.

Ahad, 19 Ogos 2018

DASAI JANGAN GOYANG GOYANG



AMARAN CUKONG


Will Anwar rock the boat again?


ROCK the boat. Don’t tip the boat over. Rock the boat. Don’t rock the boat, baby. Rock the boat.”

The song Rock the Boat by The Hues Corporation played in the mind of political analyst Prof Shamsul Amri Baharuddin when asked about a conspiracy to stop  Anwar Ibrahim from becoming Prime Minister.






RAJA MANIKAM




RAJA MANIKAM
sa puloh tahun tak pa, jasa mu akan dikenang, melayu tak mudah lupa bro,cool apa pun perjuangan masih jauh, kiri kanan Che Det kena bedal,tentera lawan ada, tentera sendiri ada jugak, pastinya karma 60 tahun tinggalan UMNO sukar dihapuskan dalam 100 hari, kau mula kenang sejarah mungkin, tapi kita sedang bikin sejarah, Che det pacu kuda ke depan, entah berapa lama masa tinggal, enjin lama, 
pasal tu UMNO confident Nuar boleh runding balik hancur Malaysia balik bro...UMNO guna Raja manikam, ketuanan Islam Palestin isu lapuk tipu melayu walaupun hal mereka rompak Malaysia selama ini dapat dibuktikan...kah kah kah saja bagi ingatan sebab mu dah nostalgia dalam kenangan...kah kah kah on 
10 TAHUN BANGUN MENGHASUT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/18/18







----------------

AMARAN DARI CUKONG




AMARAN
HEBAT MEBAT

CUKONG BERI

AMARAN PADA

DASAI

Will Anwar rock the boat again?


ROCK the boat. Don’t tip the boat over. Rock the boat. Don’t rock the boat, baby. Rock the boat.”

The song Rock the Boat by The Hues Corporation played in the mind of political analyst Prof Shamsul Amri Baharuddin when asked about a conspiracy to stop  Anwar Ibrahim from becoming Prime Minister. 

The Pakatan Harapan boat was rocked when two PKR leaders aligned to PKR vice-president Rafizi Ramli recently claimed there was such a plot.

Kapar MP Tuan Haji  Abdullah Sani Abdul Hamid alleged that Tun Daim Zainuddin had a role in a conspiracy to again deny Anwar the premiership. He claimed if Rafazi’s challenge for  Mohamed Azmin Ali’s PKR deputy president post failed, Anwar would face problem replacing Dr Mahathir as Prime Minister.


Is the conspiracy imagined or real?

“You have to begin by looking at the idea that Dr Mahathir has promised in the next two years Anwar will take over as prime minister,” Shamsul Amri said.

Knowing Dr Mahathir, he continued, if you are given that promise, you don’t rock the boat.

“You do what he asks you to do and when the time comes he will pass the premiership,” he said.

The challenge for Prime Minister-designate Anwar is to stop his people from rocking the boat, Shamsul Amri noted. “The question is, can Anwar control his men so that the boat is not rocking?”

In 1998, the then Prime Minister and Umno president Dr Mahathir had once seen the then Deputy Prime Minister Anwar rock the boat. A then Anwar loyalist,  Tuan Haji Ahmad Zahid Hamidi, who was Umno Youth chief at that time, had attacked Dr Mahathir publicly in the party assembly when he spoke about cronyism, corruption and nepotism (allegations that brought down Indonesia president Suharto). 

“When they started rocking the boat in 1998, Anwar didn’t get to be PM,” said Shamsul Amri. “The same thing is happening now. They can either rock the boat or remain silent, let Anwar become an MP and wait for two years or so for him to be PM.”

“You can see Anwar’s language – that he will take a backseat as a backbencher. What does this mean? He doesn’t want to rock the boat. He will wait when Dr Mahathir is ready to pass the baton. But I cannot see how the people who support Anwar can keep quiet,” he said.

