Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 5 Mei 2012

SILA JELASKAN PEMBACA TIDAK FAHAM




INI CONTOH SATU KUMPULAN





PENIAGA DEMO TUNTUT GANTU RUGI DARI BERSIH
- mkini

Sekumpulan peniaga ibu kota hari ini berkumpul di hadapan Kompleks Pertama di pusat bandar raya bagi menuntut pampasan dan ganti rugi kerana didakwa kerugian susulan perhimpunan BERSIH 3.0 pada Sabtu lalu.

Peniaga sekitar Jalan Tuanku Abdul Rahman, Masjid India, Sogo, Kompleks Pertama dan Campbell hadir menuntut pampasan tersebut dan membantah perhimpunan BERSIH diadakan di kawasan mereka selepas ini.

"Kami peniaga, tidak mahu BERSIH ini dijadikan acara di hadapan tempat perniagaan kami. Ia dibuat, dan telah menjejaskan perniagaan kami.

"Kami tetap menolak BERSIH (siri) satu, dua, tiga dan empat. Kami akan menentang BERSIH atau pihak yang mengganggu ketenteraman hingga ke darah titisan terakhir," kata peniaga Ikhlas Ridzuan.

Bahkan, beliau yang berniaga di Kompleks Pertama sejak 36 tahun lalu, turut menempelak perhimpunan BERSIH dengan menyifatkannya sebagai 'busuk'.


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH



woit...HANYA ADA SATU SOALAN SAHAJA... kah kah kah..

kah kah kah..JAWAB SOALAN INI DAHULU.... kah kah kah...

woit... SEKUMPULAN PENIAGA INI APA MAKNANYA?.... kah kah kah..

kah kah kah..ADA KAH 300 ORANG?.... ATAU 3,000 ORANG?.... kah kah kah..

kah kah kah..ATAU 300 RIBU ORANG?.... BIAR JELAS DAN TERANG... kah kah kah...

woit.. SATU KUMPULAN JUMLAHNYA BERAPA... kah kah kah

kah kah kah..ADA BERAPA BANYAK YANG KUMPUL KUMPUL..... kah kah kah



APA ITU RABU : RADIO BANGSAR UTAMA

rabu ialah stesen radio internet
rabu ialah stesen radio melawan
rabu ialah stesen radio melanggar
rabu ialah stesen radio cool
rabu ialah stesen radio chic
rabu ialah stesen radio radikal

layari sekarang:
www.radiobangsarutama.blogspot.com

pada minggu ini
setiap malam dari jam 9.00 malam
siaran terus menerus
tentang bersih

dari rabu akan dapat didengari:
berita bersih
berita menghasut
berita terkini


dari rabu akan berkumnadang:
lagu punk rock
lagu rock klasik
lagu rock kapak
lagu metal
lagu perjuangan
lagu melawan
lagu sosialis
lagu komunis
lagu lagu perjuangan dari seluruh dunia

sesekali lagu mat bunga
sesekali lagu mat jiwang

NOTA:
untuk mengiklankan program
untuk berhubung
untuk membuat bantahan
untuk memberi komen
untuk mengutuk
untuk mencaci
untuk membodek

sila hubungi:

radiobangsarutama@gmail.com



ANAK MUDA TOLONG FIKIR DAHULU SEBELUM MENULIS DI FACE BHOOK




INI SATU LAGI CONTOH TERBAIK - CARA POLIS BUAT KERJA



AKTIVIS SISWA DITAHAN POLIS KERANA FACEBOOK - mikini

Seorang aktivis mahasiswa ditahan polis ketika hadir bagi membantu siasatan berhubung dakwaan berkaitan status laman sosial Facebook yang dikatakan menyokong tindakan supaya anggota polis dibunuh.

Khalid Ismath, 22, ditahan sejurus sampai di ibu pejabat polis kontinjen Kuala Lumpur ditemani ibu bapa, sanak saudara dan sekumpulan aktivis mahasiswa.

Khalid dalam Facebook sebelum ini menulis: "Saya setuju jika semua polis dibunuh. Kerana begini caranya mereka melayan rakyat. Jadi setiap kali demo, tidak ada rundingan dengan polis lagi. Lawan tetap lawan."

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...INI LAH MASALAH PELAJAR..... kah kah kah........

kah kah kah...SURUH BACA BUKU... TAK NAK BACA BUKU... kah kah kah...

woit...MANA BOLEH ANGGOTA POLIS DI BUNUH.... kah kah kah....

kah kah kah... INI KERJA JAHAT....kah kah kah..

kah kah kah....INI KERJA GILA...... kah kah kah....

woit.... FIKIR LAAAA SIKIT....JANGAN IKUT PEERASAAAN.... kah kah kah...

kah kah kah...KALAU SEMUA POLIS DI BUNUH... SAPA NAK AMBIL RASUAH... kah kah kah..

kah kah kagh...MASA ROAD BLOCK.. SAPA NAK JADI KAKI PAU?... klah kah kah...

