.

Selasa, 26 Julai 2011

DIAM LAH BINI ROSMAHKEMPEN DIAMLAH BINI ROSMAH


satu kempen barui saje bermula dalam fb

kempen ini untuk menutup mulut bini rosmah
yang semakin sewel dan meroyan

anak anak muda
para fb
para tweetis
sila masuk ke fb ini

mari kita jadikan sejuta minta
bini rosmah diam

nota:
dalam bi diamlah ini
ialah - shut the fuk up
kah kah kah


nota:
tahukan anda
siapa yang tersemyum
melihat fb ini?

tahukah anda bahawa fb ini
amat amat diminati oleh siapa?
kah kah kah
kah kah kah


DIAMLAH KAMU WAHAI BINI ROSMAH!

Pengguna internet melepaskan kekecewaan berhubung kenyataan dan tindakan kerajaan akhir-akhir ini dengan menulis komen "diam lah" di halaman Facebook Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

Mereka memulakan selepas tengah malam semalam setelah Najib memuatkan pautan ke artikel dalam blog terbarunya yang menyentuh soal tanggungjawab pemimpin dan keamanan negara.

Malah, ada yang menampal perkataan sama dengan tulisan yang besar di dinding (wall) halaman Facebook itu.SHUT THE FAK UP!FRUSTRATED NETIZENS TELL PM TO DIAMLAH – mkini

Netizens vented their frustrations at the various conflicting statements and actions of the government of late by posting the comment "diamlah", Malay for "shut up!", on the Facebook page of Premier Najib Abdul Razak.

FAK THE SHUT UP!


KENYATAAN RESMI
MANGSA SPRM
PEMBENTUKAN SURUHANJAYA SIASATAN DI RAJA UNTUK SARBAINI

Saya ingin menyokong permintaan keluarga Allahyarham Ahmad Sarbaini Mohamed agar dibentuk sebuah Suruhanjaya Siasatan Di Raja bagi menyiasat kematian beliau ketika disiasat oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Pendedahan Laporan Suruhanjaya Siasatan Di Raja bagi kematian mendiang Teoh Beng Hock ketika siasatan SPRM memperkuatkan lagi hujah agar siasatan bebas dan berwibawa dapat dibuat terhadap kematian Allahyharham Sarbaini.

Ini ditambah pula dengan pendedahan mendalam yang dibuat oleh Raja Petra Kamaruddin di dalam blognya.

Suruhanjaya Siasatan Di Raja Teoh Beng Hock telah mendapati pegawai-pegawai SPRM bertanggungjawab terhadap kematian mendiang.

Polis Di Raja Malaysia telah menolak sebarang tindakan terhadap tiga orang pegawai SPRM yang dinamakan di dalam Laporan Suruhanjaya Siasatan Di Raja Teoh Beng Hock, Hishamuddin Hashim, Mohamad Anuar Ismail and Mohd Ashraf Mohd Yunus memandangkan polis menganggap mereka tidak menyalahi sebarang undang-undang dan bergantung kepada siasatan dalaman SPRM. Pun begitu SPRM hanya menggantung ketiga-tiga individu tersebut.

Sebenarnya mereka boleh disiasat di bawah Seksyen 304 dan 304A Kanun Keseksaan iaitu homisid salah yang tidak terjumlah kepada kesalahan membunuh (culpable homicide not amounting to murder) dan boleh dipenjarakan sehingga 20 tahun.

Balu Allahyarham Sarbaini, Maziah Manap juga mengadu bahawa laporan polisnya mengenai kenyataan pegawai SPRM Abdul Ghani Ali yang mengatakan kakitangan SPRM yang bertanggungjawab dalam kematian Allahyarham tidak disiasat sehingga ke hari ini.

Bagaimanakah pengumuman penubuhan Jawatankuasa Eksekutif Transformasi SPRM dapat mengembalikan imej dan kewibawaan SPRM apabila jawatankuasa tersebut dipengerusikan oleh Ketua Pesuruhjaya SPRM sendiri? Memandangkan isu ini isu serius yang sudah timbul berkali-kali, nyata sekali siasatan dalaman bukanlah penyelesaiannya. Seperti kata pepatah Inggeris, who will guard the guards?

