.

Rabu, 24 April 2019

KESAH MAT SONGEL BENAR







TONTON

KESAH MAT SONGEL  ADALAH BENAR


R Ezany
5 months ago
Dh lama sgt ahli2 umno berlagak sombong..  dia ingat dunia ni dia punya..  saya tahu sgt sikap eksyen mereka..  saya ahli dr 1996-2012.. menyampah aku dgn angkuh dia org.. skg padan muka...  habuk pun tadak.. hihihi


Ruslan Ghani
Ruslan Ghani
5 months ago
Melayu takut orang Cina berkuasa diMalaysia tapi Melayu tidak pulak takut Malaysia menjadi bangkrap disebabkan ada Melayu bersama orang Cina merompak mencuri dan menyamun duit rakyat.Mencuri bukan isu besar bagi orang Melayu yg jadi isu besar ialah bila Melayu hilang kuasa dan perompak tak bolih merompak lagi!!!

MY NY
MY NY
5 months ago
Memang benar rasanya, puak puak UMNO takut kena tangkap. Saya pernah beritahu orang kampung Saya , walaupun Saya bukan orang politik.
Jika kita nak tahu salah atau tidak Najib dan puak puak penerima dedak nya , maka kita kena ubah kerajaan, kini terbukti ramai yang dah dipersoalkan kes kes melibatkan mereka mereka tu. 
Kalau dah duit berjuta juta dalam akaun , dari mana lah datang nya, kita ni bertungkus lumus mencari rezeki halal nak ada seratus ribu pun susah..


-------------------

JNGAN FITNAH ROSMAH












JANGAN FITNAH

TUDUH ROSMAH

CURI DUIT

TABUR FITNAH 

ROSMAH 

 JUAL  LENDIR 

KUPANG


Permohonan agar Rosmah isytihar perolehan harta didengar 10 Mei

MAHKAMAH Tinggi Kuala Lumpur, hari ini menetapkan 10 Mei untuk mendengar permohonan pendakwaan supaya isteri bekas perdana menteri, Rosmah Mansor mengisytiharkan perolehan hartanya dalam kes pengubahan wang haram.

Hakim Mahkamah Tinggi Mohamed Zaini Mazlan menetapkan tarikh itu semasa sebutan semula kes itu di hadapannya yang dihadiri Timbalan Pendakwa Raya, Mohd Dusuki Mokhtar dan peguam Geethan Ram Vincent, yang mewakili Rosmah, 67.



WOIT 
ROSMAH  BUKAN 

JUAL LENDIR

SINGA LAUT

ROSMAH JUAL

LENDIR DARI

BADAN  DIA

YANG PENUH

LENDIR 

KAH KAH KAH

--------------

KUPANG MEK BAU BUDU









KUPANG MEK

BAU BUDU
Hadi Awang cakap perompak penyamun yang Islam lebih baik dari orang kafir yang baik dan jujur kerana imannya. Moscow dengan Stockholm tu kalau banding dengan Mek Kelate Islam mana pula yang lebih baik? Tak bagi nasihat ke? Ini bukan bab baik, ini bab boeekk...
 on 
BAU HARING PETAI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 4/24/19

Apasa




---------------------

MELAYU MISKIN SENANG DIBODOH








MELAYU MISKIN 

SENANG DIBODOH
Melayu ni perlu di miskinkan ..bangsa miskin senang di agahkan ..senang ditakutkan ..senang dicocok idung ..dan ..dan senang di FEUDALKAN ..
senang faham sapa tukang tgk anak bulan. 
on
 MELAYU MISKIN
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 4/24/19

Untu



----------------

PENYOKONG MAT SONGEL







SURAT PENYOKONG

MAT SONGEL
Bonggok..pukul talipon rosak ler.. Ini lah berok dapat bunga tok reti menulis...copy paste panjang berjela..mangkok punya blogger Kenving malas..dok munom air kencing lagi mudah..perut membulat penuh cacibg kerawit..huuhuuhuuu
 on 
MAT SONGEL 
MUNCUL KEMBALI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 4/24/19

Kal





-------------

HA DU LIL







HAM DU LIL 

NAFSU SEX KUAT
Lu blogger gila babi...
nafsu seks kuat....
kuat buat tuduhan liar aka fitnah... 
on 
HEBAT INI HEBAT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 3:54 PM

Eleh




---------------

SAPA CIK MINAH ?









