Ahad, 15 Disember 2019

ESOK NAK BERHENTI







ESOK


Bosanlah....asik tanya BILA NAK LETAK JAWATAN. Patutnya Tun jawab  - Esok - Bila ditanya esok, Jawabnya, esok lagi. Tanya lagi hari esoknya, tentu jawapannya ESOK juga.
 Baru semua orang berenti tanya, sebab dah tahi, Tun akan letak jawatan ESOK!!!! 
on 
TAK PAHAM KO?
Publish | Delete | Spam
cikminah
on 15/12/19

Gi




------------

SAMPAI BILA?







SAMPAI

BILA?

Tun M ulangi janji lepaskan 

jawatan Perdana Menteri 

selepas masalah 

negara diselesaikan


DOHA: Siapa bakal menjadi Perdana Menteri Malaysia terus mendapat perhatian.

Bukan sahaja media tempatan, malah media antarbangsa turut melontarkan pertanyaan yang sama kepada Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.

Dalam Forum Doha di Qatar pada Sabtu, wartawan Al-Jazeera, Jamal Elshayyal tidak ketinggalan bertanyakan soalan yang sama kepada Dr Mahathir bilakah peralihan kuasa akan dilaksanakan di Malaysia.

Menurut Dr Mahathir, beliau telah berjanji bahawa perkara itu akan berlaku apabila tiba masanya.

"Saya sudah berjanji untuk melepaskan jawatan apabila saya berjaya menyelesaikan beberapa isu besar yang telah ditinggalkan oleh kerajaan terdahulu. Saya berjanji ia akan berlaku dan memberi laluan kepada calon yang telah dinamakan oleh gabungan kerajaan," kata Dr Mahathir.

Kata Perdana Menteri, perkara pokok yang perlu dilaksanakan ketika ini adalah memastikan Malaysia berada di landasan yang tepat untuk menjadi negara maju menjelang 2030.


WOIT

MADEY

HAL

NEGARA

TAK 

PERNAH

SELESAI
KAH KAH
------------

PELIK MELIK







KENAPA ?
MANA YB SIVARASA
MANA YB AZMIN ALI
MANA YB SHAMSUL
MANA YB MARIA CHIN
MANA  YB ZURAIDAH
MANA YB ZABIER
VIER YB WONG CHEN
MANA TIAN CHUA

SEMUA SENYAP
SEMUA MENIKUS
SEMUA TAK BERSUARA 
ANWAR IBRAHIM
PRESIDEN PARTY
DI FITNAH
DITUDUH CUBA MENCABUL
DITUDUH CUBA MEROGOL
BUKA PEREMPUAN 
TAPI 
JANTAN

INI BERAT AMAT BERAT
KENAPA SEMUA SENYAP
PELIK LAGI MELIK
TAK ADA SUARA
TAK ADA KOMEN
TAK ADA KENYATAAN

KENAPA?
PASAI APA?

YB DOLAH SANI 
KENAPA TAK BERSUARA?






-----------

TAK PAHAM KO?








PUKRAK

MUKRAK

APO 

PULAK 

NI ?

Dr M: Saya letak jawatan PM bila masalah k'jaan dulu selesai

Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad hari ini ditanya pada majlis Forum Doha di Qatar jika beliau akan berundur pada 2020.
Bagaimanapun, perdana menteri kelihatan silap faham soalan yang ditanya, lantas bercakap mengenai bagaimana pentadbiran BN telah menggagalkan Malaysia menjadi sebuah negara maju menjelang 2020, memaksa Putrajaya untuk "menunda tarikhnya ke 2030."
Kenyataan ini seakan merujuk Wawasan 2020 yang gagal dicapai dan digantikan dengan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030.
KAN DEN

DAH KOBA

PRINCE CHARLES

AJAK YUSMADI

KAU TAK CAYO

DEN SURUH TANYO

PRINCE CHARLES

ARI NI CHARLIE

DAH JAWAB

 TAK PAHAM KO?

