Khamis, 17 Oktober 2019

AWAS BAHAYA DIBELAKANG JUBAH






AWAS

BILA  KANTOI

SEKARANG 

MENGAKUI

KAKI ENTOT
BAHAYA DIBELAKANG  JUBAH 
BIJAK BERPIDATO TENTANG ISLAM
SELALU GUNA AYAT QURAN
TAPI DIBELAKANG SEMUA INI
ADALAH SOSOK PEROGOL BERSIRI



---------

KAK JUAL ABAM TOWKAY INI KAYA







KAH  BIBAH 

JUAL APAM

TOWKAY INI KAYA
Nak kaya jual ler Kueh Apam 
baru tak makan pau 
KAK BIBAH KAK BIBAH 
KAK BIBAH kah kah kah kah kah!
 jangan mara ahhh... 
on 
KENAPA KAK BIBAH 
TAK KAYA KAYA
Publish | Delete | Spam
herman adnan
at 16:48

Ma

AWAS PAU SINGAPURA







AWAS
PAU

SINGA

PURA

PURA

SINGA





--------

PROJEK MAT SONGEL








PROJEK 

MAT SONGEL
bukan tempohari hisham2 kosong ada minum kopi ngan mat songel ke kat parliament? lepas tuh songel gi indon bawah cover tak dapat hadir pengkebumian Pak Habibie, selepas tidak diundang baruah melayu maka songel picit sikit kerandut DAP supaya bersuara back up dia supaya project songel tidak ketandusan....
 songel senantiasa berkira kira tapi sang bertapa di kerusi PM tidak lalai dan senantiasa berjaga jaga. Dalam berjaga jaga sang bertapa membaca peta dimana nak dipasung nya sang songel... lu ingat siapa lagi bijak? songel belum ada dalam cv dia yang dia telah dapat tewaskan sang guru....songel masih jauh menimba ilmu belum sampai tahap dewa PM....hanya selangkah tangga dibawah yakni TPM.....hhmmmmm!!! 
on
 BERAT MAKIN BERAT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 17/10/19

TT, gwa

BERATIP





BERATIP
Zuraidah dah kata Mat Songel bodoh xfaham.Tun Madey dah cakap Menteri xde kosong,Jawatan PM xkan kosong. Biar pun Mat Songel beratip setiap hari tepi meja Tun, nama dia dak kena roba.Dah xde nama jadi PM.. 
on 
ADA YANG 
TAK KENA
Publish | Delete | Spam
Arymanchino
at 16:13

Ma



-----------

TEPAT







TEPAT
Ini lakonan DAP nak pau Mat Songel.
Biarkan Mat Songel syok sendiri... 
on 
BERAT 
MAKIN BERAT
Publish | Delete | Spam
Arymanchino
at 16:15

Zuraidah


--------

BENCI GUNAKAN ISLAM UNTUK MEROGOLJANTAN BETINA






BENCI 

GUNAKAN

ISLAM SEBAGAI

TOPENG UNTUK

MEROGOL

JANTAN BETINA


ni pembunuhan karektor. tariq tak dibicarakan dan ditahan tanpa rela. kau sebenarnya benci islam, tt. pompuan tu dirogol thn 2012, kenapa tunggu bertahun2 nak buat repot dan dedahkan pada umum? kalau satu hari nanti ada pompuan cipta persepsi dan tuduh kau rogol dia macamana? kau setuju ke ditahan tanpa bicara? 
on
 AWAS BAHAYA 
DIBELAKANG JUBAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 17/10/19

Ma


---------

MANA JHO LO






MANA

JHOLO
Mana jho lo?....
kenape madey dan DoJ tak mau dakwa jho.lo?... Saksi dah 9 orang tapi bukti najib mencuri yileks....saksi hanye baca hikayat 1 mdb dgn jho.lo... Panggil madey jadi saksi beri keterangan bukti money trail... 
on 
BELOT LAGI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 17/10/19

ni


----------

KENAPA KAK BIBAH TAK KAYA KAYA





Kenapa Kak Bibah

tak kaya kaya

https://www.malaysiakini.com/columns/496104


Pendapat Hishamuddin Rais dan mereka yang lain separuh tepat sahaja. Kalau nak jadi kaya raya harta berkepuk antara syarat penting ialah mesti kenal orang atasan. Dimana-mana pelusuk dunia ni kalau tak kenal orang atasan jangan mimpi anda boleh kaya kecuali kau ada bakat meniaga macam Steve Job, Bill Gate dan Warren Buffet atau kau warisi harta kekayaan nenek moyang. Ramai manusia jadi kaya kerana ada cable dengan pihak atasan. Berapa kerat manusia dalam dunia ni yang berjaya jadi kaya kerana dia pandai meniaga. Sendiri mau ingat.
SukaBalas3j
kalau bergitu analisi hr .kita malaysia ada buruh asing yg ramai .maka kayalah kita melaysia ini.
SukaBalas5j
kenapa HR tak apply sendiri teori tersebut. Sekadar nak kritik & pandangan saja tak ada makna.
SukaBalas7j
Kak bibah rezki dia pun melimpah ruah walau bersawah tapi Ada anak jutawan Syed ..,doktor,lawyer,it dll.