Since the 1990s, according to Shamsul Amri, Anwar’s supporters have always been impatient.

“Anwar knows he cannot rock the boat. He, himself, knows that if he rocks the boat, he might miss the boat for the second time. He also knows that if he rocks the boat, he will sink with the boat,” he said.

History is repeating itself. There’s a fear among some Pakatan leaders of Anwar’s ability to rock the boat, according to Shamsul Amri.

In 1993, Anwar ousted Ghafar Baba and took over from him as deputy Prime Minister and Umno deputy president.

“People around Dr Mahathir feared Anwar as he proved that he was capable of that. They didn’t want this to happen to Dr Mahathir,” he said.

“They had to sort him out. How? All sort of things came out, there were police reports – as much as it was real as it could have been fake news before fake news (became a term).”

The Pakatan boat is rocking with the allegation of a conspiracy, according to Bridget Welsh, a John Cabot University associate professor of political science, because within the coalition there is significant trust deficit.

“These type of stories reflect the trust deficit. There is a deep seated suspicion on Daim and the relationship between Dr Mahathir and Anwar which is fed by Umno as well. Umno thinks the only path to victory is for Pakatan to collapse,” she said.

This type of narrative is not unexpected, Welsh added.

“The question really is what Anwar Ibrahim has done to instill the confidence among others that he is working in a constructive manner toward addressing these issues.

“The stories about the voice recording (which Anwar denied he is the voice behind short audio clips lashing out at Azmin) and others feed this kind of narrative which make people perceive that Anwar is focused on power and not in representing the people and this message has to be addressed by multiple people in Pakatan.”

When the allegations of a conspiracy came from Pakatan, she said, it is not surprising the public believed it was going on as PKR leaders were feeding information that was very distablising to the government.

The allegation of a conspiracy is also a symptom of a divisive PKR polls where Team Rafizi has been attacking Team Azmin. Team Rafizi has been claiming that only they will fight to make sure Anwar become Prime Minister.

The fact that Azmin, said Shamsul Amri, was appointed Economic Affairs Minister is significant. He believed the appointment was due to Daim’s strong recommendation and not Anwar’s.

“What does this imply? Daim suggested and Dr Mahathir agreed. And they (those making conspiracy allegations) superimpose this understanding into a conspiracy that Dr Mahathir and Daim want to make Azmin a Prime Minister,” he said. “That is how they rock the boat. The fear is Anwar will not become PM but Azmin will.”

He added the Rafizi’s faction is suspicious of Azmin. Their suspicion is fueled by the failed Kajang move masterminded by Rafizi. Azmin was not supposed to be Selangor Mentri Besar but PKR president  Wan Azizah Wan Ismail.

Rafizi’s role, according to Shamsul Amri, is to reaffirm that Anwar and not Azmin become the next Prime Minister.

“Azmin was never a PKR candidate for Selangor MB and Economic Affairs Minister and yet he managed to get these two positions,” he said.

Unlike Rafizi, Azmin, he said, was not making any noise. “See, the keyword is ‘don’t rock the boat’.”

If Azmin retained his PKR deputy president post and Rafizi lost, he believes the boat will continue to be rocked. “Rafizi and gang don’t think Azmin is for Anwar,” he said.

At the end of the interview, Shamsul Amri played a YouTube video of Rock the Boat, letting the words loom: “Rock the boat. Don’t tip the boat over. Rock the boat. Don’t rock the boat, baby. Rock the boat.”