KAH KAH KAH

------------

SAPO TAU CAKAP ORANG PUTEH







WOIT
SAPO TAU

BACO CAKAP

ORANG PUTEH 

Mahathir suggests he could stay in office beyond 2020, says report

DOHA: Malaysia’s Prime Minister Mahathir Mohamad suggested today he may seek to stay in power after 2020, just four days after he promised to make way for his anointed successor Anwar Ibrahim.
Asked at the Doha Forum in Qatar if he would step down in 2020, the world’s oldest prime minister said he wanted to fix problems that he said had been left by the previous government before resigning.
“I promised I would step down once I resolve some of the major problems that have been left by the previous government. I promised I would step down and give the leadership to a candidate named by the coalition,” he said.

DEN PAHAM

TAPI TAK ROTI

DEN NAK CAKAP
KAH KAH KAH


-----------

MANA NURUL








NURUL

DIMANA HILANG
PAPA DIFITNAH

KENAPA TAK

BANTU PAPA

SENYAP MENYAP

PASAI GAPO

PASAI GOTU





------------

BILA ?








WOIT

BILA?

Tun M ulangi janji lepaskan 

jawatan Perdana Menteri 

selepas masalah negara 

diselesaikan


BERITA MENYUSUL

----------

SENYAP MENYAP








SENYAP MENYAP
Yang juga kemusykilan kenapa media tak interbiu keluarga dan penyokong tegar Abam. Malaysiakini, berita harian, nst, sin chew, Tamil nesan semua diam aje, macam ada - embargo -. Ada apa yang rakyat patut tau? Ada kesunyian yang menbimbangkan. 
on 
MANA PEMIMPN PKR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 14/12/19

Ma





------------

JENAYAH SEKSUAL








JENAYAH SEKSUAL

Kat US ada register sex offender yg dah kluor penjara.polis balai ada list sex offender kwsn masing2, ada kes sex offend sex offendsr kena cari dulu. kt msia sex offender bg kerusi parlimen janji nak bg jadi PM,aku rasa bukan abam je patut g psikiatri,yg berjanji dgn abam, 
yg duk dlm majlis presiden PH, otai reformasi, ronnie liu, zahid komedi, yg nak cita2 lantik abam jadi pm pun patut pegi psikiatri. Kalu abam kt US nie abam dah kira langgor parol, ucop punya repot ckup dah sumbat dia blk masuk penjara. 
on 
DULU KONSPIRASI - 
SEKARANG PSIKATRI
Publish | Delete | Spam
yeop_sepet
on 14/12/19

Tu



---------

JEMPUT MAKAN KARI IKAN






JEMPUT MAKAN

KARI IKAN
Tu dia jawapan. 
Abam bukan tunjuk pisang.
 Abam jemput yusof makan hidangan laut;
 kari ikan zakar. 
on 
INI TANDA APA?
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 14/12/19

😂😂😂


----------

BUAT SUMPAH LAKNAT







BUAT

SUMPAH LAKNAT
Tak payah coghito pasal poleygraf lah jang ..ini semuo tiknoloji YAHUDI. Kito Islam guno cagho Islam ..Abam kono poey bosumpah dalam Ghumah Allah ..poey dogheh. 
on 
ANWAR DIFITNAH
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 15/12/19

9





--------------

DITIPU ARAB







DITIPU ARAB
Solat tu maknanya adalah kalau dari Arab kau akan Claim keturunan Nabi , kalau bapak kau sakai mak kau Jakun cuba nak jadi Arab @ Arab celup kau akan claim pewaris Nabi 
on 
TAK SUBUH PUN
Publish | Delete | Spam
kiedentech
on 15/12/19

Ta



-----------

KES TANGGA







TANGGA

Tak KAn Polis tak cam rumah Anwar.
 Dulu masuk main rempuh ja. 
Ini nak buat wayang kulit. 
on 
CISS 
BERANI KAMU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 20:25


Kita tengok Polis mana usung tangga?
 Nanti confirm jadi IGP. 
Kah Kah Kah 
on 
USONG TANGGA
Anonymous
at 20:23

