.

Selasa, 3 Februari 2009

PEMIMPIN BAHAGIAN PKR DI PERAK DIDAKWA FITNAH ISTERI ROSMAH – berita hairan


IPOH: Satu laporan polis dibuat hari ini terhadap Ketua Parti Keadilan Rakyat (PKR) Bahagian Ipoh Barat, Fauzi Muda, kerana didakwa memfitnah Datuk Seri Najib Razak kononnya Timbalan Perdana Menteri menawarkan RM50 juta kepada mana-mana anggota Dewan Undangan Negeri (DUN) daripada Pakatan Rakyat di Perak supaya menyertai Barisan Nasional (BN).

Di Balai Polis Daerah Ipoh pula, Ketua Pemuda Parti Progresif Penduduk (PPP) Jason Chang membuat laporan polis meminta siasatan dijalankan terhadap anggota exco kanan kerajaan negeri Perak, Datuk Ngeh Koo Ham kerana didakwa membuat fitnah kononnya ada beberapa Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) dari BN di Perak dan di Negeri Sembilan akan menyertai Pakatan Rakyat.kah kah kah… PARTI PUNDEK PUNDEK PUNDEK ADA LAGI KE…. kah kah kah

woit…. INGAT SUDAH LAMA KAMBUS… kah kah kah… TAK SANGKA DAH TANAM TIBA-TIBA TUMBUH CINA…. kah kah kah…

kah kah kah… NI MESTI NAK MINTA PROJEK DARI ROSMAH…kah kah kah

kah kah kah … ITU PASAL PUNDEK PUNDEK TERKENTUT DI MULUT….
kah kah kah..FAUZI DIBAWA TEMUI ISTERI ROSMAH BANGKITKAN MASALAH PRIBADI – berita hairanKUALA LUMPUR: Bekas Timbalan Menteri Pertahanan, Datuk Zainal Abidin Zin mengakui membawa Ketua Parti Keadilan Rakyat (PKR) Ipoh Barat, Fauzi Muda menemui Datuk Seri Najib Razak pada Mac tahun lalu bagi membolehkan pemimpin PKR itu memberitahu masalah peribadinya kepada Timbalan Perdana Menteri.


kah kah kah ….. SAEKOR LAGI…. DATANG JUMPA ISTERI ROSMAH… kah kah kah…

woit…. MUNKEE NI MENTERI PRIBADI KE ?... ATAU MENTERI SCHOLARSHIP?.... kah kah kah…

kah kah kah… DULU KES BONTOT KOYAK...DATANG MINTA SCHOLARSHIP…. kah kah kah…

kah kah kah…. KALI INI KES APA …. BONTOT KOYAK JUGA KE….MINTA 50 JUTA... kah kah kah..

woit…. KENA ANGKAT SUMPAH LAGI SEKALI…. kah kah kah...DUA PILIHAN RAYA KECIL 60 HARI DARI HARI INI


Menteri Besar Perak telah menemui Sultan pada petang Isnin semalam. MB Nizar telah bertemu Sultan selama 25 minit.

Sultan Azlan Shah, yang juga bekas Hakim dan Lord Presiden Mahkamah Perseketuan telah berkenan untuk melihat dan meneliti surat berhenti dari Adun Behrang dan Changkat Jering.

Terdahulu dari ini Tuan Speaker Dewan Undangan Perak telah menerima surat berhenti dari ke dua-dua Adun ini. Tuan Speaker juga telah mengumumkan kekosongan dua kerusi.

Tuan Speaker juga telah memberitahu Surhanjaya Pilihanraya untuk menetapkan tarikh pilihanraya kecil.

Bekas Pengerusi SPR telah mengelurkan pendapar bahawa SPR tidak memiliki pilihan melainkan menguruskan pilihanraya kecil dalam masa 60 hari
.(TT)TIGA LAGI ADUN PERAK AKAN MENYEBERANG – 25 JUTA RINGGIT DI BAYAR


Berita telah mula tersebar luas. Ini bukan lagi desas desus. Beberapa perjumpaan tertutup telah berjalan secara senyap-senyap. Ini untuk mengelakkan publisiti yang akan mengeruhkan lagi keadaan.

Hasil pertemuan tertutup ini satu keputusan telah di ambil. Tiga orang Adun akan menyeberang Sungai Perak. Wakil-wakil rakyat ini akan menyeberang Sungai Perak sebagai sebahagian dari tugas mereka. Mereka ditugaskan untuk cuba mengukur kawasan-kawasan di tepi Sungai Perak yang dikatakan selalu didatangi banjir.

Kerajaan Perak telah memberikan 25 juta ringgit peruntukan untuk menambak kawasan rendah untuk menghindarkan dari banjir.(TT)
ADUN BEHRANG GAGAL HADIR SIDANG AKHBAR KERANA SAKIT - bernama


SEPANG 2 Feb. — Exco Kerajaan Perak, Jamaluddin Mohd Radzi gagal menghadirkan diri pada sidang media petang ini kerana masih sakit, kata pegawai khasnya, Firdaus Shaharudin.

