.

Selasa, 19 September 2017

KETAWALAH KAMU KAH KAH KAH



KETAWALAH KAMU
SEBELUM KETAWA
DIHARAMKAN


TUKAR TIUB

LAWAK POLITIK TERKINI
LAWAK POLITIK TERBARU
POLITIK TERKINI
BAHAN TERBARU
TRUMP - NAJIB - MIKE TAISON
TAPI
PASTI ADA BIK MAMA
TEMPAH TIKET  SEKARANG

PEMENTASAN
23 September 2017  (9pm), Sabtu
24 September 2017 (9pm), Ahad

Tempat: Black Box, 
Tingkat 2 SACC Mall, 40000 Shah Alam.

TIKET
RM15 bagi umum
RM10 bagi pelajar (pelajar, OKU)

Setiap pementasan mempunyai 10 minit waktu rehat.

TEMPAHAN Telefon / whatsapp +60122290944

PERTANYAAN
Blog: www.rumahanakteater.blogspot.com 
Facebook: Rumah Anak Teater  
Twitter: RumahAnakTeater  #CeritaMalamJumaat
Instagram: Rumah Anak Teater 
Emel: rumahanakteater@gmail.com





-------------------

CABUT LARI




CABUT LARI

Lari dari najib? Haissh. Wat per? Mat tyson baru jer salam pelok ciom ngan najib. Sampai pink bibir najib ciom ngan mat tyson. Naper lak mat tyson nak kena lari dari najib. Mat tyson lari dari kak ros takut kena hempap atau kena kepit, sebab kah ros masih ingat, masih jeles dan masih geram dengan peristiwa lama bila mat tyson seludup bawak duit ke australia senyap-senyap sorang-sorang tak share separuh pun ngan kak ros. on LARI LARI LARI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 4:11 PM


-------------

ROSMAH BUAT ONAR LAGI







APA MOTIF SEBENAR NAJIB KE AMERIKA SYARIKAT?

19 September 2017

Meskipun strategi dan taktik politik telah menjadi lumrah dalam budaya politik di Malaysia tetapi politik yang keterlaluan sarat propagandanya mengundang kebencian dan kemuakkan. Ia tambah buruk jika rakyat diperdayakan dan terus dibebankan.

Jika semuanya dilakukan berlebih-lebihan atau untuk tujuan sempit selain daripada yang digambarkan, maka bukan sahaja ia disindir atau dipermainkan bahkan tak kurang yang menyampah.
Itulah beberapa pandangan terhadap sidang media khas atau tergempar oleh  Najib pada 17 September lalu. Satu anti-klimaks atau anti-kemuncak dan mungkin langkah terdesak.

Itulah juga yang berlaku dalam lawatan kerja  Najib ke Rumah Putih bertemu Donald Trump, Presiden Amerika Syarikat (AS) baru-baru ini. Lawatan ini penuh kontroversi sejak dari mula ia dimaklumkan kerana status lawatan yang kurang jelas dan motif lawatan dalam kedudukan Najib dikaitkan dengan skandal 1Malaysia Development Berhad (1MDB) yang disiasat di bawah Jabatan Keadilan AS.

Walaupun dikatakan lawatan untuk mengeratkan hubungan dua hala serta kerjasama dalam isu serantau dan antarabangsa termasuk berkaitan ekonomi, keselamatan, pertahanan dan anti-keganasan, namun ia merupakan satu penghinaan kepada rakyat Malaysia apabila seorang Perdana Menteri yang telah digelar sebagai kleptokrat (perompak wang rakyat) dan “MO1” bertemu dengan Presiden AS tanpa membuat percubaan selama bertahun-tahun untuk membersihkan dirinya dan negara daripada tuduhan sebagai perompak global.

Ini boleh dikatakan muka tebal tahap tertinggi! Tiada sesiapa yang boleh mencabar tahap ketebalan muka Najib dalam hal ini. Barangkali kerana itulah beliau berbangga dengan pencapaian itu dan menyebutnya dalam ucapan sebaik kembali ke tanah air.