Aku nampak satu benda di situ: Orang Tengah.

Jadi kalau Kak Bibah nak kaya, jangan jual kat Syed Mokhtar. Kak Bibah sendiri simpan lebihan duit dan beli beras dari orang lain kemudian jual direct kepada pembeli dengan harga yang lebih kurang sama si Syed jual. Bila dah berjaya Kak Bibah pula yang akan jadi capitalist. And that's how it works.
SukaBalas15j

------------

BERAT MAKIN BERAT






BERAT

BAHAYA

Peralihan kuasa Dr Mahathir-Anwar akan berlaku, kata Chin Tong

SEMUA pemimpin Pakatan Harapan (PH) bersetuju peralihan kuasa antara Dr Mahathir Mohamad dan Anwar Ibrahim akan berlaku antara dua setengah dan tiga tahun selepas gabungan itu memenangi kuasa persekutuan, kata biro pendidikan politik DAP Liew Chin Tong.

Kenyataan pakar strategik kanan DAP itu dibuat susulan sekali lagi berlaku spekulasi hangat antara ahli PH berkenaan rancangan peralihan antara Anwar dan mentornya yang juga sebelum ini musuh sebelum bertukar menjadi sekutu, Dr Mahathir.

Anwar ialah presiden PKR sementara Dr Mahathir pengerusi Bersatu.PKR dan Bersatu adalah sebahagian daripada empat parti sekutu dalam PH yang mengawal kerajaan persekutuan.


MINTA DAP

SOKONG

KAH KAH KAH

NANTI KENA

MAKAN

KUEH PAU DAP

KAH KAH KAH

BERAT BERAT
----------

BELOT LAGI








KENG2

BELOT

LAGI

1MDB: Lebih banyak pendedahan oleh Shahrol

KUALA LUMPUR – Prosiding kes 1Malaysia Development Berhad (1MDB) melibatkan penyewelengan dana bernilai RM2.3 bilion yang dikaitkan dengan Najib   masuk hari ke-24 dengan saksi ke-9 memberi keterangan.

Bekas Ketua Eksekutif 1MDB,  Shahrol Azral Ibrahim Halmi ketika memberi kenyataan kepada peguam bela, Tuan Haji  Muhammad Shafee Abdullah semalam mengaku ‘master manipulator’ adalah Low Taek Jho atau Jho Low.


Shahrol senada dengan saksi terdahulu, Amhhari Efendi Nazaruddin yang mengakui pakar manipulasi adalah Jho Low dan kemungkinan Najib tidak tahu mengenainya.

Sambil memberi gambaran peranan Jho Low yang kini dalam buruan, Shahrol berkata, Jho Low umpama pengarah persembahan orkestra yang mana pemuzik, termasuk dirinya, tidak tahu peranan masing-masing kecuali lelaki itu.

Shahrol juga tidak menolak kemungkinan Najib juga telah dimanipulasi oleh Jho Low dalam penyewelengan ini.

Saksi itu juga mendakwa sebelum ini bekas pengarah dan pengerusi 1MDB, Tuan Haji  Mohd Bakke Salleh mengarahkan supaya perbualan telefon antara beliau dengan Najib semasa mesyuarat usahasama 1MDB-PetroSaudi International Ltd (PSI) pada 2009, tidak direkodkan.

Kata Shahrol, Mesyuarat Khas Lembaga Pengarah (BOD) 1MDB yang dipengerusikan oleh Mohd Bakke pada 26 September 2009 itu diadakan bagi membuat keputusan sama ada pihak lembaga akan meneruskan usahasama antara dua syarikat berkenaan.

Dalam pada itu, Shahrol turut memberitahu dirinya percaya dengan cerita Jho Low bahawa usahasama antara 1MDB dan PSI  terhasil kerana hubungan akrab yang terjalin antara Najib dan Raja Arab Saudi ketika itu, Almarhum Abdullah Abdul Aziz Al Saud.

Shahrol percaya oleh kerana keakraban yang dimiliki oleh kedua-dua pemimpin utama negara, syarikat yang dinamakan PSI-1MDB JV ditubuhkan.