SAPA CIK MINAH
Kalau Mustahil Towkay Pasir. Mustahil Cik Berahim. Mustahil Cik Ismail. Mustahil Mak Bedah. Mustahil Kak Kiah, Mustahil Mat Songel lagi, mungkinkah ini kerja CikMinah...???????????? 

Hehehe....Cikminah stand behind u tt. U open all the Pendorabox, biar kami rakyat marhaen tahu, siapa itu MAT SONGEL yang mahu berjaya di hati dan bersetan di mata. 
on 
MAT SONGEL 
MUNCUL KEMBALI
Publish | Delete | Spam
cikminah
on 4/24/19

Kala


----------------

HEBAT INI HEBAT






HEBAT

INI HEBAT

Malaysia bincang kerjasama pertahanan dengan Rusia

MALAYSIA dan Rusia mengadakan perbincangan kerjasama pertahanan meliputi aspek latihan bersama dan pemindahan teknologi antara kedua-dua negara, kata Kementerian Pertahanan.

Perkara itu dibincangkan oleh Menteri Pertahanan Mohamad Sabu dengan rakan sejawatnya Sergei Shoigu dalam lawatan kerja rasmi beliau ke Moscow selama empat hari bermula 22 April yang dijadual berakhir esok.

Menurut Kementerian Pertahanan, lawatan itu adalah sebagai memenuhi jemputan Rusia.




WOIT
APA KATA

PAUL WOLFOWITZ

SAJE TANYA

MANA TAHU

KALAU KALAU

KAH KAH KAH

-------------------

MAT SONGEL MUNCUL KEMBALI









TONTON & FAHAMI



MAT SONGEL 
MUNCUL KEMBALI
BERSAMA DAULAH TERPENDAM

Pada 6 April 2019 - Menteri Luar Saifuddin Abdullah bercakap dengan MalaysiaKini tentang kemungkinan wujudnya daulah terpendam yang merancang rampasan kuasa. Kata-kata Menteri Luar ini adalah pencerahan  rentetan dari kenyataan Perdana Menteri  Mahathir Muhamad  yang muncul pada 5 April 2019. 

Mahathir mengumumkan tentang  kewujudan  projek sailang yang dirancang untuk menggagalkan Statut Rom Perjanjian Mahkamah Antarabangsa (SPRMA -ICC).

Saifuddin yang lemah lembut lagi berbudi bahasa dengan penuh diplomasi menerangkan :

"Ada sebuah negara yang tidak pernah berlaku transisi demokratik, berlaku satu pilihan raya selepas kebangkitan rakyat, seorang presiden dipilih. Dan presiden itu dianggap the first elected democratically president and he formed the government (presiden pertama yang dipilih secara demokratik dan dia telah membentuk kerajaan).

"Dalam masa setahun seorang jeneral mengetuai satu rampasan kuasa dan menjatuhkan kerajaan yang dipilih secara demokratik.

"Kenyataan Dr M, kerisauan saya perkara sedemikian boleh berlaku di negara ini. Kita mesti elakkan perkara ini berlaku. Kita harus mempertahankan kebangkitan rakyat dan pilihan raya rakyat," katanya dalam satu wawancara dengan Malaysiakini.

Hishamuddin Rais  yang bukan Menteri Luar dan  tidak berdiplomasi menjelaskan bahawa  negara yang dimaksudkan oleh Saifuddin Abdullah ialah Mesir. Presiden yang dijatuhkan oleh daulah terpendam ialah  Mohamed Morsi yang    sah dipilih oleh rakyat Mesir. Yang menjatuhkan ialah komplot General Abdel Fattah el-Sisi dengan kerja sama daulah terpendam Mesir.  Kini el-Sisi mengangkat dirinya  sebagai Presiden Mesir.  Bekas Presiden Morsi kini dalam penjara diacam dengan hukum gantung kerana mengkhianat. Khalas.