Menurutnya, walaupun pembangkang mengatakan beliau tidak berani ke AS kerana takut ditangkap tetapi Presiden AS, negara kuasa besar ekonomi dan ketenteraan itu, telah menerimanya dengan sambutan dan pengiktirafan yang di luar dugaannya sama sekali.

Malah beliau mengatakan sambutan ke atasnya jauh lebih baik daripada sambutan yang diterima ketika  Dr Mahathir bertemu Presiden Bush dahulu. Beliau juga menganggap lawatannya itu bukan untuk melutut kepada AS tetapi untuk menyatakan negara sudah sampai ke peringkat global.

Cakap-cakap begini mungkin hebat bunyinya namun ia membenarkan telahan ramai sebelum ini bahawa lawatan berkenaan ialah sebahagian daripada rancangan untuk menangkis imej buruk yang terpalit ke atas Najib oleh skandal 1MDB. Beliau perlu merangsang popularitinya yang merudum untuk meningkatkan peluang kemenangan dalam Pilihan Raya Umum (PRU) ke-14.

Ini kerana skandal 1MDB dengan wang yang lesap berpuluh ribu juta ringgit sudah tersohor seantero dunia hinggakan sebahagian besar media antarabangsa dengan jelas memetik pertemuan Presiden Trump dengan Perdana Menteri sebagai pertemuan dengan seorang yang terbabit dengan skandal berbilion dolar.

The New York Times umpamanya mengeluar berita bertajuk “Malaysian Leader in Billion-Dollar Scandal Is Invited to White House” (Pemimpin Malaysia Yang Terlibat Skandal Berbilion Dolar di Jemput ke Rumah Putih) manakala berita The Washington Post menyebutkan “Trump’s hosting of Malaysia’s prime minister marks another setback for the rule of law” (Trump sebagai tuan rumah kepada Perdana Menteri Malaysia menandakan satu kemunduran kepada kedaulatan undang-undang).

Di sebalik laporan dan persepsi negatif begini, apakah mahar yang terpaksa dibayar untuk rancangan hebat Najib ini tetap menjadi kenyataan?

Pertama, Najib telah berkemungkinan besar membayar pelobi berjuta ringgit untuk memastikan boleh bertemu dengan Presiden Trump. Beliau bandingkan dirinya dengan  Dr Mahathir yang juga membayar pelobi untuk bertemu Presiden Bush tetapi tidak menafikan yang beliau juga melakukan perkara yang sama. Dari mana datangnya duit untuk bayar pelobi?

Kedua, sebagai timbal balik untuk berlakunya pertemuan tersebut dan tidak membangkitkan isu skandal 1MDB, sudah tentu AS juga ingin menuntut atau mendengar manfaat kepadanya. Bahasa badan Presiden Trump dengan gaya berpeluk tubuh seolah-olah mahu memecat orang sudah cukup untuk menggambarkannya.

Lantas, jika ditonton video perjumpaan Trump dan  Najib, maka dapat dilihat dan didengar secara jelas bahawa  Najib seolah-olah membawa ufti atau hadiah untuk dipersembahkan.

Ayat membodek  Najib kepada Trump ialah “Number one, we want to help you in terms of strengthening the U.S. economy. I come with three specific proposals.” (Nombor satu, kami ingin membantu dari segi mengukuhkan ekonomi AS. Saya datang dengan tiga syor khusus).

Tiga syor yang dijanjikan oleh Datuk Seri Najib ialah (i) pembelian pesawat-pesawat baru Boeing oleh MAS dan memujuk AirAsia membeli enjin General Electric (GE) untuk pesawat AirAsia, (ii) mengarahkan KWSP membawa masuk wang sehingga RM16 bilion untuk membiayai pembangunan prasarana di AS dan (iii) menambah lagi pelaburan Khazanah di AS dari jumlah RM1.6 bilion yang sedia ada.

Semua perkara yang dibincangkan melibatkan wang rakyat Malaysia yang akan dibawa dan dilabur ke AS serta membiayai projek-projek prasarana di AS. Tidak disentuh soal AS melabur di Malaysia.