Harus diingat permintaan untuk penubuhan Suruhanjaya Siasatan Di Raja Teoh Beng Hock juga memakan masa yang lama dan hanya selepas keputusan Koroner yang tidak muktamad dan tekanan politik barulah Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak bersetuju dengan penubuhannya.

Saya juga berharap kerajaan dapat mengambil serius laporan-laporan Suruhanjaya-Suruhanjaya Di Raja yang ditubuhkan selama ini dan tidak menjadikannya hanya sebagai ‘public relations exercise’ yang akhirnya tidak dihiraukan seperti Suruhanjaya Di Raja Video Klip Lingam, Reformasi Polis dan kecederaan Datuk Seri Anwar Ibrahim ketika dalam tahanan polis.

Justeru, hanya siasatan yang bebas, telus dan adil dapat membersihkan nama Allahyarham Sarbaini yang difitnah selama ini serta memastikan satu lagi tragedi malang seperti Teoh Beng Hock dan Sarbaini tidak berulang.

NIK NAZMI NIK AHMAD
PENGARAH KOMUNIKASI PARTI KEADILAN RAKYAT
merangkap
AHLI DEWAN UNDANGAN SERI SETIA
RAKYAT JADI GERAM JADI MARAH


TOLONG BANTU NIK AZIZ
MULUT MAKAN FREE
NIK AZIZ SOKONG SISTEM BIOMETRIK
- berita hairan

PAS sedia dengar taklimat, penjelasan daripada Suruhanjaya Pilihan Raya

Mursyidul Am PAS, Nik Aziz Nik Mat, menyokong sistem biometrik yang akan digunakan pada pilihan raya umum akan datang jika terbukti tiada penyelewengan dalam pelaksanaannya.

Sehubungan itu, Nik Aziz yang juga Menteri Besar Kelantan berkata, PAS bersedia untuk mendengar taklimat dan penjelasan daripada Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) berhubung sistem biometrik itu.

“Apa juga sistem sekali pun yang membawa kebersihan kita sokong... yang tidak membawa kebersihan mesti ditentang, yang boleh meragukan juga mesti ditentang.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...SILA BANTU NIK AZIZ UNTUK FAHAM.... kah kah kah..

kah kah kah...TOK GIRU NI ORANG JUJUR DAN LURUS... kah kah kah..

kah kah kah...DULU BRAHENG ALI MAKAN DIA.... kah kah kah..

kah kah kah...INI NANTI MAT MONGOL AKAN TELAN DIA.... kah kah kah..

woit...GEROMBOLAN INI TAK BOLEH PERCAYA... kah kah kah...

kah kah kah...KALAU DAHA MATI PUN AKAN BANGUN MENGUNDI JADI HANTU... kah kah kah


NOTA:
lihat dan fahami klip ini
bukti bahawa biometrik ini
hanya projek tipu untuk
kroni gerombolan
kah kah klah
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
kah kah kah


INI MENJAGA HARTA RAKYAT
DENGAR! DENGAR !nota:
sila dengar ceramah
lebai ini
kah kah kah


INI BINCAT SIAPA TERSEMBOL?

MAT MONGOL BUAT LAWAK


KERAJAAN LINDUNGI HARTA RAKYAT
-berita hairan

Perhimpunan haram menunjukkan tindakan jejas keselamatan ditolak: Najib

KUALA LUMPUR: Adalah menjadi tanggungjawab kerajaan bagi melindungi kepentingan dan harta benda masyarakat umum, kata Najib Razak semalam.

Katanya, perhimpunan haram di ibu negara baru-baru ini menunjukkan rakyat menolak sebarang tindakan yang boleh menjejaskan keselamatan negara.

