.

Jumaat, 20 Ogos 2010

SELAMAT BERBUKA PUASA
PETANG INI AKU TERINGAT LAGI


seperti aku berjanji dengan alam
setiap kali ramadan sampai
kau tebarkan awan hingga ke gunung
kau sepoikan angin
kau dayukan rentaknya
biar aku yang berkelana dengan kenyamanan

petang ini aku teringat kota karachi
petang ini aku teringat kota lahore
petang ini aku teringat islamabad
petang ini aku teringat peshawar

lalu tergambar kembali
anak anak miskin menghulur jari
anak anak miskin menarik kaki seluar
anak anak kecil meminta satu rupiah

petang kelmarin aku terbaca
pakistan telah tenggelam
empat puluh juta warga keperitan
apakah mereka anak anak yang pernah aku temui
dua puluh tahun dahulu
apakah mereka sempat membesar dan memburuh untuk hidup
atau mereka telah di bawa arus ke lautan hindi
atau mereka telah hilang entah ke mana

ketika aku memerhatikan kueh dan kueh dan kueh
maka aku bertanya jika aku miskin
aku berpuasa ini untuk apa

jika aku miskin puasa itu ialah hidup ku
jika aku miskin yang aku tunggu ialah pesta hari raya
jika aku miskin yang aku tunggu bukan alis seorang bidadari
jika aku miskin yang aku tunngu ialah sesuap nasi

lalu aku teringat warga pakistan yang kampong mereka ditenggelami hujan
apakah yang mereka makan malam tadi
adakah kain selimut itu sampai
adakah bantuan itu turun ke tangan mereka
tidak akan ada mimpi mimpi dengan bidadari
tidak ada janji janji dengan yang bermata jeli
yang ada hanya aliran air tak henti henti
yang datang membawa berita buruk hanyalah curahan hujan

MARI KITA KETAWA KAN GEROMBOLAN
BUKAN SAHAJA BODOH - MENGEJA PUN TAK TAHU
nota:
nak tunjuk alim pandai cakap arab
minta lah bantuan - bukan ahlan wah sah lam
ahlan wa sah lan - bangang

bukan bukan rama dahan - tapi bulan ramadan
nak senang lagi guna bahasa melayu
orang melayu panggil bulan ini bulan puasa
senang saje

itulah pasal jangan ambil banyak eee
nanti jadi parti ketuanan eee
eeeejaan pun selalu salah

jangan tunjukkan bangang pada orang ramai
kalau bangang simpan baik baik jadikan
harta pusaka sendiri kah kah kah...


TT TERKINI TERPANTAS
KENYATAAN MEDIA
20 OGOS 2010Kami memandang serius fitnah terbaru yang dimainkan pimpinan Umno untuk menyemarakkan api kebencian di negara ini. Tuduhan yang dilemparkan kepada Kerajaan Pakatan Rakyat Pulau Pinang bahawa nama Yang Di Pertuan Agong telah digantikan dengan Ketua Menteri Pulau Pinang Saudara Lim Guan Eng telah terbukti merupakan satu pembohongan semata. Saya sendiri memantau perkembangan tersebut, membaca teks khutbah yang diedarkan dan menerusi rakan-rakan di Pulau Pinang mendapati tuduhan tersebut tidak berasas bahkan ianya merupakan satu fitnah demi laba politik pemerintah yang kian hari kian terdesak.

Pimpinan Umno menerusi akhbar Utusan Malaysia berterusan menggunakan aksi politik perkauman sempit yang usang. Kegagalan pentadbiran Najib memahami nurani rakyat Malaysia keseluruhannya yang mahukan sebuah negara yang kekal aman dan sejahtera dizahirkan oleh kenyataan berunsur fitnah Ahmad Zahid Hamidi tersebut.

Kita yakin usaha pimpinan Umno ini tidak akan berhenti di situ sahaja. Mereka pasti menganyam fitnah yang lain pula demi memecah belahkan muafakat masyarakat di negara ini yang mahu hidup dalam kerukunan dan sejahtera. Mereka menyedari rakyat Malaysia mempunyai keyakinan yang teguh untuk terus beriltizam dengan Perubahan dan demi Malaysia yang Adil. Oleh demikian saya menyeru rakyat Malaysia untuk perteguh keazaman bersama Pakatan Rakyat dan mara mengharungi serangan yang tidak akan kunjung diam dari pimpinan Umno itu. Hanya dengan melakukan Perubahan, politik perkauman sempit akan berjaya dihalang.

