.

Isnin, 20 Jun 2016

INI JAWABNYA






BUAT JAMBATAN MANONG
sebelum buat pilihanraya, sila buat jambatan manong, sila tukar status kolej ke universiti, jgn lupa wahai mp sg besar baru, upgrade pasar sekincan. setahu aku dari beberapa x mp dari tempat lain, utk mengupgrade pasar ni memerlukan kos yg mahal..kita tengok, bole upgrade tak atau cuma mampu pasang papan cadangan je.kpd pengundi2 umno bn, tolong tuntut janji2 yg telah ditaburkan dulu..jgn kisahkan hal 1mdb, hal tppa yg telah mejual negara,jgn kisahkan hal jamil khir yg pakai duit org miskin..

teruskan beramal ibadat berzikir agar dpt masuk syurga.jgn dikisahkan harga tol akan dinaikkan..kebenaran sudah didengarkan tp mereka tutup telinga, ditunjukkan bukti penipuan tp mereka tutup mata,tetapi mereka buka mata dan berebut2 dgn barangan percuma, duit yg nilainya kurang dari 2.6bilion yg cuma bole bertahan utk sekali belanja je..alangkah bagusnya kalo umno bn naikkan gst, naikkan tol, terus merembat, terus mengadai negara kerana bangsa2 seperti ini bukan saja miskin, tp mereka juga tak on AWAS LEMBU SUDAH BERSUARA
Anonymous
at 6:22 PM

PUSAT LENDIR
incik..bukan sahaja polis, sprm,majlis daerah yg tak serbu pusat2 judi, maksiat, pusat lendir ni bahkan juga tiada fatwa2 dikeluarkan oleh jais atau jakim mengenai pusat2 ini. bahkan juga tiada ulama2 pas, ulama2 agama jais, jakim atau jamil khir yg berani serbu tempat2 itu.

ketika peniaga2 melayu mahu meniaga tetapi dihalau oleh majlis2 daerah ini pun tiadalah org2 agama yg berani menolong. kalo melayu nak niaga, wajib la bayar wang persembahan kpd pekida, perkasa. dua lembaga ini adalah daulah terpendam bagi kasta2 bawah.ketika incik dihalau, cuba dptkan fatwa mengenai kezaliman ini, pasti incik akan disunatkan lagi sekali.ust2 ustazah2 agamawan2 mufti2 ni cuma berani bersyarah je. 

tapi praktikal nya mereka semua adalah penakut.agamawan ini cuma ingin pancut dibadan dan lurah bidadari yg serba cantik itu..ketika kezaliman ekonomi berleluasa, kemana hilangnya sang mufti, sang sufi sang suci bersih sang hafiz..adakah mereka juga hilang seperti hilangnya 2.6bilion bintang2..?? on PERTANYAAN UNTUK DIJAWAB
Anonymous
at 5:11 PM

PAS FASIK
Pas nampak fasik karna dipimpin makluk yang fasik..amanah/pkr nampak keliru kerana dipimmpin oleh spices yg pelik...d.a.p entaaala...ketua strategy sapa?? Yg all junjung mahathir tu kenapa dan sbagian pelarian umno yg menagih dedak2 do atas alasan e economy teruk terjejas..angkara pemerintah...jadi pengindi keliru...for pas yg u all exstreem mcm org kena rasuk antu...

everything failed....saudara anwar ibrahim ditindas oleh satu political jahiliah...maka sebenarnya tu satu keutamaan..alquran juga menyatakan orng yg dizalim sapa2 ..adalah satu keutamaan...penahanan yg satu paksaan atas tuduhan terrorism dll tuduhan tu salah.bukan aku cakap alquran bernahu begitu....sehingakan alquran melontarkan prihal hakim2...pencapaian pas pada hari ini karna insan ini...sosok ini?...sibuk berkata tentang sikapir sedang diri jahil..simunafiq mengata simunafikk...jadi agak luchu... on BERZAKAR DAN BERZIKIR
Anonymous
at 4:46 PM

SYURGA BIDADARI
Org melayu PAS dan mamak PAS ni, ilusi syurga bidadari cukup tinggi. Jgn silap cakap, mau disilatnya engkau ketika itu jugak. Ugama mmg betul2 candu. Mmg betul2 dadah yg janganlah diharap dpt dipisahkan dari mereka2 ini. Asal cakap ja, trus JUMP START atau MELENCONG pasal mabuk PAHALA dan HARI AKHIRAT selalu.

 Ada kilang pahala yg pernah derang nampak dan yakin.Yg derang x nampak ialah, gerak geri derang yg membuatkan rakyat jadi lengit, derang dapat rasa bahagia apa lanchow. Malah makin dibuat rakyat menyampah, makin terasa tingginya taqwa melimpah atas kepala anak beranak derang.

