Khamis, 27 September 2012

KABINET NAJIB MULA BERAMOK SESAMA SENDIRI


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
woit.... PARA MENTERI NAJIB SEDANG GADUH.... kah kah jkah...
kah kah kah... SATU  CAKAP EEEEHHHH.... kah kah jkah..
kah kah kah...SATU LAGI CAKAP OOOOOOH.... kah kah kah..
kah kah kah...SATU CAKAP CHINA INI BAIK.... kah kah ka
kah kah kah... SATU CAKAP CHINA INI TAK TANGGUNG JAWAB.... kah kah kah..
woiy.... APA PULAK KATA NAJEEEEEB.... kah kah kah..
kah kah kah...APA PULAK KATA MUHYIDEEEEN... kah kah kah..

NOTA:
tunggu apa pm madey 
kita tunggu apa madey
nak cakap kah jkah kah
NOTA:
brehenng apa komen
kah kah kah
INI DEMO MASYARAKAT CHINA 


Puad Zarkashi: Dong Zong tak bertanggungjawab - mkini

Tuntutan yang dibuat oleh NGO pendidikan Cina Dong Zong melalui perhimpunan di ibu negara semalam tindakan tidak bertanggungjawab, kata Timbalan Menteri Pelajaran  Puad Zarkashi.

Puad berkata, kementerian telah pun memberikan bantuan dan peruntukan secukupnya kepada sekolah jenis kebangsaan mahupun sekolah kebangsaan.

"Saya boleh katakan mereka ini tidak bertanggungjawab. Kita telah lakukan pelbagai perkara untuk bantu sekolah jenis kebangsaan. Tetapi mereka masih lagi nak tuntut.Dong Zong hanya perjuangkan bahasa ibunda, kata Nazri - minsider


kaKUALA LUMPUR, 26 Sept ― Menteri di Jabatan Perdana Menteri  Nazri Aziz berkata tindakan yang dilakukan Persekutuan Persatuan Lembaga Pengurus Sekolah Cina Malaysia (Dong Zong)  adalah “tidak salah” kerana mereka memperjuangkan bahasa ibunda mereka.
Jelas ahli Parlimen Padang Rengas itu lagi, pertubuhan itu juga adalah pertubuhan ahli pendidikan yang turut berkhidmat untuk negara.
“Mereka orang baik-baik ... yang memperjuangkan bahasa ibunda mereka.
“Itu tak salah,” kata Nazri  selepas menerima penyerahan memorandum yang diserahkan Pengerusi Dong Zong, Dr Yap Sin Tian di pejabatnya di Parlimen hari ini untuk diserahkan kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.
Dong Zong sebelum itu juga turut mengadakan demonstrasi di luar parlimen dengan dihadiri sekitar 500 ahli persatuan tersebut.
Walaupun dalam keadaan hujan, mereka turut berarak dari Padang Merbuk ke Parlimen dengan membawa sepanduk dan banner tertulis “Kempen selamatkan pendidikan Cina”.
Ketika sidang media di lobi Parlimen hari ini, Yap menegaskan isu pendidikan Cina di negara ini masih tidak diselesaikan.


KITA JADI COOL DI KONSERT INI

NAJIB TERPERANGKAP OLEH JAWAPAN SENDIRINajib: George Kent layak dianugerah projek LRT - mkini
Najib Razak berkata tiada pembida yang berasa tidak puas hati apabila kerajaan menganugerahkan projek sambungan LRT Ampang bernilai RM1.084 bilion kepada George Kent-Lion Pacific JV (GKLP JV).

Menteri kewangan itu berkata, pembida antarabangsa yang mengambil bahagian dalam tender tersebut akur dengan keputusan kerajaan yang "membuat penilaian menyeluruh dari aspek teknikal dan komersil".

"Sehingga kini, tiada pembida yang membangkitkan rasa tidak puas hati mereka terhadap pihak kementerian mengenai penganugerahan tender tersebut," katanya yang berpendapat bahawa proses berkenaan dilakukan secara telus dan terbuka.