AMARAN  CUKONG

PADA DASAI

JANGAN GOYANG

NANTI

TERPANCUT

KELUAR

KHATAM



------------------

CURAH MINYAKI





CURAH MINYAK
terima kasih Abe TT, tukang hasut terbaik, bukan bodek tapi benar, mudah simple lumrah hasut orang benci mama papa satu Malaysia, sejak mengenali TT aku PON tumpang curah minyak sekali sekala, walau hentam walau pedih tapi biar kita pedih mata tapi jangan pedih hati, 
apa pun tahniah, berjaya singkirkan mama papa yang merompak satu Malaysia, cuma tinggal cina tembam belum masuk perangkap, ingat pelanduk lupa, perangkap tak lupa, sementara itu kita kah kah kah dulu... on 
10 TAHUN BANGUN MENGHASUT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/19/18





------------------------

TAK FAHAM TEORI





TAK FAHAM TEORI
bro tt bukan reformis..bro tt cuma ngi yg memilik anjing, kucing dan kura2..reformis itu hanya la otai2 reformasi..disebalik reformasinya otai2 ini maka mrk gagal faham apa itu front united.. on BUKAN REWFORMIS
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/17/18

br



--------------

ZAKAR NAIK




ZAKAR
zakir naik itu pariah juga ke?padan la marah sgt dgn hindu kasta tinggi..err zakir naik keje apa sekarang?keje syarikat mana?zakir naik ni pengotor juga ke? on 
KEDAI MAMAK KOTOR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/17/18




---------------

JUSTERU JUSTERU



JUSTERU JUSTERU
oit tt...tak de ayat lain yang gua bole ucap kepada lu.. SALUTE !!! lawan tetap lawan.. JUSTERU ITU.. JUSTERU ITU.. JUSTERU ITU.. kah kah kah.. tahniah tt ! on 
SEPULUH TAHUN DAHULU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/18/18





---------------

INGATAN SEJARAH






INGATAN SEJARAH
wow TT. Tulisan ini aku ingat lagi. time aku lepas SPM, aku merayau kat internet. sekali terjumpa tukartiub. sejak dari itu aku dah bookmark fav website ko. lepas sekolah otak aku dah tercemar dengan hasutan kau ! jazaakallah TT on 10 TAHUN DULU TULISAN PERTAMA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/18/18

zakir n






------------------

BLOG DIBENCI PENYAMUN






BLOG DIBENCI

PENYAMUN
Selamat hari jadi tukar tiub.. Blog yg banyak menyusahkan kerajaan.. Blog yg banyak mengkondam para gagalis.. Blog yg amat dibenci oleh dua ekor penyamun laki bini dan sikeruak.. . Dan yang paling agung blog ni... Yg menjatuhkan mahathir... Sengaja je suruh sidikun gergaji kerusi mahathir harap2 dia duduk... Kakakakkakaka... 
Para dj dj radio bangsar yg pernah menjemput den ditemuramah tetapi tak disiarkan.. Terima kasih... Sidiquen.. Lu jilake... Aku ponteng keje gara2 ko hari tu.... Kakakakakakkakakakak.. Dan para TKM TKM... apooo.. Tenaga kerja menghasut leee.. .. Yg gemuk .kurus.. Semua jenis takde duit gunting rambut. pendek kata.. 
Penghuni kerusi empuk yg buruk panjang tingkat 1 pejabat korang yg buruk tu.. .Anda semua hero yg tak didendang..salute... . Tukar tiub hisham is nothing tanpa kamu semua.. Adoooo buat studio kat loteng.... Akkakakakakakakakka on 
10 TAHUN BANGUN MENGHASUT
Publish | Delete | Spam
DIDI KOTA BELUD
on 8/18/18



-----------------

JADI PENGHASUT





HASUT
Blog yang mengajar 
saya jadi penghasut... on LAGI SURAT SEJARAH 10 TAHUN DULU
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 8/18/18








--------------------

SEPULUH TAHUN BERPANAU





10TAHUN
10 tahun dulu politik kita dah mula dijangkiti panau.. badan itam legam dah ada tompok putih. Masa tu El-Tiduri dah tak Nyenyak tidur.. Najib tampak hepi lakinye Rosmah sibuk buat kira kira. Sekarang selepas 10 tahun 97% badan dah berpanau.. makin putih.. makin cun.. makin Lawa. Yang pasti El-Tiduri dah boleh tidur.. Najib dan suami nye masih buat kira kira.. membilang hari untuk ke .. .. on 
SEPULUH TAHUN DAHULU
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 8/18/18






