.

Sabtu, 25 Oktober 2008

BPR TELITI LAPORAN BELI EUROKOPTER – b.hairan

KUALA LUMPUR: Badan Pencegah Rasuah (BPR), akan meneliti laporan berhubung dakwaan berlaku penyelewengan dalam proses pembelian helikopter Eurocopter EC-725 bernilai RM2.3 bilion bagi menggantikan pesawat Nuri untuk kegunaan Angkatan Tentera Malaysia (ATM).

Pengarah Siasatan BPR, Datuk Shukri Abdull, berkata mengikut prosedur, laporan yang diterima berhubung perkara itu semalam di Ibu Pejabat BPR di Putrajaya akan dikaji bagi menentukan kesahihannya.

"Semua maklumat dan dokumen yang dikemukakan pengadu akan diteliti secara terperinci sebelum BPR memutuskan sama ada akan membuka kertas siasatan berhubung perkara itu," katanya ketika dihubungi di sini, semalam
.

kah kah kah…… hahahhahah….. semua orang tahu…. tak payah siasat kerana orang ramai dah tahu apa yang akan berlaku… kah kah kah

bpr akan akan mengeluarkan kenyataan : BPR SATELAH MENELITI DAN MENYIASAT MENDAPATI TIDAK ADA SALAH LAKU…. HANYA BEBERAPA URUSAN TEKNIKAL YANG DIDAPATI TIDAK MENGIKUT PERATURAN CONTONNYA KETIKA MENSYUARAT PERJANJIAN INI DIBUAT MILO ICE DAN CHEESE CAKE TELAH DIHIDANGKAN. INI MELANGGAR GENERAL ORDER NO 7 YANG HANYA MELULUSKAN TEH TARIK DAN KUEH TEMPATAN….kah kah kahEKONOMI ISU UTAMA RAIH SOKONGAN RAKYAT – b.hairan

KUALA LUMPUR: Datuk Seri Najib Razak semalam berkata, ekonomi ialah antara isu utama bagi mendapatkan sokongan rakyat, selain menyatukan Umno.

Timbalan Perdana Menteri berkata, pada penilaiannya, faktor ekonomi ialah antara isu utama dan beliau berpendapat rakyat mengharapkan kepada kerajaan untuk memberikan kepemimpinan.

kah kah kah…. hairan mat mongol ni…. mana dia tahu hal ekonomi…. kah kah kah …sapa bagi tahu dia?..... kah kah kah…. bukan ekonomilaaa bodoh …. SENJATA… kapal selam…helikopter….jet pejuang….kah kah kah…

rakyat nak senjata….pak cik kedah nak pergi ke sawah naik heli…. kah kah kah…. abang felda nak potong sawit dengan M16….kah kah kah…. nelayan nak pergi tangkap ikan naik kapal selam….. kah kah kah…

bik mama nak shopping ke london…. nak cepat naik jet sukhoi ….kah kah kah
SKANDAL EUROCOPTER : NAJIB DIGESA DIGANTUNG TUGAS

Pemuda Pakatan Rakyat (Pemuda PR) yang dianggotai oleh Angkatan Muda Keadilan Malaysia (AMK), Dewan Pemuda PAS Pusat (DPPP) dan Pemuda Sosialis DAP (DAPSY) telah mengambil langkah untuk mengemukakan laporan kepada Badan Pencegah Rasuah (BPR) hari ini untuk mengemukakan beberapa fakta di sebalik skandal pembelian Eurocopter oleh Kementerian Pertahanan yang melibatkan RM2.317 billion.

Ini adalah tindakan susulan Pemuda PR setelah laporan polis yang dikemukakan oleh Timbalan Ketua AMK, Fariz Musa pada 20hb Oktober 2008 lepas.

Pemuda PR melihat penyelewengan wang rakyat sudah sampai ke satu tahap yang sangat parah, dalam keadaan ketidaktentuan ekonomi dunia masa kini sangat membimbangkan. Apatah lagi Malaysia sendiri turut terkesan dengan keadaan ini dan sangat memerlukan ketelitian kepimpinan negara khususnya Umno-BN mengendalikan sebarang entuk perbelanjaan yang melibatkan wang rakyat dalam jumlah yang banyak.