“Insiden terbaru di Kuala Lumpur baru-baru ini membuka kita dengan ujian penting. “Keputusan kita sebagai kerajaan adalah untuk melindungi kepentingan dan harta benda masyarakat umum yang bergantung mata pencarian mereka di Kuala Lumpur,” katanya

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

nota:
kalau gambar gambar ini
cara kerajaan jaga harta rakyat
ya ampoooon !!!
macam mana agaknya kalau
kerjaaan tak jaga harta rakyatr

semasa jaga ini pun
beratus mati kena tembak

kalau tak jaga harta rakyat
mungkin beribu yang mati
kena tembak
kah kah kah


nota:

ini menjaga harta rakyat?

tanah rakyat di rampas
kerpan
tasik utara
plentong
berembang
kg. baru
chu badak
banda dalam

kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah'
SATU LAGI MANGSA MALAPETAKA

RAKYAT JADI GERAM KENA TIPUKELUARGA TOLAK VIDEO, TUNTUT SIASATAN KEMATIAN BAHARUDIN AHMAD – keadilan daily

Keluarga allahyarham Baharudin Ahmad yang meninggal dunia semasa perhimpunan Bersih 9 Julai lalu, tetap mahukan panel siasatan khas diwujudkan bagi menyiasat punca kematiannya.

Ia bagi mengenalpasti punca kematian allahyarham yang turut mengalami patah gigi dan tulang rusuk ketika dikejar pasukan polis di KLCC.

Menurut peguam mewakili keluarga Baharudin, Ahmad Jufliz Faiza, kenyataan yang dikeluarkan polis berhubung kematian Baharudin membelakangkan undang-undang, sedangkan laporan bedah siasat masih belum dikeluarkan.

“Kenyataan yang dikeluarkan polis berbaur politik, kes masih disiasat dan kita di pihak keluarga masih menunggu laporan dikeluarkan.

“Sepatutnya tanya kepada peguam dahulu, ini terus keluar kenyataan. Polis sendiri tidak ikut undang-undang,” kata Jufliz kepada KeadilanDaily.com.

Katanya, sehari sebelum kenyataan yang dikeluarkan polis itu, pihak keluarga menghantar surat permohonan siasatan khas di bawah prosiding jenayah kepada Ibu Pejabat Polis (IPD) Dang Wangi dan Majlis Peguam Negara.

Ekoran pendedahan itu, katanya keluarga allahyarham dijangka mengadakan sidang media bagi menjawab spekulasi dan kenyataan yang dikeluarkan polis Rabu ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH AKH
KAH KAH KAH


woit… KENAPA TIDAK DI KELUARKAN LAPORAN POST MORTEM…. kah kah kah..

woit...POLIS BUAT KEMYATAAN ATAS DASAR APA?... kah kah kah..

kah kah kah…NAK SURUK APA?..... kah kah kah..

kah kah kah…NAK TIPU SIAPA?..... kah kah kah..

kah kah kah…SATU DUNIA TAHU KENAPA BAHARUDIN MATI….. kah kah kah..

kah kah kah…MEDIA DUNIA TELAH LAPOR… SATU MATI PADA 9 JULAI…. kah kah kah..

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


atau arwah ini telah jadi mangsa pesilat
yang datang beribu ribu orang tetapi ada ilmu ghaib
arwah telah kena tampar hingga gigi tercabut
arwah telah kena sepak hinnga tulang rusuk patah

tetapi tak nampak siapa menyerang
kerana penyerang
memakai ilmu ghaib
kah kah kah

SIAPA ENTOT ALTANTUYA DAHULU - RAZAK ATAU NAJIBSATU MALAYSIAnota:
persoalan timbul
siapa entot altantuya dahulu
najib
atau
razak baginda

mengikut bala
razak baginda dapat entot
sesudah altantuya dipakai oleh najib

betul kah ini?

karpal singh diparlimen telah bertanya
kenapa tubuh badan altantuya diledakkan
apakah altantuya ketika dibunuh sedang mengandung?

kalau mengandung
memgandung anak siapa?
anak razak
atau cucu razak
kah kah kah


MENS REA TGH: NAZRI DIMINTA RUJUK KES ALTANTUYA – harakah daily

Penasihat DAP Lim Kit Siang meminta Nazri Aziz agar merujuk dimana 'mens ria' (motif) pembunuhan Altantuya Shaariibuu sebelum mempertikaikan 'mens rea' pembunuhan Teoh Beng Hock (TBH).