----------------------

Sabtu, 18 Ogos 2018

10 TAHUN BANGUN MENGHASUT

 
 
 
 
10 TAHUN
 
10 TAHUN
 
BANGUN
 
MENGHASUT

Tukar Tiub: FIESTA DI PERMATANG PAUH

tukartiub.blogspot.com/2008/08/fiesta-di-permatang-pauh.html
Ini fiesta manusia lawan lembu yang diadakan di kota ini selama satu minggu bermula pada 7 Julai saban tahun. Pada 16.08.08 ini fiesta di Permatang Pauh ...
You visited this page on 8/17/18.

Hisham lancar 'Tukar Tiub' di Ptg Pauh - Malaysiakini

https://www.malaysiakini.com/news/88059 Translate this page
Aug 18, 2008 - "Pada 16 Ogos, fiesta di Permatang Pauh bukan lembu lawan manusia ... Nama blog Tukar Tiub - yang khusus dibangunkan bersempena ...

Dunia-Politik.blogspot.com: Hisham lancar 'Tukar Tiub' di Ptg Pauh

dunia-politik.blogspot.com/.../hisham-lancar-tukar-tiub-di-ptg-pau... Translate this page
"Pada 16 Ogos, fiesta di Permatang Pauh bukan lembu lawan manusia tetapi Pakatan Rakyat bangun ... "Tukar pemimpin politik tidak sama dengan tukar tiub.

Tukar Tiub | Pakatan Rakyat

blog2-pakatan.blogspot.com/2015/05/tukar-tiub_7.html
May 7, 2015 - Wan Azizah menang di Permatang Pauh. Dr Wan Azizah Wan Ismail akan kembali ke Parlimen selepas diisytihar menang dalam pilihan raya ...




-------------------------

LAGI SURAT SEJARAH 10 TAHUN DULU





MERAKAM

SEJARAH

kalawangi berkata...
assalamualaikum wrwb...

abg hisham...

tahniah kerana menubuhkan blog Tukar Tiub ni. kami memang menunggu2 abg hisham ada blog sendiri.lepas ni abg hisham teruskan perjuangan menyampaikan kebenaran khususnya kepada masyarakat kamgpung yang masih belum terdedah kepada maklumat yang adil cthnya masyarakat kampung di Jelebu...

apapun salam tahniah dari saya...dari Jolobu ke Ipoh....namun perjuangan menyokong Pakatan Rakyat tetap diteruskan....

TAKBIR!!!REFORMASI!!!
abevogue berkata...
bertuah rasanya jadi sebahagian dari sejarah bila berada di sana masa penamaan calon...

rasa nak ada kat sana masa polling day... but no friends yet... looking for kaki-kaki yang nak ke sana... pls email me at abevogue@yahoo.com
Danielle_Corleone berkata...
ya! saya selalu tertunggu-tunggu kamu di blog. :-) teruskan menulis saya berminat mahu membaca.
Tanpa Nama berkata...
Bang, bawa sikit cerita atau perkembangan di DSAI sana. Bagaimana keadaan di sebelah BN. Dengar cerita Najib tengah gelisah kerana gambar Atan sudah muncul. Betul ke?
penyokong PR berkata...
Asalamualaikum

the chinese are 100% solidly supporting DSAI to be the next PM of Malaysia.

to my malay and indian friends
come let us together show and prove our solidarity and rally
behind DSAI.

forget about saiful sinful or whatever fool .

Alhamdulilah everything went smoothly during nomination day.

just go all out and vote DSAI for he will not only be our MP but also our next PM for all Malaysian.

long live DSAI and may god bless you and your family.