ANWAR IBRAHIM
AHLI PARLIMEN PERMATANG PAUH
KETUA PEMBANGKANG MALAYSIA


KAPAL SELAM TAK BOLEH MENYELAM !!!

PELIK YANG BUAT SENDIRI LAGI BAIK DARI BUATAN PERANCHIS
nota:
perkasa akan membuat laporan polis
kerana projek membuat kapal selam
ini dibuat 100% oleh orang china
tidak ada 30% saham bumi kah kah kahELAK POLITIKAN ISU PERTAHAN – ZAHID
- melayau

Menteri Pertahanan, Ahmad Zahid Hamidi berharap semua anggota parlimen dan pemimpin politik tidak mempolitikkan isu pertahanan negara dengan membuat kenyataan-kenyataan yang bercanggah daripada hakikat sebenar.

"Walaupun kita sering berbeza pendapat tetapi biar perkara (kenyataan) yang benar, jangan sampai menjejaskan imej negara terutama yang melibatkan aset pertahanan negara," katanya kepada pemberita di sini.

Ahmad Zahid berkata, demikian semasa mengulas tindakan Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) membuat laporan polis di Balai Polis Hulu Kelang pada Selasa terhadap anggota Parlimen Lembah Pantai Nurul Izzah Anwar dan wartawan akhbar Malay Mail, Marhalim Abas berhubung dakwaan kapal selam pertama negara KD Tunku Abdul Rahman tidak boleh menyelam.

Bercakap kepada pemberita selepas berbuka puasa di Masjid Jamek Sungai Keli di sini malam tadi, beliau yang juga Anggota Parlimen Bagan Datoh berkata, mereka yang membuat dakwaan itu kini terdedah kepada tindakan undang-undang kerana membuat kenyataan palsu.

Kenyataan Nurul Izzah yang memburukkan imej pertahanan negara itu dilaporkan akhbarKompas di Indonesia pada 4 Ogos lepas. - BERNAMA


KENYATAAN BALAS NURUL IZZAH ANWAR TERHADAP MENTERI PERTAHANAN MALAYSIA

19 Ogos 2010

Kenyataan saya dalam temubual bersama KOMPAS adalah berdasarkan jawapan rasmi Menteri Pertahanan pada 17 Mac 2010 bahawa kapal KD Tunku Abdul Rahman tidak dibenarkan menyelam kerana mengalami masalah teknikal.

Justeru, saya sedia disiasat oleh pihak polis dan saya berharap permulaan siasatan ini akan membawa kepada isu-isu berkait lain terutamanya dalam soal pembelian yang diberi kepada syarikat pilihan serta penyelenggaraan kapal selam tersebut dan siasatan yang sedang dilangsungkan oleh pihak perundangan Perancis terhadap kapal selam yang sama.

Menyebut tentang imej dan keselamatan Negara, yang kononnya terjejas daripada kenyataan saya, ingin saya bangkitkan kenyataan Menteri di parlimen pada hari yang sama yang menyatakan bahawa masalah teknikal sebegini juga dihadapi oleh banyak negara lain di seluruh dunia. Kalau maklumat tentang status selaman mana-mana kapal selam di seluruh dunia dapat diperolehi secara terbuka, di manakah rasionalnya bahawa kenyataan saya menggugat keselamatan Negara?

Pada hemat saya, kenyataan yang menggugat keselamatan Negara adalah kenyataan seperti dibuat pada 6 Ogos 2010 bertajuk Kapal selam sertai latihan terbitan Bernama, di mana diakui bahawa Latihan Kemahiran Laut yang lazimnya dilakukan tiga kali dalam setahun telah dikurangkan kepada hanya sekali setahun bagi menjimatkan perbelanjaan.

Bercakap tentang imej dan keselamatan yang menjadi asas Laporan Polis Tentera Laut Diraja Malaysia, apakah mungkin reaksi musuh-musuh Negara apabila diketahui umum bahawa TLDM hanya melakukan latihan sekali setahun atas alasan berjimat cermat?

Sedangkan prinsip dasar pertahanan adalah persediaan, dan persediaan ini merangkumi latihan yang mencukupi.

Saya bimbang, sebagai negara yang mempunyai sempadan laut yang luas, Malaysia hanya menjalankan Latihan Kemahiran Laut setahun sekali. Saya percaya kebimbangan saya ini turut dikongsi pegawai-pegawai TLDM khususnya dan juga seluruh pasukan keselamatan.

