.

Khamis, 4 Disember 2008

DATUK SAH RUKH KHAN IKAT SAMPING HARGA RM3 RIBU STAIL P.RAMLEE - mStar


KUALA LUMPUR: Samping songket berharga RM3,000 bermotif bunga kesidang, berwarna hitam dan diikat stail Allahyarham P.Ramlee akan dipakai buat pertama kalinya oleh Datuk Shah Rukh Khan ketika menerima anugerah Darjah Mulia Seri Melaka (DMSM) Sabtu ini di Dewan Seri Negeri, Ayer Keroh, Melaka pada pukul 10 pagi.

Samping songket rasmi negeri Melaka bermotif bunga kesidang itu belum pernah dipakai oleh mana-mana penerima gelaran Datuk lagi.

Ini disahkan oleh Pengerusi Jawatan Kuasa Sumber Manusia, Kesihatan dan Hal Ehwal Pengguna Melaka, Datuk Kapt (B) Ab. Karim Sulaiman di sebuah sidang akhbar tengahari.

kah kah kah…. samping melayu STAIL P. RAMLEE???…. kah kah kah……

kah kah kah…. melayu ni dah desprate ke?.... kah kah kah… mana ada stail p. ramlee… kah kah kah…. tolonglaaa…. jangan buat bodoh….. ikat samping ikat samping laaaa…. mana ada stail stail…..kah kah kah

woit… jangan laaa buatkan melayu bodoh dengan berita macam ini….. kau orang nak bodoh…. bodoh laaa sama sendiri…. jangan nak bodoh bodohkan orang melayu...kah kah kah...

kah kah kah...ikat samping ni dan berkurun kurun…. tak pernah dengar stail p. ramleee…...kah kah kah

kah kah kah.... stail bik mama pun tak pernah dengar... kah kah kahSELURUH NEGARA GEMPAR !!!! ABDULLAH BADAWI BOLEH TERUS MENJADI PM – KU LI – Malaysian InsiderKUALA LUMPUR, Dec 3 — Ahli Parlimen Gua Musang Tengku Razaleigh Hamzah berkata Datuk Seri Abdullah Badawi tidak perlu mengundur sebagai Perdana Menteri sesudah Datuk Seri Najib Razak mengambil alih presiden parti pada bulan March akan datang.

“ Itu hak dia, dia telah mendapat mandat untuk lima tahun,” kata Razaleigh yang menjawab tohmahan Madey yang mengatakan bahawa Abdullah masih ingin terus berkuasa sesudah berlangsungnaya pemiihan parti.

Razaleigh sebagai seorang ahli parlimen berjanji akan terus menyokong kepimpianan Abdullah dalam kerajaan.

“ Dia mendapat keyakinan majoriti ahli parlimen. Dan Perdana Menteri dilantik oleh Yang Di Pertuan Agung dan bukan oleh Perhimpunan Agung gerombolan United Malays National Organisation,” kata Razeleigh kepada The Malaysian Insider.
LARANGAN SIDAI KAIN DI PANGSAPURI - melayau


PUTRAJAYA 2 Dis. –Berkuat kuasa tahun depan, semua penghuni pangsapuri tidak lagi dibenarkan menyidai kain di beranda rumah bagi mengelakkan panorama yang boleh menjejaskan imej taman perumahan dan perbandaran.

Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, garis panduan mengenainya telah diluluskan dan undang-undang mungkin dikuatkuasakan untuk bertindak ke atas mereka yang gagal mematuhi peraturan tersebut.

Katanya, garis panduan baru itu mengkehendaki tempat dan peralatan penyidaian kain yang khas diwujudkan dalam kawasan pangsapuri
.

kah kah kah…. SIDAI KAIN?.... kah kah kah…

kah kah kah...tak kan hal sidai kain pun bakal pm yang nak cakap….. kah kah kah….

woit…. ini sudah teruk…. munkee ni nak jadi pm… cakap hal sidai kain???…. kah kah kah…

apa punya jelaga punya otak….. kalau bakal pm kita ni hebat…. mestilah cakap hal ekonomi… dasar luar negara…. hal budaya bangsa…. garis panduan politik jangka pendek… garis panduan politik masa depan…. panduan strateji untuk 100 tahun ke hadapan….. kah kah kah… ini CAKAP HAL SIDAI KAIN…. kah kah kah… APA PUNYA TUUUUUUUURRRRR….

woit…. mana ada standard…. kah kah kah….no strategic thinking… buka kedai dobilaaa…. mat mongol ni lebih baik jadi mat dobi…. kah kah kah….
KELEMAHAN DALAMAN PUNCA KRISIS MORAL - melayau


KUALA LUMPUR 3 Dis. Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, krisis moral yang berlaku di kalangan belia hari ini berpunca daripada kelemahan dalaman yang tidak ditanam dengan kekuatan spiritual dan juga emosi.