Is




------------

GURU NANAK TAK HEBAT










TAK HEBAT
Guru nanak kau tak hebat hisham. 
Ada sebab yang sengaja dirahsiakan. Bukan kerana jawatan, kalah jawatan timbalan presiden, gaduh dengan sesiapapun. Semuanya bukan. 
on 
JANGAN 
DENGAR FITNAH
Publish | Delete | Spam
azam
on 13/12/19

M


-----

Sabtu, 14 Disember 2019

PISANG OOOH PISANG









PISANG OH PISANG






---------

TAK SUBUH PUN





SOLAT TU APA?
Kahkahkah. 
Inilah yg di wiridkan oleh tt 
tiap lps solat subuh. Gotu 33x.
 Ending nya gotuhellallofu!
 on 
CISS 
BERANI KAMU
Publish | Delete | Spam
Nole
on 14/12/19

Tol
--------

SELESAI INI DULU







SELESAI INI DULU

isham. ubah struktur blog kau dulu please asyik sembang pasal jubo tak abes kau ckp perjuangan ni bkn hal anwar. aku setuju. tapi blog kau penuh cerita dia apa hal? 
kasi bincang la perubahan struktur apa yang kau nak strategi 98-2018 dah tak boleh pakai sham itu zaman kau pembangkang. skrg semua geng kau pegang kuasa apa perubahan struktur yang geng kau dah buat? 
on 
GARIS TUKAR TIUB
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 14/12/19

Ka


---------

BAKAR LINE






BAKAR LINE
dulu aku ingat najib adalah paling hebat sebagai pm... dia pendekar. tapi.. aku silap sebab nuar lagi power .. dia tahap dewa... adakah sebab ini maka zeonis sokong nuar? sebab kedewaanya atau sebab i sapot all effort ? saja bakar line...
 on 
JENG JENG JENG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 14/12/19

Ek



---------

INI TANDA APA?







INI TANDA APA?
Ada berita baik untuk Abam dan pemuja Abam semua. Lu orang boleh pergi ke Drakes Beach di Point Reyes, California. Ada apa di sana? Ada ribuan penis fish dijumpai di sana. Christmas comes early untuk lu semua. 
on 
KES
 PISANG ABAM
Publish | Delete | Spam
dr chenor
on 14/12/19

17 hours ago - Drakes Beach in California was full of penises, and the locals were shocked, only to find out it was actually penis fish.
12 hours ago - Thousands of these marine worms, called fat innkeeper worms—or "penis fish"—washed up on Drake's Beach after a recent storm. But why?
13 hours ago - After a powerful storm washed away their cover, thousands of unsightly — and phallic-looking — worms were left bare on a California beach. Fat innkeeper worms — colloquially known as "penis fish" — washed up on Drakes Beach in Point Reyes, Calif., around fifty miles northwest of San Francisco, last Friday.




-------------

DULU KONSPIRASI - SEKARANG PSIKATRI





DULU KONSPIRSI

SEKARANG 

PSIKATRI
Sekali kena, konspirasi jahat nak halang Abam jadi Perdana Menteri. Kali kedua kena, fitnah orang dengki yg takut Abam naik jadi Perdana Menteri. Kali ketiga kena, rupanya masalah mental sendiri, hahaha!. Abam tak dapat kawal diri. Elok jumpa psiktrik bukan bawak pisang sana, sini. 
on 
ANWAR DIFITNAH
Publish | Delete | Spam
cikminah
on 14/12/19

Das



---------

USONG TANGGA








USUNG TANGGA
Kahkahkah dulu usung tilam masuk mahkamah, lepas ni usung tangga pulak ke mahkamah. Semua ok, janji tt dapat puaskan hawa nafsu. 
Kahkahkah on 
CISS
 BERANI KAMU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 14/12/19

Dr


---------

BUKAN PISANG ABAM





BUKAN 

PISANG ABAM

Kalau ikut kaler kulit Abam ..pisang itu bukang milik dia. Tapi3X ..coba tanya Wawi, Abam penah tak kiwi pisang dia.
 on 
KES 
JULUR PISANG
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 12/12/19