kah kah kah...KALAU SEMUA POLIS DI BUNUH SAPA NAK TEMBAK GAS PEMEDIH MATA?... kah kah kah..

woit... BANGANG PUNYA PELJAR... SURUH BELAJAR..LARI.... kah kah kah


MALAM INI JAM 9 RADIO BANGSAR UTAMA

- malam ini laporan demo tanah di johor bahru
- temu buat demonstran tanah
- berita berita melawan yang terkini

http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/

http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/


TANDA TANDA GEROMBOLAN AKAN RUNTUH TERBARAI




IMELDA RATU KASUT




DARI LIDAH PENGRANG TUKAR TIUB

tanda tanda united malays national organistion
akan berkubur semakian jelas

tanda tanda ini dilihat dalam dua segi
dari segi politik
dari segi ekonomi

SEGI POLITIK
keyakinan elit politik terhadap pimpinaan najib makin merosot
mahathir secara terbuka melihat najib razak amat lembik
najib dilihat flip flop - dulak dalik - kluk klak tak tentu hala
ini menakut geng geng mahathir muhamad menjadikan pakatan kuat

daim zainudin secara terbuka telah memperlekehkan najib
najib di lihat tidak ada upaya untuk memberi pimpinan

ahli ahli gerombolan sendiri melihat najib razak amat lembik
malah dikalangan ahli gerombolan telah kelaur kanyataan:

"kalau takut bini - macam mana nak memimpin"

perhatikan tdak ada kenyatan yang menyokong najib
bila 300 ribu rakayat menuntut pilihanraya adil
semua menteri menikus

kenapa?

sebab utama mereka melihat najib bukan pemimpin mereka
tak layak
tak ada kualiti

ramai telah bersedia untuk mencari ganti
justeru itu muhyiddin tidak beekata apa apa
muhyiddin yang tidak boleh senyum
kini tergolek dog ketawa senang hati
apa bila 300 ribu orang turun berdemo

KES RASUAH NAJIB DIPARIS
kes ini akan memencilkan malaysia
jika najib tidak diundurkan
maka waran tangap akan dikeluarkan
pertama kalinya kepada pm malaysia

najib akan bersama
bashir dari sudan
mugabe dari zimbabwe
yang akan di cari oleh interpol

ini menjadikan ramai menteri
dan pemimpin gerombolan tidak lagi senang dengan najib

najib kini dilihat sebagai
one bilion dollar man

DARI SEGI EKONOMI
politik ialah kuasa
kuaswa politik bertujuan untuk mengambil ekonomi

jika politik kukuh maka ekonomi juha kukuh

hari ini amat jelas tanda tanda ekonomi dibawah najib akan hancur

para cukong dan towkay besar semakin tidak yakin
dengan gerombolan dan najib

apa tandanya?

- ananda krishan mula jual syarikat jana kuasa
- vincent tan jual syarikat toto
- saham scomi jatuh - kini scomi telah memulangkan duit saham
- adik vincent tan mula lari ke pulau pinang

INI RATU BEG TANGAN



ADA LAGI SATU TANDA PALING SAHEH
rosmah mansor yang dibenci
bukan sahaja oleh orang ramai
tetapi oleh ahli united malays national organisation
kini telah jarang muncul

tidak kelihatan lagi di tv
tidak merayau bersama isterinya
tidak heboh heboh nak ganti pemaisuri agong
tidak terlonjak lonjak di datarn merdeka
tidak ada lagi gambar dalam akhbar

janda puaka ini dilihat oleh gerombolan sebagai beban
gerombolan tidak mahu memikul biawak hidup
yang akan membawa undi kepada pakatan


ini radio yang akan membocorkan apa yang berlaku di paris:


http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/

http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/


BERITA BAIK UNTUK RAKYAT - BERITA BURUK UNTUK YANG TIPU PILIHANRAYA





DUA BANGKAI MASIH MENIPU





MAHATHIR : ANWAR-NIK AZIZ RANCANG JATUHKAN KERAJAAN MELAUI DEMO - minisider

KUALA LUMPUR, 5 May — Mahathir Mohamad menuduh musuh ketatnya Anwar Ibrahim bekerjasama dengan Nik Aziz Nik Mat untuk menjatuhkan melalui demonstrasi ganas seperti “Bersih.”

Perdana menteri paling lama berkhidmat di negara ini berkata, Malaysia bakal musnah jika dakwaan beliau itu benar dan rakyat bakal menyaksikan “kemusnahan kepada kestabilan ekonomi dan keamanan dalam negara tercinta ini.”

Kenyataan Mahathir itu dibuat di laman blog semalam selari dengan kenyataan Najib Razak yang mendakwa Bersih 3.0 bukanlah perhimpunan menuntut pilihan raya yang adil, sebaliknya cubaan untuk menjatuhkan kerajaan sedia ada.

