Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 22 Ogos 2013

KEPUTUSAN SIRUL DAN AZILAH PAGI ESOK




MARI TEKA
APA TERJADI ESOK


JENG JENG JENG
JENG JENG
JENG
aku ada firasat yang lebih tepat wahai TT Hakim memutuskan mereka bebas kerana prima facie apa kelancau...ape2 la alasan dia..then bebas je diorang terus mati kena tembak kat luar then hapus lah semua bukti dan saksi hidup..

maka akan tergantunglah cerita dan motif pembunuhan altantuya,maka selamatlah najib akan hal ini,dan kemudian mainkan isu ISA dengan harapan kerana akta inilah mereka terbunuh..kah..kah..kah... on SOALAN HAKIKI MASIH BELUM DIJAWAB
Publish | Delete | Spam
Hamidi Fizie Bin Ahmad
on 8/21/13

KAH KAH KAH
KAH KAH 
KAH 

Keputusan rayuan kes bunuh Altantuya pada Jumaat

Keputusan rayuan dua anggota Unit Tindakan Khas yang disabitkan bersalah membunuh warganegara Mongolia Altantuya Shaariibuu akan dikemukakan oleh Mahkamah Rayuan pada Jumaat.

Hasnal Rezua Merican, salah seorang peguam Korporal Sirul Azhar Umar mengesahkan perkara itu kepada Malaysiakini lewat petang semalam.

"Ya benar. Pendaftar telah memaklumkan kepada kami bahawa keputusan akan dihantar pada 9 pagi pada Jumaat," kata Hasnal Rezua.


SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepada
warga kota tanpa tempat tinggal
--------

ROBOHKAN SURAU SALAH KIBLAT



HIMPUN
MALAM 30 OGOS
KIBARKAN SANG SAKA
 Arahan roboh surau tempat meditasi dalam 21 hari
  • surau and tanjung sutera resort in sedili besar kota tinggi 210813 thumbnailArahan itu disampaikan dalam notis bertarikh 20 Ogos 2013 yang ditampal di pintu masuk surau tengah hari ini, yang ditandatangani pengerusi Majlis Daerah Kota Tinggi (MDKT).


KAH KAH KAH

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... SURAU INI NAK DI ROBOHKAN KERANA KIBLAT SALAH... kah kah kah..

woit..MACAM MANA DENGAN SURAU DI LEBUH RAYA PLUS?.... kah kah kah..

kah kah kah..BILA NAK ROBOHKAN ?...kah kah kah..

kah kah kah...BILA NAK ROBOHKAN SURAU DI GEDUNG MEMBELI BELAH?... kah kah kah..

kah kah kah... KENA TUBUH SATU JABATAN KHAS... kah kah kah.,..

kah kah kah... TUBUHKAN JILAT.... JABATAN JAGA KIBLAT.... kah kah kah...

kah kah kah...TUBUHAN JASAH.. JABATAN JAGA ANJING BASAH... kah kjah kah..

kah kah kah..TUBUHKAN JUBUR... JABATAN UNTUK JAGA KUBUR... kah kah kah

kah kah kah..ADA JILAT  ADA JASAH ADA JUBUR MAKA LULUSAN DARI JORDAN DAN SAUDI DAN MESIR BOLEH DAPAT KERJA.... kah kah kah...

NOTA
best punya idea
kah kah kah

ESOK KITA 
TURUN BERDEMO

------------

BERHIMPUAN PADA MALAM 30 OGOS









PENGUMUMAN
sesiapa yang igin mendapatkan
bendera sang saka sila hubungi:
email : sangsaka.benderarakyat@gmail.com
CARI DAN KAJI  
SEJARAH TANAH AIR
rasanya sang saka tiada bulan, hanya bintang 12 shj. kalau mahu melihat sejarah yang sebenar, bendera bulan dan bintang tak pernah ujud pun dlm sejarah malaya,. klu merah putih dan bintang itu mmg fakta pkmm, amcja-putera dan semasa persidangan komenwel digunakan.semasa tu. 

