.

Khamis, 2 April 2009

TERKINI !! RESMI DARI BERNAMA
YANG DI PERTAUAN AGONG PERKENAN NAJIB SEBAGAI PERDANA MENTERI
- Bernama

Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin telah memperkenankan pelantikan Datuk Seri Najib Tun Razak sebagai Perdana Menteri keenam, Ketua Setiausaha Negara Tan Sri Mohd Sidek Hassan mengumumkan hari ini.

Dalam satu kenyataan hari ini, beliau berkata istiadat pelantikan dan mengangkat sumpah jawatan dan sumpah simpan rahsia oleh Najib di hadapan Seri Paduka Baginda akan diadakan di Istana Negara 10 pagi esok.

Pagi tadi, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi menghadap Tuanku Mizan untuk menyerahkan surat melepaskan jawatan Perdana Menteri, selaras dengan proses peralihan kuasa antara beliau dan Najib yang dirancang sebelum ini.

Najib, yang mengambil alih jawatan Presiden Umno daripada Abdullah pada Perhimpunan Agung Umno minggu lepas, turut menghadap Seri Paduka di Istana Negara, selepas istiadat menghadap oleh Abdullah pagi tadi.

Abdullah dilantik sebagai Perdana Menteri kelima menggantikan Tun Dr Mahathir Mohamad pada 30 Okt 2003- BERNAMA
CANTIK TETAPI BODOH DAN BANGANG!!!


Miss Universe menulis dalam blognya tentang kem Guantánamo Bay:

Ini yang ditulisnya: "relaxing, calm, beautiful place".

Minah Bodoh yang bernama Dayana Mendoza datang dari Venezuela.

During a tour of the dentention centre with Miss USA, Crystle Stewart, Mendoza wrote that the facility was "a loooot of fun" and the prison had an "unbelievable" beach in the bay.kah kah kah…SUSAH NAK JUMPA MISS UNIVERSE YANG CEREDIK…. kah kah kah…

woit… CANTIK TAPI BODOH DAN BANGANG… MINTAK CHAVEZ ROTAN SEKALI…. kah kah kah


OLE OLE BN UNTUK 150 MISKIN TEGAR - mkini


Rakyat miskin tegar di Bukit Gantang bakal menerima ole-ole besar sempena pilihanraya kecil kali ini apabila rumah berharga RM33,000 sebuah siap dibina pada tahun ini.

"Kita akan bina 154 buah rumah dan kita akan beri secara percuma (kepada golongan miskin)," kata Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Muhammad Muhd Taib.

Beliau, juga ketua penerangan Umno, mengumumkan bantuan itu di program ramah mesra kementeriannya di Kampung Air Tin, DUN Changkat Jering pada hari kelima kehangatan kempen pilihanraya kecil parlimen tersebut pagi tadi.


kah kah kah… MENYESAL TAK DUDUK DI BUKIT GANTANG…kah kah kah

kah kah kah…. KALAU TIDAK SEMUA SELESAI…. LEH SANTAI TAK PAYAH SEWA BILIK…. kah kah kahTERKINI !!!PAKATAN RAKYAT MOHON YDP AGONG TANGGUH PERLANTIKAN NAJIB
- Harakahdaily


KUALA LUMPUR, 2 April (Hrkh) - Pakatan Rakyat memohon limpah restu Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin agar menangguhkan pelantikan Dato' Seri Mohd Najib Tun Razak sebagai Perdana Menteri Malaysia yang keenam, yang dijadualkan jam 10 pagi esok.

Dalam surat yang dihantar ke Istana Negara, Pakatan Rakyat memohon YDP Agong membuat penangguhan itu supaya beliau disiasat dan dibersihkan terlebih dahulu daripada pelbagai tuduhan yang dihadapkan kepada Timbalan Perdana Menteri.PETISYEN DESAK TUNDA LANTIK PM
- mkini

Kesemua 81 ahli parlimen Pakatan Rakyat menyerahkan satu petisyen kepada Yang di-Pertuan Agong, memohon perkenan baginda agar menangguhkan pelantikan Datuk Seri Najib Abdul Razak sebagai perdana menteri.

Petisyen itu, yang diserahkan kepada Istana Negara semalam, ditandatangani oleh penasihat PKR Datuk Anwar Ibrahim, Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan ketua parlimen DAP Lim Kit Siang.

Ahli-ahli pembangkang menyatakan pelantikan tersebut - yang dijadual 10 pagi esok - haruslah ditunda sehingga satu suruhanjaya bebas dibentuk untuk membersihkan Najib daripada segala tuduhan salah laku.

Mereka juga berkata Najib wajarlah disiasat berhubung dakwaan beliau mempunyai kaitan dengan pembunuhan Altantuya Shaariibuu - yang menjadi bahan berita media asing akhir-akhir ini.

