.

Khamis, 19 Mac 2009

ANWAR KE TAIPING UNTUK MAKAN LAKSA KUALATAMCeramah yang bermula jam 9 malam akan diadakan di Jalan Kuala Kangsar, Simpang dekat Taiping.

Ketua polis daerah Taiping, ACP Raja Musa Raja Razak berkata ceramah tersebut tidak sesuai kerana tempat itu berdekatan dengan jalan utama dan boleh menjejaskan lalulintas dan keselamatan orang ramai.

Anwar, yang juga ketua pembangkang di Dewan Rakyat, dalam sidang akhbar di bangunan Parlimen petang ini berkata "ia sering berlaku seperti itu."

Beliau akan tetap menghadiri majlis makan malam di situ, tambahnya.

Esok nama calon untuk Bukit Selambau akan diumumkan.

Dari sumber yang bileh dipercayai besar kemungkinan calon ini bukan Ali Rustam kerana beliau telah tidak dibenarkan bertanding.
THE MUNKEE STRIKES BACK !!!!–


ADNAN TAK ENDAH DESAKAN UMNO PAYA BESAR
- bernama

Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Adnan Yaakob, menegaskan beliau tidak akan mengendahkan desakan Umno Bahagian Paya Besar supaya meletak jawatan sebagai Pengerusi Badan Perhubungan Umno Pahang selepas empat pemimpin Umno bahagian itu didapati melanggar Tata Etika Ahli.

Adnan berkata, beliau hanya akan berbuat demikian sekiranya Ketua Umno Bahagian Paya Besar, Datuk Ahmad Tajuddin Sulaiman, menjadi Presiden Umno.

"Saya akan letak jawatan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Pahang jika dia (Ahmad Tajuddin) menjadi Presiden Umno...esok dia jadi presiden (Umno), lusa saya letak jawatan kerana yang melantik Pengerusi Badan Perhubungan Umno Negeri ialah Presiden Umno," katanya.


kah kah kah… KAH KAH KAH…. kah kah kah

kah kah kah… SAMPAI KIAMAT MUNKEEE NI TAK AKAN LETAK JAWATAN…kah kah kah..

kah kah kah… KERANA SAMPAI KIAMAT PUN AHMAD TAJUDDIN TAK AKAN JADI PRESIDEN GEROMBOLAN….kah kah kah

kah kah kah…. HIDUP MATI… HIDUP MATI… HIDUP MATI… SERATUS KALI PUN MUSTAHIL MUNKEE KECIL DALAM PAYA BESAR BOLEH JADI MUNKEE BESAR DALAM KOPEK YANG LAGI BESAR…. kah kah kahBN BOLEH MENANG SELESA – berita hairan


Bekas Ahli Parlimen Bukit Gantang, Datuk Tan Lian Hoe, berkata Barisan Nasional (BN) mampu menang selesa pada pilihan raya kecil Bukit Gantang, 7 April ini, kerana kelalaian wakil pembangkang yang dikatakan tidak lagi mengendahkan nasib pengundi di kawasan itu.

Tan berkata, hasil pemantauan dan kunjungannya ke kawasan parlimen itu mendapati, nasib pengundi terabai dan tidak mendapat pembelaan sewajarnya daripada wakil pembangkang yang sebelum ini banyak menabur janji manis semata-mata untuk meraih kemenangan pada pilihan raya umum lalu
.

kah kah kah…KAH KAH KAH…. kah kah kah

woit… MANGKOK INI DARI PLANET MANA?.... kah kah kah

kah kah kah …. MANGKOK INI UFO YANG BARU LANDING KE?....kah kah kah

kah kah kah…. ADA LAGI KEMPEN JENIS INI…. NI MACAM KEMPEN MI SEGERA…. kah kah kahMEROTOT – ROTOT DAN MEROSOT - EU TIDAK LAGI IKTIRAF MBBS UNIVERSITI MALAYA – berita hairan


IJAZAH Perubatan (MBBS) Universiti Malaya tidak lagi diiktiraf Kesatuan Eropah (EU) bermula pada sesi kemasukan pelajar 1990.