mana yg nak kembalikan sejarah sebenar kena baca dan faham bukan utk jadi cool dan akhirnya like2 byk dlm fb dan ikut2.. luar lebih dlm kosong sama je mcm umno.. akhirnya jadi lawak je kah..kah..kah on MELIHAT KEMBALI KITAB SEJARAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous

on 8/21/13

BERHIMPUN
 PADA MALAM 30 OGOS
DATARAN MERDEKA
KIBARKAN SANG SAKA
SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepada
warga kota tanpa tempat tinggal
--------

KIBARKAN SANG SAKA PADA MALAM 30 OGOS DATARAN MERDEKA








 PENGUMUMAN UNTUK SEMUA
sesiapa ingin membeli bendera
sang saka rakyat 
sila hubungi :
sangsaka.benderarakyat@gmail.com
hanya 25 ringgit untuk sahelai
dapatkan sekarang untuk
dikibar pada malam 30 ogos nanti
di dataran merdeka 
 
 


dari arkib tukartiub 6 ogos 2012
TERIMA KASEH RONALD REAGAN

Politik Malaysia terkini semakin sehari semakin menarik. Bulan Ogos adalah bulan yang paling rancak untuk menilai sejarah. Selama satengah abad parti United Malays National Organisation telah memiliki hegemoni dan monopoli terhadap semua jalur naratif sejarah perjuangan bangsa.

Selama lebih dari 40 tahun gerombolan United Malays National Organisation telah berkelentong menjual sejarah organisasi mereka. Hampir satengah kurun gerombolan ini bersama kuncu-kuncunya telah berkesah bahawa merekalah yang berhak keatas bumi Tanah Melayu ini.

Dengan menjual taik kering nasi basi Ketuanan Melayu, parti siasah ini telah ke hulu ke hilir membawa labun dongeng bahawa mereka sahajalah pejuang kemerdekaan. Dengan slogan Hidup Melayu parti siasah ini, telah mereka-reka kesah-kesah dongeng bahawa merekalah pejuang yang menentang penjajah British.

Sayang seribu kali sayang. Kemunculan internet telah mengubah semua ini. United Malays National Organisation bukan lagi satu kuasa hegemon yang berupaya memonopoli maklumat. Jalur naratif pejuangan bangsa tidak lagi dimonopoli oleh gerombolan ini. Kuasa mengawal maklumat tidak lagi dimiliki oleh United Malays National Organisation. Hegemoni telah pecah. Terima kaseh Ronald Reagan kerana menghadiahkan internet kepada dunia.

Mitos dan kesah dongeng pertama yang telah diterbaraikan oleh internet ialah tentang naratif pejuangan bersenjata. Selama lebih dari satengah abad warga Tanah Melayu telah dikelentong dengan kesah bahawa perjuangan menuntut merdeka telah dilakukan tanpa pertumpahan darah. Tanah Melayu mendapat merdeka melalui perundingan. Parti siasah United Malays National Organisation telah berunding di London dengan British. Ini memang kesah hampeh. Ini cerita karut lagi marut yang ditaburkam setiap bulan Ogos semenjak tahun 1958.

Selama lebih 40 tahun fakta bohong ini berjaya di taburkan kerana warga tidak memiliki maklumat alternatif. Sejarah perjuangan melawan British telah disongsangkan. Tetapi melalui intenet, hari ini anak anak muda telah mula mengenal Chin Peng, Rashid Maidin, Shamsiah Fakeh, Pak Sako, Aziz Ishak, Ibrahim Yaacob, Abdullah Sidi, Ahmad Boestaman, Dr Burhanuddin Hilmy, dan Ustaz Abukabar al- Bakir dan dan dan.

Anak-anak muda semua bangsa kini telah mengetahui bahawa parti siasah yang tertua di Tanah Melayu ialah Parti Komunis Malay (1930). Malah turut sama berjuang melawan British ialah Kesatuan Melayu Muda (1938), Angkatan Pemuda Insaf (1946), Angkatan Wanita Sedar (1946), Hisbul Musmlimin (1948) Parti Kebangsaan Melayu Malaya (1945). Semua gerakan nasionalis ini melaungkan M-E-R-D-E-K-A sebagai slogan pejuangan. Ramai kader dan ahli parti-parti ini telah bersama PKM mengangkat senjata melawan British.

