.

Ahad, 14 Jun 2015

GILA DAN SASAU






Jangan letak jawatan dulu, kata ketua Dewan Ulama PAS 

Mahfodz Mohamed meminta ahli-ahli PAS di Selangor dan Pulau Pinang agar tidak meletakkan jawatan terlebih dahulu sehingga Majlis Syura Ulama membuat keputusan walaupun muktamar lalu menerima usul untuk memutuskan hubungan dengan DAP.
Ketua Dewan Ulama itu berkata, Majlis Syura Ulama akan membuat keputusan berhubung kerjasama politik antara PAS dan DAP yang dijangka diadakan dalam tempoh sebulan.
"Kita mahu perbaiki hubungan kerjasama ini. Sebab itu kita juga minta negeri-negeri lain terutamanya di Pulau Pinang dan Selangor supaya jangan letak jawatan dulu sehingga keputusan dibuat,” katanya seperti dilaporkan Sinar Harian.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/jangan-letak-jawatan-dulu-kata-ketua-dewan-ulama-pas#sthash.6aNetLEG.dpuf

KAH KAH KAH
woit
nak cakap gila
tak gila
nak cakap pandir
tak pandir
nak cakap sasau tak sasau
inilah tahap ulama
kah kah kah
keputusan  dah dibuat
ada lagi tunggu keputusan
c@#vb  765glk**   ##4FGsd@@

PUNTAK MUNTAK


-------------

JUAL AGAMA PUTAR ALAM





HARUN JINN
kah kah kah al-mursyid al-am aku, kau panggil harun jin. nanti terkena saka tercerit berit baru kau cari air al-jampi. al-fulus al-dapat tipu al-melayu. on FULUS SI KUM
Anonymous
on 6/9/15


BERBILION TAK BISING
Pesan Quran pasal Ketua Ugama, Al-Baqarah Ayat 34 Perhatian, Tuhan gunakan perkataan "RAMAI" Sudah tentunya Pesan Quran ini tak pernah di kupas di mana mana ceramah.... yang hadirinnya semuanya buta Quran. Sebenarnya standard ceramah lebih di focus pasal hukum kencing berak haid tudung aurat sahaja. Standard sekadar Hukum pasal 'pencuri potong tangan'- pencuri orang kampung Pencuri ikan bilis, curi ayam, curi moto, curi bini orang.

Tapi curi lembaga tabung main billion-billion, curi LAKI ORANG senyap sepi Tak reti nak komen, oh ya... tak pernah di ajar masa zaman mardesah dulu, tak ada rujuk hadis Tapi apa susahnya. semua kesalahan dimaafkan kalau buat sembahyang sunnat Tarawih, pergi umrah, buat masjid. 

Macam GodFather back to zero bila pergi dan derma di Church pada setiap hari Ahad. RAMAI yang kaya-raya dari kesempatan ini. Beware of Professional Religionists [9:34] O you who believe, many religious leaders and preachers take the people's money illicitly, and repel from the path on FULUS SI KUM
Anonymous
on 6/9/15
KAIN SERBAN
Orang Orang PAS tu kan jenis BAHALOL Mana ada Otak pon Serban tebal sudah bunoh Otak Otak Mereka Orang Orang PAS kan jenis malas , suka meminta minta dan Part Time Mat Kampau jugak Ni ekonomi negara sudah jatuh , mana lagi nak dapat duit senang pon Jaja jaja Agama dan jual jual kain Serban dan Kapan mana boleh kaya macam MENIPU Ingat Hadi tu BODOH ke? on FULL LAAA MAK
Anonymous
on 6/9/15
PENGLIPUR LARA
Apa puncanya Mr TT. Ulamak adalah pewaris Nabi SAW. Tapi kini ulamak hanya pandai melaris falsafah dan sasiah Nabi SAW. Mereka hanya pandai jadi pelipur lara jaja sirah Nabi SAW tapi tak pandai pun untuk mencontohi dan membentuk falsafah Nabi dalam diri mereka. Tak hairan jika ada ulamak berjual beli ceramah agama, janji fulus dinar masukkk. (psst.. takan usataz nak jalan kaki kot ke ceramah, hulur la duit minyak. contoh jaaaa) on FULL LAAA MAK
Anonymous
on 6/9/15
DAP ADA AGAMA
Kah kah kah...ape la punya ngong parti 'islam' kononnya g putuskan hubungan ngan dap...sebab nye hudud...hudud je...cetek sungguh perjuangan islam yg dianuti dan difahami...ulamak?...alamak aih....cemana pula la peranan org yg merasakan dirinya ulamak itu dlm konteks org yg arif tentang islam...bukankan lebih baik diselami dan diteliti kenapa dap tidak bersetuju dgn hudud...

pasti ada kepincangan dlm penerangan mahupun penjelasan dlm isu itu...yg mana sepatutnya golongan ulamak ini lebih cekap dan arif selok belok dan tau kenapa ianya tidak diterima oleh dap walhal kata pas ianya utk org islam saaja...pasti ada yg tidak kena dengan penjelasan tersebut...