Beliau berkata, Jamaluddin kini dalam perjalanan ke ibu negara dari Pahang.

“(Jamaluddin) tak dapat datang kerana tak sihat, bukan hilang, bukan dilarikan,” katanya kepada pemberita pada sidang media ringkas di sebuah hotel di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) di sini petang ini.kah kah kah…. BERAT OOOiiiiii…. BERAT ANGAT PERIOK…. kah kah kah…

kah kah kah…. INI LAH WARTAWAN TAK NAK SIASAT BETUL BETUL KAT HOSPITAL IPOH…. kah kah kah…

kah kah kah… MUNKEE NI SAKIT PINGGANG LAAAA…. kah kah kah… ANGKAT PERIOK PENUH DENGAN DUIT….kah kah kah….. MESTILAH SAKIT PINGGANG…. kah kah kah…50 JUTA … BERAPA BANYAK PERIOK KENA ANGKAT….kah kah kah…BERKATI KATI DUIT…. kah kah kah

woit…MAKANLAH PIL CHI KIT TEK AUN…. kah kah kah
ADUN CHANGKAT JERING NAFI LEAK JAWATAN - melayauSHAH ALAM 2 Feb. - Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Changkat Jering, Kapten (B) Mohd. Osman Jailu sekali lagi menafikan telah meletakkan jawatan sebagai wakil rakyat di kawasan tersebut.

Perkara itu ditegaskan dalam satu kenyataan yang diedarkan wakilnya, Puzi Ghazali kepada sekumpulan wartawan yang menunggu beliau di sebuah hotel di sini.

Osman yang dikatakan akan mengadakan sidang media pada pukul 2.30 petang bagaimanapun tidak muncul sebaliknya menghantar wakil untuk memaklumkan perkara tersebut.

Beliau juga berjanji akan mengadakan sidang akhbar berhubung isu tersebut Rabu ini.


kah kah kah… kah kah kah…. MUNKEE NI DARI MANA?..... HILANG KE MANA?.... kah kah kah..

kah kah kah….ORANG HEBOH NAK PILIHANRAYA KECIL….. DIA NAK TERBERAK….. kah kah kah….

woit…. NAK BERAK GALILAAA LUBANG…. kah kah kah…

kah kah kah…TAK KAN BERAK PUN NAK PAKAI LUBANG ORANG…kah kah kah...

woit.... TAK TAHU NAK CARI LUBANG.... TANYA BIK MAMA.... kah kah kahMB PERAK : SURAT LETAK JAWATAN 2 ADUN MEMANG WUJUD - mStar


PETALING JAYA: Menteri Besar Perak, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin berkata, surat peletakan jawatan dua Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) dari Parti Keadilan Rakyat memang wujud berdasarkan kenyataan yang dikeluarkan Speaker Dewan Undangan Negeri (ADUN) Perak.

"Surat itu memang ada dan ia ditujukan kepada Speaker.

"Ini bermakna beliau ada bukti bagi mengatakan yang kerusi DUN Behrang dan Changkat Jering sememangnya telah kosong.kah kah kah…..SIAPA AKAN PERCAYA... TANDA TANGAN SURAT BERHENTI KERANA DI PAKSA…. kah kah kah…

woit…. SURAT DITANDA TANGANI TIGA HARI LEPAS MENANG…… NAK PAKSA APA?.... kah kah kah… BINI SENYUM DI RUMAH…. PAKSA APA?... kah kah kah

kah kah kah…. TAK KAN BODOH SANGAT…. POSMAN PUN TAK KAN TAK BOLEH LARI KALAU TAK HENDAK TANDA TANGAN…..KAN ADA BASIKAL.... kah kah kah…

woit… JANGAN PUTAR ALAM…kah kah kah…. NANTI MARAH BIK MAMA.... kah kah kahNAJIB: TIDAK DIKETAHUI JUMLAH ADUN PEMBANGKANG SERTAI BN - bernama


KUALA LUMPUR: Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata beliau tidak tahu berapa ramai Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) daripada Pakatan Rakyat (PR) di Perak yang berkemungkinan menyertai Barisan Nasional (BN).

"Saya tidak tahu, kita akan lihat," katanya ketika diminta mengulas kenyataan Perdana Menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi bahawa beberapa ADUN PR akan menyertai BN.


kah kah kah…. kah kah kah…. kah kah kah… kah kah kah…

kah kah kah… MUNKEEE MONGOL NI TAK TAHU?.... kah kah kah…

kah kah kah…. MUNKEE MONGOL NI DARI MANA? …. kah kah kah…

woit…. SEMUA HEBOH…. MUNKEE NI SORANG TAK TAHU….kah kah kah

woit…. APA PUNYA TUUUUURRRRR….. kah kah kah

kah kah kah…. NI MESTI LEBONG TAK NAK BAYAR 50 JUTA RINGGIT…. kah kah kah….