Kini anak semua bangsa telah mula mengenal Mat Indra yang mati digantung oleh British pada malam 30 Januari 1953 di Penjara Taiping. Satelah mangkat 59 tahun dahulu , hari ini Mat Indra telah menjadi ikon anak muda setaraf dengan Che Geuvera. Sekali lagi terima kaseh Ronald Reagan. 

Semakin ramai anak muda sedar bagaimana United Malays National Organisation telah memesongkan sejarah perjuangan menghalau British. Lihat fakta sejarah ini : United Malays National Organisation hanya ditubuhkan pada tahun 1946. Sebelum United Malays National Organisation muncul telah banyak parti-partyi dan kumpulan siasah yang telah lama berjuang menentang British. Gerombolan United Malays National Organisation hanya dapat berkembang sebagai sebuah parti politik apabila Britsh mengharamkan PKM, API, KMM dan Hisbul Muslimin.

Malah, hingga ke hari ini nama organisasi ini - UMNO - masih lagi menggunakan nama Inggeris. Dari fakta sejarah umum mengetahui bahawa United Malays National Organisation tidak melaungkan MERDEKA sebagai slogan perjuangan. Parti yang namanya dalam Bahasa Inggeris ini menjadi lawak seram apabila HIDUP MELAYU dan seharusnya HIDUP INGGERIS menjadi slogan perjuangan. 

Pembohongan yang paling memualkan ialah apabila anak-anak muda mula mengenal Pierre Jean de Berenger ( 1780-1857) pembuat lagu Memula Moon. Kini telah diketahui umum bagaimana Memula Moon berevolusi untuk menjadi lagu Terang Bulan di Indonesia. Lagu Terang Bulan ini kemudian diciplak untuk menjadi lagu Negara-ku di Malaysia. Sekarang ini fakta-fakta sejarah ciplakan yang selama ini telah cuba disorokkan telah bocor. Warga Malaysia telah mula bangun dan melaugkan yang mereka mahu satu lagu kebangsaan yang baru. Anak-anak muda sedang menghampehkan lagu Negara-ku. Sekali lagi terima kaseh Ronald Regan. 

Tidak cukup dengan lagu kebangsaan negara yang diciplak kini telah timbul perbincangan dikalangan anak-anak muda untuk mengubah rupa bentuk bendera Malaysia. Ini kerana bendera Malaysia yang wujud hari ini telah dilihat sebagai ciplakan dari bendera Amerika Syarikat.

Melalui maklumat dari internet , oleh orang ramai telah tahu bahawa selama ini telah wujud bendera Sang Saka merah puteh yang membawa motif Nusantara. Jalur Temberang opppss...Gemilang.. nama yang hanya baru diberi empat tahun dahulu tidak bermotifkan roh Nusantara. Dapat dilihat dengan jelas bahawa Jalur Gemilang bermotifkan ciplakan dari The Star Spangled Banner.

Pembohongan demi pembohongan yang disalut dengan ciplakan ini akhirnya melahirkan lawak hitam lagi sedih. Lawak hitam ini muncul sesudah 8 March 2008. Sesudah tarikh ini sejarah Semenanjung Tanah Melayu, Sabah dan Serawak telah berubah untuk selama-lamanya. United Malays National Organisation tidak lagi dilihat sebagai sebuah parti siasah tetapi sebagai satu gerombolan penyamun yang sedang menyamun harta negara. Kebencian orang ramai kepada parti ini tidak dapat dinafikan lagi. Orang ramai sedang menunggu masa untuk menghumbankan parti ini ke dalam tong sampah sejarah.

Disaat saat genting ini – dalam keadaan nyawa-nyawa ikan - United Malays National Organisation telah cuba memenangi kembali hati anak-anak muda yang kini sedang berguru dengan internet dan media baru. Putar punya putar muncul logo untuk sambutan hari 31 Ogos. Apabila muncul sahaja logo 31 Ogos ini serangan telah datang bertalu-talu dari laman , dari blog, dari Face Book, dan tweeter anak-anak muda terus berkicau memperlekehkan logo ini.

