.

Jumaat, 23 Mac 2018

BIJAK AMAT BIJAK





TERBAIK BIJAK

PROPAGANDA 

TERBAIK



KECIK KECIK

DAN MULA

BENCI NAJIB



DARUL ALTANTUYA




DARUL ALTANTUYA
Yg Amat Syumul Haji Najib arah supaya kita jgn menang lawan bola dgn Mongolia Darul Altantuya ..ada lah berita palsu. Yang pasti Pak Aji kita ni dah pun sumbat depan belakang lobang goal mongolia itu. Jadi keputusan yg tak ramai org tahu adalah 4-2.. .. 
on SEMUA BERITA PALSU
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 3/23/18




---------------

DARI LIDAH PENGARANG






DARI

LIDAH PENGARANG

Dr Mahathir, sosok ahli politik yang ‘ada telur


SUKA atau tidak, kita perlu tabik kepada Dr Mahathir Mohamad. Beliau tidak gentar berdepan dengan pengkritiknya.

Hari ini, ketika cerdik pandai dan pengkritiknya berbincang dan berbahas tentang umur serta tahap kecergasan beliau untuk sekali lagi jadi perdana menteri pada umur 93 tahun, bekas perdana menteri itu dengan tenang berjalan masuk ke dewan dan duduk di baris paling hadapan.

Penganjurnya terperanjat. Masakan tidak, mereka mengundang beliau datang tetapi tiada pengesahan beliau akan hadir mendengar ahli panel terdiri daripada pensyarah Universiti Utara Malaysia Dr Kamarul Zaman Yusoff; pakar psikologi Dr Mat Saat Mohd Baki dan jurulatih kecergasan Kevin Zahri Abdul Ghaffar.

Malah isterinya pun, Dr Siti Hasmah Ali, datang sama dan duduk di sebelahnya mendengar ahli panel yang awalnya sedikit tergamam.

Ada beberapa cara, sopan atau kasar, untuk menggambarkan sikap Dr Mahathir. Dalam bahasa mudahnya, orang kata "ada telur".

Beliau dua kali hadir di forum Nothing To Hide untuk berdebat dengan anak didik yang kini jadi musuh politiknya, Perdana Menteri Najib Razak yang bagaimanapun tidak datang atas alasan keselamatan.

Baru minggu lalu sahaja, Dr Mahathir berdepan dengan pengkritiknya dalam kalangan masyarakat India dalam sebuah acara anjuran Hindraf, kumpulan bertindak yang mendakwa dipinggirkan oleh kerajaan.

Pemimpin yang sudah mentadbir selama 22 tahun ini dan pernah digelar macam-macam termasuk "Mahafiraun" dan "Mahazalim" selepas beliau memecat anak didiknya Anwar Ibrahim, kini bersama-sama penentangnya melawan Najib.

Ironinya, musuh politik dan penentangnya itu sekarang menamakan beliau sebagai calon perdana menteri mereka sekiranya mereka menang pilihan raya umum yang perlu diadakan sebelum Ogos ini.

Najib membayangkan pilihan raya akan diadakan lebih awal sebelum itu, dengan pemimpin kanan parti mendedahkan senarai calon Barisan Nasional akan diumumkan pada 2 April sementara manifesto parti itu pula lima hari kemudian.

Ada bayangan pilihan raya akan diadakan antara akhir April dan pertengahan Mei sebelum umat Islam mula berpuasa, dan ini menghangatkan debat tentang layak atau tidak Dr Mahathir jadi perdana menteri kalau pakatan yang diketuainya dapat menumbangkan kerajaan yang berkuasa sejak Merdeka.

"Tidak betul untuk buat andaian hanya kerana orang itu berumur 93 tahun, orang itu tidak boleh buat kerja," kata Dr Mahathir kepada ahli panel wacana.

"Banyak orang hidup sehingga 100 tahun, masih boleh berfikir dan menggunakan otak," tambah beliau. – 22 Mac, 2018.





-------------------

BERITA BAIK DAN BERITA BURUK





BERITA BAIK

BERITA BURUK

The Russian Military Warns: a Major War in Syria Is Imminent
By Arkady Savitsky

March 22, 2018 "Information Clearing House" - On March 17, the Russian General Staff warned about an imminent attack on Syria. The statement did not elaborate. Of course, some information is classified but an independent and impartial analysis of publicly available information leads one to the same conclusion. Let’s look at the facts.