Timbalan Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Idris Haron, berkata mengikut ketetapan Majlis Perubatan Awam (GMC), MBBS di luar komuniti EU tidak layak mendapat pengiktirafan GMC.woit … BILA PERGI JUMPA DOKTOR CARI YANG TUA TUA…. kah kah kah…

kah kah kah…. TANYA IJAZAH DARI MANA…. kah kah kah…

woit… KALAU UM … JAGA JAGA ...KALAU SINTOK TANGGUNG SENDIRI…. KALAU UKM…KAH KAH KAH…. KALAU USM…JAGA-JAGA … INDIA ….PAKISTAN JAGA JAGA…. NEGRA ARAB…JAGA JAGA…kah kah kah…… SEMUA IJAZAH TIMBANG KATI... kah kah kah

kah kah kah…. NAK BUAT MACAM MANA …. DI SEKOLAH RENDAH LAGI…. MARKAH DI TURUN NAIKKAN…..TAHUN INI MARKAH SAINS DAN MATHS 4 KALI DIALIH-ALIH…….kah kah kah

NOTE : Fakulti Perubatan University Malaya pada tahun 60an-70an – adalah salah satu yang terbaik dalam dunia. Fakulti Kejutureaan ke 4 terbaik dalam dunia.

kah kah kahDALAM DUNIA BEEB....BUKAN JAGUH KAMPONG DALAM PWTC…. kah kah kahUMNO BAHAGIAN PAYA BESAR MAHU ADANAN LETAK JAWATAN -bernama
Umno Bahagian Paya Besar hari ini menggesa agar Menteri Besar Pahang Adnan Yaakob meletakkan jawatan sebagai mengambil tanggungjawab di atas keputusan Lembaga Disiplin parti yang mendapati empat wakil rakyat Umno dari bahagian itu bersalah melanggar Perlembagaan parti dan Tata Etika Ahli.

Ketuanya Ahmad Tajuddin Sulaiman mendakwa pihaknya mempunyai saksi bahawa keberanian keempat-empat wakil rakyat tersebut yang secara terbuka mencabar etika parti, adalah didalangi oleh Adnan sendiri.

"Umno Bahagian Paya Besar merakamkan rasa kesal terhadap tindak tanduk Pengerusi Badan Perhubungan Umno Pahang dan berpendapat beliau hendaklah mengambil tanggungjawab dengan meletak jawatan sebagai Pengerusi Badan Perhubungan Umno Pahang," katanya dalam satu kenyataan yang difakskan ke Bernama di sini, hari ini
.


kah kah kah… BAGUS … BAGUS… BAGUS…. LAWAN… GADUH...kah kah kah..

kah kah kah….ANGKAT TANGAN KIRI BUAT PA CHU CHENG… kah kah kah..

kah kah kah… ANGKAT TANGAN KANAN BUAT TOCHENG…. kah kah kah…..

kah kah kah…. INI BERITA GUMBIRA UNTUK ORANG PAHANG…. kah kah kah...

kah kah kah... KIPAS LAGI... KIPAS BAGI DIA PANAS.... kah kah kahLEBONG DAN MELEBONGRITHAUDEEN : KEPUTUSAN LEMBAGA DISIPLIN BUKAN KONSPIRASI POLITIK


Pengerusi Lembaga Disiplin Umno, Tengku Ahmad Rithauddeen Tengku Ismail hari ini menafikan tindakan yang dikenakan ke atas calon-calon yang didapati bersalah kerana terlibat dengan politik wang semalam merupakan satu konspirasi politik.

"Saya ingin menjelaskan bahawa semua keputusan yang dibuat adalah berasaskan bukti-bukti yang terdapat pada kes-kes yang dibicarakan, keterangan-keterangan yang diperolehi dalam masa penyiasatan dan pendengaran, bukannya berdasarkan tuduhan-tuduhan melulu.

kah kah kah… AP AP BIRD DAY TO YOU…. AP AP BIRD DAY TO ME… kah kah kah...

woit ... KONPIRASI ?.... kah kah kah... MACAM CERITA SPY...kah kah kah


HUKUMAN BERBEZA KU LI PERTIKAI LEMBAGA DISPLIN

Bekas Naib Presiden Umno, Tengku Razaleigh Hamzah hari ini mempertikaikan keputusan Lembaga Disiplin semalam yang menjatuhkan hukuman berbeza antara pemimpin tertinggi dan pemimpin peringkat bawah Umno walaupun kesalahan yang dilakukan seolah-olah sama.

Katanya, beliau khuatir orang ramai akan mempertikaikan kredibiliti Lembaga Disiplin kerana ramai yang merasa keliru dengan dengan keputusan yang diumumkan semalam.


kah kah kah... AP AP BIRD DAY TO YOU... AP AP BIRD DAY TO ME... kah kah kah


SEMUA CALON DI SIASAT

Ketua Pergerakan Pemuda Umno Hishammuddin Hussein berkata semua calon yang bertanding pada pemilihan Umno, termasuk dirinya sepatutnya disiasat.

Calon Naib Presiden Umno itu berkata sekiranya ada bukti kukuh maka tindakan daripada Lembaga Disiplin Umno dan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) perlulah adil kerana kredibiliti mereka sentiasa diuji.

