Selasa, 20 Mac 2012

PENJUAL AGAMA - MENIAGA UNTUK BUMIPUTERA SAHAJA
JUAL AGAMA BAYAR HUTANG


NOTA:

islam melayu dan raja
kah kah kah
ini tak cukup

islam melayu raja dan hutang
baru cukup
kah kah kahAKTIVIS MUDA DARI KOTA BAHRU DI PENJARA

GAMBAR KLASIK SEBELUM KE PENJARAAHMAD SYAUQEY: KENAPA HARUS SAYA BAYAR WANG KEPADA PEGUAM UNTUK MEMBELA SAYA ?
MerdekaReview | Mar 19, 2012 07:39:40 pm

"Saya rakyat Malaysia yang miskin, tak mampu untuk dapatkan lawyer (peguam). Kenapa saya harus bayar wang saya kepada lawyer untuk membela saya dalam kes perbicaraan ini? Sedangkan saya lebih mengetahui saya di pihak yang benar dan dianiaya.

Kenapa undang-undang yang digubal ini harus menjadi eksklusif untuk lawyer dan hakim atau pengamal undang-undang sahaja, tidak kepada rakyat seperti saya? Undi saya kepada wakil saya di parlimen adalah untuk menggubal undang-undang untuk keharmonian saya sebagai rakyat negara ini? Demokrasi erti kepada keterlibatan rakyat dalam urusan ke tahap ini."

BACA SETERUSNYA DI SINI:

http://www.merdekareview.com/bm/news_v2.php?n=12857
PROGRAM MELAWAN DISANA SINI
KITA DATANG BUAT RAMAI

program bangun melawan
program menghasut untuk melawan
program bersama untuk melawan

sila pilih yang mana satu
sial sertai bersama
PROGRAM DEMO BALING KASUT
NOTA:
sila beli tiket
untuk memberi sokongan
kepada anak anak muda
yang sudah sedang bangun melawan

HUBUNGI UNTUK BELI TIKET:
013-373-40-03 - Khalid


UNTUK WARGA MALAYSIA DI LUAR NEGARA - SILA AMBIL PERHATIAN

CADANGAN DARI TUKAR TIUB


kes najib dan rasuh kapal selam
akan dibuka di paris
tidak lama lagi satu malaysia
akan tahu siapa dia jantan ke tiga
yang ada bersama altantuya

ini satu kejayaan

satu lagi cadangan
untuk warga malaysia
yang tinggal di canada
yang tinggal di australia
yang tinggal di bnew zealand
yang tinggal di united kingdom
yang tinggal di kontinental eropah

sila pasang perangkap
seperti yang telah dilakukan oleh
anak anak muda di canada
di jerman
di uk
dan peranchis

ada banyak ngo eropah
yang sedia untuk bersama memerangkap
orang orang jahat dari malaysia ini

satu lagi berita baik
harin ini dunia glamour juga mula berubah
semakin ramai aktor aktor dunia
yang telah menjadi sedar

calon calon awal untuk di perangkap:

1 - mahathir muhamad - kes mamali
2 - musa hasan - berpuluh pembunuhan dalam rumah pasong
3 - ghani patail - subahat


warga malaysia di luar negara
sila fikirkan ajenda ini

ini untuk memastikan malaon-malaon
ini tidak enjoy the menjoy
bershopping di paris
dan bershipping di mediterrenean sea
kita pasang perangkap

sekarang najib
sekarang razak baginda
tak akan berani ke eropah

NOTA:
sila lihat klip ini
untuk belajar
cara memasang perangkap!


PENJENAYAH ANTARABANGSA DI KEPONG NGO


PENCERAHAN FIKRAH DALAM RUANG DEMOPKRASI
PENCERAHAN DAN PENYULINGAN

AYER MINERAL

Ez Puella Sapiens.Anda hanya menggunakan akal yang logik untuk buat perbandingan tanpa berpandu kepada nas-nas dari Quran dan Hadis. Mengikut sebuah hadis yang bermaksud lebih kurang di dalam syurga manusia boleh melakukan apa yang dia selalu kehendaki seperti mana di dunia. Dan Allah akan beri lebih baik dari yang di dunia.

Kalau di dunia dia jaguh dan sebati dgn kereta lumba, di syurga nanti dia boleh meminta Allah memberikan dia perkara yang sama, tetapi Allah akan memberi kereta lumba yang lebih baik dari kereta lumba di dunia. Macam mana baiknya, saya tak boleh nak komen sebab saya masih di dunia yang serba kekurangan.

Mengenai berbuat baik kerana hendak ke syurga. Tok guru mana awak belajar cakap macam tu? Orang islam yang berniat membuat baik kerana nak syurga, belum tentu akan dapat. Orang islam berbuat baik bukan bersebab macam itu, mereka berbuat baik kerana untuk mendapat keredhaan Allah dan bukan meletakkan niat syurga sebagai tujuan. Semua perkara baik yang hendak dilakukan hendaklah diniat kerana Allah.