Saifuddin dengan penuh diplomasi menyatakan kebimbangan dirinya bahawa rampasan kuasa oleh daulah terpendam boleh berlaku. Di Mesir daulah terpendam bergerak. Di Malaysia  daulah terpendam wujud.  Mustahil di Malaysia mereka tidak bergerak.

Manakala ucapan Mahathir pula telah menyatakan bagaimana Malaysia menggantung pengiktirafan  Statut Rom  untuk sementara. Menurut Mahathir gantung sementara  kerana berlakunya kekalutan. Menurut pandangan Mahathir ini semua adalah  kekeliruan dan kekalutan yang dirancang dan disusun. Walhal Malaysia telah menanda tangani perjanjian SRPMA-ICC. Amin.

Anak semua bangsa wajib sesama  memahami apa itu daulah  terpendam. Siapa dia daulah terpendam. Sila lihat dan dengar dengan hati-hati klip ucapan Mahathir tentang pekara ini yang boleh ditonton dalam YouTube.

Klip ucapan Mahathir ini sarat dengan  pelbagai bentuk maklumat. Kita tidak perlu ada ijazah sain politik dari Havard Universiti untuk memahami ucapan Mahathir ini.

Dari segi semiotik kita boleh  baca tanda dan makna ucapan Mahathir. Dari bahasa badan  kita baca bahawa  amat jelas  Mahathir ini marah.

Jeng jeng jeng. Marah kepada siapa?

Pada petang Sabtu 20 April di Hotel Summit Kuala Lumpur dalam  satu program Amanah Wilayah Persekutuan Khalid Samad Menteri Wilayah juga telah menyebut daulah terpendam. Khalid memberi tahu kepada ahli dan aktivis Parti Amanah agar berwaspada tentang kewujudan daulah terpendam. 

Malah Khalid memberi ingatan kepada anggota parti agar jangan terperangkap dalam jaringan perang saraf daulah terpendam. Khalid mengalu-alukan kritikan terhadap kerajaan Pakatan tetapi setiap kritikan itu wajib berasas bukan hentam semberono hasil dorongan daulah terpendam.

Bila dikahwinkan klip YouTube Mahathir dengan kenyataan Saifuddin Abdullah  dan ucapan Khalid Samad  maka yang muncul  satu persoalan. Apa sedang dilakukan oleh  daulah terpendam. 

Bila perkataan daulah terpendam muncul maka Hishamuddin  Rais wajib membuat  analisa untuk anak semua bangsa. Analisa yang senang difahami dan  mudah dihayati. 

Justeru, menjadi tanggung jawab saya untuk menghuraikan  babak-babak dibelakang kenyataan-kenyataan ini. Apa maknanya dan tanda-tanda dari kenyataan dan ucapan ini. Amin.

Dari rujukan sejarah kita tahu bahawa idea dan  metod daulah terpendam ini telah wujud semenjak zaman  Greek kuno lagi. Dalam sejarah politik moden secara resmi daulah terpendam  diwujudkan  secara tersusun oleh Kamal Ataturk  di Turki pada tahun 1923. 

Daulah terpendam dari dahulu hingga ke hari ini adalah jaringan,  kabal dan sel-sel  rahsia, yang  resmi dan tidak resmi. Daulah terpendam bergerak untuk mempertahankan kepentingan masing-masing. Mereka mungkin terdiri dari  sosok tertinggi pasukan tentera, lembaga risikan atau  penjawat awam.

Para penjawat awam dan pegawai tertinggi kerajaan berkepentingan untuk  menjaga gred JUSA dan periok nasi mereka. Memastikan daulah wujud  agar mereka terus bekerja. Wujud juga sel  yang mempertahan satu-satu idealoji. Secara subersif  sosok ini secara tersusun dan tidak tersusun akan bergerak   untuk menafikan niat, dasar dan cita-cita kerajaan yang diplih oleh rakyat.

Sosok-sosok aparachik tertinggi dari syarikat kerajaan (GLC)  juga  akan bersama daulah terpendam jika kuasa dan kepentingan ekonomi mereka tergugat.

