Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 16 April 2013

KENAPA BERITA INI KELUAR SEKARANG



SIAPA PILIHAN
MAT MONGOL
GEMOK DAN PENDEK
 KOMENTAR TUKAR TIUB
kenapa berita ziana zain keluar
berita ini bersangkutan dengan intan
apa hubungan berita ini
dengan berita rosmah mansor beli cincin intan

apakah ada pengarang diutusan
sengaja keluarkan berita ini?

rosmah suka intan
tapi 
rosmah tak suka ziana

ziana slim dan cun
rosmah gemok dan hotok

apa permainan utusan?

SLIM DAN BERGETAH

Ziana duta Safi Rania Diamond

KUALA LUMPUR 16 April - Penyanyi Ziana Zain, 45, diumumkan
menjadi duta kepada produk kecantikan Safi Rania Diamond di
dalam sebuah majlis yang berlangsung di Subang Jaya, Selangor
di sini hari ini.

Diformulasi untuk golongan wanita berumur 40-an ke atas,
penggunaan Nano Diamond DNA Technology di dalam produk ini
dapat mengurangkan kedutan dan garisan halus pada wajah.

"Pada usia 40-an, saya memerlukan produk yang sesuai dengan
kulit wajah saya.

"Semuanya bermula seawal aplikasi yang pertama, Safi Rania
Diamond adalah teman selebriti saya dan juga anda," katanya
pada majlis berkenaan. - MELOYO ONLINE

 KAH KAH KAH


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...INI BERITA NAK BAGI ROSMAH SAKIT HATI... kah kah kah..

kah kah kah..BERITA KENANGAN MENGUSIK JIWA... kah kah kah..

kah kah kah..HUJAN DILAUT BOLEH DILUPAKAN ...kah kah kah..

kah kah kah...KULIT YANG HITAM  MEMAUT JIWA.... kah kah kah

-------

TAHNIAH AJEN 009 MENANGKAN PAKATAN





SILA TONTON KLIP INI
ZUL BISUL
CUKUP GUMBIRA
DAPAT JADI CALON
UNITED MALAYS NATIONAL ORGANISATION




KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... TAHNIAH  .... MAT BISUL JADI CALON.... kah kah kah..

kah kah kah...KALI INI NAK PINJAM DUIT DENGAN SIAPA?.... kah kah kah..

kah kah kah... PUAN AINON TUNGGU.... kah kah kah...

kah kah kah...KALAU PAKATAN RAKYAT MENANG.... kah kah kah..

kah kah kah...KITA RAMAI  RAMAI PERGI MINTA HUTANG.... kah kah kah

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit...KALAU INI CALON TRANSFORMASI.... kah kah kah..

kah kah kah...BAGAIMANA AGAKNYA CALON YG TAK TRANSFORMER... kah kah kah


-------

BERITA TER NOWW - BERITA TER HOTTT



BERITA TERNOWW
BERITA TER HOTT
DARI TV BANGSAR UTAMA










------

BERITA SEDIH - IBRAHIM ALI KENA KENCING TIKUS





 GUGURNYA
SAEKOR KATAK
KOMENTAR TUKAR TIUB
anak lelaki iskandar kutty
frus menonggeng
najib telah berani melwan
ibrahim ali disokong 
oleh anak lelaki iskandar kutty
malah akan berkempen untuk ibrahim ali

jelas pengaruh 
anak lelaki iskandar kutty 
kian pudar!

RIWAYAT SAEKOR TAPIR
Ibrahim Ali tak dapat calon BN


 
Presiden kumpulan pendesak Melayu PERKASA  Ibrahim Ali tidak terpilih sebagai calon BN untuk mempertahankan Parlimen Pasir Mas yang dimenanginya dalam pilihan raya umum lalu atas tiket PAS.

BN sebaliknya meletakkan Timbalan Ketua Bahagian Umno kawasan itu Che Johan Che Pa walaupun Ibrahim disebut-sebut bakal bertanding sebelum ini. 

Bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir sendiri secara terbuka berharap Ibrahim dipilih sebagai calon BN. Beliau malah sanggup turun berkempen di Pasir Mas sekiranya langkah itu diambil.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit...INI BERITA AMAT AMAT SEDIH.... kah kah kah...

kah kah kah... BERITA SEDIH UNTUK ORANG MELAYU..kah kah kah..

kah kah kah.... KEMANA ORANG MELAYU AKAN PERGI.... kah kah kah..

kah kah kah... SIAPA NAK PERTAHAN RAJA MELAYU..... kah kah kah...

kah kah akh...APA  AKAN JADI KEPADA AGAMA ISLAM TANPA TOK HENG.... kah kah kah..

kah kah kah...HANCUR LAAA BANGSA MELAYU.... kah kah kah...

lkah kah kah... TOK HENG DAH BERKORBAN... kah kah kah..

kah kah kah... BUKAN LAGI AHLI PERKASA.... kah kah kah...

kah kah kah.. KAH KAH KAH...KAH KAH KAH.... kah kah kah...

kah kah kah.... BERAKHIRLAH RIWAYAT SAEKOR KATAK.... kah kah kah..



