.

Rabu, 29 Disember 2010

HILANG MEMBURET ENTAH KE MANA?INI SATU BURETnota:
sila ambil perhatian
ini bukan buret kavita singah
ini satu buret di bilik maklmal
jangan buat silap nanti
kena sumpah raja jadi batu lesong kah kah kah


KHUSRIN : PUSAT CUBA GULING SELANGOR - harakah daily

indakan kerajaan pusat melantik Khusrin Munawi sebagai Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor yang baru dilihat seperti cubaan untuk mengguling kerajaan negeri Selangor, di samping memperlihatkan sikap sebenar kerajaan persekutuan yang tidak demokratik serta tidak menghormati semangat federalisme.

Biarpun perlantikan itu dilihat belum muktamad dan Menteri Besar Selangor, Khalid Ibrahim akan mohon mengadap Sultan Selangor untuk membincangkan perkara itu, pandangan kerajaan negeri wajar diteliti terlebih dahulu demi melahirkan sebuah kerajaan yang stabil.


NIZAR PREDICTS NEW STATE SECRETARY COULD CAUSE SELANGOR COUP
– minsider

Nizar Jamaluddin warned the Selangor government today of a possible repeat of Barisan Nasional (BN)’s takeover of Perak in the country’s wealthiest state with the appointment of Mohd Khusrin Munawi as the state secretary.

The ousted Perak mentri besar urged the Selangor Pakatan Rakyat (PR) government to do all that was ‘humanly possible’ to prevent the state Islamic Religious Department (Jais) director from carrying out his new duties come January 1.

“S,gor MB and Xcos, prevent Khusrin from entering SS office. Written instruction 4 him 2 stay at home. Get the SFO to assume/tanggong jawatn (Selangor MB, and state excos should prevent Khusrin from entering the state secretary office. Written instruction for him to stay at home. Get the State Financial Officer to assume his duties)” said Nizar in a message posted on popular micro-blogging site Twitter today.

nota:
bersedia ini rancangan jahat
atas nasehat zionis apco
ini cara nethanyahu meggulingkan yasser arafat
taktik kelihatan sama.

nethanyahu memilih abbas
walhal plo memilih yasser

ini cara zionist pecah perentah
nampaknya zionis apco ini
semakin berjaya dalam memasang jarumnya
ini kerana mat mongol terperangkap dalam kes
bunuh altantuya maka terpaksa tunduk kepada
amerika/apco/singapura

hairan mana perginya pejuang islam
mana peginya pejuang melayu
mana perginya ngo melayu
semua telah hilang nilai halal hatam
semua telah hilang nilai salah benar


PEMANDU KENA ROGOL !!!LAPANGAN TERBANG SUNGAI BESI


nota:
Orang ramai menunggu ketibaan YTM Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj di Lapangan Terbang Sungai Besi, Kuala Lumpur pada 25 Julai 1963 setelah kembali dari mengadakan rundingan penubuhan Malaysia dengan British di Malborough House, London.

nota:
tanya rais yatim
bangunan ini pun
macam penjara pudu
tak ada nilai sejarah !

rogol amah ada nilai
sejarah tak?


PERKASA MAHU PEMANDU VERSI MELAYU - mkini

Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASA) menggesa kerajaan menubuhkan sebuah jawatankuasa yang setara dengan Unit Pengurusan Prestasi dan Pelaksanaan (PEMANDU) bagi menangani agenda bumiputera.

Mendakwa unit kerajaan itu tidak berkesan menangani agenda itu, Pengerusi Biro Ekonomi PERKASA Zubir Harun berkata, badan baru itu boleh memfokuskan kepada usaha meningkatan kebajikan ekonomi kepada orang Melayu.

"Tiada komitmen daripada pelbagai agensi dalam pelan tranformasi mereka," dakwanya.

