAJIB SESAK NAFAS









MINAH ANTI-GST




Najib bukan saja perlu letak jawatan, rakyat wajib tolak BN

KUALA LUMPUR 16 APRIL- Bukan sahaja  Najib Razak perlu meletakkan jawatan, bahkan rakyat perlu menolak kerajaan BN bagi menghentikan penyelewengan wang rakyat, kata Ketua Wanita KEADILAN,…
Apr 16 2015 /  / Read More »

KAH KAH KAH
woit
apo nak dikato
apo nak cerito
apa nak buek
kah kah kah

TUTUP SEKALI




-------------------

APA SEDANG BERLAKU





JENG JENG JENG
woit 
apa sedang berlaku
jeng jeng jeng

The Malaysian Insider difahamkan, semalam berlangsung pertemuan selama sejam di antara Mahathir dan Tengku Razaleigh, namun butirannya tidak dapat diketahui. 

- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/dr-mahathir-bukan-pemusnah-jumpa-musuh-untuk-kebaikan-kata-ibrahim-ali#sthash.1RVuosl5.dpuf




-----------------------

TETIBA JADI BERANI












ZAM JADI BERANI
Zam tetiba jadi berani...dalam bahasa Melayu berani adalah berani tak kira dalam apa setuasi pun...Najib pun berani dia berani menjawab soalan orang tua seperti Chedet...ha dalam keadaan ini Najib dah dikira kurang ajar sebab berani melawan cakap orang tua. Tapi Najib lebih berani dibelakang Rosmah sebab ..... dengan Cik Aminah. 

Tapi kalau bahasa omputeh berani diertikan sebagai "Brave" atau "Bold"...saya nak terangkan pun tak berapa reti...mungkin "Brave" tu macam Zam dan Najib kot, berani sebab ada udang disebalik mee, "Bold" tu saya pasti macam TT dan Chedet berani sebab dia berani...yetak. on ZAM JADI BERANI
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 4/15/15






-----------

PEMINAT OHHH PEMINAT






        PEMINAT SETIA
    ROSMAH MANSOR




KOMENTAR

rosmah mansor
ada peminat ke?
najib ada peminat ke?

Peminat tetap hurung Mahathir

Walau mengadu “keseorangan” tanpa penyokong, bekas perdana menteri Mahathir Mohamad tetap dihurung para peminat di Masjid Negara hari ini.

Selain berjabat tangan, Mahathir turut memenuhi permintaan para peminatnya untuk bergambar


INI PEMINAT SETIA NAJIB


INI PEMINAT THE BEATLES




KAH KAH KAH

woit
semenjak disokong
oleh dua penyanyi
madey pun mula
ada peminat
kah kah kah
mampos najib

KAH KAH KAH




-----------

BERITA GULINGKAN NAJIB






KOMENTAR
musuh kepada musuh kita
adalah kawan kita






Bekas menteri: Biar Mahathir, Anwar 

guling Najib

Bekas menteri kabinet, Zaid Ibrahim mencadangkan agar Mahathir Mohamad berbaik semula dan bekerjasama dengan para seterunya bagi menggulingkan Najib Razak


KAH KAH KAH

woit
ini berita molek
ini cara terbaik
gulingkan najib
lagi ramai lagi cepat
lama lama tak ada masa

#KITA LAWAN

---------------

PETANG INI KAYUH DAN LAWAN




PETANG INI
jam 4:00
dataran #KitaLawan










----------------