--------

BILA CUKONG SUDAH MARAH - PAKATAN DAPAT UNTUNG



 KOMENTAR TUKAR TIUB
apa makna berita ini?
berita ini memberi  tanda bahawa 
united malays national organisation  
akan lungkup tidak lama lagi

justeru 
orang ramai
terutama anak anak muda
bersedia 
jangan lalai dengan provokasi
kemenangan dalam tangan

pastikan pengundi hantu
pastikan mat indon
pastukan mat bangla
pastikan mat myamar
tidak datang mengundi


MCA boikot kempen BN
WARTAWAN SINAR HARIAN
16 April 2013
MCA boikot kempen BN
.
WANGSA MAJU - MCA Wangsa Maju bersama kira-kira 120 pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Wangsa Maju memutuskan memboikot Barisan Nasional (BN) sepanjang kempen Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) berikutan Yew Teong Look tidak dicalonkan di kerusi Parlimen Wangsa Maju.
Perkara tersebut disuarakan selepas mesyuarat tergempar bersama MCA dan wakil-wakil NGO Wangsa Maju setelah mengetahui Teong Look tidak dicalonkan, semalam.

Ketua Bilik Gerakan Pilihan Raya MCA, Lim Choong Hong berkata, 120 NGO seluruh Wangsa Maju telah sepakat bersama MCA akan memboikot pilihan raya kali ini.

Menurutnya, suara rakyat di akar umbi di Wangsa Maju langsung tidak didengar oleh Najib  Razak setelah NGO menghantar memorandum kepada Najib supaya Teong Look dicalonkan.

“Malah MCA akan mengadakan bantahan bersiri kepada pucuk pimpinan MCA bagi mengutuk tindakan Presiden MCA,  Chua Soi Lek yang tidak mempertahankan kerusi Wangsa Maju.

INI TUGAS ANAK MUDA
MASA DEPAN NEGARA
BUKAN DI TANGAN
MAT BANGLA

JAM 4:00
PASTI LAH
DI TV BANGSAR UTAMA
-------

PROGRAM - PROGRAM MENGHASUT DAN MELAWAN


18 APRIL
HARI KELAHIRAN
RADIO BANGSAR UTAMA
SATU TAHUN DAHULU
10 HARI SEBELUM  DEMO BERSIH
RADIO BANGSAR UTAMA DILANCAR
DI TEPI JALAN
DI SEBELAH DATARAN MERDFEKA


 BERANI LANGGAR
LAPORAN JELAS
RADIO MENGHASUT
STESEN PUNK ROCK  
TERULUNG DI ASIA TENGGARA

ANAK MUDA
DI RADIO BANGSAR UTAMA
IALAH PEMULA
KAMI BUKAN PENGIKUT


ESOK
DEWAN CHINA
DEBAT ANWAR DENGAN NAJIB
SEMUA DI JEMPUT
BUAT RAMAI


 PADA MALAM
SESUDAH PENAMAAN CALON
FORUM
DI UNIVERSITI BANGSAR UTAMA


BUKU HISHAMUDDIN RAIS
buku ini sedang dicetak
dalam masa dua hari 
jika tidak ada aral merlintang
buku ini akan  menemui para pembaca
PELANCARAN
rancangan pelancaran sedang  diurus
akan diumum 
bila semua beres

--------

SATU LAGI PENIPUAN SEDANG DI RANCANG




PENGUMUMAN PENTING
Ada kes di mana orang yang tak pernah mendaftar mengundi namanya telah ada dalam senarai daftar pemilih. Ada kes budak nama dia didaftarkan di Segamat, sedangkan dia orang Penang dan dia tak pernah berdaftar! 

Ini mesti kerja BN. disini telah create satu mesej ringkas untuk disebarkan. harap boleh bantu sebarkan mesej di bawah:

Bagi kawan-kawan yang TIDAK PERNAH daftar mengundi sila semak no ic anda di laman web SPR di bawah. Terdapat kes di mana mereka yang tidak pernah daftar mengundi telah didaftarkan di tempat yang berbeza. IC anda mungkin digunakan oleh pihak tertentu untuk mengundi. Jika ini berlaku sila sampaikan aduan anda kepada SPR atau Bersih (info@bersih.org atau www.facebook.com/BERSIH2.0Official)
Semak pendaftaran di sini: http://daftarj.spr.gov.my/
SILA SHARE dan SEBARKAN

SATU DEBAT
YANG
 DI NANTI NANTI
Add caption


---------

YANG MANA SATU IDAMAN KALBU



MAT BUNTANG


BN bakal bergelora 

selepas nama calon diketahui

KUALA LUMPUR: MCA bahagian Gelang Patah, Wangsa Maju, Serdang dan Kuantan sudahpun melenting berikutan berita Umno cuba merampas kerusi mereka.

