.

Selasa, 21 Oktober 2008

BERITA GEMPAR !!! NAJIB AMBIL DUIT EPF 5 BILION UNTUK DANA VALUECAP - MalaysisnInsider

KUALA LUMPUR, Oct 21 — Finance Minister Datuk Seri Najib Razak said today the government will borrow RM5 billion from the Employees Provident Fund to fund government investment agency Valuecap Sdn Bhd.

"It's not part of the Consolidated Fund. It's a loan from EPF," said Najib.

The Deputy Prime Minister pointed out that the loan would not be part of the Budget 2009 allocations for spending announced last month.

Yesterday, Najib announced a host of measures to boost the economy and protect Malaysia from the effects of the global financial turmoil
.


kah kah kah…. kan dah cakap mesti ambil duit epf…. abislaaaaa duit simpanan rakyat….abis hangus berjudi di pasaran bursa saham kuala lumpur…. Kah kah kah… bila 5 bilion masuk maka bursa akan di goreng….lepas tu … lari bawak untung… kah kah kah…. yang tinggal habuk…..

ni dah balik zaman firaun…. abis duit petronas…. abis duit epf…..hidup melayu… hidup ketuanan lanun! ….kah kah kah…. inilah dia contoh ketuanan lanun melayu…. kah kah kah..

ni dah bincang dalam parlimen atau belum…. Woit YB-YB PAKATAN TAK KAN TIDO….kah kah kah…..PEMILIHAN PUTERI JERLUN DIDAKWA DICEMARI RASUAH – berita hairan

AIR HITAM: Bekas Ketua Puteri Umno bahagian Jerlun, Afiza Ahmad mendakwa pemilihan jawatan sayap itu, Khamis lalu, tercemar berikutan berlakunya politik wang untuk membeli undi perwakilan.

Afiza yang melepaskan jawatan itu berikutan melepasi had umur, berkata beliau mendapat maklumat dan bukti daripada beberapa perwakilan yang mendakwa mereka disogok pihak tertentu sebelum mesyuarat pada malam Jumaat lalu yang diadakan di Wisma Jerlun dekat sini.

"Ramai perwakilan mendakwa diberi sogokan antara RM20 dan RM150 mengikut jawatan yang disandang masing-masing di peringkat cawangan supaya memilih calon tertentu pada pemilihan Puteri bahagian.

kah kah kah….. laaa murah nya harga seorang puteri…. kah kah kah…. 20 ringgit ….kah kah kah…. 150 ringgit …kah kah kah….. habis negara kena jual… kalau satu towkay balak mesti boleh beli banyak cawangan dan bahagian….. kah kah kah…. abislaaa negara ni kena jual…. kalau amerika keluar belanja 1000 juta….. mesti amerika dapat beli perhimpunan gerombolan united malays national organstaion…. kah kah kah….

kah kah kah...CHEAPEST PARTY MONEY CAN BUY…. kah kah kahEKONOMI MALAYSIA TIDAK AKAN TERJERUMUS

PUTRAJAYA 20 Okt. - Kerajaan yakin negara ini tidak akan terjerumus dalam kemelesetan ekonomi pada tahun depan atau terjebak dalam krisis ekonomi global, kata Datuk Seri Najib Tun Razak.

Timbalan Perdana Menteri berkata, ekonomi Malaysia mempunyai tiga kekuatan utama iaitu dasar yang kukuh, berdaya tahan dan bersifat menyeluruh.

kah kah kah….. munkee ni cakap tak betul…. ekonomi malaysia ada 6 kekuatan bukan tiga….kah kah kah… ada tiga lagi…

PERTAMA ….beli kapal selam dapat komisen lebih ….. kah kah kah

KEDUA … bila beli eurokopter…. naikan harga 1 billion …..kah kah kah

KETIGA…bila saham jatuh ambil 5 bilion ringgit duit rakyat dan labur…kah kah kah

Untuk jaga masa kerja beli jam di hong kong…..kah kah kahLANGKAH TANGANI KRISIS -malayau

KUALA LUMPUR 20 Okt. Datuk Seri Najib Tun Razak yakin Malaysia tidak akan terjerumus dalam kemelesetan ekonomi pada tahun depan serta dapat menampan krisis ekonomi global yang mula melanda Amerika Syarikat dan negara-negara Eropah.