Dalam jawapan bertulisnya kepada MP Petaling Jaya Utara Tony Pua bertarikh 25 September di Dewan Rakyat itu, Najib mempertahankan bahawa GKLP JV merupakan gabungan syarikat tempatan yang berkeupayaan dari segi kewangan untuk menjalankan projek tersebut.

NONEPua dalam soalannya meminta Najib menjelaskan sebab syarikat George Kent dipilih sedangkan syarikat berkenan tidak berpengalaman dalam sektor rel dan tender syarikat itu lebih mahal daripada syarikat lain yang berpengalaman luas.

Najib dalam jawapannya bagaimanapun berkata, firma berkenaan lulus penilaian teknikal dan menawarkan harga kedua terendah berbanding lapan pembida lain.

Jawapannya itu dipercayai merujuk kepada kenyataan dari PKR sebelum ini yang mendakwa firma pembinaan George Kent berkenaan "gagal dalam penilaian, sama ada teknikal atau kewangan".

Pengarah strategi parti PKR Rafizi Ramli pada bulan lalu mengemukakan satu surat daripada pengarah urusan Kumpulan Prasarana Datuk Shahril Mokhtar yang didakwa menyatakan demikian.

DOKUMEN ADA PADA RAFIZI
NONE

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.... JAWAPAN NAJIB INI CUKUP HEBAT.... kah kah kah..

kah kah kah...MUNKEEE INI  BERBOHONG.... kah kah kah..

kah kah kah... YANG DAPAT PROJEK INI  KAWAN MAIN GOLF NAJIB.... kah kah kah...

kah kah kah...PENGALAMAN TEKNIKAL  HANYA BUAT METER AIR PAIP KE RUMAH RUMAH.... kah kah kah..

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... BETUL KE YANG TERENDAH BUJETNYA?.... kah kah kah..

kah kah kah...MAT MONGOL TAK SEDAR SEMUA KERTAS TENDER INI ADA PADA RAFIZI... kah kah kah..

kah kah kah.... SILA TEKA SIAPA YANG BERI  PADA RAFIZI.... kah kah kah..


NOTA:
muhyiddin wajib
tempah baju melayu hitam baru
dan wajib mula belajar angkat sumpah
kah kah kah


APA SUDAH JADI PADA AMARAN NGO TERHADAP NST?

ADALAH DI BERITAHU SEANTERO ALAM


PENGUMUMAN UNTUK PEMBACA


blogspot.com
tanpa diminta telah mengubah format
maka blog tukar tiub terubah sama

walau pun tt 
tidak ada niat untuk berubah
maka muncul warna
kadang kala besar
kadang kala kecil

akan cuba di stabilkan
dengan format baru ini

melainkan ada yang 
bijak it boleh
mengemabalikan
format lama


BETUL KE POLIS TIDAK TAHU ADA PERNIAGAN LENDIR DI CHOW KIT, PUDU , JALAN PETALING PERNIAGAAN LENDIR PASTIADA BATUAN

 KOMENTAR TUKAR TIUB
sila tanya diri
munkeee nazri kata
tak ada laporan polis 
maka tak ada siasatan
keatas peniaga lendir yang bernama musa hasan