Namun, Mahathir, yang telah berulangkali mengingatkan rakyat bahawa kuasa luar telah merancang untuk menukar rejim kerajaan di Malaysia, melangkau lebih jauh apabila membuat dakwaan terdapatnya kesatuan antara Anwar dan Menteri Besar Kelantan itu.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...KALAU INI BETUL ..AH LAN WA SAH LAN.... kah kah kah..

kah kah kah...TAK CUKUP TAPAK TANGAN... PLASTIK BEG DISEDIAKAN.... kah kah kah..

kah kah kah... RAKYAT SEDANG MENUNGGU.... kah kah kah..

kah kah kah...RAKYAT TAK SABAR MENUNGGU... kah kah ka...

kah kah kah.... SUHARTO SUDAH LINGKUP.... kayh kah kah..

jkah klah kah....MARCOS SUDAH LINGKUP..... kah kah kah..

kah kah kah...MADEY DAN GEROMBOLAN ADA LAGI..... kah kah kah...

kah kah kah.... KALAU TIPU PILIHANRAYA.... RAKYAT AKAN BERDEMO.... kah kah kah..

kah kah kah..28 APRIL HANYA 300 RIBU.... kah kah kah..

kah kah kah...KALAU PILIHAN RAYA TIPU.... 1 JUTA AKAN KELUAR... kah kah kah..

kah kah kah...INI BUKAN SATU AMARAN ...INI SATU JANJI.... kah kah kah

NOTA:
pengerusi spr ahli gerombolan
pegawai spr tak nak pakai dakwat kekal
nampaknya ada rancangan jahat

bersedia!



sila ikuti laporan radio bangsar utama stesen radio melawan:




RAKYAT TIDAK KOMPROMI JIKA MENIPU PILIHANRAYA




BUKAN AMARAN TAPI SATU JANJI



NOTA:
bersih 3.0
300 ribu rakyat telah berdemo
kalau gerombolan menang dengan menipu
berjuta akan turun berdemo
ini bukan satu amaran
ini satu janji




KERAJAAN TIDAK AKAN BERKOMPROMI
- meloya

GUA MUSANG 4 Mei - Kerajaan tidak akan berkompromi dengan mana-mana pihak yang berniat menggulingkan kerajaan yang dipilih oleh rakyat seperti dalam perhimpunan Bersih 3.0, Sabtu lalu.

Najib Razak berkata, tindakan pihak terbabit jelas tidak menghormati keputusan rakyat dan undang-undang negara sehingga tercetusnya ketegangan serta mengganggu-gugat keamanan yang dikecapi selama ini.

Menurutnya, apa yang berlaku pada perhimpunan Bersih 3.0 itu menunjukkan niat pihak pembangkang hanyalah untuk menggulingkan kerajaan melalui demonstrasi jalanan.

"Kita dapat tahu dia ada dua kumpuan iaitu satu menganggap perhimpunan aman tidak ada tujuan lain manakala satu lagi kumpulan hendak rampas perhimpunan itu untuk dijadikan perhimpunan politik, mereka cuba menawan Dataran Merdeka (selama) beberapa hari mungkin sehingga Hari Buruh.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... RAKYAT PUN TAK AKAN BERKOMPROMI.... kah kah kah...

kah kah kah... RAKYAT AKAN NAIK MINYAK.... kah kah kah...

kah kah kah...RAKYAT AKAN KELAUR BERDEMO.... kah kah kah...

kah kah kah...JIKA PILIHAN RAYA TIPU.... kah kah kah..

kah kah kah..JIKA GEROMBOLAN MENIPU DALAM PILIHAN RAYA..... kah kah kah..

kah kah kah...JIKA GEROMBOLAN MENANG DALAM PILIHANRAYA.... kah kah kah..

kah kah kah...DENGAN CARA MENIPU... MAKA RAKYAT AKAN BERDEMO... kah kah kah..

woit...INI BUKAN ANCAMAN ... INI SATU JANJI.... kah kah kah


TOKAN JUAL CANDU - MAHU UFTI LAGI



NOTA:

mufti wilayah
telah keluarkan fatwa
berdedo itu haram

mau ufti lagi ini
keluarkan bahasa bahaas arab
untuk jual candu

dibawah ini adalah pencerahan
dari para pembaca





BERSERBAN SEDANG MENCANDU






PENCERHAN DARI PEMBACA TT

Alahai ahli-ahli Pejabat Mufti.... kalau kamu dah confident surga dalam tangan, baik kamu rindukan mati cepat... buang masa perhabih beras kat dunia ni buat apa? [2:94] Say, "If the abode of the Hereafter is reserved for you at GOD, to the exclusion of all other people, then you should long for death, if you are truthful." Kenapa rujuk separuh ayat 4:59 aje??? Korang langsung BUTA-TULI ke kepada PERINTAH/COMMAND TUHAN kamu diayat 4:58... Cuba kamu amati ayat perkataan COMMANDs dan ENTRUSTED tu...