Di dalam hasrat untuk berjimat cermat, saya desak Kementerian Pertahanan untuk melakukan kajian menyeluruh kepada skop perbelanjaan dan pembelian yang dilakukan oleh Kementerian, seperti lawatan-lawatan ke luar Negara, dan acara-acara dan pembelian-pembelian yang tidak berkaitan dengan latihan diteliti supaya penjimatan sebenar dapat dibuat demi memastikan latihan TLDM, khusunya Latihan Kemahiran Laut tidak dikorbankan.

Bukankah penderhaka sebenar adalah mereka yang menggunakan dana negara untuk membayar kos penyelenggaraan tinggi untuk syarikat anak emas pilihan dan pembelian alatan ataupun kos projek yang berganda demi memenuhi poket-poket mereka yang terpilih? Kalau benar Menteri Pertahanan seorang patriot, kenapa beliau tidak menyokong siasatan SPRM terhadap bayaran komisyen lebih RM500 juta kepada Perimekar Sdn Bhd untuk pembelian kapal selam Scorpene seperti yang dinyatakan oleh Speaker Dewan Rakyat pada 2 Julai lalu?

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… KALAU ELAK KAN ISU PERTAHAHAN… JAHANAMLAA NEGARA INI… kah kah kah..

kah kah kah… NANTI ASKAR HANTAR KE KABUL… MATI KENA TEMBAK TALIBAN…TAK BOLEH BINCANG... kah kah kah..

kah kah kah… ISTERI ROSMAH BELI ROKET… SEBAGAI HANTARAN UNTUK PINANG ZIANA ZAIN… TAK BOLEH BINCANG...kah kah kah..

kah kah kah… RAZAK BAGINDA… BELI TANK TANGAN KEDUA DARI BANGLADESH UNTUK BUAT KOTAK SIMPAN BUKU…TAK BOLEH BINCANG... kah kah kah..

kah kah kah… GENERAL MULA JUAL ENJIN KERETA… TAK BOLEH BINCANG...kah kah kah..

kah kah kah… TUKANG MASAK JUAL BERAS SIMPANAN TENTERA…TAK BOLEH BINCANG.... kah kah kah

woit... APA GUNA PARLIMEN?.... kah kah kah..

kah kah kah... TAK BOLEH TANYA.... kah kah kah...

nota:
ini macam nak hancurkan negara

nota:
berita kapal selam tak dapat
menyelam adalah laporan malay mail
berita ini bukan berita rahsia
satu dunia ketawa kah kah kah

SATU LAGI BERITA TIPU MELAYU
INI BUKAN KAVIAT KAUR INI KAVITA SINGH
NAMA GUAN ENG GANTI AGONG - melayau

TASEK GELUGOR 19 Ogos – Badan Perhubungan UMNO Pulau Pinang membantah penggunaan nama Ketua Menteri, Lim Guan Eng dalam bacaan doa khutbah solat Jumaat bagi menggantikan nama Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin di beberapa masjid, baru-baru ini.

Ahmad Zahid Hamidi berkata, penggunaan nama Setiausaha Agung DAP itu dalam khutbah Jumaat dikesan sejak minggu lalu di beberapa masjid sekitar sini, Permatang Pauh dan Jelutong.

Perkembangan itu, tegasnya, amat mengejutkan kerana seolah-olah ada usaha pihak tertentu untuk mencemarkan nama Yang di-Pertuan Agong sebagai ketua agama Islam di negeri ini.

“Lazimnya dalam doa kedua khutbah solat Jumaat, ada dibacakan doa untuk ketua negeri atau ketua agama Islam dan umum mengetahui di Pulau Pinang kita merujuk kepada Yang di-Pertuan Agong sebagai ketua agama Islam.

KAH KAH KAH

woit… TAK HABIS HABIS…BUAT BERITA TIPU.. kah kah kah..

woit… NANTI ADA BERITA LIM GUAN ENG BERSUNAT… kah kah kah..

kah kah kah… NANTI ADA BERITA LIMA GUAN ENG JADI NABI… kah kah kah..

kah kah kah… BY THE WAY WHO GIVE A FLYING FUCK TO RAJA GOPAL…. kah kah kah…

woit… RAJA GOPAL … KALAU NAK MASUK SYURGA… NAK DAPAT BIDADARI…. BUAT LAH AMAL YANG BAIK…. kah kah kah..

