.

Jumaat, 8 September 2017

DAIM PULAK TIBAI NAJIB







HUBAYA 

HUBAYA

DAIM MULA

TIBAI NAJIB


GEMOK MAKAN MEMBABI






GEMOK
Kalau konek pendek dan kontot, tu Allah punya kerja. Tapi badan macam tempayan budu, jangan salahkan Allah. Semua bangsa di dunia ini berhujah yang perempuan yang gemuk tu kerjanya cuma makan, tido dan berangan2nya. 

MAKAN

Nak berjalan setapak malas. Kata orang Melayu, mimileh isteri, pileh yang sedang2. Budan yang gemuk itu banyok ayor, banjir tilam dan cepat game. Yang kurus merengkeh, pun jangan. Banyak penyakit dan frigid. Ada ulamak kata Nabi Muhammad telah ceraikan talak satu dengan Hafsa yang size badannya XXXL, tetapi rujuk kembali apabila Hafsah banyak berpuasa dan bersolat malam. 

MEMBABI

Orang2 PAS dah amalkan sunnah ini belum? Tanda sayangkan nabi, sayang sunnahnya, antum kena pileh, buktikan yang antum sayangkan Nabi, ceraikankan bini2 antum yang dah macam "the walking wrapped jack-fruit". Janganlah antum sayangkan isteri antum melebihi Allah dan Rasulnya. 
on MEMBABI JANGAN SALAHKAN ALLAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/8/17




-------------------

KONSPIRASI TERAJANG NAJIB




INI DARI

SUARA LIDAH

PENGARANG

ERTINYA

DASAR 

AKHBAR WSJ

APA MAKNA?
Trump’s Malaysia Swamp

Did Tillerson tell his boss he’s repeating an Obama mistake?


A visit to the White House is a diplomatic plum that world leaders covet. So why is President Trump bestowing this honor on Malaysian Prime Minister Najib Razak, who jailed an opposition leader and is a suspect in a corruption scandal that spans the globe?


Mr. Najib will visit the White House next week for a presidential photo-op that could help him win the next general election and imperil Malaysia’s democracy. Yet it isn’t clear that Mr. Trump and Secretary of State Rex Tillerson are getting anything in return for associating with a leader their own Justice Department is investigating. This could set them up for a repeat of the way Mr. Najib humiliated Barack Obama.

Mr. Najib oversaw the creation of 1MDB, a state-owned fund that was supposed to attract foreign investment. The U.S. Justice Department alleges that the Prime Minister and his associates looted the fund of $4.5 billion. The DOJ has filed civil lawsuits to freeze more than $1.6 billion of assets allegedly stolen from the fund. Five other nations are also investigating, and Singapore has convicted five financiers of money laundering and fraud. Mr. Najib hasn’t been charged and denies wrongdoing, and Malaysia’s Attorney General cleared him.

Under Mr. Najib, Malaysian authorities also conducted a six-year prosecution against opposition leader and former Deputy Prime Minister Anwar Ibrahim on dubious charges of sodomy, for which he was sentenced to five years in prison. That legal farce helped Mr. Najib’s party win a narrow victory in the 2013 election.

So how should the U.S. engage a troubled Malaysia? Mr. Obama cozied up to Mr. Najib and chose to ignore the prosecution of Mr. Anwar when he made the first visit by a U.S. President in 60 years to Kuala Lumpur in April 2014. Eight months later, he invited Mr. Najib for a showy round of golf in Hawaii.

But that precedent is not consistent with Mr. Trump’s promise to “drain the swamp” of Washington politics. Two months after that golf round Mr. Anwar was jailed again. And shortly after Mr. Obama made nice with Mr. Najib, Frank White Jr. , who served as co-chair of President Obama’s re-election committee before becoming a lobbyist for Malaysia, sold a stake in a 1MDB-linked solar technology firm back to the fund for $69 million.

The benefits of communing with Mr. Najib aren’t obvious. Perhaps Mr. Tillerson thinks Malaysia will help tighten the financial screws on North Korea, which has long used the country as a business hub. But Mr. Najib isn’t likely to stop his strategic drift toward China. Keeping 1MDB afloat will require cash infusions, and China, eager to help fellow authoritarians, can deploy its One Belt, One Road slush fund. Mr. Najib can then buy off the opposition and consolidate power.

If Malaysia slides into dictatorship, it will almost surely fall into Beijing’s orbit. The U.S. relationship depends on Malaysia remaining a viable democracy. That’s why helping Mr. Najib at this critical moment is a mistake.

Mr. Trump will be told that it’s too late to cancel the meeting, but the U.S. can find a diplomatic excuse in Hurricanes Harvey and Irma or congressional battles. Any embarrassment is better than giving a scandal-tainted leader a White House photo-op.

BUKTI ADA

KONSPIRASI

TERAJANG

NAJIB

TUKAR GAMIN

MUSTAHIL TAK

FAHAM INI





----------------------

JAM 8.30 MALAM INI










MALAM INI

JAM 8.30

SIARAN

LANGSUNG

"Forum 60 Tahun Malapetaka"

Jumaat 8 Sept 2017,

8.30 mlm, Kelan Bangsar Utama

Jalan Kemuja Bangsar Utama

Dr Rohana Arifin

Sdr Ishak Surin,

Sdr Hishamuddin Rais

Sdr Lim Hong Siang




-------------------

MEMBABI JANGAN SALAHKAN ALLAH





BADAN

TEMPAYAN

JANGAN 

SALAHKAN

ALLAH

Satu aku nak nasihat kepada komen orang ramai...kalau boleh elakkan komen fizikal seseorang itu. Tubuh badan kita ni adalah kurniaan allah. on BUKAN TEMPAYAN
Publish | Delete | Spam
Bandan mulia
at 4:13 PM



------------------

SIAPA HANTU TOYOL






SIAPA ANTU

TOYOL






------------------

RENUNGKAN SABENTAR






MARI KITA

RENUNGKAM

APAKAH

CAKAP SALEH 

INI DARI HATI

ATAU ARAHAN

DARI SKRIP

NAJIB

Cukuplah Salleh, DAP mana mungkin kuasai kerajaan, kata Zaid

 | September 6, 2017
Tak mungkin orang waras akan percaya DAP melalui 60 daripada 222 kerusi Parlimen mampu menguasai kerajaan, kata bekas menteri.





