Sabtu, 1 Oktober 2011

LAWAN TETAP LAWAN
BERSAMA MAT BRONSON DI SEREMBAN

Solidariti Anak Muda Malaysia memandang serius politik ganas yang dimainkan oleh Umno. Dalam isu serangan dan fitnah terhadap Hj Mohammad Sabu, Timbalan Presiden PAS, sudahlah beliau diserang menggunakan media arus perdana dan penyelewengan laporan oleh Utusan Malaysia sehingga memaksa beliau melakukan saman ke atas Utusan Malaysia, tidak cukup dengan itu Umno menyerang beliau secara fizikal juga.

Bermula dengan ugutan untuk yang dihantar kepada anak beliau, membawa kepada kejadian membaling bom botol ke rumahnya hinggalah seraangan ala gangster oleh Umno ke lokasi ceramah beliau di Seremban baru ini menyebabkan sekurang - kurangnya dua orang cedera dibaling batu oleh penyerang yang datang dengan lebih 100 orang.

Ini sememang taktik jahat mereka. Untuk rekod, sebelum ini rumah che'GuBard juga sebelum ini pernah dibaling dengan bom petrol selepas beliau melancarkan buku Disebalik Mesteri Pembunuhan Altantuya di Indonesia dalam satu majlis diskusi di universiti tempatan disana. Dan sehingga kini tiada tangkapan dilakukan.

Di atas ialah antara gambar yang dirakam di malam serangan gangster lebih 100 orang yang mengganas di malam ceramah Hj Mohammad Sabu di Seremban baru - baru ini. Dengan jelas dari gambar tersebut wajah-wajah Pemuda Umno dikenal pasti.


Apa pun bagus tindakan pemuda Umno ini ia menunjukkan sikap sebenar mereka dan menambah kebencian orang ramai terhadap mereka. Sikap politik Samseng ini makin melampau bila Perkasa NS dengan angkuh memberi amaran agar Hj Mohammad Sabu tidak masuk ke bumi N.Sembilan.

Parti Keadilan Rakyat Rembau memandang serius permbangan politik ganas yang amat membayahakan ini. Polis digesa bertindak secara profesional.

Dalam perkembangan lanjutan , Parti Keadilan rakyat Rembau berkerjasama dengan PAS Rembau akan mengadakan Ceramah Perdana Isu Semasa yang akan menampilkan Hj Mohammad Sabu, YB Taufek, che'GuBard, Dr. Rosli Yaakop dan Ust Norazman. Ceramah ini bertujuan memberi penerangan isu semasa yang dimana media perdana sedang mengelirukan rakyat.

Seluruh rakyat dijemput untuk hadir bersama dalam Majlis yang akan diadakan pada 6 Oktober 2011, jam 9.00 malam di Kg. Bintongan Rembau. (Sebarang pertanyaan sila hubungi 0123696474)


Kami percaya dan yakin dengan persiapan keselamatan dan sokongan kecekapan PDRM khususnya IPD Rembau sebarang kejadian tidak diingini akan dielakkan. Kami masih percaya Umno Rembau dibawah pimpinan Menteri Besar Negeri Sembilan masih berfikiran waras tidak seperti Umno Seremban yang bertindak diluar ketamadunan norma politik nilai.


Baik Umno atau mana - mana organisasi mewakili Umno seperti Perkasa dijemput untuk hadir dan duduk dengan baik dalam majlis ini. Jika ada perlu sebarang dialog atau pertanyaan untuk penjelasan ia boleh dilakukan dengan lebih bijaksana. Semua pihak media juga dijemput membuat liputan program tersebut nanti.


Norazizi A.Aziz
Setiausaha
PKR Rembau
1 Oktober 2011

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAHwoit..BUAT CERAMAH TAK ADA YANG DATANG... kah kah kah..

kah kah kah.... JANGAN LAH GANGGU PROGRAM ORANG...kah kah kah...

kah kah kah....SILA SELIDIK...INI MESTI EEEE PUNYA KERJA.... kah kah kah...SAHEH INI MAT MONGOL
JANTAN TERSEKSA SIANG DAN MALAM
NOTA:
nak buat macam mana
bini memang garang

inilah silapnya mendapat
mak janda kah kah kah
NAJIB : SAYA TIDAK SEBUAT PEMANSUHAN KUOTA - mkini

Najib Razak hari ini berkata, beliau tidak bermaksud untuk memansuhkan kuota bumiputera dalam ucapannya sebelum ini.