"Saya harap semua termasuk diri saya sendiri perlu disiasat. Dengan syarat bahawa siasatan itu adil dan tidak ada syak wasangka bahawa calon tertentu sahaja disiasat," katanya kepada pemberita selepas menghadiri mesyuarat Jawatankuasa Pengurusan Umno yang dipengerusikan Timbalan Presiden Umno Najib Razak di bangunan Menara Parlimen di sini hari ini.

kah kah kah…. SIASAT SEMUA ?.... kah kah kah….

woit… KOSONG LAH DEWAN…. kah kah kah….

kah kah kah... AP AP BIRD DAY TO YOU.... AP AP BIRD DAY TO ME.... kah kah kahFITNAH PALING BURUK -
melayau

Muhyiddin Yassin menyifatkan dakwaan bahawa beliau melakukan konspirasi bagi memastikan calon Timbalan Presiden UMNO, Ali Rustam tidak layak bertanding pada pemilihan parti minggu depan sebagai satu tohmahan dan fitnah.

Muhyiddin mengulas Khidmat Pesanan Ringkas (SMS) yang tersebar sejak semalam yang mendakwa beliau melakukan konspirasi bagi membolehkan Mohd.Ali dijatuhkan hukuman tidak dibenarkan bertanding kerana tiga ejennya didapati bersalah mengamalkan politik wang.

"Saya mengelakkan daripada amalan rasuah politik kerana saya tidak mahu sejarah pengorbanan saya selama 40 tahun dalam politik tercemar kerana perbuatan itu," katanya.

Muhyiddin yang ternyata kecewa dengan perkembangan tersebut turut kesal kerana dikaitkan pengeluaran Permit Import (AP) kepada orang tertentu.


kah kah kah… 40 TAHUAN BERJUANG…. HORMATLAH SIKIT BEEEB….kah kah kah

woit… MINGGU DEPAN CUKUP 41 TAHUN BERJUANG…. kah kah kah….

kah kah kah… AP AP BIRD DAY TO YOU…. AP AP BIRD DAY TO ME….. kah kah kahLIMA SUSPEK JUAL GELARAN DATUK SERI DITAHAN - melayau


Lima suspek anggota satu sindiket penipuan yang menawarkan gelaran Datuk Seri dan Datuk menggunakan nama Kesultanan Perak ditahan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Perak.

Mereka yang terdiri daripada empat lelaki dan seorang wanita berusia antara 30 hingga 40-an ditangkap di sekitar ibu negara serta di sini, malam tadi dan hari ini.


kah kah kah….BARU TULIS TENTANG KAUM FEUDAL JUAL DATOK… kah kah kah…

woit… NI DAH ADA KES JUAL DATUK SERI … kah kah kah….

woit…. BERAPA SEKILO HARGA DATUK SERI DI IPOH ?.... kah kah kah..GERAK MESRA KEMPEN ANTI DENGGI - melayau


Majlis Perbandaran Kluang (MPK) akan menganjurkan Program Gerak Mesra dan Kempen Anti Denggi 2009 di Padang Awam, Taman Majupadu Kluang pada Sabtu dan Ahad ini.

MPK dalam kenyataan hari ini memberitahu, program yang diperkenalkan di bawah Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT) itu bertujuan untuk membasmi denggi bagi mewujudkan persekitaran bersih dan selamat serta mengeratkan hubungan masyarakat setempat.


kah kah kah… GERAK ?... BIAR BETUL?…..kah kah kah…

kah kah kah… DULU GERAK ANTI LEMBU…. INI DAH ANTI NYAMUK… kah kah kah…

woit…. APA TAK BUAT LAPORAN ALI RUSTAM….GERAK LAH SIKIT... kah kah kah…

kah kah kah…. LAWAN LEMBU DAN NYAMUK BUAT APA ?.... kah kah kah..COOL DUDE PUNK ROCKER PEKEMBAR - melayauMEMANG ada kebenarannya apa yang diperkatakan oleh Tan Sri Khalid Abdullah dalam Utusan Malaysia kelmarin tentang mengubah semula nama UMNO kepada Pekembar. Penggunaan nama United Malay National Organisation telah secara dasarnya menyesatkan roh Melayu dan mengelirukan jati diri pertubuhan yang sepatutnya menyatukan orang Melayu.

Daripada segi sejarah, dengan maksud Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu (Pekembar), pertubuhan ini telah berjaya menyatukan seluruh parti Melayu semenjak sebelum merdeka.kah kah kah…KAH KAH KAH…. kah kah kah…

kah kah kah…. AKHIRNYA SATU LAGI PUNK ROCKER MUNCUL…. kah kah kah…

woit… DULU HEBOH NAMA JALAN DI TANJUNG PAKAI NAMA ASING … RUPA-RUPANYA PEKEMBAR PUN ADA NAMA MAT SALEH… kah kah kah

kah kah kah... CAKAP KETUANAN MELAYU.... NAMA PUN TAK NAMA MELAYU ?... kah kah kah