jgn kita lupa yg dap itu ahli2nya juga beragama dan mempunyai kepercayaan terhadap tuhan cuma beza dari segi bahasa yg kita faham iaitu islam, kritian, hindu, buddha dll...islam klau yg kita faham melengkapi agama terdahulu, jika kita x mampu menerangkan sebaiknya, jgn salahkan org yg x faham... fikir fikirkan...jgn jd exterimis hanya on FULL LAAA MAK
Anonymous
on 6/9/15
LEBAI SAMPUL SURAT
Gwa cakap sama lu sudah lama tt ! Lebai sampul surat , lebai bawa tin milo atau uncang bila ada ceramah untuk kutip wang memang pelesit tak tahu malu . Muktamar atau Mesyuarat Agong pada prinsipnya tunggak menerima atau menolak sesuatu ketetapan oleh perwakilan. 

Gwa heran binti ajaib tuang presiding membuat helah lucu atas ketetapan yang telah diluluskan oleh perwakilan di muktamar tanpa perbahasan - iaitu memutuskan apa jua hubungan politik terhadap DAP. Lebai sampul dan uncang seharusnya melepaskan apajua jawatan disemua peringkat samada di Negeri Selangor atau P.Penang . Woooi lebai jangan buat tak tahu aja - kalu ada maruah letak semua jawatan . on FULUS SI KUM
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/9/15

----------------

NAJIB KUMPUL SAMPAH





Najib bertemu pemimpin Umno bahagian petang ini, jelaskan 1MDB 

Najib Razak petang ini akan sekali lagi memberi penerangan berhubung isu semasa kepada pimpinan parti di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC).


  1. Zam: Media pro-kerajaan punca Najib dapat penyokong sampah ...

    www.freemalaysiatoday.com/.../z...
    Translate this page
    Free Malaysia Today
    3 days ago - Katanya, tidak hairanlah jika ada sesetengah penyokong Najib itu 'sampah' yang disebabkan tindakan tidak profesional media prokerajaan.
KAH KAH KAH
woit
i have nating tu add
rest my kes mi lod

PUNDIEK WARKAK



------------

AHMAD MASLAN SEMAKIN HASAN MALIK






KOMENTAR
satu pandangan
dari menteri yang mengaku
memiliki 3.85 pointe


Ahmad Maslan menggesa   Najib Razak bagi mengelak penyusutan nilai ringgit berterusan .

Ahmas Maslan berkata jika berlaku penyusutan nilai ringgit, maka barangan import akan mengalami kenaikan harga disebabkan urus niaga menggunakan dolar Amerika.
“Jika keadaan itu berlaku, keadaan ekonomi negara bertambah sukar, biarpun pada dasarnya ia tidak akan berlaku dengan adanya asas ekonomi yang kukuh, namun dibimbangi perkara itu tidak dapat dielakkan,” katanya kepada akhbar itu
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/serangan-dr-mahathir-punca-ringgit-jatuh-kata-ahmad-maslan#sthash.y9cEQmEE.dpuf


KAH KAH KAH
woit 
gwa sudah silap
gwa sudah salah
gwa ingat ringgit jatuh nilai
kerana rosmah kencing berdiri
kah kah kah
gwa salah
sekarang baru gwa tahu
dari mat pointer 3.85
kah kah kah
tapi pointer dari UKM
makin jelas kehasanan malikan
makin jelas keismail sabrian

AHMAD PUDIEK



------------

CABUT LARI







CELAH BELAH

LARI 

kah kah kah
kah kah 
kah


LAWAK BERDIRI - UJI BAKAT






UJI BAKAT 
satelah satu tahun
tim cerita malam jumaat melawak  
maka 
berita baik KOMEDIRI sampai
sebuah stesen tv berbayar
 kini merancang  membuat rakaman
 lawak berdiri 

JEMPUT DATANG

uji bakat
sila datang:
9
STUDIO GERAK BUDAYA
no 2 jalan bukit 11/2
seksyen 11
46200 petaling jaya

dengan 3 minit skrip
untuk dipersembahkan
AHAD: 14hb
SENIN : 15hb
MASA: 8mlm
hubung: 
012-229-09-44


------------

MALAM ESOK



MALAM ESOK

jam 9:00 malam
ulang siar 
rakaman forum  
sila layari 
radio bangsar utama


POLITIK BARU






KOMENTAR
selesai bulan puasa
kita lihat dan nanti

SHAH ALAM - Persatuan Ummah Sejahtera Malaysia (Pasma) hari ini ‎mengumumkan bahawa pihaknya akan menggerakkan satu usaha bagi...