Kamu tu MAKAN GAJI (CIVIL SERVANTS) duit RAKYAT (people), kamu di amanahkan (entrusted) untuk memberi perkhidmatan yang sejujurnya, kalau kamu menghakimi, hendaklah kamu (YOU SHALL) berlaku adil!!! TUHAN kamu COMMANDS kamu berlaku ADIL. Bila kamu atau PENTADBIR/KERAJAAN (CIVIL SERVANTS) telah berlaku adil dan jujur akan tanggung-jawab masing-masing, baru lah kami yang percaya (Oh you who believe) akan akur dan patuh kepada ayat 4:59.

Rujuk surah ini di http://www.masjidtucson.org/quran/ noframes/ch4.html#59 Honesty & Justice Advocated [4:58] GOD commands you to give back anything the people have entrusted to you. If you judge among the people, you shall judge equitably. The best enlightenment indeed is what GOD recommends for you. GOD is Hearer, Seer. [4:59] O you who believe, you shall obey GOD, and you shall obey the messenger, and those in charge among you. If you dispute in any matter, you shall refer it to GOD and the messenger, if you do believe in GOD and the Last Day. This is better for you, and provides you with the best solution.

Tak negri ke akan warning TUHAN dalam 4:56 ...condemn them to the hellfire. Whenever their skins are burnt, we will give them new skins. Thus, they will suffer continuously.... [4:63] GOD is fully aware of their innermost intentions. You shall ignore them, enlighten them, and give them good advice that may save their souls.
By Ipoh on INI TOKAN BESAR SEDANG JUAL CANDU on 5/5/12


Ada mufti pun bangang.kalah imam mekah.nk tpu mkcik felda blh la.haahaa
By Anonymous on INI TOKAN BESAR SEDANG JUAL CANDU on 5/5/12

soalan buat Dato Haji : adakah wajib kita menentang pemenrintah dan raja yg zalim setelah di nilai dr mengikuti akal yg diberi dan mendgr nasehat para ulamak?
By Anonymous on INI TOKAN BESAR SEDANG JUAL CANDU on 5/5/12

sanggup seleweng hadis dan al quran utk dpt duit beli kereta baru. murah sungguh harga diri org yg mengaku ulama. ular dlm semak. nampak ulama nampak ular dlm semak ketuk kepala ibrahim ali dulu kahkah
By Anonymous on INI TOKAN BESAR SEDANG JUAL CANDU on 5/5/12


kalau ia dosa besar. kalau Allah telah katakan ia dosa besar menentang pemerintah aku lebih rela membawa beban dosa besar yang tidak di ampun ini ke neraka kerana menentang pemerintah yang zalim ini.... sekian
By Kucing Parsi on INI TOKAN BESAR SEDANG JUAL CANDU on 5/5/12

ini namanya mufti kepala buto..... Yusuf Al-Qardhawi sendiri jadi imam untuk 2 juta revolusioner Mesir...Hamka yang mahsyur namanya pun melawan Sukarno...mereka tak dibenarkan masuk negara dengan dipenjarakan pasal nak MENENTANG KEZALIMAN....inikan setakat mufti otak ciput nak bagi fatwa...kepala lancaulah lu mufti kl....cukuplah ramai melayu dah spesis macam engkorang tipu.....teruskanlah jual agama untuk duit dan jawatan ko...berbahagialah kau dengan duit duniawi ko tu...azab tuhan menanti kau....kepada pembaca tukar tiub google image muka mufti mangkuk hayun tu...nilaikan sendiri...ni link hamka dengan yusuf qaradahwi http://en.wikipedia.org/wiki/Yusuf_al-Qaradawi http://en.wikipedia.org/wiki/Hamka
By Voltan3457 on INI TOKAN BESAR SEDANG JUAL CANDU on 5/4/12

kamu semua sesat ikut fahaman tukartiub. sedar tak lencana mahkota PDRM itu membawa panji2 agama ALLAH DAN MUHAMMAD, kamu melawan pemerintah dan PDRM samalah mcm melawan ALLAH DAN MUHAMMAD!!!
By Anonymous on INI TOKAN BESAR SEDANG JUAL CANDU on 5/4/12


ustz azhar kata itu mufti SYAITAN!! sbb kasino lebih tinggi dari songkok kAH KAH KAH bersekongkol lak dgn thogut lalu bisu sebisu-bisunya. maka disambut TG hadi itu SYAITAN BISU!!!! mufti-imam-ulama ni sanggup lak ada makhluk mulia disanjung dlm khutbah jumaat maka gue kata itu SYIRIK KHAFI!!! maaf la kawan kalau gue ikhlas cakap itu macam. lu punya kalipah apa mcm banyak jahat?