BERITA BAIK

BILA PERANG

PECAH ADA

PELUANG

UNTUK DIRIKAN

DUNIA BARU

BERITA BURUK

JIKA NUKLEAR

DIGUNAKAN

KIAT SEMUA 

TUTUP KEDAI

--------------------

NAK TANYA - MAT LEGAM




MALAON INI

JENIS APA?

TENGOK MUKA

RAPI RAPI

MELAYU KE?

KALAU MELAYU

KENAPA LEGAM?

SAJE TANYA

BANYAK SANGAT

LEGAM NAK JADI

MELAYU

KAH KAH KAH




----------------

PALSU TEMBERANG







PALSU TEMBERANG

dalam tanah melayu nie semuanya palsu. dari gigi palsu sampailah bendera serta lagu kebangsaan yang palsu. kah! kah! kah! semuanya palsu belaka! kah! kah! kah! kapal selam pun kapal selam secondhand yang palsu! kah! kah! kah! on BERITA PALSU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/22/18




--------------------

ABCD GST - MALAY & ENGLISH








LAGI

TANDA



Aktivis Peka disiasat kerana video nyanyian ‘ABCDGST’

Penggerak Komuniti Muda (Peka) Masturah Afandi telah dipanggil polis hari ini untuk memberikan keterangan ekoran rakaman video nyanyian ‘ABCDGST’.

Masturah, 28, dipanggil ke IPD Timur Laut bagi siasatan di bawah Seksyen 112 Kanun Prosedur Jenayah.





PRU14


PAKATAN MENANG

KECUALI DITIPU

TOK HENG DAPAT TAWARAN








TOK

HENG

DAPAT

TAWARAN

Ibrahim Ali sah bertanding PRU14


PRESIDEN Perkasa Ibrahim Ali hari ini mengesahkan yang beliau akan bertanding pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14).

Ibrahim mengatakan beliau lebih berminat bertanding atas tiket parti politik walaupun tidak kisah bertanding sebagai calon bebas jika tiada tawaran.

"Jika tidak ditawarkan saya tetap akan bertanding atas tiket bebas. Tapi jika atas tiket parti, jumlah undi akan lebih tinggi.

"Saya kena lihat dulu tawaran daripada mana-mana parti. Jika ditawarkan pun tidak semestinya saya terus terima. Saya perlu pertimbangkan adalah agenda mereka selari dengan saya," katanya seperti dipetik akhbar Sinar Online.



IBRAHIM ALI

DAPAT TAWARAN

DARI PARTI MIC

ADALAH BERITA

PALSU

KAH KAH KAH





---------------------

BERITA LAWAK GILA









INI BERITA

LAWAK GILA

SPRM tak terima arahan ambil tindakan tatatertib terhadap Dzulkifli

TIADA arahan diberikan untuk mengambil tindakan tatatertib ke atas Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Dzulkifli Ahmad yang didakwa mengadakan hubungan sulit dengan isteri orang, kata Timbalan Menteri Di Jabatan Perdana Menteri Razali Ibrahim.

Razali berkata, SPRM hanya boleh mengambil tindakan tatatertib terhadap Dzulkifli sekiranya terdapat arahan untuk berbuat demikian.


KAH KAH KAH

MUSTAHIL

TUAH HAJI DZUL

KETUA SPRM

AKAN AMBIL 

TINDAKAN KEATAS

PEGAWAI YANG

HENJUT BINI POLIS

KAH KAH KAH

TUKANG HENJUT

IALAH

TUAN HAJI DZUL

SENDIRI

KAH KAH KAH




-------------------

PATRIOT NEGARA








SALUT

INILAH WARGA

YANG BERJUANG

MENENTANG

CHINA MERAH

DARI  MENJADIKAN

TANAH MELAYU

PROVINSI JAJAHAN 


CHINA MERAH



Veteran tentera gesa MB Negeri Sembilan mohon maaf


PERSATUAN Patriot Kebangsaan (Patriot) menggesa Menteri Besar Negeri Sembilan Mohamad Hasan memohon maaf dan menunjukkan kekesalahan berhubung kenyataan menghasut golongan muda bertindak kepada mereka yang memfitnah kerajaan.