Isu komisyen pembelian kapal selam pertama negara Scorpene yang dikaitkan dengan Najib, waktu itu menteri pertahanan, dan wanita Mongolia berkenaan.

Bakal perdana menteri sering menafikan pembabitannya, malah menyatakan beliau tidak pernah mengenai wanita itu.

Berikut disertakan surat yang dihantar ke Istana Negara:

28 Mac 2009
1 Rabiul Akhir 1430

Mengadap Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong

Al-Wathiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin Ibni Almarhum Sultan Mahmud al-Muktafi Billah Shah

Yang bersemayam di atas takhta Kerajaan Malaysia dengan beberapa amat kebesaran dan kemuliaannya.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Ampun Tuanku,

Dengan hormat dan takzimnya patik sekalian merafa'kan sembah dan berdoa kehadrat Allah Subhanahu Wata'ala, mudah-mudahan Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong sentiasa berada dalam keadaan selamat dan kesejahteraan.

Ampun Tuanku,

MEMOHON PERKENAN UNTUK MENANGGUHKAN LANTIKAN PERDANA MENTERI BARU SEHINGGA NAMA BELIAU DIBERSIHKAN OLEH SURUHANJAYA BEBAS

Patik sekalian mewakili semua 81 Ahli Parlimen Pakatan Rakyat dengan penuh takzim ingin merafa' sembah mengenai rancangan YAB Perdana Menteri untuk mengadap Seri Paduka Baginda pada 2 April ini bagi menyatakan hasrat meletakkan jawatan dan menyerahkan jawatan beliau kepada YAB Timbalan Perdana Menteri yang merupakan Presiden Umno yang baru.

Ampun Tuanku,

Jawatan Perdana Menteri ini merupakan suatu jawatan tertinggi dalam negara yang menjadi maruah sesebuah negara. Jawatan yang sebegitu penting seharusnya diberikan kepada individu terpilih yang bersih dan tidak dipersoalkan integritinya.

Baru-baru ini terdapat banyak skandal yang mengaitkan nama YAB Timbalan Perdana Menteri seperti komisyen pembelian kapal selam Scorpene yang melibatkan negara Perancis. Yang paling mengejutkan adalah peristiwa pembunuhan seorang wanita Mongolia yang dikatakan turut mengaitkan nama beliau. Perkara di atas telah tersebar ke seluruh dunia dan diulas di banyak akhbar dan majalah seluruh dunia.

Oleh kerana perkara di atas begitu banyak diperkatakan dan memandangkan jawatan Perdana Menteri begitu penting buat negara ini, adalah amat wajar sekiranya Seri Paduka Baginda menangguhkan lantikan Perdana Menteri yang baru ini sehingga segala dakwaan berkenaan disiasat oleh sebuah Suruhanjaya Bebas dan nama beliau dibersihkan demi menjaga maruah negara ini.

Ampun Tuanku,

Patik sekalian akhiri warkah yang tidak sepertinya ini dengan sekalung penghargaan ke atas keprihatinan dan pertimbangan Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong. Mudah-mudahan Allah Subhanahu Wata'ala melanjutkan usia Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong dan seluruh kerabat Tuanku dan semoga sentiasa berada di dalam kesejahteraan dan kebahagiaan yang berkekalan.

Amin Ya Rabbal 'Alamin

Ampun Tuanku,

Patik sekalian dengan segala hormat takzimnya;

Bagi pihak Ahli Parlimen Pakatan Rakyat

YB Dato' Seri Anwar Ibrahim
Ketua Pembangkang merangkap Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR)

YB Dato' Seri Haji Abdul Hadi Awang
Presiden Parti Islam SeMalaysia (PAS)

YB Lim Kit Siang
Ketua Ahli Parlimen Democratic Action Party (DAP)
HIGH NOON


Filem Western - Koboi tahun 1952 arahan Fred Zinnemann. Skrip ditulis oleh Carl Foreman – berlatar belakang zaman McCarthy.

Lakonan Gary Cooper dan Minah Cun Grace Kelly sebelum Minah Cun ini dipinang Prince Rainier of Monaco untuk menjadi Puteri Monaco yang berakhir dengan trajedi mati kemalangan.

Minah Cun ini terjatuh didalam gaung dimana filem To Catch A Thief ( 1955) telah dibuat. Dalam filem ini Minah Cun ini juga berlakon utama – kalau ini bukan trajedi - keretek juga bukan rokok.

High Noon sebuah klasik sepanjang zaman - memenangi 4 Oscar.

Ini filem kesayangan Mat Bunga Bill Clinton. Selama 2 penggal di Rumah Puteh Bill telah menonton 17 kali filem High Noon ketika Mat Bunga ini tidak bertenet dengan Monica.