olang islam bikin itu mcm ke? gue ingat itu olang BAPAK HANTU LO!!!! ala TT lu tatak kesian ke tengok lu munye ular mak jual candu utk milayoo sampai lalok itu mcm?? get your religious people stop the crap la...sebelum org melayu-islam nampak busuk di mata non-moslem. at the moment Najib himself have disgraced msians per se.
By Anonymous on INI TOKAN BESAR SEDANG JUAL CANDU on 5/4/12

bai,ni statement nak claim payment/elaun...mat2 kilang nak duit lebih kena la OT...mat2 agama nak elaun kena la kluarkan statement...baik jahil mcm aku sebab tak pandai agama drpd bodoh macam mufti ni....harap ko mati nanti bumi tak terima la mayat ko...
By Anonymous on INI TOKAN BESAR SEDANG JUAL CANDU on 5/4/12

hoi mufti carik makan, kasi abis la ayat tu! memang tak bole derhaka dengan pemerintah SELAGI pemerintah itu patuh kepada syariah dan memerintah dengan adil. DAN pemerintah itu tak semestinya melayu, tak semestinya Islam. berkias dengan suruhan patuh setia kepada ibubapa selagi mereka tidak menyalahi hukum agama walaupun mereka belum memeluk Islam.
By zeff on INI TOKAN BESAR SEDANG JUAL CANDU on 5/4/12

ulamak udah banyak lemak sampai keotak,oksigen udah kurang,pemerintah zalim dan menipu wajib ditentang ler bongok.....
By Anonymous on INI TOKAN BESAR SEDANG JUAL CANDU on 5/4/12


Ular dalam semak. Cari makan. Kezaliman pemerintah tak nampak.
By Anonymous on INI TOKAN BESAR SEDANG JUAL CANDU on 5/4/12

Ular dalam semak. Kezaliman pemerintah tak nampak. Cari makan.
By Anonymous on INI TOKAN BESAR SEDANG JUAL CANDU on 5/4/12

correct, correct, correct..setuju 101% rakyat wajib taat kpd pemerintah. soalan: apa ciri2 pemerintah? oi mufti oi, habag la mai sikit. zaman nabi musa as, firaun pun pemerintah jugak....akhirnya bukan dia saja, bahkan askar2 dia pun tenggelam. sejarah pasti akan berulang selagi manusia yg diuji dgn kuasa berlaku zalim. satu2 kerajaan tidak kekal & akan bersilih ganti. 'indeed this (the khalifat) is nothing but a passing phase, these wordly possessions keep shifting & changing hands' - hassan bin ali bin abi tholib.
By kampong lad on INI TOKAN BESAR SEDANG JUAL CANDU on 5/4/12

Memang betul bro Isham. Agama telah dijadikan candu oleh pemerintah dan Rajah Gopal untuk memperbodohkan rakyat Malaysia. Para Tok Lebai yang malas bekerja mahu tumpang sekaki dengan para Free Loaders kerana Tok Lebai memanglah merupakan alat yang paling penting yang digunakan oleh Rajah Gopal untuk menipu rakyat. Tok Lebai memang malas berkerja. Sebab itu ramai Tok Lebai yang gemuk gedempol.

Apa faedahnya Tok Lebai ni? Para Tok Lebai patut sahut saranan Tukar Tiub yang menyarankan para Tok Lebai pergi cari kerja yang halal. Janganlah tipu orang ramai lagi. Malulah sedikit dengan Lim Goh Tong dan Vincent Tan. Mana maruah Tok Lebai? Vincent Tan dan Lim Goh Tong berkerja kuat dan ada juga faedah kepada orang ramai. Kerana usaha Vincent Tan & Lim Goh Tong, ramai yang dapat bekerja cari makan untuk pelihara anak bini. Tok Lebai apa faedahnya?

Duduk berbuih mulut bercakap dalam bahasa Arab. Yang kamu cakap bahasa Arab dengan orang Melayu ni apa pasal? Kami bukan orang Arab. Jadi tak usahlah nak tunjuk pandai!!! Allah tahu semua bahasa termasuk bahasa Melayu. Jadi janganlah nak menunjuk-nunjuk yang kononnya kamu itu alim kerana pandai berbahasa Arab. Di zaman Internet ini kami tak perlukan lagi Tok Lebai sebab kalau kami tak tahu pasal agama, kami boleh tanya Lebai Google. Jadi tak usahlah bazirkan wang mengupah Tok Lebai yang malas berkerja sama malas dengan Free Loaders. Kerja malas! Tapi duit nak. Duit zakat di salah gunakan oleh Tok Lebai untuk berbini 4.
By Hentikan Lebaisation on INI TOKAN BESAR SEDANG JUAL CANDU on 5/4/12


Klu x taat pd pemerintah yg zalim salah ke pak mufti? Jgn mkn gaji buta je... Huhuhuhu
By Anonymous on INI TOKAN BESAR SEDANG JUAL CANDU on 5/4/12

TT, Bukan mufti nie ker yang menyatakan duit zakat boileh digunakan oleh "kerajaan"..... hahaha, maka tak peliklah fatwa nie boleh kluar...., cerita tak pernah nak abis....
By Anonymous on INI TOKAN BESAR SEDANG JUAL CANDU on 5/4/12