Bila Allah dah redha, terpulanglah kepada Allah nak balas macam mana. Sebab itulah semua niat dalam amalan selalu di akhiri dengan "kerana Allah" bukan "kerana Syurga" Di dalam syurga semua ada dan melebihi apa yang kita lihat di dunia dan lebih baik dari itu. Kalau wain mutunya amat bagus walaupun minum tidak memabukkan. Tapi wain dunia terus mabuk. Ini maknanya mutu dan kualiti wain syurga tersebut teramat amat bagus.

Kenapa kita nak rasa bosan bila mendapat barang yang lebih baik. Contohnya kalau kita seorang yang pengemar makan nasi, kita tidak akan memakan beras siam lagi walaupun yang paling mahal setelah kita mampu membeli beras basmati. Perumpaan yang boleh saya katakan kepada awak, ada dua gelas air, satu gelas ada air mineral Evian dan satu lagi air kencing orang yang baru lepas makan petai. Jadi saya rasa awak ini seorang yang memilih air kencing itu lagi berbanding air mineral Evian
By Anonymous on CERAH MEMBAWA PENCERAHAN - TIDAK ADA PAKSAAN UNTU... on 3/19/12

KE JALAN RAYA SEBELUM KE PILIHAN RAYA

KOMENTAR TUKAR TIUB

kalau kali ini gerombolan
tidak dibhumbankan maka
ianya akan datang sekalai lagi
kali ini gerombolan akan lebih ganas

gerombolan akan terus merompak
gerombolan akan terus menipu
gertombolan akan terus menindas

justeru
kita wajib bertekad
sebelum pilihanraya
kita ke jalan raya!


hanya jalan raya yang akan menentukan
sama ada pilihanraya kita
jujur telus dan adil

tanpa jalan raya
kita akan ditipu lagi!


BN HEMPUK RAKYAT JIKA MENANG PRU13 – harakah daily

KUALA LUMPUR, 20 Mac: Penderaan dari segi ekonomi dan keperitan hidup adalah balasan yang disediakan oleh Barisan Nasional (BN) kepada rakyat jika ia menang dalam pilihan raya akan datang, kata Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu.

"Hari ini, semua kenaikan cukai, pemotongan subsidi dan apa sahaja bebanan ke atas rakyat ditangguhkan.

"Semuanya akan dihempuk ke atas kepala rakyat sebagai balasan kepada rakyat selepas BN menang Pilihan raya Umum ke-13 (PRU13) akan datang.

"Bersedialah untuk menahan diri anda dihempuk dengan penderitaan demi penderitaan akibat penyiksaaan BN selepas ia menang dalam pilihan raya akan datang," katanya.

Sejak lebih setahun lalu, kata Mohamad, rakyat didendangkan betapa kerajaan kononnya menanggung beban akibat pelbagai subsidi untuk rakyat.NASIB BAIK ADA RAJA GOPAL

ADA RAJA GOPAL ADA RAJA GEMPAL
PERTAHAN RIZAB MELAYU – SULTAN SELANGOR - meloya

SHAH ALAM 19 Mac - Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah mengingatkan agar tidak ada mana-mana pihak termasuk kerajaan negeri bertindak memindahkan pemilikan tanah rizab Melayu di negeri ini kepada individu atau syarikat bukan Melayu.

Justeru, baginda mahu agar tanah rizab Melayu di negeri ini dipertahankan kerana ia merupakan khazanah dan amanah untuk kepentingan generasi akan datang.

Titah baginda, sebarang perkara atau keputusan melibatkan tanah rizab Melayu harus mematuhi peruntukan-peruntukan yang ditetapkan dalam Perlembagaan Persekutuan.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...SULTAN PUN DAH BERANI TIBAI MADEY...kah kah kah..

kah kah kah....INI KERANA PAKATAN RAKYAT KUAT.... kah kah kah..

kah kah kah..DULU TAK ADA SIAPA BERANI CAKAP.... kah kah kah..

kah kah kah...EEE MADEY DULU BUAT AKTA UNTUK LUPUS RIZAB MELAYU..... kah kah kah..

kah kah akh...SEMUA MENIKUSSSSS.... kah kah kah..

kah kah kah..TU PASAL KG BARU... CHU BADAK... BANDA DALAM.... HAMPIR LIMGKUP....kah kah kajh....

kah kah kah..SEKARANG BILA RAKYAT PANDAI KE JALAN RAYA..BARU BEST.... kah jkah ak

nota:
projek hospital di shah alam
yang terbengkalai 5 tahun
bila nak siap?


itu bukan tanah rizab melayu ke?
kah kah kah
LAGI PENCERAHAN DARI PEMBACA UNTUK PEMBACA

NAK BERHARI RAYA DI MANA?


