.

Khamis, 3 Januari 2019

TAK ADA JUSTERU




TAK DA JUSTERU
too biG to meee...
dah Laaa Tak Ada justeru...tido kitaaA on TENGOK DISINI -
Publish | Delete | Spam
Nazrio Dond DoLLa
on 1/3/19
                     -------------------

INGAT TANJUNG PAGAR





WOIT

GUA UDAH

BILANG LU

TAK CAYA

LU JANGAN

LUPA 

TANJUNG PAGAR




Pemimpin PKR buat perjumpaan sulit mengenai bakal PM

PETALING JAYA: Beberapa pemimpin PKR telah memulakan rundingan dengan ketua-ketua negeri dan bahagian bagi mendapatkan sokongan untuk calon perdana menteri masing-masing apabila Dr Mahathir Mohamad berundur.

Mereka terbahagi kepada 2 kumpulan. Satu kumpulan mahu presiden, Anwar Ibrahim mengambil alih jawatan nombor satu itu seperti dipersetujui Pakatan Harapan (PH) sebelum pilihan raya umum ke-14 (PRU14), sementara satu kem lagi mahu Timbalan Presiden PKR  Mohamed Azmin Ali di tempat berkenaan.

Menurut sumber yang rapat dengan usaha rundingan tersebut, Azmin mengatasi Anwar dalam pilihan itu kerana mahir berunding.

“Parti tahu tentang kemahiran Azmin sebagai perunding terbaik pernah mereka lihat,” beliau memberitahu FMT.

Bagaimanapun katanya, Anwar berharap dapat mengimbangi Azmin dengan melantik ketua PKR negeri yang tidak menyokong timbalan presiden itu.

Sumber mengesahkan Anwar mengadakan perbincangan dengan ketua bahagian kira-kira sebulan sebelum melantik pemimpin negeri.

Dalam perbincangan tersebut katanya, ketua bahagian yang menyokong Azmin memberi cadangan masing-masing, tetapi Anwar mempunyai budi bicara untuk membuat keputusan terakhir tentang siapakah yang hendak dilantik.

“Ini yang sebabkan beberapa orang tidak puas hati kerana calon mereka tidak dipilih sebagai pengerusi negeri.

“Tetapi Anwar tidak melantik mereka yang lantang menolak Azmin,” katanya, sambil menambah tindakan tersebut bertujuan mengekalkan keharmonian dalam parti.

Bagaimanapun menurut sumber lain, kalau rundingan menolak Anwar berterusan, perebutan kuasa dalam parti akan menjadi lebih buruk.

Buat masa ini, walaupun hampir semua pemimpin PKR negeri yang baru dilantik adalah penyokong Anwar, sokongan untuk Azmin masih mengatasi presiden itu.

Pada November, sekutu Azmin memenangi jawatan tinggi dalam pemilihan PKR, mengukuhkan kedudukannya di peringkat akar umbi.

Pada Jumaat lepas, Anwar melantik Rafizi Ramli sebagai salah seorang daripada 3 naib presiden lantikan.

Ini membuatkan Azmin meluahkan perasaan tidak puas hatinya secara terbuka. Beliau mendesak Anwar mengkaji semula pelantikan tersebut dan mendakwa beberapa individu dilantik terlibat secara langsung dalam proses pemilihan yang tidak telus.

Azmin tidak menamakan mana-mana individu itu.


NEGARA DALAM

BAHAYA KENA

PAU KAYA

NAJIB  DIPAKSA

JUAL MURAH

TANAH KTM

TANJUNG PAGAR

KERANA KES

ALTANTUYA

MUSTAHIL

TAK FAHAM 


------------------

SUDAH GELABAH





SUDAH GELABAH
Terkini..dsai baru bagi pukulan hebat kat kartel..baca di sini -Tun M perlu diberi ruang memimpin dengan dukungan penuh dalam jangka WAKTU yang dipersetujui. Berikut adalah apa yang ditulis oleh Anwar Ibrahim di media sosialnya berikutan pertemuannya dengan Tun Mahathir Mohamad hampir satu jam hari ini:-
 1. Hampir satu jam pertemuan dengan PM. 
2. Tun M perlu diberi ruang memimpin dengan dukungan penuh PH dalam jangka waktu yang dipersetujui. 
3. Saya lapor hasil pertemuan dengan Presiden Duterte minggu lalu dan mohon panduan untuk pertemuan dengan PM Modi minggu depan. 
4. Persamaan strategi saya dan Tun berhubung Singapura dan fokus kepada ekonomi, terutamanya isu kemiskinan dan kesenjangan. 
Anwar mengambil inisiatif mengadakan pertemuan ini di sebalik isu peralihan kuasa kepadanya yang kini timbul kembali menjadi perbualan rakyat. Tidak sukar memahami apa yang diisyaratkan oleh Anwar dalam hal ini - Tun M perlu diberi ruang memimpin dengan dukungan penuh dalam on 
TUKAR PM BUKAN MUDAH
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 1/2/19 



------------------

SAPA YANG CAKAP





SAPA YG CAKAP

MAT BUNGA KE?