 Apalah punya biol melayu beragama Islam gini. Ilusi apa yg mereka sdg berapokalis yg ditunjukkan tuhan semasa mereka online? Dimulut nak hudud, nak jaga rakyat. Tapi cakap berbolak balik mcm org mabuk todi.. on BERZAKAR DAN BERZIKIR
Anonymous
at 4:25 PM

BOLEH DAPAT 50K
bro tt..rakaat ini ikut berapa yg masuk..kalo 20rakaat selama 30hari , maka bayaran tok imam shj rm50k.kalo 8rakaat, selama 30 hari, bayaran imam kurang sket.di selangor ni, jais telah mengfukwakan bhawa imam2 solat terawih ini dilarang utk tok2 imam dari middle east.imam2 terawih ni wajib amik student2 atau hafiz2 dari tahfiz. utk sebulan je boleh dpt rm50k.

ni sama gak dgn ceramah ust UAI, kalo tiada kesilapan kerajaan selangor ketika x mb dulu, bayaran ceramah je rm50k utk satu ceramah.bayangkan kalo ada dua tiga ceramah atau kuliah sebulan contoh nya kuliah magrib, kuliah zohor, kuliah asar, kuliah isyak, bab mandi wajib, bab hukum jilat faraj , hukum isap kote..sume ceramah2 ini mghasilkan wang, fulus tak kira la ada org dtg atau tidak.

kalo tak caya, lu tanya ust dr asri, berapa bayaran dia dpt utk satu ceramah.agak2 lu brapa bayaran utk pak syeihk habib ya hana ya hana tu..mana mau datang kalo income tak masyuk. mereka sume sudah dilatih dan berlatih agar persembahan mantap dan on FAKTA ATAU AUTA
Anonymous
at 4:13 PM

TAKUT SALAH CAKAP
Menantu abah amat berhati hati takut salah cakap takut salah langkah. Current boss punya stature kekadang mcm rapuh jadi tak blh support gila2 mcm amat lan 3.85 ,s kluak, rahman onn dahlan, tomboy dll obedient dogs. Ini namanya org cerdik sekarang pakai strategy play safe (org cerdik tak semestinya org baik)

 Masa mentua kuat tidor kerja tidor dulu pun dia tekan sampai ranap and knows time to hit when the iron was hot. Dia pasang toll jalanan dan buat blockade di main road yg tiada alternative route. Jadi di situ dia banyak kutip toll sama banyak collection sampai ada politician gelar dia the richest unemployed fellow in the world. Apa yg blh di harapkan drpd track record yg sedemikian. on MANA HILANG
bakri
on 6/20/16


HARUN DIN MENCARUT
apa yg harun din mencarut..cukup2 la mencarut..jin iblis dibelenggu ketika bulan ini, yg ada hanya nafsu..yea tuan tuan hanya nafsu diri..kita akan terus dicarut2kan ditipu dgn fatwa2 dari ulama2 ni..kita tunggu lepas raya. raya pertama kah, raya terakhir kah..atau kahkahkah...bila la tuhan mahu timpakan bala atas nafsu serakah pemimpin2 pas ni..gua ada minta kawan2 yg g umrah agar doakan agar ustaz2 bertopengkan sunnah ini dibukakan kemaluannya dan disedarkan diri bahwa tuhan telah membuka kemulaan nafsu dlm jubah dan serban itu.amenn... on KALAU BETUL - INI BERITA BAIK
Anonymous
on 6/18/16


POTONG TANGAN
hukum solat sapa buat pasai apa sana lain sini lain awat tak mau komplen hukum yang duk pakai lani sapa buat apasai sana lain sini lain awat tak mau komplen Laki-laki yang mencuri dan perempuan yang mencuri, potonglah tangan keduanya (sebagai) pembalasan bagi apa yang mereka kerjakan dan sebagai siksaan dari Allah. Dan Allah Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana.

