.

Jumaat, 23 April 2010

HULU SELANGOR AKAN BERGEGAR MALAM INIGEDEBE INI AKAN BERADA DI KUALA KUBU BARU MALAM INI

BERITA BERITA


KKB panas. Panas gila. Agaknya malam iini hujan.
Tadi hantar kain baju untuk basuh. Banyak kotor.
Makan disebuah restaurant melayu tak ada nama –
Disebelah kedaI AUNTIE DHOBI.

Tuan restaurant hairan kerana aku bawa keluar buah jering
Dari saku seluar. Minta tolong buka isinya.


MALAM INI SHOW DI KKB - DARI PIYAN HABIB

Siapa yang bosan dengan ceramah datang ke sini:

HIMPUNAN ANAK MUDA USIR EJEN ZIONIS –

Yb nurul izzah minah cun
Cik gu bard
Aisyah
Yb amir

Persembahan:

Pak samad janggut
Piyan habib
Mael Wings
Blank Gamma

TEMPAT : stadium mini kuala kubu bahru –

Datang ramai ramai – jangan bawa beer atu todi
Kalau bawa beer atau todi tak boleh jadi wakil rakyat.
Ambil rasuah okaaaay !

MALAM INI LAGI

Malam ini dijangkan hot hot hot/.
Ceramah merata rata tempat – nik aziz, lim guan eng, lim kit siang,
Anwar, hadi – semua turun – mat sabu dan hussam sudah seminggu berkampong di felda.

FELDA

Felda ini ialah bank simpanan gerombolan.
Sudah pecah. Bank sudah pecah. Pakatan telah boleh berkampong.
Konvensyen Felda hari ini dan esok akan memberi erti yang amat besar
kepada penduduk felda. Konvensyen ANAK ini akan memastikan apa yang akan terjadi
kepasda jenerasi kedua felda.


ORANG ASAL


Ini perang besar. Malam ini program pakatan di beberapa kampong
Di hulu selangor. Malam esok bik mama dan isteriny akan datang.
Warga hulu Selangor dinasihatkan jangan duduk ditepi bangunan tinggi.
Gempa akan berlaku. Pihak bomba dan rela telah sampai untuk memasak dam
di pertak. Pihak bpmba dan rela sedang siap sedia berjaga-jaga
jika empangan ini pecah keana goncangan bik mama.

UNISEL

Kah kah kah… kah kah kah
Unisel di kepong oleh polis. Polius telah memasang khemah untuk
memastikan pelajar unisel tidak keluar berkempen di hulu Selangor.
tetapi mereka silap jaga - pelajar pelajar telah datang ke hulu Selangor dua minggu dulu.

DARI HULU SELANGOR

LAPORAN CUACA


enak pagi ini
tapi kkb agak sibuk
jadi burung pagi pun tidak busing.

lagi sehari kempen.


MALAM INI CERAMAH BESAR

tempat : PADANG JALAN KANTAN SARI
BANDAR BARU SUNGAI BUAYA


Penceramah:
ZAID IBRAHIM
ANWAR IBRAHIM
TOK GURU BNIK AZIZ
NARARUDDIN TANTAWI
ANTONY LOKE
SHAMSUL ISKANDAR
semua di jemput datang - datang awal jauhkan dari jam.

SATU LAGI CARA MENIPU MELAYU
NOTA:


perhatikan betul betul.
yang mana satu ijazah kelentong
yang mana satu ijazah ori

yang mana satu idaman kalbu
yang mana satu nak tipu melayu kah kah kah

INI KAH YANG ORI
INI YANG ORI KAH?