RELA KE NERAKA
Kalaulah penghuni-penghuni syurga ramai orang seperti Ibrahim Ali, Hassan Ali, Mahathir, Harussani, Zul Bisul Pejuang Islam tak bayar hutang, Razak Baginda, Shahrizat, Reezal Merican, Khir Toyol, Tajuddin Ramli, Rahim Tamby Chik, dan Free Loaders & Rajah Gopal seperti Tengku Fuckry, Jefri Bolkiah, Yang Tak Bayar Hutang Di Kasino London...

saya lebih rela berada di neraka bersama dengan Bill Gates, Steve Job, Madonna, Lady Gaga, Michael Jackson, Brad Pitt, Angelina Jolie, John Lennon, George Harrison, Whitney Houston, dan ada sesentengah komentar kat Tukar Tiub kata Hisahmuddin Rais sebab kononnya dia berfahaman kominis (jadi dia juga masuk neraka).

Apa gunanya syurga jika penghuninya tidak makan babi tetapi makan rasuah? Apa gunanya syurga jika penghuninya tidak minum arak tetapi buka kilang arak San Miguel? Apa gunanya tinggal di syurga jika penghuninya selalu ke Mekah tetapi menyalahgunakan wang rakyat untuk beli kondominium untuk pelihara lembu? KAH KAH KAH KAH KAH
By Melayu Zaman P. Ramlee on CERAH MEMBAWA PENCERAHAN - TIDAK ADA PAKSAAN UNTU... on 3/19/12

BENDA GHAIB
Ez Puella Sapiens, Mungkin perlu belajar lagi. Agama, Syurga dan Neraka adalah benda ghaib. Benda yang ghaib tidak boleh difikir dengan akal. Anda berfikir dengan menggunakan akal. Bolehkah saya katakan bahaya udara itu tidak wujud kerana anda tidak nampak udara itu, padahal anda sentiasa bernafas dengannya. Itulah konsep benda ghaib yang telah disampaikan oleh Nabi Muahammad, manusia teragung sepanjagn zaman.

Orang macam kita memang tak boleh nampak syurga dan neraka, tapi Nabi sendiri dah tengok masa Israk dan Mikraj. Tak percaya? Bermakna anda tidak percaya Al-Quran, apakah hukumnya kepada orang yang tak percaya Al-Quran? Tiada IMAN. Sebab itu adalah rukun Iman.

Sebab itulah dalam Al-Quran Allah menyeru "Wahai orang-orang beriman...", bukan "wahai orang-orang Islam...." kerana seorang Islam belum tentu beriman. Semasa anda berada di perut ibu, katakanlah ada seorang utusan membawa khabar, 'kamu tidak perlu bernafas dalam cecair lagi selepas lahir kedunia, kamu cuma perlu bernafas dengan udara, nescaya tidak akan lemas lagi'...

Adakah anda akan mengatakan bosannya kalau bernafas dengan udara, baik tinggal dalam perut, tak payah bernafas? Cuba fikirkan...Bolehkah perkara yang ghaib sebegitu dianalisa dengan akal? Sebab itulah dalam Islam ada dalil Aqli ( Akal ) dan Naqli (Al-Quran& Hadis). benda basic jer bro, takan dah lupa....
By Anonymous on CERAH MEMBAWA PENCERAHAN - TIDAK ADA PAKSAAN UNTU... on 3/19/12


SINDROM POLIS PENCEN DAN JADI SIMDROM AYAM PENCEN
INI AKHIRNYA AYAM PENCEN

KADIR SHEIKH FADIR KELUAR UMNO
– mkini

Pemimpin veteran Umno yang juga bekas menteri kabinet, Abdul Kadir Sheikh Fadzir hari ini mengisytiharkan keputusannya untuk meninggalkan parti itu.

“Pada hari ini saya telah pun mengirim surat kepada Setiausaha Agong Umno Malaysia untuk meletakkan jawatan selaku ahli Umno Malaysia mulai hari ini,” katanya dalam satu kenyataan media ringkas.

Abdul Kadir walau bagaimanapun tidak menjelaskan mengapa beliau berbuat demikian.
Pemimpin berusia 73 tahun itu menjadi ahli Umno dan memegang jawatan dalam parti berkenaan sejak tahun 1956 sehingga sekarang - selama 56 tahun.

Beliau pernah menjadi exco pemuda Umno selama 10 tahun dan ahli majlis tertinggi Umno selama 24 tahun di samping jawatan-jawatan lain seperti ketua pemuda Umno negeri Kedah dan sebagainya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...INI BUKAN SINDROM POLIS PENCEN.... kah kah kah....

kah kah kah...INI SINDROM AYAM PENCEN..... kah kah kah..

kah kah kah...MASA ADA KUASA DULU....AYAM INI KAKI REMBAT.... kah kah kah..

kah kah kah... MASA ADA KUASA DULU... PASAL APA TAK CAKAP HAL RASUAH... kah kah kah..

kah kah kah...MASA ADA KUASA DULU ... PASAL APA TAK CAKAP TENTANG PILIHANRAYA TIPU... kah kah kah..

kah kah kah..TUP TUP... BILA DAH PENCEN TETIBA OTAK SEGAR... kah kah kah..

kah kah kah..DAH PENCEN ..TETIBA MATA TERANG MELIHAT.... kah kah kah..

woit...DULU MATA RABUN DI BUNGKUS PROJEK..... kah kah kah..

kah kah kah...DAH PENCEN..PROJEK TAK ADA.... BARU MATA TERANG.... kah kah kah