Agaknya pemerintah yang makan rasuah, tindas rakyat dsb boleh masuk syurga tanpa hisab kot...
By Muhamad Hafizuddin bin Ali on INI TOKAN BESAR SEDANG JUAL CANDU on 5/4/12

BIASALAH ULAMAK MALAYSIA... ULAMAK MUSANG BERJANGGUT..."SALAH TU MEMANG SALAH LA..TAPI TAK APA UNDANG2 INI NEGRI KANDA YG TULIS...BOLEH KASI PADAM...HEHEHE...kalau ulilamri hari ini sama martabat macam ulilamri zaman rasul dan para sahabat,mmg la kena taat betul2..tapi masalah sekarang ulilamri yg cap ayam..merompak harta rakyat,kuku besi,menjahanamkan agama,mengkhianat bangsa dan menggadai negara kalau rasul masih hidup hai ini pun pasti rasul sendiri yg akan lawan!!!

kalau berterusan agamawan di malaysia ini jual agama angkuh sombong macam setan,tidak mustahil satu hari nanti rakyat malaysia akan hilang kepercayaan terhadap agama sama seperti orang eropah..KEPADA DATO2 NIKAH KAWIN,DARIPADA MU HIDUP BERCERMIN KAN BANGKAI BAIK MATI BERGALANG TANAH
By rakyatbiasa76 on INI TOKAN BESAR SEDANG JUAL CANDU on 5/4/12


dah pegang jawatan "mau ufti". apa pun dia jual
By Anonymous on INI TOKAN BESAR SEDANG JUAL CANDU on 5/4/12

1. Layak ke PM Malaysia sekarang dipanggil ulul amri? Dipanggil ulul amri bila pemerintah memerintah negara dan menegakkan syariat islam. Bila berniaga dengan Israel / guna penasihat israel, buat pembangunan ambil cash kickback (rasuah), fitnah pesaing dengan tuduhan seks palsu dll ....syariat agama mana tu???.Hadis mana? Kitab mana? Nama je Islam tapi disisi Allah belum tentu lagi. Agama Islam tapi syariatnya.....
By Anonymous on INI TOKAN BESAR SEDANG JUAL CANDU on 5/4/12

"MENYERTAI PERARAKAN MENENTANG PEMERINTAH ADALAH DOSA BESAR YANG BOLEH MENJEJASKAN IMAN" Gua sgt setuju dengan tajuk kenyataan ini dan sgt2 setuju dgn isi kandungan kenyataan ini. Bahkan, gua percaya bulat2 dgn kenyataan tersebut tanpa merujuk kepada lebai-lebai lain yang berada di Malaysia tanah airku ini.

Kalau FRU suruh gua telan tear gas canister demi untuk mengatakan bahawa "Saya tidak setuju dengan kenyataan Pejabat Mufti tersebut" nescaya dgn rela hati gua akan telan canister tersebut, malah gua akan minta sebijik lagi kerana gua sgt2 setuju dgn kenyataan tersebut..sumpah setuju. Tidak sanggup untuk menafikan kenyataan tersebut

Oleh yang demikian, saya juga amatlah berbesar hati sekiranya Pejabat Mufti juga mengeluarkan kenyataan "MENYERTAI PERARAKAN MENENTANG PEMERINTAH ZALIM, TIDAK ADIL, RASUAH, MENTEKEDARAH DUIT RAKYAT DAN PENTIPU ADALAH JIHAD YANG BOLEH MENGUATKAN IMAN". Apa crita ? Lu org pejabat mufti bole kan ?makalihamput boleh, pegi mampos...lihatlah dgn mata hati See more...
By Kirt on INI TOKAN BESAR SEDANG JUAL CANDU on 5/4/12


ini mufti kuat umno looo...dulu dia punya abang menteri besar perak maa...wan mohamad wan teh...lagi dia punya abg...wan hashim wan teh..bekas y.b gerik...zaman pak lah..lg aku dgr..ini taun dia punya kerabat gak mau angkat calon ..gerik punya tempat...ayoyoo...lagi2 ini family saja mau jadi kayaa...manyak cilakak...
By janggut on INI TOKAN BESAR SEDANG JUAL CANDU on 5/4/12

Datuk Haji Wan cakap je la terus terang Datuk Mufti gila pangkat dan harta habis cerita. Seluruh dunia dah tau Mufti Malaysia adalah ketua ajaran sesat. Kalau tak sesat keluar la fatwa hukum patuh kepada PM dan Menteri KDN yg hidup dgn hasil judi Genting??? Mufti lelaki tapi telur kechut kahkahkah
By Mufti Telor Kechut on INI TOKAN BESAR SEDANG JUAL CANDU on 5/4/12

Assalam. Nak tanya. Pemerintah mcm Dato Seri Firaun pun kena taat jugak ke?
By Anonymous on INI TOKAN BESAR SEDANG JUAL CANDU on 5/4/12