kah kah kah… DOA PUNYA DOA INI… TAK MAIN LAAA… kah kah kah

nota:
nanti akan ada berita lim guan eng
kahwin dengan kavita kaur
dan jadi raja selangor kah kah kah


GPMS BERSYUKUR KERANA PAKATAN MEMERINTAH

INI ORANG KAMPONG PLENTONG - MANA PUNDEK PUNDEK HILANG?
ORANG MELAYU AKAN MEREMPAT – NGO - melayau

Semua pihak yang telah diamanahkan menjaga kepentingan orang Melayu perlu mengambil serius tindakan meroboh perkampungan Melayu atas alasan pembangunan sehinggakan orang Melayu hilang tempat tinggal dan tanah warisan mereka.

Presiden Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung (GPMS), Jais Abdul Karim berkata, jika tindakan meroboh perkampungan Melayu terus dibiarkan berlaku, orang Melayu akan merempat di negeri sendiri kerana tiada tanah serta tidak mampu membeli rumah.

Tegasnya, GPMS bersetuju dengan sebarang usaha melindungi perkampungan Melayu di seluruh negara terutamanya di Pulau Pinang tetapi pihak berwajib seperti UDA Holdings Berhad dan yayasan-yayasan bumiputera perlu memainkan peranan mereka.

“Cadangan mewartakan kampung Melayu sebagai kampung tradisi juga boleh diterima tetapi situasi di Pulau Pinang berbeza dengan negeri lain memandangkan status tanah milik swasta sedangkan di negeri lain tanah milik peribadi.

KAH KAH KAH

kah kah kah… MALAON MALAON INI BARU SEDAR…. kah kah kah..

kah kah kah… GABUNGAN PUNDEK PUNDEK MELAON SEMENANJUNG … BARU TERJAGA…. kah kah kah..

woit… MANA MALAON INI PERGI BILA KAMPONG CHU BADAK KENA REMBAT 1997…. kah kah kah..

woit… MANA MALAON INI ILANG BILA BEREMBANG KENA REMBAT 2004… kah kah kah…

woit… MANA MALAON INI HILANG BILA TASEK UTARA 1974 KENA REMBAT… kah kah ka..

woit.. MANA MALON INI PERGI BILA PLENTYONG KENA REMBAT 2008 …. kah kah kah…

woit… BARU SEDAR…. kah kah kah…

woit…. PATUT LAAA…. BARU BANGUN DARI TIDOOO…. kah kah kah..

kah kah kah… DULU DOLAH BADAWI JADI KEPALA …. GABUNGAN PUNDEK PUNDEK INI NGNTOOK SEPANJANG MASA…. kah kah kah…

kah kah kah… BARU SEDAR … KERANA PULAU PINANG DI BAWAH KERAJAAN PAKATAN…. kah kah kah..

woit… MANA MALAON INI HILANG BILA KG NELAYAN DI BATU FERRINGI KENA REMBAT....…. kah kah kah..

woit... BATU FERRINGI DAN TAPAK HOTEL RASA SAYANG ITU ASAL KAMPONG NELAYAN LAAA... NELAYAN MELAYU... SEMUA KENA HALAU...kah kah kah..

woit… TAK KAN LUPA… HABIS NELAYAN KENA HALAU… 1973… kah kah kah..

kah kah kah… SYUKUR LAAA… BILA PAKATAN MEMERINTAH… KERANA MALAON INI DAPAT BANGUN TIDOOOR…. kah kah kah


INDUSTRI BARU SAMPAIAMALAN MEMAKAN BANGKAI LEMBU
CAP SARAN SENARAIKAN HOTEL HALAL DI INTERNET - malaysiakini

Kerajaan disaran memperkenalkan satu mekanisme komprehensif bagi menangani masalah hotel tanpa sijil halal, termasuk mewajibkan hotel dan restoren tertentu didaftarkan dengan jabatan agama negeri-negeri.

Presiden Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP) SM Mohamed Idris berkata, maklumat premis yang menyediakan makanan halal juga harus disiarkan dalam laman web jabatan itu untuk pemeriksaan dan pengesahan oleh umat Islam.

"Hotel dan restoran ini perlu juga diawasi secara berkala oleh jabatan agama Islam begeri dan juga oleh JAKIM (Jabatan Kemajuan Islam Malaysia) dan pakar teknologi makanan untuk menentukan mereka mematuhi pensijilan halal mereka," katanya.