Meskipun dikatakan tiga syor itu ialah dalam rangka mengukuhkan hubungan perdagangan antara Malaysia dan AS serta hanya menambahkan pelaburan yang memberikan pulangan yang baik, namun masa atau “timing”nya amat buruk. Dan motifnya amat mencurigakan.

Dalam keadaan rakyat Malaysia terpaksa menanggung beban cukai GST atau cukai pendapatan dan kos sara hidup yang tinggi akibat kenaikan harga barang, syor  Najib untuk membantu mengukuhkan ekonomi AS dengan menggunakan wang rakyat Malaysia amatlah menjelekkan.

Ada lagi beberapa perkara yang dilakukan yang rakyat wajib nampak dalam lawatan  Najib ke AS. Ini telah dihuraikan oleh Rafizi Ramli, Naib Presiden KEADILAN dalam siri sidang medianya.

Antaranya ialah penginapan  Najib dan keluarga di Trump Tower, New York. Oleh kerana ia bukan lawatan rasmi maka penginapan di kondominium mewah itu tidak dibayar oleh AS. “Berapa kos sewaan keseluruhannya dan siapa yang menanggung kos itu?” soal Rafizi.

Menurut Rafizi, hasil daripada semakannya, sewa kondominium mewah di Trump Tower ini bermula pada harga USD6,000 (atau RM25,000) semalam bagi kondominium satu katil dan USD9,000 (atau RM37,000) semalam bagi kondominium dua katil.

Di samping itu, Rafizi mendakwa delegasi Malaysia ke AS turut disertai oleh seorang individu bernama Roslan Sohari yang pernah dikenal pasti bertanggungjawab memasukkan sejumlah RM2 juta ke akaun peribadi  Rosmah. “Kenapa Roslan Sohari menyertai delegasi ini sehingga sebuah limosin ditempah khusus untuk beliau?” soal Rafizi.

Dakwanya, berdasarkan laporan-laporan oleh media antarabangsa, individu bernama Roslan Sohari memang dikaitkan dengan siasatan oleh Jawatankuasa Khas Siasatan 1MDB (yang melibatkan SPRM, PDRM, Bank Negara dan Peguam Negara) dalam tahun 2015 kerana memasukkan RM2 juta wang tunai ke akaun  Rosmah Mansor.

Amatlah jelas lawatan  Najib ke AS lebih berupa senaman perhubungan raya mega (mega PR exercise) untuk kepentingan peribadi yang tidak menguntungkan rakyat. Malah rakyat yang menanggung bebannya.

Syed Ibrahim Syed Noh
Ketua Penerangan
Parti KEADILAN Rakyat







--------------

DIUMUMKAN - JANGAN SEBAR FITNAG







JANGAN 

SEBAR FITNAH
INI HADIS

SAHEH




----------------

PEWARIS LANCHAU





PEWARIS 

ya ustaz..kalo haji hadi jadi perdana menteri, apakah kilang2 beer dimlaysia akan ditutup?apakah malaysia kan memutuskan dagangan dgn negera pengeluar beer??jdi calon yb cuma nakkan gaji yb dan projek2 yb je..buat pe susah2 jadi perdana menteri mcm najib..

LANCHAU

kena jumpa trump, kena jumpa ben natanyahu, kena jumpa china komunis..lebih baik jd yb kemudian skali skala berkokok pasal arak, lgbt, mursid itu syuhada ini..senang cite..pwaris nabi tak pandai mengurus.. on YA USTAZ - NAK TANYA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/19/17





------------

LARI LARI LARI






TER NOW
MAT TAIB

CABUT 

KE LONDON

NAK CEK

AKAUN BANK

ATAU

LARI DARI

NAJIB









------------------

SATU LAGI BUKTI





INI BUKTI

CILAKA KAU

AMERIKA

KONSPIRASI

JATUHKAN 

NAJIB

PEMIMPIN

MELAYU 

PEMIMPIN

ISLAM

YANG JUJUR

DAN 

WARAK

INI MESTI

PROJEK 

ZIONIS







----------------------

MASIH ADA YANG TAK FAHAM








ADA LAGI

TAK CAYA

JIHAD ISIS

PROJEK SAPA?