Menteri rogol budak, menteri rogol amah, menteri rasuah, rajahgopal main judi, rajahgopal main pompuan.. Bila nak klua fatwa? Sehina-hina mufti adalah mufti carma dan bodek kuat... -tahihati-
By Anonymous on INI TOKAN BESAR SEDANG JUAL CANDU on 5/4/12

1)muftee ni dah bukak mata dia cukup besar sampai terbeliak bijikmata akhirnya dia pun bagi komen yg tepat: Adalah diperhatikan bahawa puak penderhaka yang dimaksudkan dalam hadis-hadis di atas, dan yang muncul kemudiannya di zaman Saidina Ali R.A. adalah terdiri daripada kalangan mereka yang membaca Quran, serta memakai jubah dan serban.

ah-doi lah! memanglah org arab tak kira islam atau kaum jahiliyah tu pakaian tradisi depa berjubah berserban! cuba tunjuk kat kitorang ni mana2 video atau gambar masa zaman Nabi saw yg ada pak arab pakai jeans bellbottom ke pakai leotard ke pakai singlet je ke atau pakai studded leather ala2 hell's angels ke?!! 2)bro tt cuba kau temuduga live muftee ni dalam radio kau yg glamor tu, tanya baik2 sama tuan muftee, suatu ketika dulu masa jasad aku, kau dan tuan muftee belum jejak atas bumi ni, ada tak seseorang yg berpangkat pemimpin al ketua bergelar firaun? ada tak dari kalangan rakyat yg melawan dan derhaka pada si firaun ni? adakah pelawan aka See more...
By average joe on INI TOKAN BESAR SEDANG JUAL CANDU on 5/4/12


AMPOON TUHANKU BERIBU-RIBU AMPOOOON, AKU INI HAMBA DERHAKA PERINTAH DAN SURUHANMU, SEMBAHKU HARAP DIAMPOOOON WAHAI YANG MAHA MULIA YANG MAHA AGONG YANG MAHA BETUL YANG MAHA SUCI
By Anonymous on INI TOKAN BESAR SEDANG JUAL CANDU on 5/4/12

Bro Hisham, Cuba kau tanya Mufti Wilayah tu, Apa hukumnya kalau menang dalam Pilihanraya dengan cara menipu? Pendapatan bulanan yang diperolehi hasil kemenangan tersebut halal atau haram? Satu lagi dengarnya Najib nak umum jawatankuasa bebas utk siasat insiden Bersih 3.0, jawatankuasa bebas akan benar2 bebas adalah bergantung kpd kredibiliti seseorg yg dilantik itu, kalau lantik org mcm Hanif Omar, Musa Hasan dan yg sekapal dengan umngok, lu pikirlah sendiri jawatankuasa apa tu... Episod membeli masa dan membodohkan rakyat akan terus dilangsungkan sekali lagi...
By Anonymous on INI TOKAN BESAR SEDANG JUAL CANDU on 5/4/12

haram situ sana sini.. takde kerja lain...
By Non-Governmental Individual on INI TOKAN BESAR SEDANG JUAL CANDU on 5/4/12


radio bangsar utama melawan tokan jual candu:


NAJIB NAK ROBOH KELANTANG - KITA WAJIB TUMBANGKAN MAT MONGOL




KOMENTAR TUKAR TIUB


orang ramai selalu di takut takut
dengan konsep menumbangkan kerajaan

jangan takut
jangan di takut takutkan

menumbangkan kerajaan itu tidak salah
menumbangkan kerajaan yang zalim itu memang tugas
menumbangkan kerajaan rasuah satu jihad
menumbangkan kerajaan di bawah pemimpin pembunuh satu yang mesti

lihat rancangan najib razak
bedrjaya menumbangkan kerajaan perak

sekarang merancang
nak tumbangkan kerajaan kelantan

meracang untuk menumbangkan kerajaan pekara biasa
merancang untk menumbangkan gerombolan pekara biasa

jangan takut
jangan ditakut takutkan
tidak salah bekerja
tidak salah berhimpun
tidak salah menyususn
tidak salah berdemo
untuk menumbangkan gerombolan


tak caya?
baca bawah ini berita utusan

kalau gerombolan nak tumbangkan kelantan
rakyat juga boleh tumbangakan gerombolan

ini bukan amaran
ini janji


BERDEMO UNTUK MEREKA




NOTA:
menumbangkan gerombolan
adalah tugas suci
untuk jenerasi yang akan datang





KOMBINASI KU LI - TOK PA - AWANG ADEK MAPU TUMBANGKAN PAS KELANTAN
- meLOYA

GUA MUSANG 4 Mei - Najib Razak yakin Pas dapat ditumbangkan dengan kombinasi pemimpin Barisan Nasional (BN) negeri ini seperti Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kelantan, Mustapa Mohamed dan Timbalannya, Awang Adek Hussin serta Ahli Parlimen Gua Musang, Tengku Razaleigh Hamzah.