Semalam Malaysiakini melaporkan MCA bahagian Gelang Patah mengisytiharkan berhenti kerja selepas mendapat ura-ura bahawa Pengerusi MCA Gelang Patah Jason Teoh bakal tidak dicalonkan.

Arahan itu dikeluarkan sejurus selepas pertemuan dengan Presiden MCA Datuk Seri Chua Soi Lek semalam.

Menteri Besar Johor Abdul Ghani Othman yang ditendang dari kerusi DUN Johor dikatakan bakal berentap situ untuk berdepan dengan penasihat DAP Lim Kit Siang.
Harakahdaily sempat menelefon sumber Umno untuk bertanyakan mengenai perkembangan calon-calon BN sejurus berita melaporkan bahawa Najib bakal menyerahkan surat tauliah pemilihan calon Barisan Nasional (BN) kepada pengerusi-pengerusi negeri di ibu negara.

“Masalah terbesar calon BN ialah perkataan ‘winnable’ itu. Tiada kriteria pada perkataan ‘winnable’. Bukan tengok track record, bukan nilai prestasi dan bukan nilai peluang menang. Ia dinilai siapa yang Kak Ros suka dan Tun Mahathir suka. Di samping itu juga ada percaturan nak pastikan kem masing-masing mendapat calon parlimen yang paling banyak menang.

"Sebab itu baru timbul rasa tidak puas hati melampau. Sekarang buat apa pun silap. Hanya harap Tingkat 2 B4 jangan rumitkan keadaan. Umno tak boleh bentuk kerajaan sendiri sepertimana PAS dulu. Apa yang mereka buat kini ialah biar Umno jalan seorang tanpa rakan-rakannya,” kata sumber Umno itu
MASUK DALAM SENARAI
atau
AL-FATIHAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
woit...  4 EKOR PEMIMPIM KOMPONEN BN TAK BERTANDING... kah kah kah..
kah kah kah...PELIK TAPI BENAR...PERTAMA KALI DALAM SEJARAH... kah kah kah...
kah kah kah...KETUA WANITA  JUGA TAK BERTANDING... kah kah kah
KAH KAH KAH
KAH KAH
KAH
woit... YANG BEST NYA ADA  SENANARI KAK MAH.... kah kah kah..
kah kah kah...TAK BERNAFAS LAAAA SIAPA JADI CALON... kah kah kah
kah kah kah.... ADA 4 SENARAI SEMUANYA.... kah kah kah..
kah kah kah... SENARAI NAJIB...  ANAK LELAKI KUTTY... KAH MAH... kah kah ka..
kah kah kah... SATU LAGI SIAPA?.... kah kah kah
kah kah kah....KAH KAH KAH... SILA TEKA.... kah kah kah

SEBUAH BUKU
HISHAMUDDIN RAIS


--------

L:AGI KESAH UNIVERSITI DONUT INTERNATIONAL GOMBAK




GAMBAR KENANG KENANGAN
MINAH BANGANG
bersama
MAT BENGONG
  SUSUN MUKA REKTOR
butthurt dak2 uia ni kena komen u oll's.. beramai2 dia masuk TT, x pasal je rating naik.. gua bet blog TT jadi viral kat UIA nun..kahkahkah. moralnya, jadikan pengajaran la bhai, lain kali buat benda yang jauh lagi pekdah. nak susun benda wat logo ke, wat muka rektor ke, byk lagi benda lain leh guna. especially barang2 kitar semula.. 

botol PET contohnya, dalam tu korang letak pasir kaler2, cantik jugak pe.. makanan ni tak yah la masuk list,ngarut je. pada yang komen kata komiti yang masuk dewan tu pakai glove and mask bagai, alasan agak kurang memberangsangkan. tgk kat pic tu je lu boleh agak, berapa ramai manusia masuk dewan tu nak tangkap gambar la and macam2 benda yang boleh terjadi pada makanan yang terdedah. pas tu korang gi derma kat anak yatim?

 pesal tak buat masak je donut tu kemudian terus bagi kat anak yatim time panas2, lagi sedap di makan..ke sebab memang tujuan utama nak masuk rekod? honest gua tanya, kalau lu, nak makan tak donut yang pas di buat bahan pameran? or lu on SATU PENGISTIHARAN UNTUK SEBUAH UNIVERSITI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 4/16/13

DONUT NAK SIMPAN DIMANA?
Salamalaikum. Saya pemegang ijazah muda kejuruteraan Elektrik-Telekomunikasi dengan kepujian. With that said, saya pon merasakan ini kerja yang remeh temeh. Donut berlambak tuh, boleh support brapa rumah anak yatim? Dan sbb ia adalah donut maka orang makan utk minum petang aje. Gilo makan malam, pagi, tgh hari makan donut. Katakan ia bole disimpan dipeti ais, tak kan ko nak paksa org tu makan donut2 tuh sampai habis?

