.

Ahad, 1 Februari 2009

PEMECAH BERITA – 3 ADUN GEROMBOLAN TAK HADIR


Isteri Rosmah telah memanggil mersyuarat tergempar semua ahli dewan undangan Perak pagi ini di rumah nya.

Isteri Rosmah ingin memberitahu kedudukan politik dalaman Perak.

Tetapi tiga orang Adun Perak TIDAK hadir.

Mereka yang gagal hadir di Putrajaya ialah Datuk Ahmad Pakeh Adam (Lintang), Datuk Hamdi Abu Bakar (Pengkalan Baharu) dan Hamidah Osman (Sungai Rapat).
PEMECAH BERITA !!!!PILIHAN RAYA KECIL - DUA ADUN PERAK BERHENTI


Dua ahli dewan undangan Perak - Jamaluddin Mat Radzi dan Osman Jailu yang diberitakan kini berada di Pekan, Pahang akan berhenti.

Surat berhenti dari menjadi wakil rakyat telah mereka tanda tangani ketika mereka mendapat mandat dari rakyat untuk menjadi wakil rakyat di kawasan masing-masing pada bulan March lalu.

Surat berhenti ini ada di dalam simpanan kerajaan Perak.

Pilihanraya Kecil akan diadakan di kedua-dua tempat ini untuk menggantikan kerusi yang telah di kosongkan.
KES KUGAN : 17 NGO SOKONG POLIS - melayau


KUALA LUMPUR 31 Jan. – Ketika polis dibidas teruk oleh segelintir individu dan ahli politik khususnya pembangkang dalam isu kematian suspek curi kereta mewah, A. Kugan, 17 buah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) hari ini tampil memberi sokongan kepada pasukan itu.

Pertubuhan-pertubuhan bukan kerajaan itu melahirkan keyakinan tidak berbelah bahagi terhadap keupayaan polis untuk menangani kes kematian suspek curi kereta mewah itu.

Malah, mereka percaya polis mampu menangani kes ini dengan telus dan adil.

Penasihat undang-undang kepada gabungan NGO itu, Datuk Theng Book berkata, orang ramai perlu menghentikan segala spekulasi mengenai kematian Kugan.

“Pemahaman sedemikian boleh dieksploitasi. Ini akan membawa kepada peningkatan jenayah dan kecenderungan untuk menjadi penjenayah,” katanya pada sidang akhbar yang dihadiri kira-kira 100 ahli gabungan NGO itu di Pusat Bandar Puchong dekat sini, hari ini.

Beliau yang mewakili gabungan itu yakin keputusan siasatan kes Kugan dapat dibuat secara adil dan saksama bagi memuaskan hati semua pihak.

Antara NGO yang hadir pada sidang akhbar itu ialah Persatuan Por Tor Puchong Jaya, Persatuan Penduduk Puchong Indah, Persatuan Penduduk Puchong Intan dan Persatuan Penduduk Kampung Tengah.

Persatuan Penduduk Puchong Perdana, Persatuan Penduduk Balakong, Persatuan Penduduk Pangsapuri Puchong Jaya dan Rukun Tetangga Pangsapuri Puchong Jaya.

Persatuan Penduduk Pusat Bandar Puchong, Persatuan Penduduk Sungai Besi Indah, Persatuan Penjaja Pasar Pagi Puchong Indah, Persatuan Tarian Singa Balakong, Persatuan Industri Kecil dan Sederhana Puchong, Persatuan Penganut Dewa Cheng Nam Tin, Persatuan Penganut Zheng Yuan Puchong Selatan dan Persatuan Buddhist Batu 14, Puchong.


kah kah kah…. kah kah kah…. WAH WAH WAH…. RAMAINYA NGO…. kah kah kah….

kah kah kah…. INI BELUMM MASUK LAGI : Flat Tiga Blok Empat – Flat Empat Blok Lima, Flat Lima Blok Enam, Flat Enam Blok Tujuh, Flat Tujuh Blok Lapan…… kah kah kah kah kah kah….

woit…. ADA LAGI…. PERSATUAN FLAT KANAN SEBELAH KIRI DEPAN KEDAI BASIKAL, PERSATUAN FLAT KIRI TINGKAT LAPAN BLOK 3, PERSATUAN FLAT PANJANG LORONG LIMA DEPAN KEDAI MAMAK….. kah kah kah

woit… ADA LAGI…. PERSATUAN MAIN GULI, PERSATUAN GULI, PERSATUAN GUL, PERSATUAN LI. PERSATUAN GUL GUL, PERSATUAN LI LI…. kah kah kah….

woit…. TAK KAN DESPRATE SANGAT…. kah kah kahGUNA ADaP LONJAKAN PENCAPAIAN – KHALED – melayau


JOHOR BAHRU 31 Jan. - Para pelajar perlu menggunakan bahan-bahan rujukan berkualiti termasuk memanfaatkan sisipan Akhbar Dalam Pembelajaran (ADaP) Utusan Malaysia bagi melonjakkan lagi pencapaian akademik.

Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin berkata, ini kerana akhbar itu bukan sahaja mendedahkan mereka kepada maklumat terkini dan isu semasa tetapi menyediakan sisipan yang kandungannya mampu mengukuhkan lagi penguasaan pelajaran.