JENG JENG 

JENG

yeah yeah yeah
yang ditunggu
dah tiba
kah kah kah

---------------

SILA GUNAKAN KONDOM



KOMENTAR
berancuk ialah satu nikmat
tua muda jantan betina
semua suka berancuk
anak sermua bangsa
suka berancuk

diwaktu muda berahi nak berancuk tinggi
diwaktu muda kekerapan beracuk laghi tingggi
tidak perlu kita malu malu dalam hal ini
ini adalah perjalanan bioloji semua kehidupan

hasil dari berancuk ialah anak
jika TIDAK mahu anak
sebelum berancuk pakai kondom

teknik pancut diluart
teknik pancut atas perut
tidak menjamim apa apa
hanya kodom menjamim 100%

NOTA
jangan pergi melanggan rumah merah
tanpa menggunakan kondom
memang TIDAK dapat anak
tapi mungkin dapat pernyakit

SARONGKAN KONDOM KE PUNAI

BUKIT MERTAJAM - Manusia kini tidak berhati perut apabila sanggup membuang bayi perempuan di kawasan semak berhampiran...


KAH KAH KAH
woit
mari kita teka
ini mesti bayi cina
mungkin bayi india
mungkin juga  bayi german
nak teka?
siapa berani teka
jawablaaaa dapat sekotak kondom

APA PUNYA 

PANCUT



------------

TOL NAIK LAGI





Perdana Menteri “Khianati” Rakyat kerana cuba menyembunyikan berita kenaikan tol
13 June 2015

Saya merujuk kenyataan Perdana Menteri yang menuduh pihak yang membocorkan maklumat sebagai pengkhianat. Ini satu kenyataan yang tidak bertanggungjawab. Pada hakikatnya, kerajaan seharusnya telus (transparent) dalam semua dasar dan polisi kerajaan termasuk kenaikan tol. Sebarang cubaan menyembunyikan kenaikan tol daripada pengetahuan rakyat adalah satu bentuk pengkhianatan kepada kepercayaan rakyat.

Kedua, selama ini, pihak kerajaan sudah mengkhianati rakyat kerana menyembunyikan kontrak konsesi tol selama ini. Sehingga kini tiada sesiapa yang mengetahui kontrak-kontrak konsesi tol dan semua diletakkan di bawah OSA. Syarat-syarat Kontrak tol amat memihak kepada syarikat-syarikat tol yang kebanyakkan kroni UMNO-BN. Ini menyebabkan rakyat tertekan dengan kenaikan tol yang berulang-ulang setiap 2 tahun.

Dalam bajet 2015, Kerajaan sebenarnya telah memperuntukkan RM459 juta untuk membayar pampasan tol butiran 070100. Dalam sesi perbahasan pula, Timbalan Menteri KKR  Rosnah pula menjawab bahawa Kerajaan terpaksa membayar RM560 juta untuk membayar kenaikan kadar tol. Ini bermaksud ada kekurangan RM101 juta walaupun telah ada peruntukan membayar syarikat tol. Maka saya jangkakan bahawa kadar kenaikan tol mungkin berlaku pada beberapa konsesi tol dan beberapa konsesi tol pula akan dipampas.

Saya juga menjangkakan, jika kerajaan ingin menghentikan segala kenaikan tol kerana takut kepada kemarahan rakyat, Kerajaan  akan terpaksa menggunakan kutipan GST untuk membayar syarikat Tol. Kutipan GST telah mencecah RM6 bil dalam 2 bulan dan melebihi jangkaan kerajaan. Saya ingin memberi amaran kepada kerajaan untuk berterus terang kepada pembayar-pembayar GST jika ingin membayar syarikat tol menggunakan kutipan GST. Janji Perdana Menteri adalah berterus terang tentang penggunaan wang kutipan GST.

Saya ingin menekankan pendirian bahawa jika kerajaan ingin menggunakan wang GST untuk membayar syarikat tol, mereka harus “declassified” kontrak konsesi. Biar rakyat tahu wang GST yang mereka bayar digunakan di mana dan bagaimana. Pembayar GST menuntut ketelusan dan akauntabiliti dalam penggunaan wang cukai GST. No taxation without accountability.

Sim Tze Tzin
Ahli Parlimen Bayan Baru

-----------------

NAK KENA BELASAH



Putera Johor jangan campur politik 
kalau tak mahu 
‘dibelasah’, 
kata Nazri 




Seorang menteri Kabinet menyelar Putera Mahkota Johor kerana kritikan terhadap  Najib Razak yang tidak muncul ke forum “Nothing to Hide” minggu lepas.
The Star Online melaporkan yang Menteri Pelancongan dan Kebudayaan Nazri Aziz memberitahu Tunku Ismail Sultan Ibrahim supaya "jangan masuk campur politik” jika tidak, akan “dibelasah".
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/putera-johor-jangan-campur-politik-kalau-tak-mahu-dibelasah-kata-nazri#sthash.BwjcSskz.dpuf

KAH KAH KAH
woit
bila nak belasah
kah kah kah

PUNTAK KUNDAK