Penglekehan logo 31 Ogos ini memiliki sejarah kerana pada tahun 2008 logo 31 Ogos telah juga diciplak dari Taiwan. Tetapi pada ketika itu serangan anak muda agak terhad. Tetapi kali ini serangan telah datang bergantang-gantang sehinggakan pungutan suara melalui media baru di Malay Mail - akhbar pro United Malays National Organisation - terpaksa dipadam. Logo 31 Ogos ini diperlekeh dan ditolak. 

Penolakan dan penglekehkan oleh anak-anak muda ini telah menakutkan United Malays National Organisation. Ini kerana mereka sedar bahawa undi anak mudalah yang akan menentukan siapa yang akan menjadi jaguh di PRU13 nanti. Dalam keadan kelam kabut ini Menteri yang berwajib telah cuba mencari jalan keluar. Menteri Kelam Kabut ini telah cuba memanggil pandangan dan cadangan dari orang ramai sebagai jalan penyelesain.

Ha! Ha! Jalan penyelesaian bukan semudah yang dimimpikan kerana jalan penyelesaian ini pula telah memunculkan satu lagi lawak seram lagi hitam. Lawak hitam logo 31 Ogos telah berjangkit pula kepada lagu tema 31 Ogos. Tema lagu ini telah dirancang dengan licik untuk digunakan sebagai alat propaganda untuk memenangi hati orang ramai pada PRU13 nanti. Tetiba laman media baru meledak dengan berita bahawa lagu tema 31 Ogos ini rupa-rupanya diciplak dari lagu gereja Indonesia. Kah kah kah sudah jatuh ditimpa tangga. Kini muka terhimpab pula ke tahi lembu. Sekali lagi terima kaseh Ronald Reagan. 

 
Disebalik semua ini apa yang sebenarnya terjadi. Betulkan logo 31 Ogos itu hodoh? Betul ke lagu tema 31 Ogos itu diciplak dari lagu gereja Indononesia?

Dua soalan ini tidak memerlukan jawapan. Malah soalan ini pun tidak relevan . Bukan logo cun atau lagu cool yang menjadi ingin diwujudkan. Apa yang sedang berlaku sekarang ialah manifesati tentang kebencian orang ramai terhadap United Malays National Organisation. Penolakan dan penglekehan terhadap logo dan lagu ini adalah manifestasi betapa bencinya anak anak muda dan orang ramai terhadap United Malays National Organisation.

Sama ada lagu Janji Ditepati ada persamaan dengan lagu Tuhanku Maha Besar memang tidak relevan. Sama ada dua bar atau lima bar petikan gitarnya berbunyi sama bukan persoalan. Mungkin ada yang akan menuduh lagu gerombolan ini juga di ciplak dari Imagine lagu arwah John Lennon. Tetapi semua ini tidak penting.

Malah bukan semua yang menentang lagu ini tahu tentang musik. Malah mungkin ramai yang mengutuk lagu ini di Face Book tidak pun mendengar untuk membuat bandingan kedua-dua lagu ini. Tetapi semua ini tidak penting. Yang wajib kita fahami ialah semua ini adalah menifestasi dari kebencian orang ramai terhadap United Malay National Organisation.
  
Penolakan dan penglekehan ini muncul karana umum mengetahui bahawa parti siasah United Malays Natioanak Organisation ini tidak bermaya lagi. Parti ini sedang nazak. Kalau kayu tepi sungai sudah condong bukan sahaja kura-kura akan memanjat malah ianya akan dijadi pangkin untuk terberak.