Ameen
Tanpa Nama berkata...
Salam...
Tertarik dengan gaya bahasa tulisan Tuan Hisam. Tetapi di sini saya lihat komen-komen Blog yang saya lawati semuanya berbaur sokongan kepada DSAI. Bukalah minda cari apa yang tersirat. Jangan terlampau Taksub. Kaji selidik untung rugi setiap keputusan.

Jangan kerana kepetahan bercakap dan kebijaksanaan putar Alam kita lupa, apa yang akan berlaku nanti di masa hadapan. Lihat sejarah, bagaimana perpecahan setelah kewafatan Nabi Mohd?

Kalau Singapura pernah tergadai, bagaimana lain-lain negeri masa akan datang??!!!!

Fikir-fikirkan lah.....

Saya lihat kebelakang ini penyokong-penyokong PR dah jadi Gangterism, setiap fakta di tolak. Apa kata DSAI semua betul....

Betul ke.....,
Tanpa Nama berkata...
Mr Sham,

Saya ingin merakam setinggi-tinggi penghargaan diatas penyampaian yang dihasilkan. Saya amat berbangga dengan hasil yang padat, tepat dan benar.Ini adalah saluran penyampaian alternatif bagi menyalurkan maklumat memandangkan media massa dan pihak berkuasa telah dijadikan "kambing hitam" pihak tertentu.Saya mengharapkan penulisan seperti ini dapat diteruskan agar minda rakyat tidak ditekup dengan mainan kerajaan. Syabas saya ucapkan.Saya mendoakan PKR menang majoriti besar. INSYALLAH...

"Malaysia Baru"
Tanpa Nama berkata...
Salam...Tahniah diatas penulisan yang tepat, benar, dan padat.Semoga dengan adanya penulisan seumpama ini ianya dapat membuka minda rakyat dari dijajah dengan media massa yang dimonopoli oleh kerajaan.Bukan setakat media massa,polis juga dijadikan patung suruhan pihak tertentu. Diharapkan dengan penulisan seumpama ini, ianya dapat memberi impak yang positif bagi membangkitkan rakyat yang sedang tidur dibuai janji indah UMNO/BN.Saya mendoakan PKR atau dengan lebih jelas Dato' Seri Anwar Ibrahim menangi P44 dengan majoriti besar dan sekali gus membentuk Malaysia Baru..Syabas sekali lagi saya ucapkan.

"Putera Reformasi"
amanlegend berkata...
salam.. abg tlg ambil prhatian..hati2 dgn perang saraf & prmainan kotor bn, krn mereka dlm keadaan yg sangat lemah skrg utk mmenangi p.raya ini.. selamat.. takbir!!!
Tanpa Nama berkata...
'KAU MAKSIAT!!!'...'errRRrr...bokhoroh tadi dongar ko?'.....

ok gak kalau nak buat pelem baru,from permatang to percint...muahahahaha
renjuna berkata...
Be END bukan setakat akan bungkus tikar pada 26 ogos tetapi boleh lah kita kuburkan saja.... TV3 asyik mainkan cerita najib saja... pak lah ntah kemana.....
mimi berkata...
bro hisham..sejak bila ada blog?

hehe...

(suka baca dari jelebu..)
Tanpa Nama berkata...
08 Oct 2010 4.27
Tanpa Nama berkata...
kahkahkahkah aku tergerak nak letak tanda aku kat page pertama blog tt di hari jadi tt yang ke 3 ni kahkahkahkah dan seterusnya pada setiap hari ulang tahun tt yg akan datang kahkahkahkah
komunis13 berkata...
kah kah kah jugak

aku pun tregerak nak komen kat artikel pertama blog TT ni

lawan tetap lawan
Tanpa Nama berkata...
Saya suka tukar tiub..
Hari-hari saya tukar tukar tiub..
;)

jc@Metropoint





----------------------

SURAT SEJARAH 10 TAHUN DAHULU




SURAT

10 TAHUN

DULU




Amiruddin Azlan berkata...
gambar kita lebih kurang sama la :). anyway teruskan menulis n welcome to the world of bloggin'
SATIRA + KACAU berkata...
Sdr Isham: Sbuah satira yang menarik.