 Satu lagi, tak semua orang suka donut. Camni lar, apa kata dari korang mengeluarkan donut, korang tolong bekas Ketua Hakim, Tun Abdul Hamid Mohamad: "Tun Abdul Hamid Mohamad telah menulis surat kepada semua fakulti-fakulti Islam di semua IPTA tempatan untuk mengharmonikan undang-undang syariah dan sivil - tapi tak terjawab. Mengapa?"

 Bukan korang tak menyumbang tapi tak kan nak mengharapkan UZAR je yang menerangkan Islamic Finance? Bersama kita memajukan diri dan institusi pengajian supaya umat Islam mendapat berkat dan rahmat. WA. on SATU PENGISTIHARAN UNTUK SEBUAH UNIVERSITI
Yugimudo
on 4/16/13

MALU ORANG KAMPONG
Kalo buat program cenggini, buat diam2. Jangan ditonjol2 muka menebeng tu. Malu org kampung nanti, jaga air muka ibu bapa dan adik beradik sama. Nak sedekah donut tu, tak payah buat2 logo dan bergambar beramai2.

 Huduh benar walau ikhlas level semut hitam sekalipun. Sedekah sajalah. Nak tonjolkan logo punyer pasal, inilah jadinya. Org ramai akan pandang serong semacam jer. Tahu pun sedekah tak leh tunjuk2, ini terang2 menebeng tangkap gambar, mmg org akan ketawa.

 Lain la Obama atau Ehud Barak datang. Takpalah, sila belajar dari kesilapan, sama2 kita betulkan. Jgn lupa balik mengundi jika layak mengundi. Jgn merajuk pulak erk. on KEJAYAAN INTELEKTUAL YANG MEMBANGGAKAN
Anonymous
on 4/16/13
INI BUKAN  DONUT
INI PENUMBOK
SATU AMARAN


---------

RAFIZI SAMAN PAPAGOMO



TOLONG MENOLONG

SAMAN PAPAGOMO UNTUK 
MATIKAN BUDAYA FITNAH BERLELUASA

Pada 11 April 2013, laman Papagomo menyiarkan kembali artikel yang menuduh saya dipecat dari PETRONAS kerana pelbagai masalah disiplin, termasuk ponteng kerja dan membuat tuntutan palsu. Itu bukan kali pertama laman Umno tersebut menyiarkan berita-berita seperti itu yang memfitnah saya tanpa ada sebarang asas.

Ekoran dari penyiaran berita palsu itu, saya telah menulis di blog saya menerangkan bahawa saya tidak pernah dipecat, sebaliknya meletakkan jawatan dari PETRONAS untuk bertukar kerjaya. Sehingga kini tidak ada sebarang pembetulan yang dibuat oleh Papagomo mengenai berita palsu yang direka-rekanya itu.

Oleh yang demikian, saya telah mengarahkan peguam saya, Saudara Razlan Jalaluddin untuk mula mengambil tindakan saman terhadap Papagomo atas penipuan dan berita palsu tersebut. Satu surat tuntutan akan dihantar secepat mungkin kepada Papagomo untuk memulakan proses undang-undang.

Saya percaya Papagomo akan mencari pelbagai alasan untuk tidak menerima surat tuntutan tersebut, termasuklah menafikan bahawa Wan Muhamad Azri Wan Deris bukanlah Papagomo. Malah, tindakan mengumumkan akan bertanding di Permatang Pauh adalah helah Papagomo untuk meletakkan orang lain yang akan mengaku dirinya Papagomo, untuk bersembunyi dari tindakan-tindakan saman ini.

Saya menjangkakan akan berlaku pertukaran kerajaan selepas 5 Mei 2013, yang membolehkan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia memainkan peranan dengan lebih berkesan mengesan individu-individu yang berselindung di sebalik blog untuk menyebarkan fitnah seperti Papagomo.

Sebab itu saya yakin menjelang kes saman ini mula dibicarakan di mahkamah, Wan Muhamad Azri Wan Deris atau Papagomo tidak lagi boleh bersembunyi dan terpaksa menerima hukuman atas fitnah-fitnah yang dibuatnya selama ini, termasuklah terhadap diri saya melalui berita palsu yang disiarkan minggu lepas. Hanya dengan cara ini kita akan berjaya membendung budaya fitnah yang sudah menjadi amalan harian blogger Umno.

RAFIZI RAMLI
Pengarah Strategi 
15 APRIL 2013

PROGRAM
DI UNIVERSITI
BANGSAR UTAMA
-------