Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 22 Oktober 2008

HANGAT !! 50,000 RAKYAT MALAYSIA BERDEPAN RISIKO DIBUANG KERJA DI SINGAPURA – b. hairan

JOHOR BAHRU: Kira-kira 50,000 pekerja Malaysia yang bekerja di Singapura terutama dalam sektor elektronik mungkin berdepan risiko pemberhentian kerja berikutan kemelesetan ekonomi di republik itu.

Menteri Besar, Datuk Abdul Ghani Othman, berkata ketika ini, terserah kepada mereka untuk kembali ke negara ini dan berdaftar dengan pusat pendaftaran pekerja bagi mendapatkan peluang pekerjaan di sini.


kah kah kah …. apa ada pasal…. malaysia mana ada masalaah ekonomi…. kah kah kah… tak caya tanya mat mongol….kah kah kah….. malaysia boleeh…. kah kah kah

susah susah jumpa najib leh minta biasiswa …. macam saiful datang minta biasiswa dulu…. kah kah kah…lagi tak yah kerja.... kah kah kah...



TERKINI ! NAJIB RAZAK KE BANK DUNIA ?

FTSE 100 jatuh -52.94
DAX jatuh -50.6
Dow Jones jatuh -231.77
Nikkei jatuh -265.18

PUTRAJAYA 20 Okt. - Kerajaan yakin negara ini tidak akan terjerumus dalam kemelesetan ekonomi pada tahun depan atau terjebak dalam krisis ekonomi global, kata Datuk Seri Najib Tun Razak.Timbalan Perdana Menteri berkata, ekonomi Malaysia mempunyai tiga kekuatan – UTUSAN MELAYU


Baca apa kata govnor Bank of England dari laporan akhbar The Guardian hari ini:


Bank of England governor Mervyn King last night admitted that Britain was entering its first recession since the early 1990s. He is the most senior figure to use the word recession since the slowdown began.

Against a backdrop of more bad news on the economy, King told a business audience in Leeds what most of them already knew - that the economy is shrinking.

"The combination of a squeeze on real take-home pay and a decline in the availability of credit poses the risk of a sharp and prolonged slowdown in domestic demand. Indeed, it now seems likely that the UK economy is entering a recession," King said. – THE GUARDIAN


kah kah kah…. kah kah kah…. unik… unik… unik…. hanya malaysia yang selamat… kah kah kah… dengar khabar telah banyak presiden dan govnor bank-bank dalam dunia yang sedang berbaris menunggu untuk mendengar ucapan unik najib… sambil-sambil cium tangan najib….. kah kah kah…

mereka nak BELAJAR bagaimana najib razak mentabir .. menjaga dan menjana ekonomi malaysia…. kah kah kah…

mereka ingin tahu macam mana nak ambil duit rakyat dan laburkan dalam stock market untuk tolong kroni….. kah kah kah

mereka juga ingin tahun BAGAIMANA CARANYA kalau beli senjata dapat komisen yang tinggi….kah kah kah

mereka juga ingin belajar KENAPA TIDAK BUAT SEKOLAH ATAU HOSPITAL tapi beli eurokopter....kah kah kah



KEPALA KEPALA TENTERA LIMA NEGARA BERTEMU DI LAKE PLACID AMERIKA

SARANAC LAKE PLACID – Jumaat lalu beberapa orang jeneral dan admiral dari lima negara-negara yang memiliki bala tentera terkuat di bumi ini telah bertemu secara sulit di Lake Placid. Mereka telah datang dengan kapal tebang ke Adirondack Regional Airport Lake Clear.

Antara yang datang dengan pesawat Boeing 757 yang bertulis "United States of America" ialah pegawai-pegawai tentera dari U.S. Joint Chiefs of Staff dan pegawai-pegawai tentera yang setaraf dari Peranchis, German dan Britain. Satu delegasi tertinggi dari Itali telah datang dengan pesawat jet Falcon.

Kawalan ketat telah berjalan sepanjang hujung minggu di Whiteface Lodge dimana pegawai-pegawai tentera itu menginap. Pesawat 757 itu sedang dikawal ketat 24 jam.

Apa ajenda yang dibincangkan tidak di ketahui
. – Berita dari Adirondack Daily Enterprise.



DATUK BANDAR KUALA LUMPUR SUKA TERBANG KE LUAR NEGARA - MalaysiaKini

Datuk Bandar Abdul Hakim Borhan adalah ‘penerbang utama’ yang merayau-rayau ke luar negara dengan menggunakan 1.329 juta duit ringgit duit kita semua.

Semenjak menjadi Datuk Bandar pada akhir tahun 2006, Hakim Burhan telah terbang ke luar negara sebanyak 11 kali atau 2 kali sebulan. Semuanya menggunakan duit kita semua.

Duit poket dia pula ialah 133,490 ringgit. Satu lawatan ini hanya 5 hari dan belanjanya lebih dari 390,00 ringgit. Semua ini adalah duit kita yang telah digunakan.