"Selain itu, pembacaan akhbar itu bukan sahaja dapat meningkatkan pengetahuan am bahkan mengasah pemikiran, keupayaan berfikir dan sekali gus mengelakkan mereka ketinggalan zaman daripada maklumat terkini," katanya.

Khaled menyerahkan penajaan sebanyak 24,000 naskhah Utusan Malaysia kepada 10 buah sekolah kebangsaan dan lima buah sekolah menengah kebangsaan di Parlimen Pasir Gudang.kah kah kah…. MELONJAKKAN PENCAPAIAN AKADEMIK ?.... kah kah kah

kah kah kah…. BIAR BETUL…. kah kah kah… LONJAK KE MANA?.... kah kah kah

kah kah kah … MENGASAH FIKIRAN ?...kah kah kah… KEUPAYAAN BERFIKIR???….kah kah kah….kah kah kah… kah kah kah…KETAWA SAMPAI KENTUT…. kah kah kah…

kah kah kah… MUNKEE NI NAK BAGI PERCUMA KERTAS TAK LAKU…. kah kah kah…

woit…MURID MURID SEKOLAH... .BERSEDIA !!!.... SURAT KHABAR LAMA…. SURAT KHABAR LAMA…. kah kah kah…

kah kah kah…. KUMPUL SEMINGGU DAPAT BELI KEREPEK UBI… kah kah kahNASARUDDIN SEDIA LETAK JAWATAN -melayau


IPOH 31 Jan. – Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bota, Datuk Nasaruddin Hashim sedia meletakkan jawatan bagi membolehkan pengundi kawasan itu memilih wakil rakyat baru.

Nasaruddin juga tidak kisah jika tidak dibenarkan bertanding semula dalam pilihan raya kecil itu kerana beliau bukan pemimpin yang mengejar jawatan atau mempunyai kepentingan peribadi.

“Tidak ada masalah, saya boleh beri semula mandat kepada pengundi kerana mereka yang memilih saya, bukannya jawatankuasa UMNO bahagian,” katanya.


woit…. INI BARU COOL…. BARU BERANI… TAK PERLU MENYUROK BAWAK KOPEK… kah kah kah…

kah kah kah…. LETAK JAWATAN …. BUAT PILIHANRAYA KECIL…. kah kah kah

kah kah kah…. NAK MENYURUK BAWAK KOPEK BUAT APA?.... kah kah kah…..DUA EXCO PERAK JUMPA NAJIB DI PEKAN ? Mkini


Sejak beberapa hari lalu, dua exco kerajaan Perak daripada PKR mencetuskan pelbagai spekulasi akan menyertai BN susulan tindakan wakil rakyat Bota, Datuk Nasharuddin Hashim meninggalkan Umno hujung minggu lepas.

Petang ini, desas-desus mula bertiup kencang bahawa kedua-duanya Jamaluddin Mat Radzi (foto, kiri) dan Osman Jailu berada di Pekan, Pahang dalam usaha berunding dengan Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Razak di kediamannya.


kah kah kah… kah kah kah… HILANG DUA EKOR…. kah kah kah…

woit… BUKAN SUSAH NAK CARI…..DI BAWAH KOPEK BIK MAMA…. kah kah kah…

woit… DULU BALA HILANG…. NI DUA EKOR LAGI…. kah kah kah…

wow…. BOSA KOPEK NI…. LIMO ORANG BOLEH BERGANTUNG…. kah kah kahHANYA PENGECUT TANDING GUNA SISTEM KUOTA, HAPUS SEGERA - mStar


BALIK PULAU: Sambil menyifatkan mereka yang cuba mengelak daripada saingan sebagai "pengecut", anggota Majlis Tertinggi (MT) Umno, Datuk Seri Azalina Othman menggesa agar sistem kuota pemilihan parti itu dihapuskan secepat mungkin.

Beliau yang juga Menteri Pelancongan berkata, MT Umno seharusnya mengambil keputusan segera berhubung penggunaan sistem kuota tanpa menunggu sehingga selepas perhimpunan agung tahunan dan pemilihan pusat Mac ini.

"Hanya pengecut memilih untuk bertanding di bawah sistem kuota. Puteri Umno tidak pernah mengamalkan sistem kuota ketika era saya dan malah sekarang dan sesiapapun boleh bertanding apa juga jawatan.

"Dan, begitu juga parti-parti lain seperti DAP, PKR dan PAS. Mereka tiada sistem kuota.kah kah kah….kah kah kah…. SEKARANG MUNKEE PURTAN BARU BERANI BERKATA…. kah kah kah….

woit…. ZAMAN MAHAFIRAUN DULU MENIKUS…. kah kah kah…

woit… MUNKEE PURTAN NI PERLI MAT MONGOL ...ATAU... NAK KE PERLI MAHAFIRAUN?.... kah kah kah

woit… PELIK…. MASA GHURKHA KU LI NAK TANDING PURTAN NI SENYAP AJE….. kah kah kah…. DAH KALAH BARU NAK BERSUARA….

kah kah kah…. JOM ZOOOOOM KE BANK….. DUIT DAH BANYAK MASYUUUUUUK…kah kah kah…