.

Rabu, 3 Disember 2014

SAMAN JANGAN TAK SAMAN



 LUBUNG  LOHEE





Tak mohon maaf, MB Pahang akan saman Utusan

Selepas tarikh akhir untuk akhbar milik Umno - Utusan Malaysia - memohon maaf, tamat semalam, peguam yang mewakili Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Adnan Yaakob berkata beliau telah menerima arahan untuk memfailkan writ saman RM15 juta.
 
Peguam kanan Manjeet Singh Dhillon, ketika dihubungi Malaysiakini, mengesahkan tiada permohonan maaf yang diterima dari akhbar tersebut.
 
"Saya telah menerima arahan untuk memfailkan writ (saman) dalam beberapa hari lagi," kata Manjeet.



KAH KAH KAH

woit
ini contoh 
jantan berani
keberanian maha hebat
takut kerana rasuah
berani kerana salah

jantan ini
wajib dinobat
untuk jadi piem
tegas kental dan bebal

KAH KAH KAH













-----------

SIAPA DIA BLOGGER ITU?







PAS: Siapa 'blogger' bangang itu, Najib?

PAS hari ini mahu tahu jika tokoh wartawan negara, Abdul Kadir Jasin dimaksudkan perdana menteri sebagai penulis blog “bangang” yang menyerang Najib?

Ketua Penerangan PAS,  Mahfuz Omar mengajukan persoalan itu sewaktu mengulas teguran Datuk Seri Najib Razak terhadap penulis-penulis blog pro-Umno yang mengkritik Umno.

Najib berkata tiada istilah “tembakan mesra” dan penulis blog yang digajikan Umno sehar
usnya sedar siapa majikan mereka dan jangan terus bersikap “bangang”


KAH KAH KAH

woit
siapa blogger bangang?
sila teka

ada 3 ekor blogger
yang dituduh bangang
tiga tiga dari kedah
dua keeling
satu melayu
sapa tahu
sapa berjaya
dapat upah susu
susu apa?

KAH KAH KAH






--------------

KENAPA SABAH MAHU MERDEKA





DARI SABAH
SAYA SEBAGAI RAKYAT NEGARA SABAH MAHU KELUAR MALAYSIA KERANA SAYA MAHU PAKAI DOLLAR...DOLLAR LAGI BANYAK DARI RINGGIT...RINGGIT DUIT BODOH...mengikut je bontot DOLLAR kemana DOLLAR tu nak gi....bodoh punya ringgit.....dollar ngan jin taknak ikut plak...pukimak punya mahathir.... on KENAPA SABAH MAHU MERDEKA?
DD KAYBEE
on 12/3/14
LIP LAP LIP LAP
KU LEBIH RELA bergirlfrenkan bumiputera islam yang suka pegang anjing daripada tengok bangunan umno yang membazir lampu lip lap lip lap di KL.LUMPUR ni...pui...pukimak punya mahathir..... on APA MAKNA PERHIMPUNAN GEROMBOLAN
DD KAYBEE
on 12/3/14
PATI DI SABAH
Disabah...yang diambil berkerja semua generasi kedua pati....dari yang sebesar babi sampai yang sekecik kecik hidung berbelah tu....dey...dia tenung sama tenung je masa no naik..mterus dapat ic ko...takyah negaraku negaraku...dia semacam ada kod tau dikening sesama pati ni...angkat sikit je mcm ziana zain...LULUS....itu sebab aku pukimakkan mahathir sampai babi tu mati....kalau bukan dia siapa..?.althanthuya....PUKIMAK KO LAH MAHATHIR..... on IMIGRESEN DAN RASUAH
Publish | Delete | Spam
DD KAYBEE
on 12/3/14
ORANG SABAH JEALOUS
orang orang sabah jealous , kawanan Sepilok datang Ko Lumpur masok UMNO dapat jadi orang kaya kaya... on KENAPA SABAH MAHU MERDEKA?
Anonymous
on 12/3/14


------------

TER KINI TER HOTT TER NOWW





EKONOMI  

DUNIA

MERUNDUM
bersedia dan berjaga-jaga
nilai ringgit terus merosot
berbanding dengan dolar
harga bahan bakar minyak
semakin menurun
ekonomi kapitalis semakin goncang

kenapa ini berlaku?