 As to the thief, Male or female, cut off his or her hands: a punishment by way of example, from Allah, for their crime: and Allah is Exalted in power. macam mana mau potong boleh rujuk lah kitab kitab yang belambak dah dibincangkan bab hukum jinayah dalam Islam ni yang jadi masaalah besar ramai tak mau pakai engkar angkuh nak tunjuk pandai dari Allah sebab tu jinayah makin betambah yang penting curi cukup bukti cukup syarat apa lagi tunggu kasi kerat lah tak payah sumbat dalam penjara pun awat ramai takut sangat depa ni yang takut hukum jinayah Islam ni nak memcuri kut nak bezina kut nak minum arak kut nak marasuah kut on HUKUM HUDUD SIAPA BUAT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/18/16




----------

SELAMAT BERBUKA







SELAMAT

BERBUKA









KUEH GULUNG
kuih melayu yang gua minati
dah tiga kali merayau
masih tak jumpa
eskok akan cuba lagi
KAMPONG BARU
malam tadi gua makan durian
opps... gua sahur durian
durian bersama mangga
jenis waterlily
dan jenis pisang
dulu gua suka manggis
bulan puasa tahun ini
manggis tak ada
yang ada durian dan mangga


PATIN

TEMPOYAK

SOLD OUT LAGI

SAPA BELUM

SAMPAI SILA

DATANG



---------

BODOH BUKAN PENYAKIT MEREBAK






KETAWA DULU
nasib baik bodoh 
bukan wabak penyakit
nasib baik bangang
 bukan berjangkit
nasib baik ngok
 bukan jenayah
selamat  ustaz ini

TAPI KESIAN

MELAYU INI

SENANG JADI

BODOH

DENGAR  AYAT

ARAB 

MELAYU

TERUS JADI

BANGANG



AWAS LEMBU SUDAH BERSUARA







BILA LEMBU

BERSUARA

AWAS DAN

WASPADA



20 Jun 2016
PUTRAJAYA - Wanita Umno menyatakan kesediaan jenteranya bagi menghadapi Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) pada bila-bila masa.

Shahrizat Abd Jalil berkata, kemenangan besar BN di dua Pilihan Raya Kecil (PRK) Sungai Besar dan Kuala Kangsar, Sabtu lalu sebagai simbolik positif, rakyat menerima parti itu di bawah kepimpinan Najib dan Ahmad Zahid Hamidi

TAK PERLU

TUNGGU YB MATI

PRU14 AKAN 

DATANG BUKAN

DENGAN DEDAK

TAPI  DENGAN

RUMPUT KERING




-----------

NAK MASUK NERAKA








TAK NAK SYURGA
Eleh.tt xnk syurga ke????xnak bidadari ke?baru bergambar dgn minah cun pun dah terbuka zip seluar tt lagi mau nafikan.kahkahkah. Kalau tt jmpa bidadari bukan zip jer terbuka, spender pun terlucut tanpa tt sedari. Kahkahkah on BUKAN SEMUA ORANG
Remove content | Delete | Spam
Anonymous
on 6/20/1




-----------

BERZAKAR DAN BERZIKIR





FACE BOOK



Selepas PRK, PAS kata menang undi majoriti muslim. AMANAH ditolak oleh orang melayu. Kalau bukan sebab DAP dan PKR, AMANAH dah lama hilang deposit. Maka PAS isytihar akan terus bersendirian. Tak lupa ada ahli PAS yang mengharapkan UMNO diberi hidayah untuk bersama PAS perjuangkan Melayu Islam. Yang paling menarik PAS kata sanggup kalah di dunia dan hanya mengejar kemenangan akhirat. Kalah tak apa janji dapat pahala. Kalau betul lah begitu, lebih baik PAS duduk di masjid sahaja dan tak perlu buang masa dan menjanjikan bulan dan bintang kepada pengundi. Apa guna kalau undi untuk kalah?

DUDUK MASJID

BERZIKIR

DAN 

BERZAKAR



-----------

PETANG INI JAM EMPAT




PATIN TEMPOYAK LAGI
Patin asam tempoyak... Saya bersyukur, Patin tempoyak Versi temerLoh viraL... laku dan team dapor Dapat rezeki tambahan Tapi... tetapu tetapi saya Nak share di sini... Versi masak asam Khususnya tempoyak Bukan itu saja di pahang Sebab pahang tu Luas, besar biG Masak asam tempoyak ada banyak Versi.. pergi lah merayau ke pendaLaman Ada masak asam campur asam beLimbing atau campur asam itam campur Tempoyak, ada canpur asam keping, Ada asam kulit rambai dan bagai2 Cuti2 lepak laa pahang on SELAMAT BERBUKA
Publish | Delete | Spam
Nazrio Dond DoLLa
on 6/19/16




----------

MAKIN TEGANG





BETUL TAK

GUA SUDAH 

BILANG BANYAK

KALI 

Indonesian navy fires on Chinese fishing boat, injuring one, Beijing claims

An Indonesian naval vessel has fired on a Chinese fishing boat, injuring one person, according to China’s foreign ministry.
The incident is the third reported confrontation between the two nations this year as regional tensions mount in the South China Sea.
Indonesia’s navy said it had fired warning shots at several boats with Chinese flags that it accused of fishing illegally near the Natuna Islands – but a spokesman told Reuters there had been no injuries.
Indonesia is not part of a broader regional dispute over China’s reclamation activities in the South China Sea and Beijing’s claims on swathes of key waterways.