MARI KITA BELI NUMBOR EKORDARI SUARA KEADILAN


Suara Keadilan: Berikut adalah senarai pembabitan pemimpin Umno dulu dan sekarang yang didakwa mempunyai kepentingan dalam syarikat judi di negara ini:

Saham dalam Magnum Corporation Sdn Bhd:

1. Bekas Exco Pemuda Umno, Datuk Mohamed Al-Amin Al-Haj memiliki 1,900,000.

2. Bekas Menteri Pelajaran dan bekas Pengarah Magnum Corporation Sdn Bhd, Tan Sri Khir Johari memiliki saham sebanyak 40,843 dan 6,666 saham dalam Magnum 4D.

3. Bekas Peguam Negara dan Pengerusi Suhakam, Tan Sri Abu Talib Othman memiliki 1,666,666 saham.

4. Anak perempuan Tan Sri Abu Talib, Nor Anita Abu Talib memiliki 680,334 saham.
Saham dalam Genting Berhad

1. Bekas Spekaer Dewan Rakyat, bekas Pengerusi Genting Bhd serta datuk kepada Datuk Seri Najib Razak dan Datuk Seri Hishammuddin Hussein, Tan Sri Noah Omar memiliki 602,318,000 saham dalam Resort World Berhad.

2. Yayasan Noah memegang saham sebanyak 3,334,600 dalam Genting Berhad. Yayasan Noah kini diwarisi oleh Najib dan Hishammuddin.

Bekas Ketua Polis Negara, Tun Hanif Omar, bekas Timbalan Ketua Polis Negara, Tan Sri Amin Othman dan bekas Pegawai Bank, Dato’ Paduka Nik Hashim Yusof menjadi Pengarah Genting Berhad.

3. Bekas Ketua Setiausaha Kementerian Dalam Negeri, Tan Sri Wan Sidek Wan Abdul Rahman dan bekas Ketua Pengarah Jabatan Perkhidmatan Awam, Tan Sri Alwi Jantan merupakan Pengarah Resort World.

Saham dalam Sports Toto

1. Sports Toto yang diasaskan pada tahun 1969 dimiliki Tan Sri Vincent Tan, kroni Tun Dr Mahathir Mohamad Pengerusi Perhubungan Umno Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Setiausaha Kerja Umno Malaysia, Datuk Seri Tengku Adnan Mansor memegang 3.5 juta saham dalam Sports Toto melalui syarikat nominee iaitu Simsec Nominees.


KAH KAH KAH....KAH KAH KAH

BAGAIMANA BARUA DILAHIRKAN
ISU CALON : MIC TUNDUK KEPADA UMNO
- malaysian insider

Ketika kempen pilihan raya kecil Hulu Selangor memasuki kempen hari keenam. Muhyiddin Yassin menafikan dakwaan pembangkang yang menyatakan MIC telah tunduk kepada Umno dalam pemilihan calon untuk bertanding di pilihan raya kecil kerusi Parlimen Hulu Selangor.

Diaz berkata MIC, parti politik terbesar yang mewakili India di negara ini, adalah rakan Umno dalam Barisan Nasional (BN) dan soal sesebuah parti komponen tunduk kepada komponen lain tidak timbul langsung.

“Konsep berkongsi kuasa yang diamalkan BN telah bermula sekian lama di mana kita duduk bersama dan bincang.

KAH KAH KAH KAH... KAH KAH KAH..

woit.... BETUL KE CAKAP SEMBAB INI ?.... kah kah kah...

kah kah kah kah.... MARI KITA KAJI DAN LIHAT.... kah kah kah


IMEJ HAMBA DENGAN TUANMEMBACA NAHU TANDA DAN MAKNA MELALUI SEMIOTIK

Semiotik ialah ilmu memahami tanda dan makna. Setiap objek dan imej dalam dunia ini memiliki rupa dan bentuk - isi dan bingkai. Semiotik ialah ilmu yang khusus untuk kita memahami imej melalui tanda dan makna.