Satira + Kacau
mieaab berkata...
Suasana penamaan calon ini menandakan Pak Lah tiada suara di negerinya sendiri. Dan rakyat Pualau Pinang memberi amaran awal kepada seluruh negara.
AnakMudaParlimenBatu berkata...
Pak Hisham,
Seronok rasanya mendengar saudara mahu membuka blog sendiri, ini yang tertunggu, dahulu mencari tulisan saudara di blog black, malaysia today, sekarang senang sekali membaca di blog saudara.

Sememangnya diakui gelombang ini mengejutkan pemimpin pemerintah, mereka ingat mereka teror, banyak sokongan, rupa-rupanya budak sekolah yang mahu duit poket yang sokong depa .....

Rakan2
Jangan Lupa layari blog saya di http://khairilazuar.wordpress.com
bagi komen setiap artikel yang saya tulis. …ada artikel baru
Tanpa Nama berkata...
askum..sy cuma nak mengucapkan taniah kepada penyokong BARISAN RAKYAT yang telah memenuhi permatang pauh pd hari penamaan calon..semoga dato seri anwar ibrahim akan menang besar.


p/s : Ada tak sambungan filem dari jemapoh ke mancestee 11??


orang tanah melayu
Mohd Ashraf Bin Ahmad Khidzar berkata...
syabas saudara isham..
tulisan yg menarik, dikupas berbaik utk tatapan pengunjung.
jauh skali tatkala terbaca di utusan meloya mahupun beriya hairan.
secebis gambar penyokong2 pakatan rakyat pun tiada.
harap saudara attachkan skali gambar2 menarik sepanjang kempen ini di permatang pauh.
kirim laksa sedap di sungai dua..ahaks..

regards,
ashraf

ashrafkhidzar.blogspot.com
Kerajaan Rakyat berkata...
Hisham, ada nampak pompuan yang kena raba raba tu??.

Bernama melaporkan ada penyokong parti politik yang didakwa mengambil kesempatan meraba sekumpulan ahli Puteri Umno.

Saya mencadangkan kepada sesiapa yang berhajat untuk menyiasat siapa yang meraba tubuh ke, dada ke, bontot ke si Puteri tu agar bertanya kepada Mr. Jamal @ JJ yang pakar raba meraba.

http://kerajaanrakyat.com/
Tanpa Nama berkata...
tahniah dah berblog, jgn goblok sudah...
Tanpa Nama berkata...
Tidak tahu malu dan tidak bermaruah di khalayak ramai ,wang RM50/- diambil tanpa malu dan segan.Ini menggambarkan keadaan sebenar didalam BN/UMNO.
fazrin2211 berkata...
betul cerita ni, memang 90% yg datang dari pakatan rakyat.
mambu berkata...
benar apa yg diceritakan oleh saudara hisham. mmg artikel sebeginilah yg ditunggu2.. bukan mcm utusan atau tv3 sering sembunyikan fakta sebenar...
khalid berkata...
ya kami org pmtg pauh amat puas hati sekali pada hari tu,,baru depa tau sapa org pmtg pauh niii,,jgn kacau pmtg pauh nii
Tanpa Nama berkata...
Baru la best dah ada blog sendiri......... saya suka sangat.....

