.

Isnin, 24 November 2008

NAJIB NASIHATKAN EKONOMI DUNIA – BURSA KL RUNTUH LAGI

KUALA LUMPUR: Tengah hari ini Komposit Index Kuala Lumpur jatuh 9.18 mata atau 1.06%.

Ini ketika Najib sedang memberi nasihat kepada pemimpin dunia di Peru tentang cara untuk menyelamatkan ekonomi dunia.

CADANGAN PELARASAN MALAYSIA DI TERIMA: NAJIB

PEMIMPIN Kerjasama Ekonomi Asia Pasifik (Apec) bersetuju dengan cadangan Malaysia supaya menyelaraskan pakej rangsangan fiskal negara anggota bagi meningkatkan perbelanjaan dalam usaha mengeluarkan ekonomi global daripada krisis kewangan.

Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, berkata ekonomi Asia Pasifik perlu meningkatkan kecairan dan pinjaman kepada pengguna untuk merangsang perdagangan serta pelaburan.


kah kah kah… kah kah kah….CUKUPLAAA JANGAN TIPU MELAYU… HENTIKANLAAA PROJEK MEMBODOHKAN MELAYU… kah kah kah
BERITA TERKINI ! SHAH RUKH KHAN BATAL


Shah Rukh Khan telah membatalkan kedatangan untuk menerima anugerah Datuk dari kerajaaan Melaka.

Dalam usaha untuk memperkenalkan Melaka kepada dunia kerjaaan Melaka pagi ini telah membincangkan untuk memberi anugerah Datuk kepada Micheal Jackson yang diberitakan baru memelok agama Islam.

Satu delegasi resmi kerjaan Melaka akan pergi ke Los Bodokos di Selatan Carlifornia untuk membicangkan tarikh penerimaan anugerah derajah Datuk Peduka Melinga Manku Alam, derajah yang tertinggi di Melaka.

Dari apa yang difahamkan Michel Jackson akan dicadangkan datang ke Melaka pada 23 March tahun hadapan bersama dengan tarikah persidangan gerombolan United Malays National Organisation.

Mengikut sumber diplomat, langkah ini sama seperti yang telah dilakukan oleh Datuk Harun pada tahun 1975 apabila beliau telah menjemput Joe Burgner dan Mohamad Ali Clay untuk bertumbuk di Kuala Lumpur, sebagai langkah untuk mempopularkan dirinya yang sedang bertanding.

Malah Mohamad Ali Clay telah di jemput untuk datang ke persidangan tahunan gerombolan United Malays National Organisation yang pada ketika itu di adakan di Dewan Bahasa dan Petaka.

Jika Micheal Jackson bersetuju untuk menerima anugerah ini maka besar kemungkinan Ali Rustam akan menjadi bagitu popular sekali. Ini kerana budaya gerombolan ini cukup suka kalau ada orang masuk Islam terutama dari Amerika, lebih-lebih lagi kalau orang itu Mat Saleh.

Rancangan rapi telah diatur agar Michel Jackson akan memakai baju Melayu atau Batik ketika menerima anugerah Datuk.

Jika semua ini berlaku, Ali Rustam Ketua Menteri Melaka yang pada ketika ini diberitakan sedang belajar Bahasa Inggeris adalah bakal Perdana Menteri Malaysia sesudah Ibrahim Ali.
(TT)DUNIA TERSILAP TIDAK IKUT MALAYSIA - melayau


LIMA 23 Nov. Krisis kewangan global yang berlaku sekarang menunjukkan komuniti ekonomi dunia telah tersilap langkah kerana tidak menerima cadangan Malaysia sejak 10 tahun lalu untuk membuat pembaharuan kepada struktur sistem kewangan yang dikawal selia oleh Dana Kewangan Antarabangsa (IMF) dan institusi-institusi Bretton Woods lain.