Skandal ini sangat serius, dalam keadaan ianya melibatkan RM2.317 billion yang seandainya diagihkan kepada 48,134 rakyat tegar seluruh negara, pastinya ianya boleh menghapuskan kemiskinan tegar di Malaysia.

Jumlah yang sama juga boleh diperuntukkan untuk membina lebih daripada 100 buah sekolah dan pastinya ini boleh memperbaiki masa depan anak-anak bangsa khususnya di luar bandar.

Tetapi sayang, di bawah kepimpinan Umno-BN, jumlah RM 2.317 billion ini hanya diperuntukkan untuk membeli 12 buah helicopter yang mana dengan jumlah yang sama, India mampu membeli lebih daripada helikopter daripada jenis yang sama dan Brazil juga membeli hampir 50 buah helikopter pada jumlah yang sama.

Juster, Pemuda PR berharap agar BPR tidak selektif di dalam hal ini dengan membuka kertas siasatan dengan segera untuk menyiasat skandal ini.

Pemuda PR juga menggesa agar Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi menggantung tugas Najib selaku mantan Menteri Pertahanan yang bertanggungjawab meluluskan pembelian Eurocopter ini sehinggalah siasatan dan pendakwaan dilakukan, sekiranya ada.

Sudah sampai masanya institusi polis, BPR dan pastinya Perdana Menteri meletakkan kepentingan rakyat terbanyak sebagai agenda utama demi memastikan setiap sen dan ringgit wang rakyat tidak disalahgunakan oleh individu yang berselindung di balik slogan 'Ubah Gaya Hidup'.

Shamsul Iskandar Mohd Akin
Ketua Angkatan Muda Keadilan Malaysia

YB Salahuddin Ayub
Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat

YB Anthony Loke Siew Fook (DAPSY)
Setiausaha Pemuda Sosialis DAP
MB SERAH BPR SIASAT BEKAS TIMBALAN NAIB CANSELOR - malayau

SHAH ALAM 24 Okt. - Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menyerahkan kepada Badan Pencegah Rasuah (BPR) untuk menyiasat bekas Timbalan Naib Canselor sebuah universiti yang didakwa meniru tanda tangan untuk menyambung kontrak perkhidmatannya.

Beliau berkata, adalah tidak adil baginya untuk membuat sebarang ulasan atau mengadili perkara itu.

"Biarlah BPR saja yang menyiasat perkara ini termasuk mengambil tindakan jika ada bukti kukuh," katanya kepada pemberita selepas Persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) di sini hari ini


kah kah kah…. kang kong betul betul kang kong yang ini …. kah kah kah…. mana punya sintok kang kong ni… ini mesti timbalan naib canselor dari ketua cawangan gerombolan….. kah kah kah….

hebat…. Terjamin seratus peratus ini mesti kang kong bumiputera…. kah kah kah…. suruh belajar malas…. suruh buat buku tak tahu menulis… dapat ijazah dari internet…. kah kah kah…dapat jadi professor kerana jadi ketua cawangan….kah kah kah

hebat timbalan naik canselor ini……. agaknya univeriti mana? ..oxford?…uitm?.. ..yale ?....sintuk?...havard?..... atau universiti bangsar utama?.... kah kah kah…

mana punya universiti bumiputera ni…..kalau timbalan naib canselor bolih menipu bayangkan…. pensyarah pun mesti kaki kelentong…. kah kah kah…. hidup ketuanan melayu….kah kah kah…KE MANA HILANGNYA YB RABA RABA BONTOT

YB Raba Raba Bontot telah lama tidak kedengaran suaranya. Semenjak berlakunya kes raba-raba bontot di sebuah hotel di KL Sentral YB Raba Raba bontot kita ini senyap tidak bersuara. Apakah kesenyapan ini kerana kesa raba raba bontot.

Hari ini di Parlimen yang sedang bersidang dan membahaskan belanjawan negara telah sampai satu berita dimana YB Raba Raba Bontot telah muncul kembali untuk bersuara.

Selamat datang YB Raba Raba Bontot.