sila tanya diri
esok kalau ada laporan polis
apakah akan ada siasatan

pundeeek
towkay lendir ini
akan terus melendir
kah kah kah

INI TEATER NAK BUAT BERITA

Tiada siasatan berhubung skandal bekas KPN, kata Nazri - minsider


Mohamed Nazri Aziz hari ini berkata tiada siasatan yang dijalankan oleh pihak berkuasa berhubung skandal yang melibatkan bekas ketua polis negara (KPN)  Musa Hasan dan tokoh kongsi gelap Goh Cheng Poh dan BK Tan kerana tiada laporan polis diterima berhubung skandal tersebut.
Dalam jawapan bertulis menteri di jabatan perdana menteri itu di Parlimen hari ini berkata pihak berkuasa hanya akan menjalankan siasatan sekiranya terdapat laporan yang dibuat.
“Setakat ini tiada sebarang laporan polis diterima mengenai pendedahan Datuk Ramli Yusuff tentang hubungan bekas Ketua Polis Negara  Musa Hasan dan kongsi gelap BK Tan dan Goh Cheng Poh, jadi tiada siasatan akan dijalankan.
“Bagaimanapun, sekiranya terdapat laporan atau aduan yang dibuat, pihak agensi penguatkuasaan undang-undang akan menjalankan siasatan yang sewajarnya mengikut peruntukan dan kuasa undang-undang yang diberikan,” kata Nazri dalam jawapannya kepada soalan ahli Parlimen Segambut Lim Lip Eng yang bertanyakan sama ada kerajaan pernah menyiasat skandal berkenaan.
Jelas ahli Parlimen Padang Rengas itu lagi, tindakan pihak polis juga sama dengan kedudukan bagi Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).
“Kedudukannya sama seperti SPRM, jika tiada aduan, maka tiada sebarang siasatan akan dijalankan terhadap pendedahan yang dilaporkan,” kata Nazri lagi.
Bekas pegawai kanan PDRM, Ramli Yusuff pada Mac lalu telah mendedahkan terdapatnya hubungan antara Musa, dan kongsi gelap, BK Tan dan Goh Cheng Poh.
Malah, Ramli juga sebelum ini dilaporkan bersedia memberi keterangan jika tribunal ditubuhkan untuk menyiasat Musa dan Abdul Gani Patail.

APAKAH MALAON INI  BOLEH DIPERCAYAI?

MAHKAMAH PARIS MENUNGGU NAJIB DAN RAZAK BAGINDAKOMENTAR TUKAR TIUB
para penyokong muhyiddin
sila baca berita ini betul betul
masanya tekah tiba
inilah masanya
berkorban untuk nusa dan bagsa

najib hanya akan dibawa ke paris
apabila tidak jadi pm lagi

inilah tugas muhyiddin
inilah tugas penyokong muhyiddin
inilah tugas untuk selamatkan negara


DUA MANUSIA JADI MANGSA LENDIR NAJIB

SIASATAN SCORPENE :PERANCHIS AKAN PANGGIL SAKSI - mkini
Anggota sekretariat NGO Suara Rakyat Malaysia (Suaram) Cynthia Gabriel berkata badan kehakiman Perancis akan memanggil saksi dalam siasatan kehakiman ke atas skandal kapal selam Scorpene "tidak lama lagi".
Kehakiman Perancis masih dalam proses memanggil saksi untuk testimoni dan siasatan dan kita jangka saksi akan dipanggil tidak lama lagi," kata Gabriel kepada Malaysiakini malam tadi.

Gabriel berkata, tujuh saksi daripada Malaysia dijangka akan dipanggil namun ia bergantung kepada keputusan hakim.

Saksi berkenaan termasuk individu yang berada di "tengah-tengah rundingan" untuk kapal selam tersebut seperti sekutu yang dekat dengan Najib Razak, Abdul Razak Baginda.

Ditanya sekiranya Najib, yang merupakan bekas menteri pertahanan akan disepina, Gabriel berkata Najib mendapat imuniti sebagai ketua kerajaan memandangkan Perancis tidak ingin mengeruhkan hubungan diplomatik melainkan jika terdapat syak yang kuat ke atasnya.

Bagaimanapun, Najib akan menduduki tempat paling tinggi dalam senarai saksi dengan "amat cepat" sekiranya tidak lagi menjadi perdana menteri dalam pilihan raya umum akan datang, katanya.


JENG JENG JENG
JENG JENG JENG
JENG JENG JENG

woit.... INI BERITA SUDAH LAMA SATU MALAYSIA TUNGGU.... kah kah kah..

kah kah kah... INI BERITA BAIK UNTUK SATU MALAYSIA.... kah kah kah...

kah kah kah... SATU DUNIA SUDAH TUNGGU.... kah kah kah..