--------------

APO KOBA KU LI










KU LI 

APO KOBA

DAH LOBEH

DUO BULAN

KAN DIO JANJI

DALAM MASO

DUO BULAN

PAK ONGKU 

DAPEK JADI

MONTORI

SAJO TANYO

TAKUT LUPO







----------

MANA HILANG






PELIK TAPI

AMAT BENAR

MANA ILANG

MENANTU ABAH

DAH KENA PAU

KES RASUAH

100 JUTA KE?

SAJE TANYA

JANGAN MARAH






---------

FAKTA ATAU AUTA





FAKTA ATAU

AUTA
KOMENTAR
ada ajaran mengatakan
sembahyang hanya 3 kali sehari
mengikut pandangan puak ini 
3 kali ini berdasarkan huhaj
dan nas dari al-quran

sekarang timbul pula
8 rakaat atau 20 rakaat

ini arahan siapa pula?


Solat di dalam Al - E-bacaan

www.e-bacaan.com/artikel_solat.htm
Translate this page
Bukan sahaja tidak disebut nama solat maghrib, atau solat zuhur, atau solat asar di ... 11:81, 74:34, 81:18 dan 100:3, dan didapati tiada kaitan dengan solat langsung. .... Satu golongan kecil telah timbul mempertikaikan solat tiga kali sehari.

Menjawab Pertanyaan Benarkah Kaum Syi'ah Sholat hanya 3 x Sehari

kholidmawardi-online.blogspot.com/.../sholat-dalam-islam-syiah-d...
Translate this page
Menjawab Pertanyaan Benarkah Kaum Syi'ah Sholat hanya 3 x Sehari, Blog Islam, ... maghrib, dan Isya maka Anda harus sholat dua kali pada dua waktu sholat dari tiga .... Masa untuk solat Subuh (pagi) yang hanya spesifik untuknya sahaja.

Kereta Mayat: Solat lima atau tiga waktu?

keretamayat.blogspot.com/2015/02/solat-lima-atau-tiga-waktu.html
Translate this page
Feb 17, 2015 - nanti kat bawah aku bagi hujah guna akal sahaja macam yang ... So, bagi aku geng anti hadis yang pilih 3 kali sehari bukan sebab iman kuat, ...

DALAM ISLAM, SOLAT ADA 5 WAKTU atau 3 WAKTU? - CARI Infonet ...

mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread...tid=63333
Translate this page
JANGAN CAKAP SAJA TAPI, SELIDIK, BELAJAR DAN BACA DULU. ... dari aisyah berkata.pertamakali difardukan sembahyang sebanya dua rakaat ..... Allah memerintahkan umat Nabi Muhammad melakukan sembahyang 55 kali sehari.

Mufti Perlis sekali lagi pertahan 8 rakaat tarawih

 | June 20, 2016
Asri berkata pihaknya tiada kuasa memaksa orang ramai melakukan sejumlah rakaat tertentu dalam solat tarawih






PETALING JAYA: Mufti Perlis  Dr Mohd Asri Zainul Abidin sekali lagi mempertahankan langkah pihak berkuasa agama negeri itu membenarkan lapan rakaat bagi solat sunat tarawih berjemaah sepanjang Ramadan di semua masjid negeri itu.
Ia berikutan dakwaan yang jemaah di sebuah masjid di Perlis memulaukan solat tarawih kerana tidak setuju imam yang baru dilantik melakukan lapan rakaat dan bukan 20 rakaat sepertimana dilakukan di negeri lain.


RAKAAT INI

ARAHAN SAPA

TUHAN ATAU

MANUSIA

SAJE TANYA

JANGAN MARAH

-----------

KOMEN UNTUK KOMENTAR AWAL

 



KICKED IN THE NUTS
What Deep Thinkers Retired Men are ... I mowed the lawn today, and after doing so I sat down and had a cold beer. The day was really quite beautiful, and the drink facilitated some deep thinking. My wife walked by and asked me what I was doing, and I said 'nothing'. The reason I said 'nothing' instead of saying 'just thinking' is because she then would have asked 'about what?'.

 At that point I would have had to explain that men are deep thinkers about various topics, which would lead to other questions. Finally I pondered an age old question: Is giving birth more painful than getting kicked in the nuts?