SM Mohamed mengulas laporan media bahawa majoriti hotel di Malaysia masih tidak mempunyai sijil halal daripada JAKIM.

nota:
sijil halal ini sedang menjadi satu industri
ini sama macam minta lesen nak buka warong
ini sama macam polis buat road blok
ini sama macam nak dapat permit niaga
ada pau mepau

di malaysia lagi banyak hukum dan undang undang
lagi banyak lukah dpat di pasang


ada badan yang mengatakan ini halal dan ini haram
di eropah - zaman sebelum reformasi agama berlaku
kejahatan kezaliman dan dosa boleh ditebus dengan
membayar upti kepada pope

di india juga nasib boleh berubah dari dilahirkan
sekali lagi sebagai lipas
dengan duit kita boleh membayar kepada sang brahmin
untuk lahir sebagai tikus
kalau lebih banyak bayar lebih tinggi derajat kelahiran kita


di malaysia industri ini ini agak lambat – industri agama – sebenarnya industri impot ini baru bermula

halal dan haram ada tecatit dengan jelas dalam quran
jangan malas membaca
makanan di haramkan kerana mendatangkan mudarat
kepada kesehatan umat manusia

arak di haramkan
babi di haramkan
bangkai di haramkan
nanah dan darah diharamkan
semua mendatangkan mudarat
ertinya rasional nya ialah kesehatan manusia
daging yang di persembahkan untuk tuhan
haram di makan – tanda hormat kita sesama manusia

justeru kedai mamak yang kotor walau pun
terpampang logo allah dan halal sepatut kita
mengharamkan diri kita dari makan kerana kotor

warung yang mencuci ala kadar tetap kotor dan
kita seharusnya mengharamkan diri kita dari melanggan

kedai macdogal yang jual bangkai lembu dilihat
bersih tetapi seharusnya diharamkan kerana makanan
yang dijaja tidak baik untuk kesehatan manusia

kedai kentuki fried fak yang menjual bangkai ayam walau pun
kelihatan bersih tetapi menjual bangkai ayam yang membawa
mudarat kepada manusia


bagitu juga ajino moto
bagitu juga sayuran dan bijiran GM - genetically modified –
yang berkemungkinan membawa mudarat

bagitu juga makan yang di pupuk dengan baja kimia
dan di sehatkan dengan racun – seharusnya kita
memgharamkan memakannya kerana memudaratkan kesehatan

lihat kenapa duit rasuah dianggap haram
ini samalah dengan makan dari kedai jual
bangkai lembu atau bangkai ayam – luaran
bersih tapi dalaman memudaratkan

nota:
tanam sayur sendiri
pilihara ayam dan itik sendiri
tanam padi sendiri
kembali kepada bumi
kerana asal usul kita adalah tanah dan bumi


nota:
bangkai lembu yang
di pakai di mek dougal itu
adalah bangkai lembu dari amerika
kenapa jakim tidak berani bertanya:

masa sembelih ada bubuh daun di cuping telinga
atau tidak kah kah kah

kah kah kah
kenapa takut nak bertanya ?
kah kah kah

sudah masyuuuk kah kah kah


SATU INDUSTRI RANCAK BERKEMBANG
CEO SEDANG MENJALANKAN TUGAS
SAMAN EKOR UNTUK KUTIP DUIT RAYA – PEMUDA PAS – harakah daily

Kedegilan Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang mahu meneruskan saman ekor sempena perayaan tahun ini biarpun mendapat bantahan rakyat dilihat cubaan memungut 'duit raya' dari rakyat.

Ketua Dewan Pemuda PAS, Nasruddin Hassan berkata, alasan Ketua Polis Negara bahawa saman ekor untuk mengurangkan kadar kemalangan adalah bukan satu alasan yang tepat.

Ini kerana menurutnya, sejak saman ekor diperkenalkan, kadar kemalangan jalan raya terutama di musim perayaan sentiasa meningkat dan jikapun menurun hanya pada skala kecil.

"Saman ekor tidak banyak kesan positif pun. Secara logiknya, pemandu tidak akanslow (perlahan) pun sebab tak tahu dia akan disaman ke tidak.