Kit Siang menjawab dakwaan Nazri kononnya beliau gagal membukti motif pembunuhan TBH kerana gagal menyebut motif pembunuhan itu apabila mendakwa 'menyebabkan terbunuh' sama saja dengan 'membunuh'.

Nazri baru-baru ini mempertikaikan kenyataan Kit Siang dengan mendakwa dakwaan Kit Siang terlalu remote dan tidak boleh dipegang.

“Tengok apa yang Lim Kit Siang kata – paksa bunuh diri sama juga dengan membunuh… mana dia belajar undang-undang ini, ia terlalu remote,” selar Nazri. “Untuk membukti pembunuhan, ia mesti mempunyai mens rea (motif) dan actus reas (tindakan)… dalam kes Teoh, di mana mens rea?” soal beliau.

Lim berkata, perkataan 'mens rea' menyebabkan beliau teringat kes pembunuhan Altantuya di mana dua pegawai Unit Kawalan Keselamatan Pejabat Perdana Menteri, Azilah Hadri dan Korporal Sirul Azhar Umar telah didapati bersalah menggunakan bom C4 untuk membunuh model Mongolia tersebut pada bulan Oktober 2006 dan dikenakan hukuman gantung sampai mati.

“Rakyat Malaysia yang berfikir masih bertanya apa motif pembunuhan Altantuya oleh Azilah dan Sirul...ia membangkitkan banyak persoalan khasnya siapa sebenarnya dalang dalam pembunuhan tersebut dan mengapa dalang tersebut masih bebas?” bidas beliau.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit..PADAN MUKA… kah kah kah..

woit…JAWABLAH… APA MOTIF AZILAH DAN SIRUL BUNUH ALTANTUYA…. kah kah kah…

kah kah kah…. APAKAH MEREKA MEMBUNUH KERANA MAKAN UPAH?.... kah kah kah..

kah kah kah…SIAPA YANG UPAH SIRUL DAN AZILAH?.... kah kah kah..

nota:
kes altantuya ini tidak akan tamat
sehingga pembunuhnya yang sebenar
dibawa ke hadapan pengadilan

INI BUKTI SATU KONSPIRASI

MEREKA DITUDUH KOMUNIS
nota:
kalau komunis itu salah
kenapa tak tangkap malikul sembab
kenapa tak tangkap warga korea utara ini?


MUHYIDDIN TERIMA KUNJUNGAN HORMAT MENTERI LUAR KOREA UTARA – berita hairan

Muhyiddin Yassin, menerima kunjungan hormat Menteri Luar Korea Utara, Pak Ui Chun di pejabatnya di sini, tengah hari tadi.

Turut serta dalam pertemuan itu ialah duta republik berkenaan ke Malaysia, Jang Yong Chol.

Ui Chun yang tiba di sini pagi tadi dalam rangka lawatan rasmi tiga hari ke Malaysia

JENG JENG JENG
JENG JENG JENG
JENG JENG JENG


woit… BILA NAK TANGKAP MALIKUL SEMBAB…. kah kah kah..

kah kah kah… JELAS TERBUKTI ADA HUBUNGAN SULIT DEGAN KOMUNIS…. kah kah kah..

jeng jeng jeng
jeng jeng jeng

woit…. APA YANG MEREKA BINCANGKAN…. kah kah kah..

kah kah kah…APAKAH KONSPIRASI NAK JATUH AGONG?.... kah kah kah..

kah kah kah…ATAU NAK JATUHKAN ROSMAH?.... kah kah kah

kah kah kah...ATAU NAK JATUHKAN ISTERI ROSMAH.... kah kah kah..