Sebaliknya, Najib menjelaskan bahawa ucapan itu bermaksud supaya usahawan bumiputera menjadi lebih berdikari dalam bersaing dengan kaum lain.

"(Wartawan) tidak dengar ucapan saya dengan betul. Saya tidak sebut pemansuhan kuota tapi saya sebut jangan terlalu bersandar pada kuota.

"Peniaga bumiputera mesti lebih berdikari untuk bersaing dengan orang lain supaya kita lebih dihormati. Tapi saya tidak sebut sama sekali berhubung pemansuhan," katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditanya dalam sidang media selepas mesyuarat majlis tertinggi Umno hari ini.

Isu berkenaan timbul ekoran laporan media yang memetik kenyataannya ketika menjawab satu soalan di program Khazanah Megatrends Forum 2011 pada Rabu lalu.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...DULAK BIN DALIK.... kah kah kah..

kah kah kah...FLIP BIN FLOP.... kah kah kah..

kah kah kah... KLUK BIN KLEK.... kah kah kah...

woit... SAHEH INI NAJIB... kah kahb kah...

kah kah kah.....KALAU TAK DULAK DALIK BUKAN NAJIB NAMANYA.... kah kah kah


SIAPA DIA THE THIRD MAN?

SIAPA JANTAN KE TIGA ITU?

PEGUAM PERANCHIS BONGKAR SCORPENE MALAM INI – keadilan daily

Peguam mewakili Suara Rakyat Malaysia (Suaram), Joseph Breham akan bercakap mengenai kes rasuah membabitkan pembelian kapal selam Scorpene di London malam ini.

Beliau akan menerangkan mengenai perkembangan kes itu kepada masyarakat antarabangsa, berhubung siasatan terhadap komisen yang dibayar oleh pembuat kapal selam berkenaan, DCN kepada pegawai tertinggi Malaysia.

Breham merupakan anggota kepada Kumpulan Peguam Hak Asasi Antarabangsa (SIHRG) yang dilantik Suaram bagi mewakili aduan yang difailkan terhadap DCN di Paris pada awal 2010.

Beliau dijangka menyentuh mengenai pembelian kapal selam Scorpene dan Agosta bernilai RM7 bilion ketika Najib Razak menjadi menteri pertahanan.

Komisen 114 juta Euro atau RM570 juta dibayar kepada Syarikat Perimekar Sdn Bhd yang dikaitkan dengan Abdul Razak Baginda, seorang kenalan rapat kepada Najib Razak.

Transaksi berkenaan mengheret pembunuhan penterjemah Mongolia, Altantuya Shaariibu- perempuan simpanan Razak dan sebelum itu dikatakan turut mempunyai skandal dengan Najib.

Altantuya dibunuh dengan kejam pada Oktober 2006 apabila mayatnya diletupkan dengan bom C4 di Puncak Alam, Shah Alam oleh dua pe

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...TAK LAMA LAGI KES INI AKAN MELETUP DI PARIS.... kah kah kah..

kah kah kah... DI MALAYSIA NEGARA ISLAM ... PEGUAM INI TELAH KENA TENDANG.... kah kah kah...

kah kah kah...DI NEGARA ISLAM MALAYSIA...PEGUAM INI KENA HALAU KELUAR... kah kah kah

kah kah kah... KALAU DI NEGARA KAPIR YANG RAKYAT MAKAN BABI.... PEGUAM INI DAPAT BERSUARA.... kah kah kah...

kah kah kah...INI LAH BEZANYA ISLAM DI MALAYISA... DENGAN KAPIR DI LONDON.... kah kah kah


MALAM TADI PELANCARAN B ERSIH
NOAT:


bersih 2.0 telah memulakan kempen fasa kedua
kali ini menuntut 8 tuntutan di tunaikan
sebelum pru 13

dewan perhimpunan china telah penoh
dengan warga kota yang bertanya-tanya
bila lagi kita akan turun berdemno

pelancaran kempen ini bertambah panas
apabila gendang dipalu dan api dimainkanBERSIH BERTAMBAH PANAS