Sama bersekongkol ini ialah para cukong dan kaum pemodal yang mahu memastikan mereka terus mendapat kontrek  dan laba  keuntungan yang berterusan. 

Jangan lupa di Malaysia daulah terpendam juga  termasuk sosok-sosok ahli politik  yang kalah dan ahli politik yang bernafsu besar. Ini termasuk gulungan feudal yang merasa diri mereka tidak difeudalkan lagi. Amin.

Anak semua bangsa wajib sedar latar lanskap dan wacana politik Malaysia semenjak 9 Mai 2018 masih lagi sibuk  soh seh soh seh dengan : Apakah Anwar Ibrahim diyakini oleh orang ramai untuk menggantikan  Mahathir Muhamad.

Persoalan siapa salepas Mahathir telah membajak ajenda utama  kemenangan 9 Mei. Ajenda utama Pakatan Harapan (PH) untuk membawa perubahan  struktural   telah dibajak. Para wartawan jadi hingar bingar bising dan sibuk ke hulu ke hilir  bertanya: Dalam masa terdekat ini apakah Anwar dipercayai oleh  Mahathir sebagai pengganti.

Walhal yang wajib ditanyakan untuk dijadikan perbualan nasional oleh anak semua bangsa ialah apakah bentuk reform  dan perubahan struktural yang dirancang  oleh PH. Atau apa ajenda ekonomi terdekat untuk menampung  harga barang keperluan yang mahal. Apa ajenda sosial PH untuk jangka panjang dalam usaha menyelesaikan persolan nasional, perumahan atau persekolah  dan dan dan. Khalas

Siri tulisan  ‘Merakam Sejarah’ ‘ oleh Hishamuddin Rais  dalam MalaysiaKini adalah bukti  wujudnya  watak-watak yang mahu  mengsailang Mahathir. Awalnya Mahathir cuba disailang  dari mengangkat sumpah sebagai Perdana Menteri pada pagi 10 Mei 2018.  Apabila ini gagal  lalu diwujudkan  projek gelap untuk menubuhkan negara Melayu-Islam dan untuk  menolak  Mahathir dan Pakatan Harapan.

Terbukti - projek sailang  ini telah beberapa kali gagal.  Media menghebohkan kenyatan Parti Islam Pas tentang projek undi tak percaya terhadap Mahathir.  

Mat Songel muncul kembali  dan telah mengambil teori  dan pendekatan kaum  kiri - mendirikan - United Front - barisan bersatu. Barisan  bersatu ini berpayung dalam satu  ajenda  - memastikan Mahathir tergelincir atau diundurkan  sacepat mungkin.

United front ini berjaya diwujudkan kerana ada kepentingan bersama antara Mat Songel dan daulah terpendam.  Dalam masa yang sama  para politikus  dari zaman Najib dan kuncu-kuncu Najib  ikut sama. Ini kerana mereka  berhadapan dengan penjara. 
Justeru, agenda Pakatan Harapan  untuk membuka ruang demokrasi melalui Statut Rom disabotaj. Apa yang telah berlaku  sabenarnya adalah  sambungan projek sailang  Mat Songel.

Usaha mensabotaj pendemokrasian  Pakatan Harapan ini juga telah mendapat  restu dari kumpulan  Towkay Pasir. Sang Towkay merasa perniagaan jual beli pasir   makin terdesak.

Pada satu ketika dahulu  Towkay Pasir  bersultan di bukit dan beraja di pub. Tepuk dada tanya Singapura.  Semuanya berubah apabila rakyat memilih Pakatan Harapan sebagai kerajaan baru.

Apakah  semua  yang tertera  dalam tulisan ini ini hanya cerita rekaan. Apakah  semua ini hanyalah  kesah-kesah dongeng. Atau mengikut pandangan Anwar Ibrahim semua ini hanyalah labon penglipur lara dari Hishamuddin Rais.