Katanya, badan itu boleh dinamakan Unit perancangan, Perlaksanaan dan Pemantauan Prestasi Ekonomi Bumiputera.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… APA BUDAK PEKASAM NI HENDAK?.... kah kah kah..

kah kah kah…. BUKAN KAH GEROMBOLAN ITU PEJUANG KETUANAN MELAYU… kah kah kah…

woit… GEROMBOLAN PARTI MELAYU…. UNTUK ORANG MELAYU… kah kah kah..

kah kah kah…. KINI DAN SELAMA LAMANYA HINGGA MAPOOOS…. kah kah kah..

kah kah kah….SIAPA YANG TAK BAWA AGENDA MELAYU TAPI PRO CUKONG?... kah kah kah…

kah kah kah… SIAPA BAGI CUKONG AMBIL LAPANGAN TERBANG TUDM DI SUNGAI BESI ...SIAPA?... kah kah kah..

kah kah kah… SIAPA YANG AKAN JUAL TANAH KERAJAAN DI JALAN PEEL ?... kah kah kah..

kah kah kah.. SIAPA YANG AKAN AMBIL TAPAK PENJARA PUDU?.... kah kah kah

kah kah kah… BUKAN KAH SEMUA INI KERJA PARTI KETUANAN MELAYU... kah kah kah..

nota:
tak payahlah ada pemandu melayu pulak
telah 53 tahun memnadu
hancur negara ini
kah kah kah
NILAI MANUSIA MELAYU BARU
MELAYU BARU

BUNUH, ROGOL, RASUAH DAN NILAI MELAYU


Dunia Melayu kini telah berubah. Ini bukan sekali air bah sekali emak meninggalkan abah. Yang berubah ini bukan emak dan abah. Yang berubah ialah nilai manusia Melayu. Ini satu perubahan yang amat besar. Dalam masa hanya satu generasi telah dilihat satu perubahan budaya nilai Melayu yang amat jelas. Satu anjakan atau lebih tepat lagi satu lonjakan nilai telah berlaku.

Lonjakan nilai manusia Melayu ini bukan dibawa oleh Tok Lebai atau oleh Sasterawan Negara atau Cik Gu dan Cik Gi sekolah. Nilai ini bukan datangnya dari sekolah pondok atau sekolah kebangsaan. Yang bertanggung jawab membawa nilai baru ini ialah struktur ekonomi.

Struktur ekonomi ini telah diperkenalkan kepada manusia Melayu oleh United Malays National Organisation. Selama hampir tiga puluh tahun dahulu – Mahathir Muhamad melalui Dasar Ekonomi Baru telah memasukkan satu nilai dan budaya baru ini ke dalam roh manusia Melayu.

Tiga puluh tahun sebelum hari ini – manusia Melayu adalah manusia pertanian. Ekonomi Melayu adalah ekonomi pertanian justeru nilai yang dilahirkan oleh manusia Melayu ketika itu menggambarkan sopan santun dan damai mesra masyarakat pertanian.

Apabila DEB diperkenalkan - dasar ini menolak manusia Melayu ke satu dunia dan alam yang baru – alam jual beli atau alam perniagaan. Pada tahun tahun 70’an manusia Melayu telah digalakkan datang berhijrah ke bandar dan kota. Dari kampong yang permai manusia Melayu telah mula memasuki pekan dan bandar yang adat budayanya amat berbeza.

Perubahan yang di bawa oleh DEB ini bukan satu perubahan yang perlahan lahan – bukan evolusi. DEB ini telah mengheret dan memaksa manusia Melayu untuk menerima satu nilai dan budaya yang baru. Justeru roh manusia Melayu ini pada tahun-tahun 90’an dahulu telah dipopularkan sebagai roh Melayu Baru. Ini adalah garis pisah antara Melayu pertanian dengan Melayu peniagaan.

Sistem ekonomi yang dimunculkan oleh DEB pada asasnya ialah ekonomi sistem kapitalis. Tetapi dengan United Malays National Organisation sistem kapitalis ini telah diubah suai. Sistem kapitalisma ini tidak lagi menjadi satu perniagaan bebas tetapi kapitalisma kroni. Kapitalisma jenis ini telah memilih anak bini kawan dan sahabat menjadi rakan niaga untuk menerima dana dan kontrek dari kerjaaan. Kapitalisma kroni inilah yang selama ini bertanggung jawab melahirkan satu nilai baru kepada manusia Melayu.

Asas nilai baru yang sedang dianjurkan oleh United Malays National Organisation ialah mengumpul pangkat, derajat , harta dan kekayaan. Tamak dan haloba dianggap nilai yang baik dalam budaya niaga.

Hari ini jati diri Melayu - siapa Melayu, apa kepercayaan manusia Melayu, apa agama manusia Melayu – semuanya telah didifinasikan oleh United Malay National Organisation. Semua pengtakrifan baik dan buruk sedang dimonopoli oleh United Malays National Organisation.