Tanda tanda dalam imej adalah bahasa dan nahu yang memiliki makna. Filem yang kita tonton itu juga adalah tanda yang memiliki bahasa yang wajib dibaca melalui nahu filem. Gambar sama seperti filem hanya ianya tidak bergerak tetapi memiliki nahu. Justeru - semua imej dalam dunia ini memiliki nahu yang menyimpan makna untuk dibaca. Terpulang lah kepada diri kita sendiri sama ada bijak atau bebal untuk membaca nahu imej itu.

Justeru Batu Hitam di Mekah memiliki tanda dan makna untuk orang Islam. Nahu dari imej Batu Hitam ini ialah kesuciaan. Patong Shiva pula memberi tanda dan makna kesucian kepada orang Hindu. Ayers Rock di Australia dianggap suci oleh Orang Asal di sana. Gitar Fender yang tersangkut di musium Elvis di Memphis memiliki tanda dan makna kepada rockers seluruh dunia.

Apabila kita melihat satu objek atau imej - objek atau imej ini akan menghantar signal untuk kita pecahkan agar kita dapat memahami apakah makna signal ini. Dalam ilmu semiotik proses ini di panggil signifier dan signified - tanda dan makna.

Mari kita kaji dan fahami gambar terbaru tentang Kamalnathan dengan Muhyiddin. Mari kita sama sama fahami imej ini melalui pendekatan semiotik.

Sekali pandang imej ini memperlihatkan Kamalnathan ialah seorang hamba yang sedang tunduk menyembah tuannya. Kamal bagitu tunduk dan syahdu.

Lihat pula betapa angkuhnya muka Muhyiddin. Muhyiddin kelihatan begitu bangga walau pun Muhyiddin memiliki muka yang amat hodoh dalam gambar ini. Muka hodoh ini dilihat bagitu angkuh - malah kalau di baca bahasa badannya kita akan mengetahui bahawa dalam hati nya berkata : cilaka keling ini - entah basuh atau tidak tangan nya.

Kejijikan amat jelas dari imej Muhyiddin. Dia jijik melihat hambanya. Tetapi dalam masa yang sama si tuan tidak ada pilihan melainkan menjalan kan 'ritual' cium tangan ini yang dianggap satu budaya. Cium tangan juga memiliki tanda dan makna. Yang mencium tangan ialah hamba. Tangan yang kena cium pastilah tangan tuan. Budaya cium tangan ini adalah sebahagian dari budaya - tuan dan hamba.

Justeru imej ini amat terang memperlihatkan hubungan tuan dan hamba. Si tuan tidak akan memperlihatkan muka jernih. Si tuan tidak akan tersenyum. Jika tuan senyum atau bermuka jernih maka hamba tidak akan memberi penghormatan. Diladang kapas atau gula - tuan yang hodoh dan bengis akan ditakuti oleh hamba abdi. Lagi ganas, lagi hodoh muka tuan itu atau lagi jahat si tuan memperlakukan hambanya - makin setia si hamba. Lagi banyak hamba dihina lagi tunduk si hamba ini kepada tuan. Tuan yang berair muka jernih atau tersenyum pasti tidak akan dihormati.

Imej yang kita lihat ini membawa makna budaya yang lebih luas lagi. Imej ini adalah manifestasi hubungan MIC dengan g United Malays National Organisation.

Sekali lagi kita lihat secara terperinci imej muka Muhyiddin. Mukanya sembab dan masam - memberi makna yang dia merasa agak jijik terhadap objek dibawah matanya. Dia melihat seoalah-olah ada saekor biawak sedang menjalar dilengan. Perhatikan betul-betul garis matanya - ini garis mata yang memberi makna penghinaan.

Malah biji matanya menjeling sadikit. Kalau perhatikan dengan lebih rapi muka Muhyiddin maka kita akan melihat liku dan retak retaknya dan kontour daging daging yang berlebihan dimukanya. Daging dakunya agak berlebih hingga menutup ruang lehernya. Sekali pandang muka Muhyiddin macam muka saekor biawak yang kenyang.