Bukan. Tidak. Ini bukan kesah dongeng. Saifuddin Abdullah bukan kaki putar. Khalid Samad juga bukan Tukang Karut. 
Untuk membuktikan kesahehan apa yang saya tulis diatas sila rujuk klip MalaysiaKini dalam YouTube bertajuk  - Mereka lebih pengkhainat dari saya. Klip 5.47 saat ini adalah bukti   apa yang saya nyatakan tentang Mat Songel, daulah terpendam dan Towkay Pasir.

Dalam klip ini Mahathir menerangkan  duduk pekara bagaimana agenda demokrasi PH untuk menerima pakai Statut Rom telah  diputar belitkan. Kekalutan sengaja ditimbulkan. Secara licik  kekalutan ini telah menuduh Mahathir sebagai pengkhianat menjual negara kepada orang asing. 

‘... mereka nak cuba gunakan untuk memburukkan kerajaan.. terutama saya kunun.. saya pengkhianat kepada bangsa saya…’

‘...sesiapa melanggar undang-undang..tak kira siapa …sama ada mereka Putera Raja atau Mat Papa kerajaan akan  mengambil tindakan…’

‘.… mereka telah berjaya melakukan kekalutan dan kacau bilau dalam pemikiran orang ramai…bahawa undang-undang Statut Rom ini akan menafikan hak orang Melayu… ini sabenarnya karut..

‘... kalau tak sain Statut Rom kita boleh curi kita boleh buat macam-macam tak boleh ada tindakan…tapi kerajaan ini akan bertindak … jika kamu melaggar undang-undang..’

‘.. kami tak peduli siapa kamu.. kami akan ambil tindakan terhadap kamu..kalau kamu menjual  tanah kepada orang asing kerana mencari duit.. kami akan ambil tindakan…

‘.. semua ini langkah politik..untuk meminta Raja Raja menyokong mereka…ada keluarga Raja yang campur tangan..niatnya ialah mengarahkan Raja Melayu menetang kerjaan hari ini…. ini niat mereka…’

‘ maka kami mengundur dari Statut Rom.. kerana kekalutan yang diwujudkan  oleh beberap sosok termasuk orang yang memiliki cita-cita politik…’

Jeng jeng jeng. …’ some people with political ambition… orang yang memilki cita-cita politik ..’  Ini kata-kata Mahathir Muhamad di minit 4.50 saat  dalam klip MalaysiaKini yang tersimpan dalam YouTube.

Jangan tuduh Hishamuddin Rais buat kesah dongeng.

Justeru siapa yang memiliki  cita-cita politk ini? Mustahil Towkay Pasir. Mustahil Cik Berahim. Mustahil Cik Ismail. Mustahil Mak Bedah. Mustahil Kak Kiah.  Apakah ini kerja Mat Songel lagi? Tunggu minggu hadapan. (tt)



NOTA
tulisan ini telah disiarkan
dalam SUARA KEADILAN
sesiapa ingin melanggan 
akhbar mingguan ini
sila pukul talipon
03-92-21-10-45

----------------------

GUA SUDAH BILANG










GUA UDAH 

BILANG

LU JANGAN

TERMAKAN

NEW MEDIA NI

MANYAK KARUT

Najib bayar RM800,000 untuk pengaruhi media online


CEK bernilai RM800,000 yang dikeluarkan pada awal 2015 dari akaun bank Najib Razak adalah untuk membiayai media online dan mempengaruhi mereka untuk memihak kepada bekas perdana menteri serta pentadbirannya, kata saksi.

Sesetengahnya dibayar untuk menjalankan organisasi berita bagi mempengaruhi pandangan orang ramai, menurut tiga saksi yang memberi keterangan pada perbicaraan SRC International hari ini.

Saksi mendakwa Jabatan Perdana Menteri melalui cek akaun Najib membayar RM150,000 setiap bulan kepada sebuah syarikat media yang menghantar laporan harian kepada kerajaan menerusi berita berbahasa Cina dan isu yang mempengaruhi komuniti Cina.

Bekas setiausaha politik Najib memberi keterangan bahawa beliau membantu ahli perniagaan berpengaruh, Lim Soon Peng untuk membayar pengendali sebuah kumpulan di laman sosial Facebook “Ah Jib Gor” yang ditugaskan mempengaruhi pengguna online berbangsa Cina dan mendapat sokongan daripada mereka.