KERANA HARGA MINYAK TURUN 
ini adalah rancangan
saudi dan amerika
saudi sengaja mencurahkan
dan melambakan minyak
ke pasaran dunia

ini bertujuan untuk 
merosakkan ekonomi rusia 

rusia penjual minyak terbesar
60% pendapatan export dari jualan minyak
50% dari bujet rusia dari hasil minyak

hari ini satu tong
minyak mentah brent 
harganya 70 dolar
4 bulan dahlu 100++ dolar


EKONOMI MALAYSIA
ekonomi malaysia juga akan goncang
bujet dibuat berdasarkan
harga minyak 100 dolar satu tong
bila harga jatuh
ertiny pendapatan jatuh
ertinmya bujet bocor

malah ekonomi dunia juga goncanga
paling perit ekonomi
negara pengeluar dan penjual minyak

ekonomi jepun sedang meleset
ekonomi eropah belum pulih
sesudah krisis  ogos 2008
ekonomi amerika tak pernah puleh

krisis besar akan sampai
lebih besar
lebih terok
lebih  hebat gelombang
dari krisis 1998

rejim zalim diseluruh dunia
sedang meluluskan pelbagai akta
sedang meluluskan undang-undang
sebagai persedaian untuk menyerang
rakyat yang marah
rakyat yang akan bangun
untuk memusnahkan
sistem ekonomi kapitalis ini

orang ramai
anak anak muda
dari seluruh dunia
akan bangun melawan sistem ekonomi
yang tidak adil ini

anak anak muda 
mahu mewujudkan satu
sistem ekonomi yang lebih adil
sistem ekonomi berkebajikan
sistem ekonomi yang bukan
berimankan keuntungan maksima

NOTA
buka mata
dan rajin membaca 
agar tahu 
agar sedar
agar bersedia
apa yang akan sampai




--------

NILAI RINGGIT JATUH







FACE BOOK


Kejatuhan nilai matawang Ringgit Malaysia ini dilihat berpunca dari trend kejatuhan harga minyak dunia secara berterusan. Malaysia adalah antara negara pengimport minyak dan menerima kesan daripada kejatuhan harga minyak dunia tersebut. Malaysia juga diramal bakal menjadi negara Asia yang...

KAH KAH KAH

woit jatuh teruk
pun tak ada makna
bukan  mak cik felda
ada banyak ringgit
mustahil mak cik
ada simpan dollar

abang dolah adalah
dia tok siak surau

APA PUNYA TUUUR






--------------

KELAS FALSAFAH - MALAM ESOK







ESOK MALAM

permualaan jalur
pemikiran kiri
marx sebelum marx
pandangan hegel
penemuan paling penting
dalam tamadun manusia moden
ukar tiub minta panda
KHAMIS 

MALAM

4 disember 2014
bukan rabu malam
jam 9:00 malam
di universiti bangsar utama
kita bincanga padangan

 friedrich hegel 
(1770-1831)
permulaan falsafah marxis



-----------

AL-FATIHAH






AL-FATIHAH





Tugce Albayrak
bakal seorang  guru
tetiba  mendengar jeritan
dua anak gadis  sedang dibuli
tugce datang membantu

pembuli ini berdendam 
pembuli menunggu diluar kedai

satu jam kemudian
tugce keluar dari kedai
lalu diserang ganas
gugurlah tugce albayrak
yang baru berumur 23 tahun ini

Germany mourns trainee teacher who dared to defy the bullies


-------------

SEX & DRUGS & POLITIK & ROCK n ROLL






  MALAM 

INI 

LAWAK 


 BERDIRI

genre budaya baru
di malaysia
paling pop
paling counter culture
sama saperti  tradisi
tukang karut
dalam wayang kulit
atau
peran
dalam mak yong
menceriakan hidu
KAH KAH KAH

RABU MALAM

jam 9:00

no black tie

jalan nagasari

belakang

hotel istana

tiket 30 ringgit

dipintu masuk
nota
minuman 
ditangung sedniri







------------

SATU CARA KAYAKAN KRONI






KOMENTAR
apa maknanya ini?

ini maknanya
ialah cara  untu menyalurkan
duit orang ramai kepada kroni

bukan duit kerajaasn ke?
duit kerajaan ialah duit orang ramai

bagaiamana caranya?

senang sahaja caranya:
sama saperti baucar buku
sama saperti baucar talipon bimbit
hanya kedai kedai terpilih saja
yang boleh menerima baucar ini

kedai-kedai siapa ini?

ini adalah kedai-kedai kroni
yang boleh 'mark up' harga
macam  berlaku apabila
anak muda dapat
baucar talipon bimbit dulu

kenapa tak boleh bagi wang tunai?
kerana kerajaan dah habis duit

kenapa habis duit?

kerana hutang berbilion bilion
rosmah mansor yang bukan menteri
dapat 700 juta ringgit
ulangi: 7 juta bukan 7 ratus




NOTA
rosmah dapat
700 juta riggit
bukan fitnah
ini fakta
sila baca laporan
bujet tahun ini




Kaedah baharu pemberian BR1M dipertimbang

KUALA LUMPUR - Kerajaan akan mempertimbangkan untuk menukar  kaedah pemberian Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) dalam bentuk baucar atau kad di masa depan bagi menggantikan pemberian dalam bentuk wang tunai.
   