Naratif yang berbeza dari apa yang diajar oleh United Malays National Organisation akan di anggap salah atau akan termasuk ke dalam bab ajaran sesat. Ajaran agama Islam juga telah didifinasi oleh United Malays National Organistation. Halal haram baik dan buruk bukan lagi dirujuk melalui kitab kitab suci tetapi melalui juruheboh dan jurucakap agama yang dilantik oleh United Malays National Organistaion.

Tidak dibenarkan malah dilarang dan di haramkan apa sahaja naratif yang berlainan dari cerita yang di mulutkan oleh penyokong United Malays National Organistion. Kebenaran kini, telah dan sedang dimonopoli oleh United Malays National Organistion.

Rasuah yang pada satu ketika dahulu tidak ditemui atau berani menyerang masyarakat pertanian kini telah menjadi satu jalur budaya Melayu. Rasuah kini dilihat sebagai ciri budaya untuk menjalankan apa sahaja bentuk perniagaan. Malah kaum pemodal dan orang berniaga kini telah menerima pakai budaya rasuah. Dalam perhitungan jual beli, mereka telah menyediakan belanjawan khusus untuk merasuah sesiapa yang patut dirasuah – dari budak pejabat hingga ke CEO.

Nilai Melayu Baru ini tidak berhenti di tahap rasuah sahaja. Satu contoh klasik : lebih dari satu dekad dahulu ada satu kes dimana seorang anak sekolah dibawah umur telah dihamilkan oleh seorang Ketua Menteri. Kes ini menjadi heboh. Tetapi dengan nilai Melayu Baru kes ‘rogol bawah umur’ ini tidak mendatangkan mudarat kepada si perogol.

Manusia Melayu yang menganuti nilai baru ini telah tidak menyatakan rasa mual, benci atau merasa bersalah kerana anak dibawah umur telah di rogol oleh seorang Ketua Menteri. Nilai baru yang dihayati oleh manusia Melayu ini lebih mementingkan kontrek dan tender yang akan diperolehi dari mementingkan salah benar seorang budak di bawah umur yang telah di rogol.

Ketika tulisan ini ditulis satu lagi kes rogol sedang heboh dan rancak dibincangkan dalam alam sesawang. Telah di perkatakan bahawa seorang menteri kanan dalam pentabiran Abdullah Badawi dahulu telah dikatakan terlibat merogol seorang pembantu rumah dari Indonesia.

Sama ada kes ini saheh atau tidak bukan persoalannya. Apa yang menjadi persoalan ialah bagaimana manusia Melayu Baru ini telah menjadi lali. Mereka tidak lagi teperanjat apabila membaca berita ini. Malah mereka tidak hairan yang berita ini telah tenggelam timbul selama 2 tahun.

Rasuah, rogol dan tipu ini telah menjadi satu yang lumrah. Kerana ianya sering berlaku atau dilakukan oleh mereka yng memiliki kuasa dan duduk di puncak kuasa maka orang awam kini telah mula menerima ini sebagai jalur nilai dan budaya Melayu.

Mari kita lihat satu lagi kes klasik dimana ianya telah membuktikan lonjakan perubahan nilai manusia Melayu ini. Kes yang dimaksudkan ini ialah kes pembunuhan model dari Mongolia. Dari apa yang umum baca, dengar dan lihat - ketika kes ini dibicarakan - umum telah tahu tentang kawan baik kepada Najib Razak Timbalan Perdana Menteri ketika itu telah terlibat dalam pembunuhan ini.

Malah dari apa yang umum diberitahu, mengikut laporan mahkamah Najib Razak bukan hanya kawan kepada orang yang tertuduh. Dari mulut saksi perbicaraan umum telah diberitahu bahawa model yang dibunuh ini telah bertemu dengan Najib Razak di Paris. Malah melalui satu akuan bersumpah umum juga telah diberitahu yang Najib Razak ini adalah bekas kekasih model yang terbunuh.

Persoalan yang timbul disini bukan siapa yang membunuh. Atau siapa yang memberi arahan agar model ini di bunuh. Bukan ini yang ingin di bincangkan Apa yang ingin ditimbulkan ialah bagaimana 3 juta manusia Melayu yang menjadi ahli United Malays National Organisation telah menjadi lali dan tuli bila berhadapam dengan kes pembunuhan model dari Mongolia ini.