Timbalan Perdana Menteri berkata, kekuatan material dan juga fizikal tidak mampu menentukan kejayaan seseorang itu sekiranya ia tidak disertai dengan emosi serta spiritual yang mantap
.

kah kah kah…. MAT MONGOL BERCAKAP TENTANG MORAL???….. kah kah kah….

woit… BUKAN SHOPPING DI PARIS KE PUNCA KRISIS MORAL?…...kah kah kah

kah kah kah… BUKAN BELI KAPAL SELAM PUNCA KRISIS ?. kah kah kah….

kah kah kah...BUKAN BELI EUROKOPTER PUNCA KRISIS ?.. kah kah kah…..

kah kah kah....BUKAN BOM C4 PUNCA KRISIS ?…. kah kah kah…DUA KEPALA LUTUT BERCAKAP


PENDAPATAN NEGARA MUNGKIN TERJEJAS DENGAN PENURUNAN HARGA MINYAK - mSTAR


KUALA LUMPUR: Pendapatan negara mungkin akan terjejas sekiranya harga minyak dunia turun dengan mendadak berikutan krisis ekonomi global, kata Perdana Menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi.

"Sekiranya harga minyak turun mendadak, pendapatan akan terjejas kerana peratusan pendapatan dari minyak adalah tinggi," kata beliau selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Tertinggi (MT) UMNO malam ini.

Jika pendapatan negara terjejas ia akan membawa kesan-kesan lain, kata beliau tanpa memberi perincian.


KRISIS EKONOMI DENUA BERI KESAN MINIMA KEPADA MALAYSIA -mStar

KUALA LUMPUR: Ekonomi Malaysia masih kukuh dan kesan yang diterima dari krisis kewangan dunia adalah minima, kata Timbalan Menteri Kewangan Datuk Kong Cho Ha.

"Malaysia tidak terdedah kepada krisis kewangan secara langsung dan menerima kesan secara tidak langsung dan minimum dari krisis gadaian subprima tersebut disebabkan kekuatan domestik ekonomi," katanya semasa sesi soaljawab di Dewan Negara di sini hari ini.

Beliau berkata jumlah tabungan negara masih berada pada paras yang kukuh iaitu 37 peratus daripada Keluaran Dalam Negeri Kasar (KDNK) yang mencerminkan negara mempunyai lebihan mudah tunai yang boleh digunakan untuk menjana aktiviti ekonomi.

kah kah kah…. DUA LAGI KEPALA LUTUT BERCAKAP…. mat ngantok kata MUNGKIN TERJEJAS…. kah kah kah….

satu lagi munkee kata …. KESAN MANIMA…. kah kah kah…

woit…. apa ngoooook sangat… MUNGKIN TERJEJAS?..... kepala hangguk apa?.... bukan munkin terjejas…..PASTI TERJEJAS…. bila kita jual barang dengan harga murah…. dapat duit sikitlaaaa…. masa buat bujet harga minyak mahal……bila nak buat projek harga minyak turun….. ertinya duit kurang dapat….. kah kah kah…. cam mana munkee dua ekor ni boleh memimpin….kah kah kah…

woit tak payah laa cakap KDNK…. entah apa hantu lagi… ni semua nak tipu melayu…. nak bodoh bodoh kan melayu…. cukuplaaa….. hentikanlaaa…. kah kah kah

woit…. baca bawah ni apa tan sri hassan ni cakap… baca betul betul…kah kah kah

PETRONAS RAMAL PENGURANGAN PENDAPATAN BESAR TAHUN INI -melayau


KUALA LUMPUR 3 Dis. Petroliam Nasional Bhd. (Petronas) yang merupakan penyumbang tertinggi kepada hasil kerajaan meramalkan penguncupan pendapatan yang besar pada tahun ini berikutan kejatuhan harga minyak di pasaran dunia.

Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutifnya, Tan Sri Mohd. Hassan Marican berkata, pengurangan pendapatan itu adalah sesuatu yang tidak boleh dielakkan berikutan penurunan harga minyak sejak kebelakangan ini.

Anda (pemberita) bertanya soalan yang agak jelas (jawapannya), jika harga minyak menurun 60 peratus, maka pendapatan juga akan menurun 60 peratus, katanya pada sidang akhbar sempena Persidangan Teknologi Petroleum Antarabangsa ke-3 di sini hari ini.