Presidennya, Mohamed Arshad Raji berkata sekiranya ahli politik berterusan membuat ucapan berunsur kebencian seperti Mohamad, tidak mustahil proses pilihan raya umum yang akan datang tidak akan bebas daripada keganasan.


HEBAT

RAKYAT SOKONG

SERATUS 

PERATUS



--------------------

SEMUA BERITA PALSU





SEMUA
Laporan PAC itu teramat benar Laporan the economics itu palsu Laporan the tempo wak indon lagi palsu CNN newsweek dan media berkepala Bana yg melapor 1mdb semua palsu Laporan DOJ lagi melulu DOJ cemburu maut dgn rosmah bersuami lelaki sado kacak macho gagah itu palsu 

BERITA

mh370 dijumpai di timur laut Madagascar itu Juga palsu ringgit jatuh naik sikit sikit itu juga palsu felda Bankruptcy saham fgv merudum jatuh itu gigi palsu saya datang membawa kekayaan bani melayu untuk membantu memperkasa United States government

PALSU
 dan kami menyokong United States memperkasa mahkamah syariah rang undeng undeng hudud about aaa aaa eaa terrorists dan kamis dibekakeeng tuan ser Donald trump Tampa prejudice ini tidak benar lagi balsu 
on BERITA PALSU?
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/22/18





----------------

MANA ILANG RAJA BOMOH?







MANA ILANG
Cis! Suka hati kepala ayah kau je cakap cino tembam tu menyorok dengan selamat di shanghai. Ini jelas fitnah dan berita palsu. Sebab kapal dia berlabuh di indonesia, camne tembam tu nak berenang beribu batu sampai china, baru 1 meter dah tenggelam blup blup. 

RAJA BOMOH

Tapi, kalau kau dapat bawak bomoh king tunjukkan apa yang kau cakap ni memang benar menerusi teropong buloh dia, baru aku pecaye okey. 
on JHO LOW AJEN CHINA MERAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/23/18





----------------

KELUAR MENGUNDI TANGKAP PENCURI










KELUAR MENGUNDI
bro..mungkinkah kita bikin petisyen kemudian dihantar ke embassy china agar china memyerahkan jho low?mungkinkah kita perlu memberitahu china supaya china tidak menyokong najib dlm penjualan aset2 rakyat malaysia?gua fikir utk setakat ini, perkara wajib yg kita bole buat adalah supaya disatukan student2 tahfiz, student universiti islam kemudian kita adakah solat hajat agar china dihancurkan allah kerana menaniaya rakyat malaysia yg dizalimi..

TANGKAP PENCURI

kalo islam sunni kita bole boikot barangan israel, kenapa kita tak bole boikot barangan china?gua teringat pegawai2 sprm hanya mampu solat hajat agar sprm tidak dikambinghitamkan walaupun ada cina,india dan melayu yg mati ketika soal siasat sprm..err jakim dah tarik status halal company israel kat msia ke?? 
on JHO LOW AJEN CHINA MERAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/22/18






------------------------

MEMBURET ATAS KAPAL JHO LOW





MEMBURET ATAS
brp lama kapal layar jolo parking kat bali sebelum disita? ermmm... agak agak korang pernah tak kp sprm ni memburet atas kapal layar jolo??
 mungkinkah i help you and you help me berlaku antara najib dan kp sprm? 

KAPAL JHO LOW

najib suruh jolo belanja kp sprm memburet atas kapal mewah di bali dan sebagai balasan, kp sprm ikut telunjuk kote najib. buas jugak yer nafsu kp sprm ni, bini org pun dia sebat... mengalahkan lebai arab. on 
MEMBURET DI BALI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/22/18






------------------

JHO LOW IBNI ABDULLAH








JHO LOW 

IBNI ABDULAH
Kalau BN Jho Low sangat penting .. bagi PAS Jho Low mungkin masuk Islam tak Lama lagi, tukang potong lanchow Jho Low adalah Edi Wang. Pada PH Malaysia paling penting. on 
MANA PENTING
 MALAYSIA ATAU JHO LOW
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 3/22/18





----------------------