Bagaimanapun, ketika diasak Tuan Haji  Shafee tentang perkara itu, Shahrol mendakwa ia merupakan versi cerita  Jho Low kepadanya.

Terdahulu semasa ditanya peguam, saksi itu bersetuju beliau tidak dapat mengesahkan rekod sejarah PSI sebelum membentangkan maklumat mengenai syarikat tenaga itu kepada BOD.

Shahrol berkata, PSI mendakwa mereka memiliki projek di Eropah, Amerika Latin, dan Asia Tengah, berdasarkan kepada maklumat ringkas syarikat yang disediakan, namun dia tidak pernah berusaha mendapatkan bukti yang cukup.

Selain daripada penyewelengan RM2.3 bilion, Najib yang juga Ahli Parlimen Pekan turut berhadapan dengan tuduhan 21 pertuduhanan salah guna kuasa dan penggubahan wang menggunakan dana sama ketika ini.


WOIT BRO

JANGAN RISAU

LU DAH JADI

SAKSI GAMIN

BOCORKAN

 SEMUA MAKLUMAT

PASTIKAN 

NAJIB ROSMAH

MASUK  PENJARA
-----------

ADA YANG TAK KENA





PELIK
PELIK LAGI MELIK
DOLAH SANI DAN CAKAP
SYED HUSIN DAH CAKAP
OTAI REFORMASI DAH CAKAP
RONNIE LIU DAH CAKAP
CHIN TONG DAH CAKAP

MAT SONGEL BERKALI KALI CAKAP
DUA MINGGU SEKALI 
MAT SONGEL
BERATIP
MADEY AKAN UNDUR
BERI  KERUSI PADA ANWAR

PELIK LAGI MELIK
CILAKAK
MADEY SENDIRI
TAK CAKAP APA APA

TETIBA
BERITA KERJAAN BARU
KAH KAH KAH



----------

TUAN HAJI MENAFIKAN


TUAN HAJI

TAK TAHU

KAH KAH KAH


Tubuh kerajaan baru? 
UMNO tak pernah bincang - Ismail Sabri
KUALA LUMPUR: UMNO tidak pernah membincangkan penubuhan kerajaan baharu melibatkan beberapa parti dalam Pakatan Harapan (PH) dengan mengecualikan Amanah dan DAP.

Ketua Pembangkang, Tuan Haji  Ismail Sabri Yaakob berkata, Tuan Haji  Hishammuddin Hussein juga tidak pernah menyuarakan cadangan tersebut secara peribadi kepadanya.

“Saya tidak tahu. Kita pun tak tahu. Tidak pernah ( Tuan Haji Hishammuddin maklumkan). Apa yang berkaitan dengan keputusan besar parti seperti ini mesti diputuskan oleh parti.

“Jadi tidak ada perbincangan di peringkat Majlis Tertinggi pun tidak ada. Jadi ini tidak ada isu,” katanya ketika ditemui di lobi Parlimen hari ini.

Tuan Haji Hishammuddin yang juga Ahli Parlimen Sembrong didakwa dalang menggerakkan kewujudan kerajaan baharu tanpa DAP dan Amanah.

Ia disuarakan berdasarkan penulisan Tuan Haji Hishammuddin dan wawancaranya yang kelihatan cenderung memberi isyarat akan kembali kepada politik.

Tuan Haji Hishammuddin telah menepis dakwaan tersebut yang disifatkannya sebagai tidak masuk akal.


TUAN TUAN HAJI

PASTI TAK TAHU

KERANA INI

BUKAN PROJEK

SEMBERONG

DONGENG INI

MUNCUL KERNA 

MAT SONGEL 

GELABAH

TERASA AKAN

DITINGGALAKAN
KAH KAH KAH

------------

BERITA KARUT




KARUT

BERITA KARUT

Bella Hadid wanita 

tercantik dunia - Kajian

SUPERMODEL terkenal Bella Hadid dinobatkan sebagai wanita tercantik di dunia, menurut kajian Greek Golden Ratio of Beauty Phi.

Menurut kajian itu, wajah Hadid, 23, mencapai hampir 94.35 peratus tahap kesempurnaan Golden Ratio, menjadikannya paling dekat dengan “idea kesempurnaan Greek purba.”