Ketulian telinga dan kelalian perasaan 3 juta ahli parti United Malays National Organisation ini terjadi kerana mereka telah menerima dan menghayati nilai dan budaya baru. Tiga juta manusia Melayu ini kini hanya boleh melihat melihat kontrek dan tender. Mata dan jiwa mereka tidak berupaya lagi melarikan diri dari kuasa, pangkat dan harta benda.

Jalur nilai baru ini tidak memiliki nilai salah dan benar. Malah salah dan benar telah pun ditakrif oleh juruheboh dan juruagama United Malays National Organisation. Apabila juruheboh dan juruagama mengatakan Najib Razak ini suci dan bersih maka 3 juta manusia Melayu ini juga akan mengangguk menerima ini sebagai wahyu.

Nilai baru ini menjadi amat merbahaya kerana sesiapa yang menghayati nilai ini tidak lagi ada keupayaan untuk menilai mana yang salah dan mana yang betul. Kerana ramai yang sanggup menerima dan berkongsi dengan nilai ini maka mereka merasa selamat dan betul. Angka dan jumlah yang banyak menjadikan mereka merasa kebal.

Anjakan nilai manusia Melayu ini telah menjadi bagitu songsang. Dari manusia pertanian yang jujur dan bersopan santun kini manusia Melayu akan berkira-kira tentang untung rugi sebelum membuat apa-apa keputusan. Mereka tidak lagi menilai sesuatu dengan salah benar atau halal haram. Akhirnya, 3 juta manusia Melayu yang menjadi ahli United Malays National Organisations bukan hanya menganggap sosok Najib ini suci dan bersih malah Najib Razak ini telah diangkat dan dinobatkan untuk menjadi ketua mereka.

Inilah krisis yang sedang dihadapi oleh manusia Melayu – krisis nilai. Maka terpulang kepada manusia Melayu lain – yang bukan termasuk dalam 3 juta ini - jika mereka masih memiliki nilai salah benar untuk bangun dan bersuara. Krisis nilai orang Melayu ini akan berpanjangan dam membawa mudarat yang amat sangat keatas negara bangsa. Mudarat akan sampai jika ramai orang Melayu yang bersopan santun dan jujur tidak melakukan sesuatu. (TT)

SIAPA MALAON BERNAMA KHUSRIN INI
INI KERJA DIAnota:
malaon ini kerja dia
jual tiket halal haram
tak tahu cakap orang putih
what is the because dia
dilantik jadi ksu

the because tak nampak
rajagopal entot entot
kavita singh kah kah kah
Dari segi rekod Khusrin juga wajar dipertikai. Khusrin sendiri sekadar dalam gred Jusa C, justeru melangkah Jusa B untuk menjawat Setiausaha Kerajaan Negeri yang bergred Jusa A.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


KEMELUT PERLANTIKAN SUK SELANGOR

oleh Nik Nazmi Nik Ahmad

Saya mengikuti kemelut terbaru melanda perlantikan Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor atas beberapa sebab. Pertama, tentulah sebagai rakyat Selangor yang cintakan Perlembagaan. Kedua sebagai wakil rakyat yang berinteraksi dengan perkhidmatan awam Selangor secara berterusan. Ketiga sebagai anak seorang pesara kerajaan.

Bapa saya bekerja dengan Kerajaan Persekutuan sejak beliau tamat belajar pada tahun 1958 hinggalah beliau besara 30 tahun kemudian. Beliau merupakan anggota Malayan Civil Service ketika negara masih baru-baru merdeka, dan bersara sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik semasa memegang jawatan Ketua Setiausaha Kementerian Tenaga, Telekom dan Pos.

Perlantikan Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor adalah di bawah Suruhanjaya Perkhidmatan Awam di peringkat Kerajaan Persekutuan. Bab 3 LII (1) Undang-Undang Tubuh Negeri Selangor menyebut:

“Maka hendaklah diwujudkan jawatan Setiausaha Kerajaan, Penasihat Undang-Undang Negeri dan Pegawai Kewangan Negeri; dan perlantikan ke jawatan-jawatan itu hendaklah dibuat oleh Suruhanjaya Perkhidmatan yang berkenaan dari kalangan anggota mana-mana perkhidmatan awam yang relevan.”