PETALING JAYA:  Zaid Ibrahim mencemuh  Tuan Haji Salleh Said Keruak kerana masih lagi mengulangi cerita DAP akan menguasai kerajaan jika Pakatan Harapan menang pilihan raya umum akan datang.
Menyifatkan cerita itu sebagai tidak berasas, bekas menteri itu berkata kenyataan bendahari Umno kononnya DAP melalui 60 daripada 222 kerusi Parlimen mampu menguasai kerajaan boleh “mengelirukan orang yang lemah akal”.

INI KERANA

BANYAK 

KENYATAAN

BODEK BODOH

MEMBODOH

DIRI SENDIRI

KAH KAH KAH

------------------

FORUM MALAM INI








MALAM INI

SIARAN

LANGSUNG

"Forum 60 Tahun Malapetaka"

Jumaat 8 Sept 2017,

8.30 mlm, Kelan Bangsar Utama

Jalan Kemuja Bangsar Utama

Dr Rohana Arifin

Sdr Ishak Surin,

Sdr Hishamuddin Rais

Sdr Lim Hong Siang




-------------------

BUKTI KONSPIRASI AMERIKA





LAGI BUKTI

KONSPIRASI

AMERIKA

NAK GULING

NAJIB

WSJ gesa Trump batalkan lawatan Najib

MENJELANG kunjungan Najib  ke White House, sebuah akhbar utama Amerika Syarikat menggesa Presiden Donald Trump membatalkan pertemuan mereka atas kebimbangan bersabit skandal 1MDB.

The Wall Street Journal berkata lawatan ke White House adalah jemputan yang baik, yang diidam-idamkan oleh pemimpin dunia, dan Najib mahu menggunakan kunjungan itu untuk kempen pilihan raya di Malaysia.

“Sebarang kejanggalan adalah lebih baik daripada memberikan pemimpin yang terpalit skandal peluang untuk bergambar di White House,” kata lidah pengarang akhbar itu, dalam gesaannya supaya lawatan itu dibatalkan

INI PROJEK

REJIM CHANGE

CILAKA USA

MENGHINA

PEMIMPIN

MELAYU

MENGHINA 

PEMIMPIN

ISLAM


-------------------

MEMBURIT DI PORT DICKSON





MEMBURIT 

PORT DICKSON

Tt bukan kutuk2 ziana bhai. Apa kena mengena dgn ziana pulak ni??? Tt cuma tibai najib yg jimak secara haram kat PD dan main kayu 3 belakang mak badak jer. Eh! .. jap. Najib main kayu 3 belakang rosmah.. so najib jimak secara haram dgn sapa kat hotel tu?? ermmm... 
on BUDAK ITAM
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/8/17




---------------

TAK MINTA APA APA









 


TIDAK

Sebenarnye orang melayu biasa mcm aku ni bukan lah meminta-minta sangat. Aku ni mcm juga melayu yg lain.. tak pernah mintak apa2 pada kerajaan Islam UMNO El-Solihin. Yang aku tau Wakil UMNO lah yang janji mcm2 bila ada PRU dan PRK. 

MINTA

Janji itu, ini, nak turun rega barang, turun tol, pendidikan percuma, percuma itu, percuma ini, baja free, makan free, samarata, samarasa .. kalau boleh bini pun nak di bagi kat rakyat rasa. Bila dah menang segala peruntukan yg dijanjikan tadi di sapu licin oleh yang berjanji. 

APA APA

Orang melayu mcm aku ni tak lah nak tagih apa-apa, selepas dijanjikan mcm2. Malangnye kami dituduh pula asik minta bantuan je .. malas bekerja .. manja. Adui pukimak betul .. 
on TAK PERLU BANTUAN
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 9/5/17





-----------------

SELALU TUKAR FATWA











SELALU

A vote for Harapan is a vote for DAP, says PAS. Sudahlah haji pas, orang muda dah tak pecaye cakap kau lagi la. Dulu kitaorang kutuk najib asyik tak muktamad, sekarang kitaorang kutuk kau asyik uturn tukar fatwa. 

TUKAR FATWA

Dulu kau sama dengan dap dalam pakatan rakyat, kau suruh orang undi pakatan rakyat, sekarang kau dah bukan dengan dap dalam pakatan harapan, kau suruh orang jangan undi pakatan harapan. Nampak sangat haji pas ni bukan tulus ikhlas tapi cuma opportunis yang mau kerusi dan jawatan! Piirah haji kunun! on HAJI GOPI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/7/17




--------------------

MANA SATU PILIHAN KALBU






MANA SATU

PILIHAN KALBU

Semlm seharian aku tenung gambar 1st lady tu lama2. Tiba2 aku rasa insaf dan fana... aku sedih kenangkan nasib isteri dia.. timbul rasa kasihan pulak kat Najib. on 
BUKAN TEMPAYAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/7/17



-----------------