Antara tempat yang telah dilawati bersama beberapa pegawai ialah Canada, Britain dan German. Selainnya di negara Asia.


kah kah kah…. munkee ni munkee jenis apa ?… kepala hayah dia punya duit ke….kah kah kah…. dia bukan di pilih rakyat… dia makan duit kita macam duit harta bapak dia… kah kah kah….

kepala jadah bangsa apa munkee ni…. kah kah kah

apa munkee ni cari di canada?... cari amoi bukan di canada… di taiwan…. kah kah kah… apa munkee ni cari di london…datuk bandar di london bukan dilantik … datuk bandar kota london ada pilihayraya…. kah kah kah…



RAIS CADANGKAN JAWATAN PARTI DIPERTANDING SECARA TENDER - melayau

PUTRAJAYA 21 Okt. - Muak dengan gejala politik wang yang didakwa berlaku semasa pemilihan UMNO bahagian, Ahli Majlis Tertinggi (MT), Datuk Seri Dr. Rais Yatim menyarankan agar semua jawatan tertinggi parti itu dipertandingkan secara tender.

Menteri Luar itu berkata, wang yang digunakan untuk mendapatkan jawatan tertinggi parti itu kelak boleh digunakan oleh parti untuk apa jua tujuan yang difikirkan perlu.

``Siapa yang banyak duit, bolehlah mengemukakan tawaran. (Kelak nanti) kita dalam UMNO akan jadi bahan ketawa masyarakat umum,'' katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang akhbar selepas menghadiri majlis makan tengah hari bersama wakil-wakil kedutaan dari benua Amerika di sini hari ini
.

kah kah kah…. setuju… setuju… kah kah kah… kali ini gua kesian tengok munkee ni…. kah kah kah….

macam nak kalah je…. kesian… kalau tender mesti ada direct nego…. kah kah kah….kesian gerombolan united malays national organisation ni… dah tak tahu cam na nak buat…. semua nak bungkus…. kah kah kah



KONSEP KESAMARATAAN TIDAK SESUAI DIAMALKAN - malayau

KUALA LUMPUR 21 Okt. - Konsep kesamarataan yang dituntut oleh kaum bukan Melayu masih tidak sesuai untuk diamalkan di negara ini kerana kaum Melayu dan bumiputra masih jauh ketinggalan.

Naib Canselor Universiti Teknologi Mara (UiTM), Prof. Datuk Seri Dr. Ibrahim Abu Shah (gambar) berkata, jika dilihat dari aspek pegangan ekuiti secara individu, orang Melayu sebenarnya hanya memegang tiga peratus sahaja.

Katanya, pencapaian ekuiti bumiputera yang dikatakan sebanyak 18 peratus itu adalah satu petunjuk kasar bagi statistik pemilikan aset yang tidak zahir iaitu pemilikan saham syarikat yang tersenarai di Bursa Kuala Lumpur.


kah kah kah…. saekor lagi kang kong bercakap…. bukan orang BUKAN MELAYU sahaja yang nak kesamarataan…. ORANG MELAYU pun nak tuntut KESAMARATAAN…. kang kong ini ingat melayu bodoh....kah kah kah

kang kong ni saje yang dapat kontrek?…. anak kamu saje yang nak dapat biasiswa?... kroni kamu saje yang nak hidup senang?… kamu saje yang nak ada rumah selesa… yang lain duduk di kampung kerinchi… berasak-rasak macam dalam kandang lembu…kah kah kah…..tidur berhimpi-himpit....kamu saje nak selesa?.... orang lain tak boleh sama macam kamu..... kah kah kah

kah kah kah… jangan gunakan BANGSA LAIN lain sebagai alasan nak TIPU ORANG MELAYU…. kah kah kah…. cukuplaaaa …. dah lama orang melayu kena kelentong….. kang kong ni lulusan mana?.... jamin lulusan sintok…kah kah kah

yang TIDAK SESUAI diamalkan ialah kang kong yang tak ada ilmu… kah kah kah



KHIR CABAR AMBIL TINDAKAN TERHADAP KONTRAKTOR UMNO - melayau

SHAH ALAM 21 Okt. - Ketua Pembangkang Selangor, Datuk Seri Dr. Mohamad Khir Toyo hari ini mencabar kerajaan negeri mengambil tindakan terhadap mana-mana kontraktor dari kalangan ahli UMNO sekiranya didapati tidak mengikut peraturan.

kah kah kah… kerajaan Pakatan Rakyat bukan hanya nak ambil tindakan terhadap gerombolan kontraktor …. Pakatan nak semak kemabali semua tanah-tanah yang munkee ni dah songlap…kah kah kah…

wak jangan risau wak… wak lupa ke malam wak kalah tu wak banyak koyakkan dokumen…. kah kah kah… napa wak koyak dan bakar dokumen wak…. ada apa-apa ke ? kh kah kah

sabar wak sabar aje laaaa…. tidak lama lagi akan ada laporan tentang tanah-tanah selangor yang wak songlap…. kah kah kah…..

kah kah kah...PENYAPU hari itu kenapa wak tak pulangan ke pejabat MB?…. wak bawa pulang rumah ya…. kah kah kah… itu harta rakyat selangor…. kah kah kah..