 Women always maintain that giving birth is way more painful than a guy getting kicked in the nuts, but how could they "know"? Well, after another beer, and some more heavy deductive thinking, I have come up with an answer to that question. Getting kicked in the nuts is more painful than having a baby, and even though I obviously couldn't really "know", here is the reason for on KOMENTAR AWAL
Anonymous
on 6/20/16

TAK KAN TUMBANG
buat la pensejajaran semula macam mana sekali pun, BN takkan tumbang selagi tiada satu lawan satu, selagi BN ditentang pelbagai penjuru, selagi itu BN akan terus berkuasa! on KOMENTAR AWAL
Anonymous
on 6/20/16

VIDEO GERMANG
Ada betul dan ada salahnya komen tt tu sbb rata2 ramai pengundi melayu kn bahalol.mana diorg kisah sgt isu semas ke hapa ke janji nmpak lebai ketayap serban besar terus angkat sbg ulamak pemimpin islam yg blh online ngan tuhan konon nya padahal dia xtau yg serban besar tu La rompak balak kelantan,tgk video germang. 

Namun ada juga sebahagian kecil melayu mulai sedar keadaan sebenar. Yg lain perlahah lahan mcm siput babi.bak kata tt, biar lambat tp sedar jua akhirnya.. on KOMENTAR AWAL
Anonymous
on 6/20/16

HADI PEMIKIRAN SEMPIT
Parti PIS dibawah pimpinan Hadi Awang memang tiada konsep idealogi politik yang dibawanya melainkan layak jadi sebuah gerakan dakwah yang mempromosikan apa itu kehidupan di alam kubur atau di alam akhirat yg afdal bagi orang Melayu di Malaysia saja. 

Hadi membawa pemikiran Islam yang sempit dan berbau perkauman Melayu. pabila masuk politik Hadi Awang pada mulanya kutuk habis UMNO sebagai parti tong taik tapai apabila dihulur sikit kebendaan dan taik atau daki dunia dek UMNO dia tersenyum sumbing untuk menerimanya lalu tak sedar atau terbius langsung lupa apa dia perjuangan yang dirintis oleh Burhanuddin al Helmi, Ustaz Fadil dan TG Nik Aziz. 

Hadi hanyut terus dan menjadi benggong dan tak silu-silu lagi mengampu UMNO di samping terus dengan retorik tin kosong kuliah agamanya kepada pengikut2 Melayu yang masih tertutup pemikiran mereka yang menghuni di persekitaran kampung atau diladang2 Felda. Kadang kita lihat dia membebel macam orang inkoheren. on KOMENTAR AWAL
UNCLE RAMLI
on 6/19/16


PARTI AMANAH SAHAM
Masa TGNA... PAS adallah parti islam semalaysia.....skg ni.... PAS hanyalah... Parti Amanah Saham.....mentaliti saham pahala.. Syorga... Norako.. Baiiah. Mmsetia buta diserap sedalam - dalam ke sanubari para bakal fisibalilah....sotongnya HADI ini takbley di candat lagi... 

Patutlah orang kelantan yang ketemui rata 2 memaki nya bila ku sebut nama HADI.... why..... Kata mereka hadi ini jelmaan AYAH PIN... JUAL AGAMA UNTUK HIDUP DAN KUASA..... 100 markah untuk orang itu.... Kakakakakkakakakaka on KOMENTAR AWAL
DIDI KOTA BELUD
on 6/19/






--------------

PERLU PERAWI SOHEH




PERAWI TAK

SOHEH

Sebar kata-kata TGNA, ini pesan Nik Abduh
SHAH ALAM – Anak lelaki Allahyarham  Nik Abdul Aziz Nik Mat, Nik Mohamad Abduh berpesan kepada mana-mana pihak yang menyebarkan kata-kata Allahyarham ayahnya itu agar menyertakan sekali sumber ia diperoleh.

Menurut Nik Abduh yang juga Ahli Parlimen Pasir Mas, ia bagi mengelakkan perbuatan golongan yang tidak bertanggungjawab menyebarkan kata-kata yang bukan dari bekas Menteri Besar Kelantan itu.

“Kepada rakan-rakan yang menjadi penyebar pertama kalam-kalam nasihat dan motivasi Allahyarham ayahanda Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat, saya sarankan agar disertakan juga dua perkara utama, pertama, penerbit dan kedua, dari sumber mana kalam itu diambil.


INI BUKAN

HADIH 

NIK AZIZ:

- mu jangang curi balak
- mu jangan nengok wayang germang
- mu leh ambil duit demo
- mu leh royak lain buek lain
- mu entot luruh jangan pusing2
- mu jual syurga
- mu takutkan demo dg nerako

AYAT SESAT




-----------