Imej yang kita bincangkan ini akan terus menjadi imej klasik untuk sesiapa yang ingin mengkaji hubungan budaya hamba dan tuan - antara United Malays National Organisation dengan MIC. Justeru amat tepat apabila MIC disifatkan oleh Hindraff sebagai mandor untuk gerombolan. MIC dilihat sebagai orang suruhan yang setia atau barua yang setia untuk melakukan kerja kerja bawahan yang gerombolan United Malays National Organisation tidak ada upaya untuk melakukan.

Mari kita kembali kepada imej diatas - Si hamba yang sedang mencium tangan tuannya tidak mungkin akan dapat melihat reaksi tuannya kerana dia menunduk. Juga tidak mungkin hamba ini dapat melihat keseluruhan dari apa yang dia sendiri sedang lakukan. Mata hamba tidak akan menjalar dan memerhati apa yang sedang berlaku disekeliling. Mata si hamba tertumpu kepada tangan tuannya.

Tetapi dengan munculnya teknoloji baru maka detik detik ini dapat dirakam. Jika si hamba tadi dapat melihat rakaman detik-detik ini ada dua kemungkinan : dia akan merasa malu atau dia akan merasa bangga. Malu kerana masyrakat India akan melihat dirinya sebagai barua yang tidak berguna kepada bangsa dan agamanya. Atau dia bangga kerana telah diterima untuk menjadi hamba dan barua. TT
MINUM TODDY OKAY !
MESKI PUN DISERANG -PENGUNDI LIHAT ZAID WIBAWA
- malaysianinsider

“Jangan risau, kita boleh lakukan (menang di Hulu Selangor).” Demikian kata-kata ringkas tapi yakin keluar daripada Datuk Zaid Ibrahim ketika menyambut seorang peminatnya yang datang dari luar kawasan Hulu Selangor, di pusat media PKR di Kuala Kubu Baru di sini, petang semalam.

Zaid melahirkan keyakinan itu di sebalik serangan bahawa beliau ‘kaki sosial’ termasuk minum dan menggadai bangunan Umno Kota Baru yang dianggarkan bernilai kira-kira RM9 juta.

KAH KAH KAH..

woit...BERITA PELIK... kah kah kah

kah kah kah... MASA DALAM GEROMBOLAN MINUM TAK KOMPLAIN... kah kah kah..

kah kah kah....SUDAH MASUK PKR...INSAF DAN TAUBAT.... JADI SALAH.... kah kah kah..

kah kah kah... GEROMBOLAN INI ... IKUT AJARAN NABI LIM GOT TONG KE?... kah kah kah..

kah kah kah... ATAU IKUT FATWA MALIKUL SEMBAB..... kah kah kah...
LAGI TINGGAL KAN PARTIDUA PEMIMPIN PEMUDA PKR KELANTAN KELUAR PARTI
- minsider

Parti Keadilan Rakyat (PKR) terus berhadapan dengan tindakan pemimpin-pemimpinnya keluar parti dengan hari ini membabitkan Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Kelantan, Wan Khairul Ihsan Wan Ahmad dan Setiausahanya, Ezri Zainal Abidin.

Mereka mengumumkan keputusan mereka di Bukit Beruntung di sini, dua hari selepas dua pemimpin sayap wanita PKR dari Perak bertindak keluar parti.

KAH KAH KAH...

kah kah kah... LAAAA BERAPA KALI NAK KELUAR PARTI DAAAA...kah kah kah..

woit... BUKAN SAHAJA DI KELANTAN.... kah kah kah..

woit... BANYAK LAGI CABANG DAN RANTING PKR TUTUP... kah kah kah..

baca ini:

LIMA PEMIMPIN PKR DI DUIBAI LETAK JAWATAN

TUJUH AHLI JAWATAN KUASA PKR DI NIGERIA TAK PERCAYA PIMPINAN PUSAT

18 BIRO PKR DI LIBYA TUTUP
kah kah kah... kah kah kah...