Najib berkata, BN juga akan membentangkan manifesto khas Kelantan bagi membawa perubahan kepada negeri ini selepas lebih 20 tahun diperintah oleh Pas.

"Melalui perhimpunan hari ini jelas, saya yang gabungan , Tengku Razaleigh Hamzah, Mustapa Mohamed dan Awang Adek Husin dalam barisan untuk merobohkan Pas Kelantan," katanya.- UTUSAN MELOYA


radio yang menyebar berita untuk menumbangkan kerajaan:


CAKAP SENANG - TUNJUK KAN BAHAN BUKTI




TUNJUKGAMBAR MACAM INI





35,000 RAKTAR GUA MUSANG SAMBUT PM
- meloya

GUA MUSANG 4 Mei - Kira-kira 35,000 rakyat terdiri daripada pelbagai kaum menyambut ketibaan Najib Tun Razak di sini yang melakukan lawatan kerja ke negeri ini hari ini.

Najib yang tiba pada pukul 9.45 pagi turut merasmikan Karnival Komuniti satu Malaysia (K1M) Negeri Kelantan di Padang Pusat Sivik dekat sini.

Ketibaan Perdana Menteri di pentas utama disambut dengan laungan "PM!" dan "satu Malaysia!".

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...INI SUDAH HEBAT.... kah kah kah..

kah kah kah...ADA 35 RIBU YANG SAMBUT.... kah kah kah..

kah kah kah... RAMAI BETUL... PASTI HEBAT.... kah kah kah..

woit...TUNJUK LAAAA GAMBAR...ka kah kah..

kah kah kah...MANA GAMBAR..... kah kah kah..

kah kah kah....CAKAP SAJE MEMANG SENANG....kah kah kah..

kah kah kah...TULIS SAJE MEMANG SENANG.... kah kah kah....

kah kah kah......BAGI LAAAA TENGOK GAMBAR..... kah kah ka

NOTA:
bik mama missing lagi?
mana bik mama hilang?
orang gua musang rindu ketiak bik mama
kah kah kah


RADIO COOL
radio bangsar utama
radio paling cool
radio counter culture

layari sekarang:


http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/

http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/

LAGI RAKYAT BANGUN BERDEMO - KALI INI DI JOHOR



KOMENTAR TUKAR TIUB


siapa cukong yang akan dapat tanah ini?
bagimana cukong daoat tanah?
bagiamana orang kampong hilang tanah?

bagaimana cukong kerjasama dengan raja gopal rompak tanah
bagaimana cukong jadikan gerombolan barua untuk rompak tanah

ajenda tanah ini cukup popular
ajenda tanah ini adalah ajenda yang akan merebak
ajenda tanah ini kalau di urut dengan rapi
akan menjamin keruntuhan gerombolan



SIAPA CUKONG INI?







HIMPUNAN TANAH RAKYAT DI JOHOR
-harakah daily

Hari ini 5 Mei bakal mencipta sejarah. Dijangkakan 30 ribu rakyat, bermula jam 1.45 tenghari; bakal membanjiri Dataran Plaza Angsana Johor Bharu. Kehangatan Himpunan Bersih 3.0 yang dihadiri 250,000 rakyat akan bersambung ke Negeri Johor; kubu terkuat Barisan Nasional.

Isu Pulau Batu Putih, Penyenaraian Felda Global Venture ke Bursa Malaysia, penyerahan tanah KTM Tanjung Pagar, masadepan Penduduk Pengerang disebabkan projek Pembangunan Bersepadu Petrokimia, perampasan tanah rakyat, perobohan rumah Peneroka Bandar dan siri-siri kezaliman terhadap rakyat bakal dizahirkan dalam himpunan terbesar di Selatan tanahair.

Suara rakyat adalah suara keramat. Terlalu lama rakyat bersabar. Tangisan dan derita rakyat tidak dipeduli kerajaan BN yang terus2an merampas tanah rakyat. Sudah kering air mata rakyat. Laporan Polis sudah, hantar memorandum pun sudah. Apa kesudahannya?

Berkorban rakyat hingga ke Parlimen dan Putrajaya mencari pemimpin mereka. Tiada yang sudi bertemu muka.

Mana janji pemimpin BN, apa yang telah dilakukan oleh Wakil Rakyat mereka?

Kini, Plaza Angsana akan menerima ' tetamu yang paling ramai'. Selamat Datang kepada pencinta kebenaran dan teman-teman seluruh negara. Kita tamatkan keangkuhan dan kesombongan Kerajaan BN di Johor.

Ini perhimpunan Aman. Kita bukan nak bermusuh dengan polis. Kita mahu beri isyarat kepada Kerajaan BN. Selesaikan segera masalah rakyat....atau Kerajaan BN bakal berkubur selepas PRU 13!


NOTA:
radio bangsar utama
akan membuat laporan tentang
perhimpunan di plaza angsana