Justeru kenyataan sesetengah pihak bahawa DYMM Sultan ataupun Menteri Besar mempunyai kuasa melantik Setiausaha Kerajaan Negeri tidak timbul. Undang-Undang Tubuh tidak menyebut kedua-dua pihak.

sila baca tulisan penoh di :

http://www.niknazmi.com/wordpress/?p=2532POLIS MARANG YANG CEKAP !
APA RAHSIA GAMBAR INI ?nota:
lihat gambar ini
bukan main tunduk lagi
ada apa apa rahsia ke?
kenapa tunduk sangat?


TIGA SUSPEK DITAHAN REMAN CULIK, ROGOL PELAJAR 16 TAHUN – berita hairan

KUALA TERENGGANU: Tiga suspek yang didakwa menculik dan merogol seorang pelajar berumur 16 tahun awal pagi semalam di sebuah kampung di Marang, kini ditahan reman empat hari untuk membantu siasatan.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Terengganu, Asisten Komisioner K Manoharan, berkata ketiga-tiga suspek itu disiasat mengikut Seksyen 365 Kanun Keseksaan kerana menculik dan Seksyen 376 kerana merogol.

"Polis juga menahan abang mangsa yang dipercayai mempunyai masalah dengan ketiga-tiga suspek itu, untuk membantu siasatan," katanya kepada pemberita di sini, hari ini.

Beliau berkata, polis masih menyiasat hubungan seorang pelajar berumur 14 tahun dengan suspek berkenaan dan bagaimanapun remaja itu kemudian dibebaskan.

Katanya, pelajar itu dikatakan menelefon kakak mangsa pada hari kejadian untuk memberitahunya bahawa mangsa dalam keadaan baik.

Manoharan juga berkata, pelajar tersebut turut menyatakan abang mangsa yang berumur 31 tahun berada bersama-sama ketiga-tiga suspek yang berumur antara 20 dan 27 tahun yang berasal dari Pasir Mas dan Bachok, Kelantan dan seorang lagi dari Kuala Lipis, Pahang.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

kah kah kah… SYABAS POLIS MARANG…. kah kah kah..

kah kah kah… CEKAP JALANKAN TUGAS DAN KERJA… kah kah kah

woit… LIHAT POLIS DI MARANG BOLEH TANGKAP PEROGOL… kah kah kah..

kah kah kah… HANTAR KAN POLIS DI MARANG KE PUTRA JAYA… kah kah kah..

kah kah kah…. UNTUK TANGKAP MENTERI PEROGOL…. kah kah kah..

SUARA DARI MALAYSIAKINI :

Ruby Star: If a senior minister is being hurled with such a serious heinous crime as raping his own maid who has worked for him for eight years, surely our dear prime minister must act on these allegations. What say you, senior minister? Or are you still on silent mode?

Alan Goh: Can this senior minister emulate the courageous example of Dr Chua Soi Lek and admit that he is the guy who raped the helpless Indonesian maid? The incident took place two years ago under the watch of the fifth prime minister, Abdullah Ahmad Badawi, and it was swept under the carpet.

No wonder the fourth PM said that the fifth PM was the worse and most incompetent PM we've ever had. Will the current sixth PM, Najib Abdul Razak, care to comment on the issue, which has been highlighted on the Internet?


SIAPA MALAON INI ?
TENGOK MUKA INInota:
tengok betul betul muka ini
adalah boleh dipercayai muka ini
lihat daging berlilit di muka
sembab dan gempal macam muka maikul
adik beradik malikul... kah kah kah


MB SELANGOR LEWAT SERAH SURAT – berita hairan

Sultan Sharafuddin perkenan pelantikan SUK baru pada 10 Disember

Pelantikan Pengarah Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), Datuk Mohd Khusrin Munawi sebagai Setiausaha Kerajaan Negeri yang baru adalah muktamad dan tidak boleh diubah walaupun Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkesempatan menghadap Sultan Selangor.

Setiausaha Sulit Sultan Selangor, Mohamad Munir Bani, bagaimanapun berkata hasrat Abdul Khalid menghadap Sultan Sharafuddin Idris Shah, hari ini berhubung perkara itu tidak dapat dilaksanakan kerana baginda bercuti mulai 26 Disember hingga 3 Januari ini.

Katanya, Sultan Sharafuddin Idris Shah adalah Sultan yang tegas dan tidak akan berganjak daripada keputusan yang sudah dibuat.