Hari ini kebencian telah sampai ke kemuncaknya. Apa sahaja yang dicadangakan, apa sahaja yang diajurkan – semuanya akan ditolak. Semuannya akan diperlekeh. Malah sebelum pun keluar satu perkataan keluar dari mulut Najib - presiden United Malays National Organisation - perkataan itu telah tidak dipercayai. Belum pun sempat Najib bercakap anak semua bangsa sudah tidak percaya. Terima kaseh Ronald Reagan.(TT)


BENDERA DI CIPLAK 
DARI BENDERA AMERIKA
SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepada
warga kota tanpa tempat tinggal

-----

FUKUSIHAMA SEDANG MELEDAK




 HASIL PENCEMARAN
SANTAU RADIO AKTIF
DI CHERNOBYL

AMARAN DAN INGATAN UNTUK SEMUA
di gebeng kilang santau radio aktif sedang berjalan
di tanjung malim kilang proton sendang membuat kereta

kereta proton famous kerana tingkap tak boleh dibuka
kilang gebeng famous kerana santau radio aktif akan keluar'

fikirkan bagaimana jepun yang teknoloji canggih kantoi
fikirkan three miles island di amerika tahun 1979 kantoi

fikirkan lah tenang tenang
kalau cermin kereta pun susah nak buat
bagaimana nak kawal santau radio aktif di gebeng

IKAN DI CEMAR
SANTAU RADIO AKTIF

Fukushima warning: danger level at nuclear plant jumps to 'serious'

Japan's nuclear agency dramatically raises status after saying a day earlier that radioactive water leak was only an 'anomaly'

NOTA
bahaya besar terhadap laut teduh
bahaya besar terhadap laut china selatan
bahaya untuk semua nelayan di pesisisran asia tenggara

ANAK MUDA
SILA KIBARKAN
SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepada
warga kota tanpa tempat tinggal
---------

BERITA MANAKUTKAN RAIS YATIM



APA RAHSIA GAMBAR INI?
kenapa rais yatim sembah dolah
kenapa rais yatim sembah anak lelaki iskandar kutty
kenapa menghina diri sehina ini
apa disebalik gambar ini


Rogol: Buruh dijel 9 tahun, 3 sebatan
KOTA BHARU 21 Ogos - Akibat mengikut kehendak nafsu, seorang buruh berusia 21 tahun terpaksa meringkuk dalam penjara selama sembilan tahun dan dikenakan sebatan tiga kali yang diputuskan oleh Mahkamah Sesyen...

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... SILA TEKA ....kah kah kah

kah kah... KENAPA RAIS YATIM TAKUT BACA BERITA INI?.... kah kah kah..

1 - kerana orang jelebu sedang balon rais yatim
2 - kerana orang jelebu nak ajak dia makan kenduri
3 - kerana orang jelebu nak ajak kenduri tahlil
ATAU
4 - kerana ada berita orang jelebu 
nak  hantar delegasi ke jakarta kah kah kah
kah kah kah
kah kah
kah

SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepada
warga kota tanpa tempat tinggal

--------

SIAPA UPAH PEMBUNUH UPAHAN INI




SIAPA UPAH MEREKA?


KOMENTAR TUKAR TIUB
banyak persoalan timbul
kalau 5 orang ini terlibat dalam 10 kes bunuh
kalau mereka pembunuh upahan
maka timbul soalan hakiki
siapa upah mereka

selagi tukang upah tidak ditangkap
pembunuhan akan terus berlalu

DARI FACE BOOK HJ JOE

Selesaikah masalah Pembunuhan Upahan ini di Pulau Pinang bila Polis di beritakan berjaya menembak mati 5 org dari mereka! 
Soalan ambe di sini untuk kita bingcangkan.! Kenapa Pihak Polis tidak ambush dan menangkap sahaja mereka! 
Bukan kah Kerjaya Pembunuh Upahan ini satu kerjaya jenayah yg Profesional dan diberi upah untuk kerja kerja Jenayah Mereka.
 Siapa sebenarnya dalang dalam kewujudan Pembunuh Upahan ini? 
maka di sini ambe sukalah menyatakan bahawa Polis bukan sahaja berjaya membunuh 5 org pembunuh Upahan (laporan polis) Tetapi di masa yg sama Pihak Polis juga berjaya menutup kes sambil terus membebaskan si dalang atau pengarah kepada pembunuh upahan ini. 
 Apakah Pihak polis akan mengklifikasikan Pembunuh Upahan ini merbahaya Tetapi tidak kepada mereka yg mengupah si Pembunuh ini! 
Jadi setelah Pembunuh upahan ini di Bunuh.. bagaimana pula dengan pengupahnya untuk di Kesan dan di dakwa? apakah polis kita yg terbaik atau yg Terbodoh sekali.
Polis: Pembunuh upahan tewas
GEORGETOWN - Polis hari ini menembak mati lima anggota kumpulan kongsi gelap dipercayai pembunuh upahan yang dikehendaki polis kerana terbabit dalam kes bunuh dan cubaan bunuh di Pulau Pinang, Kedah dan Negeri Sembilan.