NOTA:
kesian rosmah mansor
bila nak ambil gambar
dengan carla beroni
untuk dijadikan

the beauty and the beast
kah kah kah
kah kah kahKITA ROCK SEBELUM GEROMBOLAN KALAH


MURTAD - FILEM HASAN ALI MASUK FESTIVAL ANTARABANGSA

 TANGISAN GUMBIRA  MURTAD  MASUK FESTIVAL ANTARABANGSA

Anwar Tidak Sensitif - Hasan Ali - mStar
KUALA LUMPUR: Kenyataan Anwar Ibrahim bahawa umat Islam 'mempunyai masalah dalam jiwa mereka' tidak sepatutnya keluar daripada mulut seseorang yang satu ketika dahulu pernah memimpin gerakan Islam, kata  Hasan Ali.
Beliau merujuk kepada artikel temu ramah Anwar bersama sebuah penerbitan British, 'The Scotsman', baru-baru ini yang mengandungi artikel tulisan Eddie Barnes bertajuk 'Eddie Barnes: Tough Challenge to Heal the Divides in Malaysia'.
Ia antara lain berbunyi: "On the violent reaction to the blasphemous video insulting Islam, he (Anwar) agrees there is a 'problem with the Muslim psyche...people are easily enraged and emotional'."
Anwar hina umat Islam - meloya
KUALA LUMPUR 26 Sept. - Ketua Pembangkang,  Anwar Ibrahim didakwa menghina seluruh umat Islam ekoran tindakan beliau yang bersetuju bahawa umat Islam menghadapi masalah jiwa apabila mereka membuat bantahan keras terhadap penerbitan dan penyiaran filem anti-Islam, Innocence of Muslims.

Hasan Ali berkata, kenyataan yang bersifat memperkecilkan usaha bantahan umat Islam tersebut seperti yang dilaporkan dalam akhbar Britain, The Scotsman kelmarin, jelas memperlihatkan sikap sebenar Anwar walaupun filem Innocence of Muslims itu terbukti telah menghina Islam dan Rasulullah SAW.

Beliau berkata, di dalam artikel tersebut, Anwar juga sanggup menyatakan umat Islam mudah marah dan beremosi di saat berlakunya penghinaan terhadap Islam.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit..... KITA TERIMA HAKIKAT ANWAR TAK SENSITIF.... kah kah kah..

kah kah kah...KITA TERIMA HAKIKT ANWAR HINA UMAT ISLAM.... kah kah kah....

kah kah kah...SEDAR LAH AKIDAH UMAT ISLAM  DI GONCANG... kah kah kah..

kah kah kah...AKIDAH UMAT ISLAM GOYAH.... kah kah kah....

kah kah kah...APA SEBAB AKIDAH GOYAH?.... kah kah kah..

kah kah kah...KERANA LAMA SANGAT TUNGGU VIDEO  MURTAD... kah kah kah...

kah kah kah...RAMAI UMAT ISLAM JADI MURTAD ....kah kah kah...

kah kah kah...BERIBU RIBU JADI MURTAD.... kah kah kah...

kah kah kah.....KERANA TAK DAPAT TENGOK VIDEO MURTAD.... kah kah kah..

kah kah kah...MALAH SUDAH ADA YANG TUBUH KAN PARTI MURTAD ... kah kah kah..

woit...PAKAI NAMA UNITED MURTAD NATIONAL ORGANISATION.... kah kah kah...

kah kah kah... HANYA  DENGAN MENONTON VIDEO MURTAD BARUKLAH GEJALA MURTAD INI DAPAT DI HENTIKAN..... kah kah kah


INI KAH SEBAB KENAPA VIDEO INI MASIH TAK KELUAR-KELUAR:
1 - adigan telanjang murtad tidak dilulus oleh penapis
2 - lagu latar bartajuk Gua Murtad  Lu Pi Cibai tidak dilulus
3 - dialok - gua murtad gua punya pasal - dianggap mengacam negara
4 - tiga tape  filem ini hilang
5 - aduanan bunyi kantoi -  terdengar suara lokman adam dan ezam mat nor
6 - penyunting filem ini mat bangla kini ditahan sebagai pendatang haram
7- tunggu panggung pakai solar powwer siap

atau
hasan ali masih  sedang gunakan filem yang tak siap ini
untuk pau towkay dan cukong
untuk dapat dana untuk
bayar hutang 
bank

atau
filem ini akan di hantar
ke cunt filem festival
dan tidak boleh di tayang sekarang