Kajian  IDE

membuktikan 

wanita tercantik 

dalam dunia ialah 

Rosmah Mansor 

pemilki 724 beg Birkin Ori



---------

MAT SONGEL





MAT SONGEL
Mat Songel yg mengelabah.
Dia tahu Kerajaan baru tanpa dia.. 
on 
MAT SONGEL GELABAH
Publish | Delete | Spam
Arymanchino
on 16/10/19

Pa





------------

ADA APA BRO






ADA

APA 

BRO

Peralihan kuasa Dr Mahathir-Anwar akan berlaku, kata Chin Tong


BERITA MENYUSUL


--------

ADIK TERANGKAT






ADIK TERANGKAT
kah kah kah! 
teringat pulak dengan si sukma.. 
adik angkat anwar.. adik angkat ke adik terangkat? kah kah kah! mana sukma sekarang? mesti dah besar dia . kah kah kah! 
on 
TEATER TERGOLEK DOG
Publish | Delete | Spam
Ketua Pengarang
on 16/10/19

L

--------

MUSUH BERSAMA







MUSUH BERSAMA 
Tak bro...lu mmg jenis bodoh tepu...atau mmg lu dulu mmg nk masuk UMNO tp masa tu lu malu...bila dah mcm ni, BERSATU dah jd UMNO yg halal, lu pun offer diri...buang segala maki hamun yg dulu...ISHAM MMG JENIS XDE JATIDIRI... 
on 
MAT SONGEL GELABAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 16/10/19

ka




--------

TEORI BURET







TEORI BURET
Mwngikut kajian sejak zaman firaun lagi buret adalah satu2nya benda yang tak kenal mangsa.. Mangsa boleh jadi sape saje orang agama orang ekedemik petani peg kerajaan orang politik pekebun sayur pesawah orang tua orang muda... Kajian mendapati semua orang nak buret dan takkan sama sekali menolak hurmmm... 
on 
AWAS BAHAYA 
DIBELAKANG JUBAH
Publish | Delete | Spam
Si Luncai
on 16/10/19

T



-------------

KUASA UNTUK BERDUIT









CARI KUASA

UNTUK 

DAPAT DUIT

apa tt kata tu betul, hujung pangkal semua pasal duit, tak ada agama bangsa negara, semua paksi duit, money, money, money, itu matlamat sistem kapi + talis, kah kah kah, kerajaan nak untung, syarikat nak untung, aset negara nak untung, lebuh raya nak untung, semua nak untung, 
berebut jawatan, berebut pangkat, berebut pingat, berebut agama kaum bangsa semua pasal ekonomi, pasal hasad dengki, 
kah kah kah 
jawatan PM akan pergi kepada siapa?
 kah kah kah demi survival mereka, mereka biar isu bergolak, 
timbul isu kaum, timbul isu agama, sengaja guna aprachik kerajaan, setiap yang baik, setiap yang buruk, ada tangan goyang goncang pa chu ching, kenal lama, MO sama, pecah belah perintah, sejarah berterusan...
kah kah kah 
on 
AWAS BAHAYA 
DIBELAKANG JUBAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 17/10/19

Lat k




--------

BAHAYA DIBELAKANG JUBAH






BAHAYA 

DBELAKANG 

JUBAH 
Ni semua jenis makan bewok TT.
Kaki ngentot tp pura2 belakang jubah.
Sama dgn Abg Non.
Cakap lentok habis 
tp sondol ikut belakang. 
on 
AWAS BAHAYA 
DIBELAKANG JUBAH
Publish | Delete | Spam
Arymanchino
on 17/10/19

S





------------

Rabu, 16 Oktober 2019

MAT SONGEL GELABAH










APA MAKNA

BERITA INI? 

MAKNANYA 

MAT SONGEL 

SEDANG 

GELABAH 

Hishammuddin sendiri beritahu rancangan ketepi DAP, Amanah, kata Anwar

HISHAMMUDDIN Hussein sendiri yang beritahu beliau berharap untuk membentuk kerajaan baharu dengan Pakatan Harapan (PH) tanpa DAP dan Amanah, kata Anwar Ibrahim.

Anwar berkata demikian apabila ditanya sumber maklumat yang PH perolehi bahawa bekas naib presiden Umno itu dan beberapa orang sekutunya berunding untuk membentuk kerajaan tanpa Amanah dan DAP.

“Saya tanya Sembrong,” kata presiden PKR itu secara ringkas kepada pemberita di lobi Parlimen hari ini. Hishammuddin adalah ahli Parlimen Sembrong.


INI CARA

MAT SONGEL

PERTAHAN DIRI

SERANG DULU

PROJEK BARISAN

BARU INI

BUKAN TANPA

DAP DAN AMANAH

PROJEK INI

UNTUK SINGKIR

MAT SONGEL

KAH KAH KAH

TAK PASAL PASAL

SEMBERONG

DAPAT NAMA
---------