Kalau pisang tu itam legam 
maka lagi besar kesalahannya.
 on 
SOALAN 
KURUN INI
panglimo potaseh
on 12/12/19

T



--------------

MANA PEMIMPN PKR












APA

DAH

JADI

KEMANA 
DIMANA
HILANG PEMIMPIN PKR
PRESIDEN PARTI DIFITNAH
DITUDUH CUBA MENCABUL
SEORANG BUDAK LELAKI

SEMUA SENYAP
SEMUA TAK BERSUARA

LANGSUNG TAK ADA
APA APA KENYATAAN RESMI
TAK ADA SUARA BANTAHAN

RUMAH PRESIDEN
DI BUKIT SEGAMBUT
DISELONGKAR
APA TUJUAN?
KENAPA INI BERLAKU

SEMUA SENYAP MENYAP
SEMUA TAK BERSUARA

MANA YB ABDULAH SANI
MANA YB SAIFUDDIN NASUTION
MANA YB JOHARI ABDUL
MANA YB RONNIE LIU
MANA YB HASAN KARIM

SYED HUSIN ALI 
SENYAP MENYAP

MANA ABIM
MANA PKPIM

INI KES BERAT
INI KONSPIRASI BERAT
INI RANCANGAN ZIONIS
MENGHINA 
PEMIMPIN ISLAM
YANG WARAK LAGI SUCI
SEORANG TOKOH ISLAM
SEORANG IMAM 
SELALU BERI KHUTUBAH
KENAPA SENYAP

CISS BERANI KAMU








CISS

BERANI KAMU

MASUK KE RUMAH

PEMIMPIN ISLAM

SEORANG IMAM

INI SATU

PENGHINAAN

Polis melawat lokasi rumah Anwar

KUALA LUMPUR: Polis melawat lokasi di rumah  Anwar Ibrahim, semalam yang didakwa Muhammed Yusoff Rawther sebagai lokasi berlaku kejadian cabul membabitkan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu.

Ketua Penolong Pengarah Bahagian Pendakwaan dan Undang-Undang (D5), Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman, Senior Asisten Komisioner Mior Faridalathrash Wahid berkata, lokasi itu termasuk ruang tamu dan bilik seperti dalam akuan bersumpah dibuat Mohamad Yusoff.

Menurutnya, lawatan ke tempat kejadian itu adalah sebahagian daripada siasatan berhubung kejadian berkenaan.

“Lepas kita ambil keterangan di Bukit Aman,  (Anwar Ibrahim) balik ke rumah, kita menyusul. Lawatan sekejap sahaja mengambil masa kira-kira 30 hingga 45 minit.

"Lokasi tempat dilawat adalah seperti akuan bersumpah (Muhammed) Yusoff Rawther,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Mior Faridalathrash berkata, pihaknya tidak menolak untuk memanggil satu atau dua lagi individu yang dinamakan di dalam akuan bersumpah berkenaan.

“Kita akan panggil nama disebut di dalam akuan bersumpah berkenaan jika dirasakan ada kaitan dengan kes itu,” katanya.

Pada Isnin lalu Muhammed Yusoff hadir ke Bukit Aman bagi memberi keterangan berhubung dakwaan perlakuan tidak senonoh terhadapnya oleh Anwar.

Dia memberi keterangan selama tujuh jam bermula 2 petang sehingga 10 malam.

Pada Selasa lalu, dia sekali lagi dipanggil untuk memberi keterangan kali kedua di Bukit Aman.

Semalam, Presiden PKR itu hadir ke Bukit Aman untuk memberi keterangan berhubung kes itu.

Beliau tiba pada 3.45 petang sebelum keterangannya diambil pegawai Unit Siasatan Jenayah Terkelas (USJT) Bukit Aman selama satu jam 30 minit.



WOIT

POLIS JUMPA APA

JUMPA 

KULIT PISANG

JUMPA TANGGA

BERPUSING
KAH KAH KAH

---------