CUNT FILM FESTIVAL

JARINGAN MELAYU SUDAH KENA JARING PULAKBERITA BARU MASUK
pkns akan membuat
satu laporan polis terhadap
jaringan melayu ini  jam 2:30 hari ini

laporan polis ini akan dibuat
di ibu pejabat polis daerah shah alam
persiaran  kayangan 
seksyen 9 shah alam

laporan polis ini dibuat
kerana jaringan ini  telah
membuat menipu orang melayu
yang membeli rumah pkns

HILANG LEPAS CABUT LARI
petang kelmarin
telah diberitakan 
500 ...opps... 5 orang
ahli jaringan melayu datang untuk berdemo
di hadapan pejabat pkns

sedih tetapi benar 
demo ini dibatalkan kerana

jumlah terlalu ramai..opps... sikit

malah datuk suhaimai
setiauasha politik kakn ijat
telah menghilangkan diri

suhaimi ibrahim ini  telah
mungkir janji
atau menghilangkan diri
atau takut diri


MANA PERGINYA JARINGAN MELAYU?
.
Hina Lagu Negaraku, Timbalan Menteri SK Devamany Harus Diburu

Merujuk kepada laporan portal Malaysiakini, Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) memandang serius kenyataan dangkal seorang Timbalan Menteri apabila mengatakan Gangnam lebih popular dari lagu kebangsaan Negaraku. Membandingkan lagu Negaraku dan Gangnam adalah keterlaluan dan lagu Negaraku tidak sepatutnya dihina sedemikian rupa.

Kenyataan Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, SK Devamany telah menghina lagu Negaraku dengan merendahkan taraf lagu tersebut lebih rendah dari Gangnam. Sepatutnya lagu kebangsaan mempunyai kedudukannya yang tersendiri sama seperti bendera kebangsaan.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit....PELIK JARINGAN MELAYU INI ..kah kah kah..

kah kah kah.... LAGU NEGARA KU KENA HINA TAK BISING PULAK.... kah kah kah..

kah kah kah... PELIK... LAGU NAGARA KU INI SIMBOL NEGARA... PASAL APA SENYAP.... kah kah kah...JANGAN TAK DATANG RUGI

KONSERT 8 TUNTUTAN BERSIH - STADIUM KELANA JAYA 13 OKTOBER
UNTUK DILIHAT COOL
mari bersama ke konsert 8 tuntutan
konsert paling cool
ibu segala konsert
konsert mengalakan semua konsert

jadi cool
jadi bersihKONSERT 8 TUNTUTAN
konsert ini akan diadakan
pada hari sabtu 13/10/12
di stadium kelana jaya
dari jam 4:00 - 11:00 malam

konsert ini anjuran BERSIH
untuk terus mengasak 8 tuntuan
yang amsih belum ditunaikan
olej kerajaan mahu pun spr  PASTI AKAN BERMAIN DI KONSERT 8 TUNTUTAN BERSIH
 1. Redemption
 2. Soul Saviour
 3. Libang Libu
 4. Hui Se Di Dai
 5. Dum Dum Tak
 6. The Garrisson
 7. Nik Jidan
 8. Ray Chong
 9. Atama
 10. Republic of Brickfields
 11. Ito, Julian Mokhtar & The Gang
Sedang Dilamar:
 1. Blind Tribe
DUIT BANK SIMPANAN GEROMBOLAN HABIS LARIKOMENTAR TUKAR TIUB
angin perubahan telah sampai
rakyat sabah telah berani bangun
rakyat sabah telah menuntut hak

sabah ketika bersama menubuhkan malaysia
adalah negara yang terkaya
49 tahun kemudian sabah menjadi termiskin
harta kekayaan sabah dihisap oleh semenanjung

kesedaran baru ini akan membuka jalan
bukan saja di sabah malah di sarawak
dan juga di seluruh malaysia

warga sabah telah di zalimi
warga sabah telah ditindas
hak warga sabah diinjak injak

hari ini pendatang haram membanjari sabah
hari ini pendatang hampir melebihi watan sabah

maka slogan sbah untuk sabahan adalah tepat!