Wong Nai Chee berkata, media atas talian Chinese Weekly juga menerima wang untuk tujuan sama. Kedua-duanya menerima RM238,914.

Onn Hafiz Ghazi, seorang ahli politik Umno Johor dan cucu Onn Jaafar turut mengakui menerima RM240,000 untuk membiayai laman web berita alternatif “The Malaysian Digest” yang mempromosikan dasar kerajaan Barisan Nasional.

Laman web itu ditutup pada Julai tahun lepas, dua bulan selepas Pakatan Harapan memenangi pilihan raya umum pada 9 Mei. – 23 April, 2019.


SEKARANG

LU INGAT APA


LU DAH TAHU

NAJIB JADI 

POPULAR  RAMAI


PENYOKONG ANTU

WOIT

LI INGAT

BIK MAMA 

CUN  KAH?

KAH KAH KAH

------------

LAGI PERSOALAN NASIONAL






FAKTA PERSOALAN

 NASIONAL

Saya pirnah kirje dingan sebijik ..sebenarnye dua bijik sarikat china. Sarikat china ni jadi anak sarikat GLC gergasi Melayu. Sarikat china ni hanye punye 20:80 kongsi. Saya tak tahu sama ada GLC melayu ni bolih JV dgn sarikat Kapir Laknat kelentit tak potong. Yg saya lihat pengurusi2 melayu dari GLC tersebut ..hepi gila babi sebab dapat juta2 saham ..syok ooo ..tidur sambil sedut duwit. Walaupong sarikat kapir ni hanya punye 20% kongsi ..tapi sarikat mereka kontrol. 
Betul ..70% yg kirje adalah melayu ..tapi yg berjawatan eksekutif kanan dan pengurus hampir 90% china lanchow tak sunat. Yang paling hebat ..kok ada pengurus melayu ..gaji mereka 50% lebey rendah dari gaji china ..tu lah dia. Cam gwa ckp ..china memang dijadikan tuhan sebagai china ..mana pun mrk pigi mereka tulong sama sendiri. Di kg gwa ..Pertang ..kalau kedai cina tutop ..china2 ni akan tunggu hingga dibuka balik ..tapi org kg gwa pegi semua kedai ..terutama kekedai china ..no problem kita olang malaysia ma ..kata on 
PERSOALAN NASIONAL
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 4/22/19

Global warming



--------------

JANDA PALING JUN





J. P. J

JANDA PALING JUN
Kahkahkah no brain hilang dalam Metode Abdul latif bandi bebas dari tuduhan bersama anak tiada prime faces meanwhile drama Jay picked Jay perlu dipentas sebagai peralihan issue semasa issue yg sama rasuah dan dimana bagaimana issues rasuah bertindak sebagai serampang duamata Mengolah sesuatu menciptakan sesuatu untuk satu value untung dan rugi hahaha it is true on 
APA MAKNA JAY PI JAY
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 4/21/19

Biawak terbang.




------------------

MELAYU MISKIN








MELAYU MISKIN

Melayu ni banyak nya b40.bukan suka 40 bontot tapi 40 persen penduduk Malaysia yg miskin.jadi b40 ni mudah tersentap kalau jiran dia beli TV baru.rasa mcm jiran nya hina dia haha bodo miskin.

ubatnya melayu kena sedar diri saja,pergi kerja simpan duit jimat banyak.dulu ang Kong po po rajin kerja anak cucu sekarang sudah Kaya.melayu dulu jual tanah beli candu cucu miskin renta 
on 
BERJIMAK NI APA?
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 4/24/19

ht





-------------------

KONTOL PENDEK







 KONTOL PENDEK
org melayu ni pelik....pelir kcik...kontot tp selera nk entot minah mat saleh. cuba tgok big biker tu...majoriti melayu. badan kcik tp bawak motor besar, mamat hells angels pun salute hahahaha
on 
RAJA ENTOTAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 4/24/19

Melayu ni



-------------------