"Lain lah kalau pemandu itu tengok ada sekatan polis di hadapan, baru la mereka perlahankan kenderaan, bila perlahan baru lah boleh elak kemalangan," katanya kepada Harakahdaily.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH…

woit… INI BARU BETUL… kah kah kah..

kah kah kah… GAJI POLIS KECIL…. KOS HIDUP MAHAL …kah kah kah..

kah kah kah... BUKA INDUSTRI BARU.... kah kah kah..

woit… SAMAN EKOR dan ROAD BLOK ADALAH INDUSTRI…. kah kah kah..

kah kah kah… ROAD BLOK… ADALAH LUKAH UNTUK MEMERANGKAP DUIT MASUK…kah kah kah..

woit… SAMAN EKOR… INI INDUSTRI YANG BARU MULA BERKEMBANG…kah kah kah…

kah kah kah…. TANPA SAMAN EKOR… PENDAPATAN NEGARA TURUN…kah kah kah

LAGI NAK BERSUMPAH
LAGI TINGGI SONGKOKNYA LAGI BANYAK SESUMPAH

QASAF : SHAMSUL CABAR WZAM BERSUMPAH
: harakah daily

Senator Ezam Mohd Noor dicabar membawa saksi serta bersumpah di mahkamah mengikut syarak berhubung dakwaan Datuk Seri Anwar Ibrahim berzina dan liwat melalui sesawang sosial Twitter.

Ketua AMK, Samsul Iskandar Md Akin pada satu kenyataan di perkarangan kompleks Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur (Jawi) menganggap aduan tuduhan qazaf Ezam itu sebagai langkah permulaan mencabar bekas Ketua AMK itu.

“Kalau dia berani, bawa empat orang saksi dan sumpah di mahkamah supaya keterangannya direkod dan biarlah sesuatu kes itu berjalan mengikut kaedah dan hukum yang ditetapkan syarak.”

KAH KAH KAH

woit… TAK PAYAH LAAA SUMPAH SUMPIT INI… kah kah kah..

kah kah kah… DULU ZAHID MAT ARIFF… LOKMAN ADAM… EZAM MAT NOR… HANAFIAH MAN… HAMDAN TAHA... KE HULU KE HILIR DENGAN SUMPAH KERAMAT…. kah kah kah…

kah kah kah…. SATU HABUK TRAAAAK…SEMUA TIPU. kah kah kah..

woit... TAK KAN AMK PUN NAK MENIPU SEKALI LAGI...kah kah kah

woit… SUMPAH SUMPAH INI TAK MASUK AKAL … TAK ADA MAKNA…. kah kah kah…

kah kah kah… KALAU LEBAI VINSEN BERSUMPAH MACAM MANA?.... kah kah kah..

kah kah kah… KALAU LEBAI NAJIB BERSUMPAH APAKAH ERTINYA MALAOAN INI TAK MENYONDOL ALTANTUYA… kah kah kah..

woit… SUMPAH SUMPAH INI CARA KEMPEN LAMA…. kah kah kah..

woit…. AMK .. WAJIB LEBIH BIJAK DARI INI… kah kah kah..

woit… GUNAKAN OTAK… BUKAN JADI SESUMPAH…. kah kah kah..

nota:
ingat sumpah zaman kanak kanak dulu?
sumpah sumpit
ladi api
mak kau buncit
dibahan oleh bengali kah kah kah


nota:
janganlah cabar cabar
ini trik senatak mat ezam
ini pun politik tak guna otak
ini kempen nak jadi ketua cara lama kah kah kah

RASAKAN LAH NIKMATNYA
TENGOK ORANG BUAT JALAN - MUNKEE PUN NAK BUAT JALAN
PENDUDUK TERDEDAH KEPADA BAHAYA - melayau

JOHOR BAHRU 19 Ogos - Kedamaian penduduk di kawasan Jalan Biru 1, Taman Pelangi di sini yang dinikmati lebih daripada 34 tahun dahulu kini seolah-olah sudah hilang.

Nasib 16 pemilik rumah di kawasan berkenaan kini menjadi seperti mimpi ngeri apabila kediaman yang dahulunya merupakan kawasan paling ideal untuk didiami kini hanya mengundang keresahan penduduk setiap hari.

Ini semua berlaku apabila penduduk di kawasan berkenaan mendakwa projek pembangunan Lebuh Raya Lingkaran Penyuraian Timur (EDL) yang mula dibangunkan di kawasan itu sejak penghujung tahun lalu mula memberi kesan kepada mereka.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
..

woit… PADAN MUKA KAMU…. kah kah kah..

kah kah kah… RASAKAN LAH NIKMATNYA KERANA MENGUNDI GEROMBOLAN… kah kah kah

kah kah kah… RASAKAN LAH NIKMAT PEMBANGUNAN…. kah kah kah