Timbalan Perdana Menteri berkata, ekonomi Malaysia mempunyai tiga kekuatan yang membolehkannya mengelak kegawatan iaitu dasar yang kukuh, berdaya tahan dan aktiviti ekonominya bersifat menyeluruh.

Pada sidang akhbar berasingan di Putrajaya dan Kuala Lumpur hari ini, Najib yang juga Menteri Kewangan mengumumkan langkah-langkah baru merangsang ekonomi, antaranya:

* Kerajaan akan menyediakan dana tambahan RM5 bilion bagi menggandakan saiz Valuecap Sdn. Bhd. kepada RM10 bilion. Valuecap ialah syarikat pengurusan dana milik kerajaan yang ditubuhkan untuk melabur dalam ekuiti-ekuiti strategik tempatan.

* Perbelanjaan projek-projek kerajaan pada tahun depan tidak akan dipotong walaupun sesetengah projek utama akan disemak semula.

* Menilai kembali anggaran pertumbuhan Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) bagi tahun ini yang sebelum ini dianggarkan sebanyak 5.4 peratus. Perincian kadar baru KDNK akan diumumkan dalam penggulungan Bajet 2009 pada 4 November ini.


kah kah kah…. tadi cakap tak ade krisis… munkee betul mamat mongol ni…. kalau tak ade krisis kenapa ada langkah hendak tangani krisis…. kah kah kah…. kalau tak ada krisis… tak perlu nak tangan apa apa…kah kah kah

kah kah kah…duit 5 bilion tu duit dari mana…. dari petronas? …. dari kwsp?.... ni dah macam ekonomi zaman madey... selamat syarikat kapal anak dia…. kah kah kah…

kah kah kah… di semak projek tu nak buat apa?.... kah kah kah…. semak tu ertinya bujet dulu tak betullaaaa…. kah kah kah…. kenapa tak semak bujet di parlimen…. kah kah kah

kah kah kah… di malaysia KALAU MUNKEE KATA TAK ADA ERTINYA ADA….KALAU KHABAR ANGIN ERTINYA BETUL...kah kah kah


BAJET 2009 SELANGOR TIADA ISTEMEWA - melayau

SHAH ALAM 20 Okt. - Ketua Pembangkang, Datuk Seri Dr. Mohamad Khir Toyo menyifatkan Bajet 2009 Selangor yang dibentang hari ini tidak mempunyai sebarang keistimewaan yang boleh dibanggakan.

Sebaliknya, menurut bekas Menteri Besar itu, kerajaan negeri ketika ini hanya meneruskan program yang dirancang oleh kerajaan Barisan Nasional (BN) yang diterajuinya sebelum ini.

''Saya lihat Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim hanya menjalankan apa yang kita laksanakan selama ini, tidak ada apa- apa yang baru kecuali Tabung Warisan Anak Selangor.


kah kah kah…apa yang munkee ini cakap memang betul… munkee ni cakap benar kah kah kah… bujet selangor memang TIDAK ada istemewa….

PERTAMA... tak ada driver dapat 200 hectar tanah… kah kah kah

KEDUA... tak ada buat projek rumah mewah untuk exco kerajaan negeri….kah kah kah

KETIGA... tak ada jual kontrek bawah meja …..kah kah kah

KEEMPAT... semua sama tak kira jawa, melayu, cina atau india….kalau ada kebolihan selamat datang ke selangor…. kah kah kah

KELIMA
…. tahun ini kerajaan selangor tak payah beli penyapu…..kah kah kahRAIS KECEWA RAMAI KRITIK MADEY - malayau

KUALA LUMPUR 20 Okt. Ahli Majlis Tertinggi (MT) UMNO, Datuk Seri Dr. Rais Yatim melahirkan rasa kesal dengan sikap pihak-pihak tertentu yang mengkritik bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad kerana membuat kenyataan mengenai UMNO.

Beliau menyifatkan tindakan itu tidak wajar dilakukan kerana Dr. Mahathir boleh membuat apa juga kenyataan mengenai UMNO.


kah kah kah….. ni munkee kaki bodek…. dulu bakar jembatan…. kah kah kah…apa sudah jadi petir sudah bakar rumah munkee ni....kah kah kah….. dino mana pegi ?..... tok kadi dah cari dua kali…. kah kah kah…. isteri dia bunting…. kah ah kah… tak kan entot entok lari….kah kah kah