Ketua Polis Negara  Khalid Abu Bakar berkata polis percaya turut terbunuh dalam kejadian berbalas tembak di sebuah pangsapuri di Sungai Nibong di sini pada pukul 4.30 pagi ini ialah ketua kumpulan itu.

Beliau berkata berikutan kejadian itu polis percaya berjaya menumpaskan geng kongsi gelap yang aktif membunuh dan melakukan beberapa jenayah membabitkan senjata api.

"Hasil pemeriksaan ke atas tiga senjata api yang dirampas dalam operasi itu, kami berjaya menyelesaikan 10 kes bunuh dan dua cubaan membunuh di tiga negeri berkenaan, tujuh daripadanya kes bunuh dan dua cubaan bunuh di Pulau Pinang.

"Dua lagi kes bunuh di Kedah dan satu kes bunuh di Negeri Sembilan. Semua kes itu berlaku sejak tahun lepas termasuk yang terbaru di negeri ini (Pulau Pinang)," katanya pada sidang akhbar di Ibu Pejabat Polis Kontijen Pulau Pinang, di sini hari ini.

Dalam kejadian itu sepasukan pegawai dan anggota polis dari Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bahagian Siasatan Khas (D9) Pulau Pinang dengan bantuan JSJ D9 Ibu Pejabat Polis Bukit Aman serta D9 Kedah menyerbu apartmen berkenaan.

Berlaku tembak menembak antara polis dan lima lelaki yang berusia 23 hingga 27 tahun itu mengakibatkan semua penjenayah terbabit mati.

Polis menemui tiga pucuk pistol yang digunakan penjenayah terbabit iaitu Norinco berwarna perak, Revolver .38 berwarna perak dan Walther PPK berwarna hitam.

Khalid berkata pihaknya sedang mengesan beberapa lagi anggota kumpulan kongsi gelap itu yang dipercayai turut terlibat kes bunuh serta tembak.

"Kumpulan itu bergerak mengikut arahan ketua dan sasaran yang mereka nak cari (bunuh atau tembak) serta tidak tinggal di satu tempat sahaja bagi mengelak dikesan polis," katanya.

Katanya pihaknya telah lama memantau kumpulan itu sejak beberapa bulan lepas dan tidak hanya berdiam diri apabila berlaku sesuatu kes melibatkan pembunuhan atau tembakan.

"Kita tidak pernah berdiam diri apabila berlaku sesuatu kes melibatkan pembunuhan atau tembakan, satu pasukan khas telah ditubuhkan bagi menyiasat semua kes berkenaan (bunuh atau tembakan). Mereka jalankan siasatan dan kumpul risikan, ini merupakan hasil kejayaannya," katanya.

Kepada soalan motif mereka menjalankan kegiatan pembunuhan itu, Khalid berkata berdasarkan siasatan kumpulan itu menerima upah untuk membunuh atau menembak mangsa mereka.

"Tetapi ada juga beberapa kes bunuh atau tembak yang bermotifkan balas dendam dan pelbagai lagi (motif). Ia bergantung kepada sasaran mereka," katanya.

Beliau berkata empat daripada lima yang ditembak mati itu mempunyai beberapa rekod jenayah lampau. - Tienama
PERLU JAWAB
SOALAN INI
SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepada
warga kota tanpa tempat tinggal

------------

AL- FATIHAH




AL- FATIHAH  
untuk yang terkorban


Bas jatuh gaung di Genting, 37 terkorban
4:29PM Ogos 21 2013 
dikemaskini Seramai 37 orang terkorban dalam nahas bas terburuk di negara ini apabila bas yang dinaiki 53 orang terjunam 60 meter ke dalam gaung di Km3.6 Jalan Genting Highlands hari ini.

--------