MENUNTUT HAK DAN KEADILAN

RAKYAT SABAH MOHON ISYTIHAR PERJANJIAN 

1976 TAK SAH - harakah daily

Sekumpulan rakyat Sabah di sini menyifatkan tindakan kerajaan Persekutuan mengambil sebahagian besar hasil petroleum dari Sabah sebagai menyalahi undang-undang.

Malah perkara itu juga menyalahi persefahaman dalam Perjanjian Malaysia 1963.

Jurucakap kumpulan terbabit, Zainnal Ajamain berkata, hasil petroleum tersebut sepatutnya menjadi milik sepenuhnya rakyat Sabah.

"Petroleum 100 peratus dimiliki rakyat di Sabah, ia harus diberikan kembali dan biarkan mereka membuat keputusan untuk berapa banyak harus diberikan kepada kerajaan Persekutuan,” katanya pada satu kenyatan di sini.

Semalam Zainnal yang juga seorang ahli perniagaan bersama rakan-rakan memfailkan permohonan di Mahkamah Tinggi Kota Kinabalu bagi mengisytiharkan perjanjian antara kerajaan Sabah dan Petronas sebagai tidak sah dan terbatal.

Kumpulan terbabit yang menggelarkan diri sebagai R Sabah terdiri Lahirul Latigu, Mohd Julpikar AbMijan, Joseph Wilfred, Duli @ Dullie Mari dan Michael Peter Govind @ Mick Goviind.


Zainnal berkata, tuntutan itu selaras dengan kenyataan Presiden PAS, Tuan Guru Abdul Hadi Awang di Tuaran baru-baru ini yang menyebut haram memindahkan kekayaan sesebuah negeri kalau masih ada rakyat miskin.

Katanya juga langkah tersebut dilakukan terhadap kerajaan Persekutuan kerana menafikan negeri pengeluar minyak daripada menikmati kekayaan anugerah Tuhan.

Kata beliau juga perjanjian yang ditandatangani 37 tahun lalu disifatkan bercanggah dengan Perlembagaan Persekutuan apabila hak negeri dinafikan.
Baru-baru ini Ketua Menteri Sabah, Musa mengumumkan kerajaan negeri mahu merundingkan semula Perjanjian Petroleum yang ditandatangani antara kerajaan negeri dan Petronas pada 1976.

Pada perjanjian tersebut kerajaan negeri diberikan 5 peratus daripada nilai minyak yang dijumpai di tepi dan pesisir pantai Sabah, manakala 95 peratus diambil kerajaan Persekutuan.

Sebelum itu Ketua Pembangkang,  Anwar Ibrahim menjanjikan rakyat Sabah akan mendapat royalti minyak sebanyak 20 peratus sekiranya Pakatan Rakyat berjaya menerajui Putrajaya.

Zainnal berkata, kerajaan negeri dan pembangkang tidak mempunyai hak untuk menentukan kuantum royalti kepada Sabah.

Difahamkan permohonan pengisytiharan serupa juga akan difailkan di Kelantan, Terengganu dan Sarawak.

Zainnal juga memberitahu beliau dan R Sabah akan menghadiri perhimpunan pada 2 Oktober ini di Dataran Kemerdekaan Shah Alam dan menyertai konvoi ke Istana Kehakiman di Putrajaya pada 3 Oktober.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit... BILA RAKYAT SABAH BANGUN  APA MAKNA NYA?.... kah kah kah..

kah kah kah...MAKNA NYA  DUIT SIMPANAN UNITED MALAYS NATIONAL ORGANISATION LUPUS... kah kah kah..

kah kah kah...MAKNANYA ... GEROMBOLAN AKAN LINGKUP.... kah kah kah..

NOTA 
keputusan pru12
disemenanjung gerombolan tewas
hanya kerana adanya kerusi parlimen
dari sabah dan sarawak yang membantu
maka gerombolan berkuasa

kalau sabah lari
kalau sarawak lari

maka rosmah mansor juga akan lari sama
kah kah kah


KONSERT 8 TUNTUTAN BERSIH