MADEY KE?
Anwar: Give Dr M space to lead govt for agreed upon TIME.. https://www.thestar.com.my/news/nation/2019/01/02/anwar-give-dr-m-space-to-lead-govt-for-agreed-upon-time/ on 
TENGOK DISINI -
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 1/2/19 




---------------------

MAT FAKE BUKAN MAT FAKIR








MAT FAKE 

BUKAN MAT FAKIR
Quote and Shake my spear.... on 
TENGOK DISINI -
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 1/2/19






----------------------

SOLTAN PONG





SOLTAN PONG
Soltan pong nak kena reform. Tun M dah bagi warning to Soltan Russia..lu salah tetap kena hukum. Maka Soltan Russia tak muncul muncul. Soltan Russia kedarah ais kat Moscow tak puas lagi. Makanya DASAI pong mai sembah Tun today. on 
TENGOK DISINI -
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 1/3/19





-------------------

MANA YANG SUCI









MANA YG SUCI
Lu cakap banyak lah bro Ok look.... Yang mana lebih utama dan SUCI bersih tampa was was Mungkir janji dgn SATU bakal PM atau mungkir janji dgn SATU Malaysia rakyat Malaya Satu dari pintu besi masuk pintu istana Rakyat dari mulut buaya masuk mulut singa naga
 **buaya ada satu kemaluan **singa naga TT sendiri raba dan kira ada berapa Kemaluan lebih kencing pun kena lebih kondom pun kena sambung 99thn atau 999thn on TENGOK DISINI -
Publish | Delete | Spam
saffron rice
on 1/3/19




------------------

BILA PROJEK SAILANG GAGAL





WOIT
BILA PROJEK

SAILANG GAGAL


Beri ruang Mahathir pimpin kerajaan selama tempoh dipersetujui, kata Anwar


Presiden PKR  Anwar Ibrahim berkata  Dr Mahathir Mohamad perlu diberi ruang untuk memimpin kerajaan selama tempoh yang dipersetujui.



BILA PINTU

SEMUA TUTUP

BILA KENA

CHECKMATE

BARU GELABAH

CAKAP BETUL

KAH KAH KAH


-------------------

MELAYU





MELAYU
https://www.malaysiakini.com/columns/458559
Berpuluh2 tahun aku Cari jawapan ni...terima kasih Isham. on
 MELAYU ITU APA?
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/3/19 




-----------------

NAKBA - DUNIA TANPA AHMAD MASLAN





DUNIA NAKBA

Kerajaan PH adalah malapetaka kepada rakyat Malaysia - Ahmad Maslan

JIKA 

AHMAD MASLAN

TIDAK LAHIR 

KE DUNIA

ALAM JADI BOSAN

NAKBA

MELANGGAR KITA

SEKARANG

SEMENJAK 

AHMAD MASLAN

KALAH

ANAK MALAYSIA

 JARANG KETAWA

TERBAHAK BAHAK

KAH KAH KAH
 



-----------------

TU DIA FAK U




TU DIA FAK U
Bro tt perkataan melayu 
dari alquran la.maa laa uu..
apa nk bising lagi..
tak dengar nasihat uztads kew? on 
APA ITU MELAYU
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 1/2/19




--------------

MAU JADI PIEM






MAU JADI PIEM
Biasa kita dengar, takut pisang berbuah dua kali.. tp ini cerita mau jd peeyem, bikin gua phishang la... Takyah jd la klu, skit2 nak huruhara.. kabot satu mesia la bang non... on 
MUNGKIR KALAU BERANI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/2/19






--------------------

BAU BELACAN







BAU BELACAN
Melayu itu bila berak taiknya ada bau belacan dan kencingnya berbau petai. Macam PAS jugalah, partinya adalah anak butir taik UMNO, kah kah kah... 
on APA ITU MELAYU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/3/19

too b



---------------

MI SPIK NO INGLIS





MI SPIK 

NO INGLIS
Bro TT. Dua perkara tak ada di sentuh di dalam temubual ini. Pertamanya tiada diucapkan perkataan justeru..seperti ucapan selamat hari raya dan yang kedua tak ada pula disebut pasal anak ikan atau pun -son of the fish - Yang lain2 semuanya okay kerana diucapkan dalam inggeris yang gua sepatah abuk pun tak faham.mee spek no english. Kah kah kah 
on TENGOK DISINI -
Publish | Delete | Spam
Mohamad Fadzli Mohd. Noor
on 1/3/19

Haha




------------------

MEDAULATKAN DEMOKRASI







MEDAULATKAN 

DEMOKRASI
Wahh TT! Lu speaking London la!!! Many breathe a sigh of relief. Stay the course, perjuangan membestarikan rakyat, mengertikan kerakyatan, mengekang kerakusan dan mendaulatkan demokrasi untuk Malaysia yang lebih baik. Kiri atau kanan, depan mahu belakang, top or bottom selagi niat itu murni. on 
TENGOK DISINI -
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/3/19



-----------------

KECEWA






KECEWA
Kami kecewa la tt, apa pasal dah takde pegang tasbih macam dekat awani dulu. Nasib baik cik eleanor ni cun dan cool, terubat kekecawaan kami. Persoalannya, adakah dia juga dalam list gagalis? on TENGOK DISINI -
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/2/19

Tah


--------------