Israeli Website 

Claims ISIS 

Commander 

Revealed As 

Mossad Agent

Libyan security forces arrested a Daesh commander in the city of Benghazi — only to find out soon after that the man they had captured, Ephraim Benjamin, was also an agent of Mossad, the Israeli intelligence service. Was he working to defeat Daesh or to strengthen it?
By Whitney Webb

September 18, 2017 "Information Clearing House" - There has long been speculation regarding ties between the Israeli government and the terror group Daesh, otherwise known as the Islamic State. Such speculation has been fueled by Israel’s reference to Daesh as a “useful tool” and its acknowledgment that it views a Syria under complete Daesh control as preferable to the continuation of the current Syrian government. It is supported as well by the extensive aid and even medical treatments that Daesh militants have received from Israel. However, allegations have recently emerged that could suggest that the connection is even deeper than previously believed.

According to a report from the Israeli website Inian Merkazi and Abna news agency, Libyan security forces arrested a Daesh commander in the city of Benghazi — only to find out soon after that the man they had captured, Ephraim Benjamin, was also an agent of Mossad, the Israeli intelligence service. Benjamin, who was known in Libya as Abu Hafs, had begun work in Libya after the 2011 NATO-led invasion of Libya that ousted former leader Muammar Gaddafi.

Middle East Monitor reported that Hafs/Benjamin was said to have become a prominent imam in a Benghazi mosque, before becoming a Daesh leader who commanded more than 200 fighters. Middle East Monitor has since removed the report from its site.

Libyan authorities have allegedly accused Benjamin of gathering intelligence information on Daesh for Mossad and Middle East Monitor noted that some Libyan news outlets took to calling him the “Mossad shiekh.” Inian Merkazi suggested that Benjamin’s arrest showed that Mossad was influential in the rise of Daesh in the region, given that Benjamin began work in Libya in 2011 while Daesh did not begin operation in Libya until 2015.

However, MintPress News was unable to independently verify the claims of Inian Merkaz linking the Daesh commander to the Israeli Mossad.

Other regional media outlets, such as Masr Alarabia, have described Benjamin as being one of Mossad’s “Arabists” — Mossad agents with Arab features who fluently speak Arabic and use local dialects. Such “Arabists” have gained a reputation for infiltrating Palestinian protests and activist organizations, as well as assassinating prominent Palestinians who are vocally against the Israeli occupation.

However, now it appears that Mossad “Arabists” may be involved in more than the suppressing Palestinian dissent. Given that Israel has repeatedly stated it does not want Daesh to be defeated, it is clear that Benjamin, who allegedly commanded hundreds of men in Daesh, was not “gathering intelligence” in order to defeat Daesh but rather to strengthen it.

Given the reports of Benjamin’s arrest, last year’s strange-seeming statement by Israel’s military intelligence chief, Maj. Gen. Herzi Halevy, makes more sense. Halevy had stated that Israel does not want to see Daesh defeated and also had expressed concern about the recent offensives against Daesh territory, lamenting the “most difficult” situation the group had found itself in at the time. He further added that Israel would do “all we can so as to not find ourselves in such a situation” where Daesh faces defeat.

In light of Benjamin’s arrest, part of Halevy’s concern for Daesh may have been born out of the fear that a Daesh defeat could put the lives of Mossad agents, as well as years of their work within Daesh, at risk.

Daesh has long been regarded by Israeli think tanks and politicians as a “strategic tool” for furthering Western and Israeli goals in the region. In the case of Syria, Daesh was seen as a covert means of overthrowing Syrian president Bashar al-Assad, an event that Israeli intelligence believed would result in Iran’s loss of “its only ally” in the region.

On a larger scale, however, Daesh ultimately serves to help divide whole nations — like Iraq, Syria and others — into pieces. This is a key component of the Israeli strategic plan, otherwise known as the Yinon plan, to dominate the Middle East by dividing and then conquering its neighbors.