BERCAKAP KEPADA WARTAWAN MALAYSIA Malaysia selepas hari pertama sidang kemuncak Kerjasama Ekonomi Asia Pasifik (APEC) di sini semalam, Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, beliau memberitahu perbincangan para pemimpin APEC itu bahawa kawal selia sistem kewangan dunia kali ini, seperti juga yang diperlihatkan dalam krisis kewangan Asia 1997-1998, telah gagal mengesan �lebihan belanja yang keterlaluan dalam sistem kewangan antarabangsa.


kah kah kah…. kah kah kah…. kah kah kah…. kah kah kah … kah kah kah..

cukuplaa….. hentikanlaaa…. janganlaaa tipu melayu… dah 50 tipu melayu…. cukuplaaa… apalaaa buat berita tipu melayu macam ni…. melayu dah malas membaca… buat beriata macam ni…. jadi bodoh melayu….. kah kah kah…. dah ramai melay bodoh…

dulu cakap SUKUM 98 … TERBESAR DAN TERHEBT DALAM DUNIA…. kah kah kah

cakap malaysia UNIK…. BERBILANG KAUM…..kah kah kah... macam laaa negara lain tak berbilang kaum... bebilang agama.... kah kah kah

kah kah kah… berhentikanlaaa bodohkan melayu…. kah kah kah...

tanya moron mat mongol ni …. DUIT KOMISEN BELI KAPAL SELAM BETUL KE MASUK BANK AKAUN BINI RAZAK BAGINDA ?..... kah kah kah…

kah kah kah...ajar sikit melayu berfikir…. Jangan bodohkan melayu… kah kah kah

kah kah kah… BERCAKAP KEPADA WARTAWAN MALAYSIA ?..... kah kah kah…. hanya pada wartawan malaysia???.... kah kah kah....

kah kah kah...nak minta dunia ikut malaysia bercakap hanya pada wartawan malaysia.... kah kah kah...

kah kah kah....DUA KALI NGOOOOOOOOKKKK …… patutlahhhh….. kah kah kah

CUKUPLAA... HENTIKANLAA PROSES MEMBODOHKAN MELAYU...
..
POLITIK WANG : PERWAKILAN PUTERI LAPOR POLIS - melayau


SEREMBAN 23 Nov. - Lima perwakilan Puteri UMNO dari sebuah bahagian di negeri ini membuat laporan polis di Balai Polis Bahau selepas mendakwa dipaksa pegawai penyiasat Badan Pencegah Rasuah (BPR) untuk mengaku menerima sogokan wang pada pemilihan parti bulan lalu.

Seorang perwakilan yang merupakan Ahli Jawatankuasa Puteri UMNO bahagian terbabit memberitahu, beliau bersama empat rakan lain telah dipanggil untul disoal siasat di dua buah bilik hotel berasingan di Hotel Kiara Inn Bahau pada 18 November lalu.


kah kah kah….sapa betul ni?.... kah kah kah…ini betul betul hebat …. kereka suci lagi besih… tak pernah terima menerima….. kah kah kah…. tak pernah memberi…. Kah kah kah

kah kah kah…. kesian… kesian… kesian…kah kah kah

kah kah kah… tapi hairan pulak… di SIASAT DALAM BILIK HOTEL?.... kah kah kah…. ni ahli geromblan atau nak buat ‘kerja meniup’ ….. kah kah kah .....AWAS BERITA BAHAYA - bernama

KUALA LUMPUR 23 Nov. Tiga kejadian gempa bumi, berukuran 6.5, 6.2 dan 5.7 pada skala Richter, berlaku di Indonesia dan di kawasan Pulau Caroline di Laut Pasifik awal hari ini, menurut Jabatan Meteorologi Malaysia.

Menurut kenyataan jabatan itu, kejadian gempa bumi pertama dengan kekuatan 6.5 berlaku di selatan Sumatera, kira-kira 732km baratdaya Johor Baharu pada 12.01 pagi.

Keduanya dengan kekuatan 6.2, berlaku tiga minit kemudian di kawasan Pulau Caroline, kira-kira 2,985km timur Kunak, Sabah, manakala yang ketiga, berukuran 5.7, juga berlaku di selatan Sumatera, kira-kira 724 km baratdaya Johor Baharu, pada 12.11 pagi, menurut kenyataan itu.


kah kah kah…. kah kah kah…. kat mana pulak bik mama berjogging ni…. kah kah kah…

kah kah kah…. sila beri perhatian… awas bumi mungkin bergoyang sadikit bila bik mama bergerak….. kah kah kah….

kah kah kah…. ya ampuuuuuuuuuuun…. jangaganlaaa bik mama berjoging lagi … kah kah kah kah.... ya ampuuun.... jangan laaaa bik mama bergerak lagi.... kah kah kah