Timbalan Menteri Kewangan, Chua Tee Yong berkata kerajaan hanya akan melaksanakan kaedah baharu itu setelah mengambil kira keutamaan keperluan rakyat serta kemudahan infrastruktur setempat dalam menggunakan kaedah itu.
   
"Kerajaan akan mempertimbangkan kaedah pemberian BR1M dalam bentuk baucar atau kad pada masa hadapan, yang hanya boleh digunakan untuk membeli barangan keperluan harian yang telah dikenal pasti," katanya menjawab soalan Senator Roslin Abdul Rahman pada persidangan Dewan Negara di sini, hari ini.
   
Tee Yong berkata, kerajaan akan membuat kajian terperinci dan membuat penambahbaikan ke atas program bantuan tahunan yang bermula pada 2012 itu, agar objektif kerajaan ke arah peralihan subsidi bersasar tercapai.


KAH KAH KAH

woit
gamin dah tak ada fulus
semua sudah bungkus
untang makin banyak

KAH KAH KAH




-----------

HASAN MALEK MAKAN DEDAK







'BN satu-satunya kerajaan yang ambil berat'

BN “satu-satunya kerajaan dalam dunia” yang mengambil berat soal kebajikan rakyat dan meringankan beban ibu bapa, kata Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan,  Hasan Malek (gambar).

Dalam ucapannya dalam kempen “kembali ke sekolah” hari ini, beliau justeru meminta orang dewasa dan pelajar supaya sama-sama mengundi BN.

KAH KAH KAH

woit
nak tuduh bodoh
memang bangang
inilah akibat 
makan dedak
inilah hasil ijazah
pengajian melayu UM

si tongong ni tak tahu
belajar di german percuma
belajar di belgium percuma
dari sekolah rendah
sampai universiti
di UK ada biasiswa
di FINLAND ada biasiswa

APA PUNYA BANGANG






-----------

MUHYIDDIN KENA HENTAK








  • Muhyiddin bertemu Menteri Pendidikan China

    iskandarx.com › News › Terkini

    Translate this page
    2 days ago - Muhyiddin dalam rangka lawatan rasmi enam hari di Beijing, Shanghai dan Chongqing. ... Lawatan Muhyiddin ke China pertingkat kerjasama strategik ... mesyuarat MB, Ketua Menteri · Muhyiddin melawat Jepun, Australia.
  • Muhyiddin tiba di Beijing untuk lawatan rasmi 6 hari - Yahoo ...

    https://my.news.yahoo.com/muhyiddin-tiba-di-beijing...

    Translate this page
    2 days ago - Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin tiba di sini malam ini untuk lawatan rasmi enam hari ke China bertujuan untuk ...





  • zainuddinmaidinPETALING JAYA: Wartawan veteran i Zainuddin Maidin menegaskan orang yang menyertai komunis sepatutnya dilayan seperti binatang dan demikian juga golongan yang terpengaruh dengan fahaman chauvenisme Cina yang dipelopori DAP.
    Katanya, walaupun ramai orang Cina tidak bersama anasir-anasir komunis yang masih bergerak dalam masyarakat negara ini, tetapi tanpa sedar ramai orang Cina bersama dalam perjuangan chauvenisme DAP.
    Menurut beliau, anasir-anasir komunis di negara ini masih mahukan pengiktirafan ke atas perjuangan nenek-moyang mereka suatu dulu sebagai suatu jasa membawa kepada kemerdekaan negara.


    Muhyiddin bertemu Menteri Pendidikan China


    Daripada Junita Mat Rasid
    BEIJING: Timbalan Perdana Menteri, Muhyiddin Yassin, sebentar tadi mengadakan pertemuan dengan Menteri Pendidikan China, Yuan Guiren.
    Beliau yang juga Menteri Pendidikan mengadakan pertemuan hampir sejam bagi membincangkan pelbagai isu pendidikan membabitkan kedua-dua negara.
    Petang ini beliau dijadual bertemu dengan rakan sejawatnya, Zhang Gaoli di Dewan Bankuet, The Great Hall of the People sini dan dijangka membincangkan mengenai usaha memperkukuhkan lagi hubungan serta kerjasama antara Malaysia dan China dalam pelbagai bidang.
    KAH KAH KAH

    woit
    keeling ini 
    cakap apa ni?
    keeling ni tibai sapa?
    ini macam kutuk muhyiddin
    yang sekarang ada
    di komunis china

    KAH KAH KAH








    -----------