With allegations of Israel’s direct involvement in facilitating the terror group’s activities continuing to grow, it’s become increasingly difficult to defend the long-standing assertion that Israel has been a “neutral” figure in the Syrian conflict and the rise of Daesh.

This article was first published by MintPress News -





---------------------

DUIT EPF SUSUT






F.B



SEDARKAH ANDA... dah 2 tahun berturut-turut kadar dividen KWSP susut.. tetapi Najib tetap nak 'MELABUR' dana2 dlm KWSP sbyk RM16.8 bilion bg kat Amerika Syarikat (US) sbb nak perkukuhkan ekonomi AS..
HAR HAR HAR !!!.. bijak tak Najib urus tadbir kewangan negara..


· 
9
13 hrs
Manage
Zaidi Saad Kata melabur kt luar blh untung byk ,untung kt mana.untung dlm poket sendiri kebas duit rakyat kebas hasil negara.pemimpin mcm nikah yg kita nak pertahankan lg sdh2lah.fikirlah masa hadapan utk negara lbh baik.
LikeShow more reactions
Reply24 mins
Manage
Saf Safree Dana kwsp beratus billion pulangan ciput....sebab byk sangat duit di gunakan utk kepentingan sendiri n politik...oleh pemimpin2 jahanam d Malaysia ni
LikeShow more reactions
Reply
2
11 hrs
Manage
Az Roul Hassan Saya percaya dengan.pelaburan di US tu kadar dividen akan kembali melonjak
LikeShow more reactions
Reply
6
14 hrs
Manage
Abu Dino Abu Tausi Pekerja kena tunggu umur 55 thn ambil duit...dia senang2 ambil duit tanpa minta restu dari penyimpan...





-----------------

MANA MAT TAIN HILANG?








NOTIS
SAPA TAHU

DIMANA

MAT TAIB

MENGHILANG?

DIA SEDANG 

BERLINDUNG

DI CHINA

MACAM 

JHO LOW?










-------------

PUNAT HA HA









PUNAT HA HA

Hadi contoh paling tepat. Dia sebarkan doktrin agama dgn amanat hadi yg sangat ekstrem hingga ramai ahli pas impikan syurga dgn jihad lawan umno. Dia dipuja mcm ayatollah, dalilnya- bila DAP putuskan hubungan dgn lebai hadi (individu) majoriti ahli PAS bangun usulkan putus hubungan PAS dengan DAP dan sejak itu PR pun karam.
 Setelah beberapa puluh tahun, manusia bernama hadi ni sekarang dilihat lunak dgn umno setelah agama dijual dgn harga rm90juta. Begitulah untungnya menjadi seorang usahawan agama, walaupun untung tak besar billion2 tapi ok la modalpun guna air liur jer. on
 PERNIAGAAN PALING TUA DIDUNIA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/16/17





------------------

SIAPA DIA NAK LONCAT?






SIAPA DIA

Duit punya pasal serban pun boleh melayang.... tak hairan kalau ada DUN boleh dijual beli macam unta dan hamba abdi. jadi azmin kena sedar perkara ini. orang politik bukan semua berperinsip macam kebanyakan tokoh2 dalam DAP. If push come to shove kata omputih..... bubar je DUN. 

NAK LOCAT

Kembalikan mandat kepada rakyat untuk membuat pilihan. jangan sampai kerajaan yang ada sekarang lumpuh baru nak buat keputusan. kita boleh lihat nanti lebai2 ayam ni semua kalah. azmin tentu tahu siapa 8 adun PKR yang dijinakkan (jika betul) . Gugurkan mereka. Pas pula biarkan lebai presideng buat apa yang dia mahu. pedulikan. 

KATAK

azmin kena kukuhkan pakatan harapan. tak boleh lagi taruh harapan pada lebai2 ayam Pas.... semuanya tiada prinsip. 3 penjuru, so what? pakatan harapan masih boleh menang. rakyat bukan bodoh, si anwar pula cukuplah mau berbaik dengan Pas. Pas tak boleh pakai... on 
BERITA DIBELAKANG BERITA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/18/17




----------------