Mat Bunga berlagak nak jadi cool macam Gary Cooper tapi Monica tidak seCun Grace Kelly.

Tidak ada Dayak dalam filem ini. Hanya Lee Van Clef muncul sebagai kaki busuk yang tidak berdailok.

Sesiapa yang belum menonton sila cuba mencarinya. Filem ini wajib dinikmati dengan Big Screen.

NFTS di London sesekali menayangkan filem ini terutama apabila apa cetakan baru
.AZALINA BERANG SPRM BERDIAM DIRI –melayu


Menteri Pelancongan, Azalina Othman Said berang dengan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang terus berdiam diri berhubung dakwaan rasuah yang melibatkan dirinya.


TAMBAHAN

Apabila ditanya tentang perkembangan tuduhan rasuah terhadap beliau, Azalina berkata beliau 'naik angin' dengan karenah Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) kerana selepas tamat Perhimpunan Agung Umno siasatan terhadap kes itu tiba-tiba tiada khabar berita.

"Apa dia (SPRM) nak buat? Nak siasat, siasat. Kalau tidak ada kes, tutuplah. Saya rasa mereka sukakan saya," katanya. - Bernama

kah kah kah…. KAH KAH KAH… kah kah kah

kah kah kah… BERANG ? BUKAN KAH MINAH NI DARI PENGGERANG?... kah kah kah…

woit…. MACAM MANA BOLEH BERANG ?.... kah kah kah…

kah kah kah… YANG BOLEH BERANG ALI RUSTAM ... MANSOR PUTIH...SALEH BEN JONED ... PAK SAMAD JANGGUT... INI ORANG MELAKA…. kah kah kah kah…

kah kah kah… DI MELAKA ADA GAJAH BERANG…. kah kah kah..JEMPUTAN UNTUK SEMUASEMUA DI JEMPUT HADIR - SESIAPA YANG BANGUN AWAL SESUDAH SUBUH

SILA DATANG - BERBINCANG ILMU

KITA SEMUA ADA PANDANGAN

BUKAN SEMUA PANDANGAN KITA BETUL

HANYA BERBINCANG DAN BERTUKAR PENDAPAT BARU KITA BERUPAYA

MEMPERBAIKI DIRI - KITA BELAJAR SESAMA SENDIRIAGENSI KERAJAAN SELANGOR NIYAI LAWATAN KHIR KE DISNEY - Mkini

Bekas Menteri Besar Selangor, Dr Mohd Khir Toyo dan keluarganya serta pegawai kerajaan negeri yang lain, membelanjakan hampir RM1.6 juta untuk membiayai dua lawatan ke luar negara, termasuk lawatan ke Paris dan Orlando Disneyland.

Senarai perbelanjaan itu termasuk lawatan pada tahun 2004 ke Disneyland Paris dan persinggahan transit selama empat hari di Dubai.

Turut menyertai lawatan tersebut ialah isteri Dr Mohd Khir - Seri Zaharah Kechik dan tiga anak mereka serta seorang orang gaji.

Delegasi rasmi membelanja sejumlah RM416,000 bagi lawatan tersebut.

Kumpulan yang pergi mengendalikan urusan bagi lawatan tersebut membelanjakan RM366,000.

Persinggahan transit di Dubai membabitkan perbelanjaan RM10,000.


kah kah kah…. JACKET KERAJAAN BAYAR…. BERCUTI PUN KERJAAN KENA BAYAR…. kah kah kah…

kah kah kah….ANAK BINI PUN KERAJAAN BAYAR… kah kah kah…

kah kah kah…. NAK LEPAK PUN GAMIN BAYAR…. kah kah kah…

kah kah kah…. PATUTLAH MENANGIS NAK JADI MB… kah kah kah…

woit… BILA NAK PULANG PENYAPU ?... TAK KAN MICKEY MOUSE DAH AMBIL?.... kah kah kahCHUA : BN SUKAR HADAPI JENTERA NIZAR – mkini

Calon BN Ismail Saffian kelihatan berada dalam keadaan sukar berdepan lawannya Mohammad Nizar Jamaluddin - jika maklum balas jentera Umno dan MCA ini tepat.

Pada hari keempat berkempen di parlimen Bukit Gantang, seorang pemimpin kanan MCA kecewa calon itu bersama pekerja kempen BN tidak setanding petugas Pakatan Rakyat.

Dalam lawatannya ke kampung baru Cina di Simpang dekat Taiping semalam, Timbalan Presiden MCA Dr Chua Soi Lek berkata BN tidak membawa banyak bahan kempen ketika bertemu pengundi.


kah kah kah…. HEBAT NIZAR YANG COOL…. kah kah kah…

kak kah kah…. TIDAK MEMBAWA BANYAK BAHAN ?.... kah kah kah…

woit…. BAHAN APA ?.... kah kah kah