Selain itu, katanya, mengikut Undang-Undang Tubuh Kerajaan Selangor 1959, tidak dinyatakan Menteri Besar perlu terlebih dulu dimaklum mengenai calon bagi jawatan itu atau mendapat persetujuan Menteri Besar.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit… INI BOHONG BESAR… kah kah kah..

kah kah kah… INI TIPU BESAR… kah kah kah..

kah kah kah…. KERAJAAN SELANGOR TELAH MENEMU DUGA TIGA CALON… kah kah kah…

kah kah kah… NAMA TIGA CALON INI TELAH DI HANTAR KE PUSAT PERKHIDMATAN AWAM…kah kah kah…

kah kah kah… INI TUGAS KERAJAAN PERSEKUTUAN…. kah kah kah..

kah kah kah… TAK CAYA … SILA TANYA SETIAUSAHA KERAJAAN SELANGOR SEKARANG YANG AKAN BERSARA…. kah kah kah..

kah kah kah…. DIA SALAH SEORANG AHLI PANEL TEMU DUGA…. kah kah kah..

kah kah kah… KEPALA BANA APA PULAK … SANGKUT PAUT DENGAN RAJA GOPAL…. kah kah kah…

kah kah kah…. SETIAUSAHA KERAJAAN ANGKAT SUMPAH KEPADA MENTERI BESAR… kah kah kah..

kah kah kah... SETIAUSAHA KERAJAAN SELANGOR ADALAH PEGAWAI KERAJAAN SELANGOR..kah kah kah.

nota:
cara yang berlaku sekarang
sama seperti nethanyahu melantik
abbas walau pun ditolak oleh plo

ini tujuan untuk gaduhkan
kerajaan selangor dengan sultan selangor
wal hal perlantikan ini tidak sangut paut
dengan sultan selangor

jelas ini adalah cara zionis bekerja
tak kan tak sedar siapa zionis
penasehat mat mongol

tak kan tak faham faham lagi

SEMUA HILANG KEYAKINAN !

TOK ARAB NAK BERUBAH.
BANK AMERIKA ARAH PELABUR KELUAR – MAHFUZ – harakah daily

Naib Presiden PAS, Mahfuz Omar mendedahkan terdapat institusi kewangan dari Amerika Syarikat mengarahkan pelabur-pelabur dari negara itu mengalihkan perniagaan ke negara lain selepas isu penggantungan Ketua Pembangkang di parlimen i Anwar Ibrahim baru-baru ini.

Ahli Parlimen Pokok Sena itu menjelaskan, perkembangan tersebut berlaku akibat timbul krisis keyakinan terhadap pemerhati ekonomi luar negara kerana pertama kali berlaku dalam sejarah negara Komanwel ketua pembangkang digantung.

Berucap dalam satu majlis dialog isu semasa dengan ahli-ahli PAS Kawasan ini yang berlangsung di pejabat Perhubungan PAS Pahang di sini, Mahfuz berkata keadaan tersebut sudah tentulah merugikan negara dari aspek ekonomi.

“Saya diberitahu apabila Anwar Ibrahim bersama tiga orang ahli parlimen pembangkang digantung, sebuah bank di Amerika segera menasihatkan para pelabur Amerika yang berurusniaga di sini segera mengalih dana mereka ke negara lain.

“Ini pertama kali berlaku dalam sejarah negara Komanwel ketua pembangkang digantung dan mereka yang sentiasa memerhati perkembangan bimbang dengan kesan kestabilan politik dan kesannya akan dirasai nanti,” katanya.

Tambahnya, dengan perkembangan ini dan beberapa faktor yang tidak menyebelahi pemerintah, beliau berpendapat tidak mungkin pilihan raya umum (PRU) akan diadakan pada masa terdekat tetapi tidak akan melebihi tempoh 18 bulan.

Berucap di hadapan lebih 100 ahli PAS, Mahfuz berkata sasaran PAS pada PRU akan datang ialah bagaimana untuk meningkatkan undi Melayu dan pengundi muda justeru jentera PAS di semua peringkat perlu ada penumpuan khusus bagi mendekatkan parti dengan kelompok tersebut.

nota:
sebenarnya ekonomi negara kita ini
sedang merosot – bukan hanya kenyakinan
para pelabur dari luar negara yang terjejas !
seluruh rakyat malaysis yang jujur dan ikhlas
telah mula hilang keyakinani terhadap kerajaan hari ini.

ada menteri terlibat dalm penipuan
ada menteri terlibat dalam rasuah
ada menteri terlibat dalam kes rogol
dan menteri terlibat dalam kes bunuh
macam mana rakyat nak yakin
kah kah kah