Lagi best kalau ada gambar baru la umppphhhh.......
tukarkerajaan berkata...
Salam reformasi...apa yg saudara Hisham nampak di Permatang Pauh tempoh hari merupakan satu gelombang kebangkitan rakyat serta sokongan terhadap DSAI tak berbelah bahagi...Kita tunggu pula p/raya nanti..
Malaysia Baru berkata...
Tahniah Hisham atas kelahiran blog ini. Saya memang menggemari gaya penulisan anda sejak dulu lagi. Teruskan berkarya.
Pilihanraya Kecil Permatang Pauh sememangnya ibu segala pilihanraya. Pilihan rakyat Permatang Pauh bakal menentukan kelahiran Malaysian Baru atau sebaliknya.
UKUR BANGUNAN (BUILDING SURVEY) berkata...
semoga dengan pilihanraya ini menyaksikan kelahiran wakil rakyat yang benar2 dihati rakyat dan bukan hanya 'hadiah taburan' beberapa minggu utk mengaburi rakyat.

www.buildingsurveymalaysia.com
awang berkata...
maafkan aku hisyam...
aku x dapat datang ari tu,
beskal aku blum ditukar tiub !

kat sini tukar tiub keje 8 jam shj.
suka nye aku...
yg 1st buat komen
hahahaha
Tanpa Nama berkata...
ucapan dimulakan dengan tahniah dengan tertubuh nya blog seperti ini bagai cendawan selepas hujan.Blog seperti ini harus lah diperbanyakan lagi bagi membuka minda yang selama ini telah dikawal oleh sebelah pihak sahaja. dengan ada nya blog seperti ini rakyat Malaysia akan lebih peka dengan apa yang berlaku disekitar negara kita.

saya amat berbangga dengan kematangan dan keberanian yang ditunjukkan oleh rakyat Malaysia walaupun baru 50 tahun Malaysia merdeka.

Sama-sama lah kita berdoa agar sinar baru akan terbit mewarnai negara Malaysia agar setiap anak Melayu dan bangsa-bangsa lain yang hidup berteduh dibawah naungan negara Malaysia akan lebih aman dan sempurna.

(AFAR)
fazrulls berkata...
Salam,

Syabas kerana anda telah melancarkan blog anda sendiri, saya amat tertunggu coretan dari anda...

Salam mesra,

Warga Permatang Pauh...
Tanpa Nama berkata...
Pilihanraya kali ini akan menentukan nasib kami rakyat Malaysia...

Si pemakai baju t kuning and gadis2 bertudung merah jambu...sian kome yee...eheheheh

BALIK LAAA...
mzaidi.com berkata...
Tahniah saudara kerana memerah keringat dan otak di Permatang Pauh...
Tanpa Nama berkata...
Saya harap dapat lihat dan baca sesuatu yang menggambarkan perkara sebenar tanpa memihak ke mana-mana pihak. Walaupun saya jauh dari Permatang Pauh, saya tetap berminat mengikuti perkembangan di sana.
Tanpa Nama berkata...
Saya cuma hendak tahu, pandangan cek hisham ttg politik malaysia since "Glombang Refomasi 1999", Adakah ia akan mengalami satu politik Dwi parti seperti dikebanyakan negara maju.

Zaini76
Manjung Mari berkata...
Salam Bang Hisham!
Kita tukar tiub dulu, lepas tu pam boh angin, kita sama-sama kayuh pi parlimen kita tukar kerajaan.
Piggy berkata...
Kata ada gambar. Mana gambor eh. x
Tanpa Nama berkata...
wa respek lu isham....masa feista tu wa teringin sgt nak bergambar dgn lu tapi segan nak pi...

wa jaga peti undi kg belah dua...wa jadi risau, markaz bn ditutup...apa strategi bn???

seolah-olah bn guna taktik gerila dlm PRK ni...
matcomot berkata...
minta kerjasama semua.....

di harap semua pembaca dpt email kepada :

Dato' Che Mat bin Che Ali Dato' Pengarah Jabatan Agama Islam Wilayah

utk mendapatkan penjelasan mengenai RAMLANG PORIGI.

email : pengarah@jawi.gov.my

: che_mat@jawi.gov.my
Farid Kuantan berkata...
sham.. aku dh sampai permatang pauh.. mana nak cari kau?
 
 



---------------------